Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hacamat Yaptırmak...

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Hacamat Yaptırmak...

Hacamat Yaptırmak...

--------------------------------------------------------------------------------

Hacamat, vücudun belirli bölgelerindeki kirli kanın dışarı çıkarılmasıdır. Bu, hadislerde çokça tavsiye edilen, müstehap ve sağlık açısından da son derece faydalı bir işlemdir. Tabi ki hacamat, bu işi bilen uzman kişiler tarafından yapılır. Hacamatın fazileti ve yapılış şekliyle ilgili onlarca hadisten bir kaçının zikrediyoruz.

Resulullah (s.a.a.) şöyle buyuruyor:

“Hacamat bütün hastalıkların devasıdır.” (Bihar-ul Envar)
    • Cebrail, bana hacamat hakkında o kadar tavsiyede bulundu ki, vacip olacağını sandım. ( Mekarim-ul Ahlak)

İmam Sadık (a.s.) şöyle buyuruyor:

• Hacamatı gün bitiminde yapınız.
    • Kim hacamat yaptırmak isterse, Perşembe günü hacamat yaptırsın.
    • Mübarek Ramazan ayında, hacamatı gece yapmaları iyidir.

İmam Musa Kâzım (a.s.) Buyuruyor:

• Haziran ayının yedisinde hacamat yaptır ve eğer yaptıramazsan on dördünde yaptır.

Hacamat esnasında Ayet-el Kûrsi'nin olunması, hacamatın faydasını iki katına çıkarır.
    (7 kere okunması gerektiğini söyleyenler vardır.)

Ynt: Hacamat Yaptırmak...

Herkese tavsiye ediyorum.

Yorum

ben de hacamat yaptırmak istiyorum ama

kime yaptıracam
      Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

[quote author=MÜDDESSİR link=topic=4761.msg27032#msg27032 date=1242225517]
        ben de hacamat yaptırmak istiyorum ama

kime yaptıracam

[/quote]

Bildiğim kadarı ile Iğdırda hacamat yapan bayan var. cemaatte kadınlara sorun onlar bilir

Yorum

Belgin yalcin abla var ona ulasabiliseniz o yapiyor bu isi

Yorum

cemaatte pek çıkmam ama camimize gittiğimde anneme hatırlatırım o sorar inşallah....

ama hacamatı herkes yapamazmış güvenilir kişilere yaptırın diyorlar
            geçen yıl yaptırmak için karar aldım ama kim yapar bilmediğim için öyle kaldı

bakalım belgin yalcın adlı kişiye ulaşırsam yaptırırım inşallah
            ama nerede bulacam ki onu
            Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

[quote author=MÜDDESSİR link=topic=4761.msg27072#msg27072 date=1242233625]
              cemaatte pek çıkmam ama camimize gittiğimde anneme hatırlatırım o sorar inşallah....

ama hacamatı herkes yapamazmış güvenilir kişilere yaptırın diyorlar
              geçen yıl yaptırmak için karar aldım ama kim yapar bilmediğim için öyle kaldı

bakalım belgin yalcın adlı kişiye ulaşırsam yaptırırım inşallah
              ama nerede bulacam ki onu

[/quote]molla belgin desen herkes tanıyır olmadı bizde numarası var men sene vererem annen goruşer ;D
              Ey ateş!
              Seninle ululuk tasladı şeytan.
              Ve ey insan!
              Ateş ile olur insan hep hüsran...

Yorum

molla deme abla ya
                kadından molla olur mu sinir oluyorum ona molla denilmesine
                ben tanıdım belgin yalcın deyince ismini çok duydum çünkü molla belgin diye!!!! >

kendim belgin yalcın adlı kişi dedim !!!

tabi senin içinden ona molla demek istediğin için değil de öyle tanındığı için molla dediğine eminim
                yoksa molla demezsin !!

Yorum

[quote author=MÜDDESSİR link=topic=4761.msg27077#msg27077 date=1242234415]
                  molla deme abla ya
                  kadından molla olur mu sinir oluyorum ona molla denilmesine
                  ben tanıdım belgin yalcın deyince ismini çok duydum çünkü molla belgin diye!!!! >

kendim belgin yalcın adlı kişi dedim !!!

tabi senin içinden ona molla demek istediğin için değil de öyle tanındığı için molla dediğine eminim
                  yoksa molla demezsin !!

[/quote]ewet aynen öyle .demekte bir kusurda bulmuyorum
                  Ey ateş!
                  Seninle ululuk tasladı şeytan.
                  Ve ey insan!
                  Ateş ile olur insan hep hüsran...

Yorum

bir kusur bulmuyorsan istediğin kadar molla de
                    bir şey demiyorum !

Yorum

Bugünlerde forumlarda hep hacamat ile ilgili yazilar var,hacamat zamani midir nedir
                      Bende denemekk istiyorum aslinda ama buralarda ben hic yapanlari duymadim görmedim bilmiyorum
                      Allah Bize Yeter!
                      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Bu konuda bile rivayetler farkli...
                        ehli-sünnet rivayetlerinde ac karnina, cumartesi ve carcamba olmayacak ayin17.19 ve 21.hacamet olmanin sifa oldugu yazar.Dikkatimi cekdi de tarihleri bile hep farkli.
                        Allah Bize Yeter!
                        O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=4761.msg27114#msg27114 date=1242241193]
                          Bugünlerde forumlarda hep hacamat ile ilgili yazilar var,hacamat zamani midir nedir
                          Bende denemekk istiyorum aslinda ama buralarda ben hic yapanlari duymadim görmedim bilmiyorum

[/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Bu güne kadar 10'a yakın Hacamat yaptırdım. Çok faydasını gördüm. Bildiğiniz gibi vücudun 70 yerinden hacamat yapılabilir. Bende Vücudumun özellikle sırt ve kafamdan hacamatı yaptırdım. O güne kadar Doktorların kapısında beklemekten oflayıp pufluyordum, gözlerim berbattı, iğe ucu kadar beyaz nokta gözükmezdi, ama Kum'da kafamdan atılan hacamat sonucu gözlerim daha iyi oldu. Şu anda ilaç kullanıyorum ama eskiye nazaran çok, çok iyi. Bende Hepatit A Hastalığı vardı. O hastalığıda hamdolsun Hacamat sayesinde yendim. Allah'ın lütfu işte. Kum şehrinde Hacamat üzerine uzman bir Doktorla baya sohbet ettim, faydalarını, zararlarını anlattı. Ne zaman ve nasıl faydalı olur ne zaman ve nasıl zararlı olur diye. Hatta o dönem kendisinin hazırladığı ve türkçeye çevirdiği 10 sayfalık, hacamat üzerine bir yazıda vermişti bana.

Buna emin olun Hacamat her derde devadır. Hacamattan korkmayın sakın. Aman acırmış, yok jilet kesermiş falan filan korkularınızı da yenin. Elinize batan iğnenin acısı jilet kesiklerinden daha acıdır. Düşünün yani.

Hacamat yaptırın Peygamber efendimizin bir sünnetini yerine getirin. Temiz kanınızı vereceğinize sadece vücuttaki pis kanı topyekün, yok edin.

Iğdırda:

Bayanlar için: Belgin Yalçın Hanım efendi Hacamat yapıyor.
                          Erkekler için : İsmail Usta kardeşimiz Hacamat yapıyor.

Yorum

Yaptiracak yerleri ve kisileri olanlar faydalansin bence...
                            Allah Bize Yeter!
                            O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

inşallah bu yaz yaptırmaya çalışacağım

fısrat bulsam tabi

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X