Hacamat Yaptırmak...
--------------------------------------------------------------------------------
Hacamat, vücudun belirli bölgelerindeki kirli kanın dışarı çıkarılmasıdır. Bu, hadislerde çokça tavsiye edilen, müstehap ve sağlık açısından da son derece faydalı bir işlemdir. Tabi ki hacamat, bu işi bilen uzman kişiler tarafından yapılır. Hacamatın fazileti ve yapılış şekliyle ilgili onlarca hadisten bir kaçının zikrediyoruz.
Resulullah (s.a.a.) şöyle buyuruyor:
“Hacamat bütün hastalıkların devasıdır.” (Bihar-ul Envar)
• Cebrail, bana hacamat hakkında o kadar tavsiyede bulundu ki, vacip olacağını sandım. ( Mekarim-ul Ahlak)
İmam Sadık (a.s.) şöyle buyuruyor:
• Hacamatı gün bitiminde yapınız.
• Kim hacamat yaptırmak isterse, Perşembe günü hacamat yaptırsın.
• Mübarek Ramazan ayında, hacamatı gece yapmaları iyidir.
İmam Musa Kâzım (a.s.) Buyuruyor:
• Haziran ayının yedisinde hacamat yaptır ve eğer yaptıramazsan on dördünde yaptır.
Hacamat esnasında Ayet-el Kûrsi'nin olunması, hacamatın faydasını iki katına çıkarır.
(7 kere okunması gerektiğini söyleyenler vardır.)
--------------------------------------------------------------------------------
Hacamat, vücudun belirli bölgelerindeki kirli kanın dışarı çıkarılmasıdır. Bu, hadislerde çokça tavsiye edilen, müstehap ve sağlık açısından da son derece faydalı bir işlemdir. Tabi ki hacamat, bu işi bilen uzman kişiler tarafından yapılır. Hacamatın fazileti ve yapılış şekliyle ilgili onlarca hadisten bir kaçının zikrediyoruz.
Resulullah (s.a.a.) şöyle buyuruyor:
“Hacamat bütün hastalıkların devasıdır.” (Bihar-ul Envar)
• Cebrail, bana hacamat hakkında o kadar tavsiyede bulundu ki, vacip olacağını sandım. ( Mekarim-ul Ahlak)
İmam Sadık (a.s.) şöyle buyuruyor:
• Hacamatı gün bitiminde yapınız.
• Kim hacamat yaptırmak isterse, Perşembe günü hacamat yaptırsın.
• Mübarek Ramazan ayında, hacamatı gece yapmaları iyidir.
İmam Musa Kâzım (a.s.) Buyuruyor:
• Haziran ayının yedisinde hacamat yaptır ve eğer yaptıramazsan on dördünde yaptır.
Hacamat esnasında Ayet-el Kûrsi'nin olunması, hacamatın faydasını iki katına çıkarır.
(7 kere okunması gerektiğini söyleyenler vardır.)
Yorum