Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Dünya 4G ye hazırlanıyor

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Dünya 4G ye hazırlanıyor

4G Nedir ? (4. Nesil GSM Hizmetleri)

Mobil cihazlarda yüksek çözünürlüklü video devri 4G ile açılacak. İşte 4G’nin getirecekleri…

Ağ donanım sağlayıcılarından Cisco’nun yaptığı açıklamaya göre 4G servisleri kimi şirketlerin video uygulamalarının sonu olacak. Cisco Uluslararası Servis Sağlayıcısı Pazarlama Müdürü Suraj Shetty geçen hafta yaptığı bir söyleşide “şirketlerin yüksek-hızlı kablosuz geniş bant teknolojileri olan WiMAX ve LTE’nin, yüksek çözünürlüklü videoların mobil cihazlarda paylaşımına imkan sağladığını” belirtti.

Ayrıca “telekomünikasyon şirketlerinin kapsamlı video servisleri sunarak kendilerini neredeyse kablolu internet’e çevirdiğini, kablolu internet sağlayıcılarının da geliştirilmiş ses ve internet seçenekleri ile bu şirketlerle daha iyi rekabet edeceği” açıklamasında bulundu.

Günümüzde şu bir gerçek ki yüksek çözünürlüklü bir videoyu DSL ve ya fiber optik üzerinden paylaşabiliyoruz. Fakat aynı durum kablosuz bir ortam için neredeyse imkânsız. Ama 4G gelince, bu gibi paylaşımları kablosuz ortamda rahatça yapmak mümkün olacak.

Cisco’nun mobil internet veri alışverişi üzerine yaptığı bir araştırmada; 2013 yılına girildiğinde veri alışverişi %64 video, %19 veri servisleri, %10 dosya paylaşımı ve %7 ses olacak deniliyor. Ayrıca yine bu araştırma günümüz video transferinin 2012 yılı sonlarına kadar 4 kat çoğalacağını gösteriyor.

4G kapasitesi 15mbps bant genişliğini destekliyor. Eğer ki böyle bir bant genişliğine sahip olursak, kimi servislerin daha da gelişeceğini tahmin etmek pekte yanlış bir yorum olmaz.

vay be...

Ynt: Dünya 4G ye hazırlanıyor

bu ne diyo ya yiğit kardeşim
    bunun türkçesi yok mu
    ben hiç bi şy anlamadım =)
    biz tercüme et
    benim bi telefonum var camı kırık kamerası bile yok
    bi yerde unutsam dönüp bakan yok...

kaybettiğimde unutmayacağım...

Hz. İmam Humeyni r.a. vefatında yanında sadece küçük bir külüstür radyosu varmış...

oysa tüketim, esir almış düşünce dünyamızı, zihnimizin ihtiaç sınırlarını çizen yargı mekanizmamızı...

Yorum

Ynt: Dünya 4G ye hazırlanıyor

ehlibeytin_izinde kardeşim, senin mütevaziliğini tebessümle karşıladım. Doğrudur bizim açımızdan bazı şeylerin pek önemi olmaya bilir yalnız bugünkü gelinen nokta bilişim teknolojinin nereye kadar geldiği ve dünya'yı nasıl ve nekadar değiştirecek ve etkileyecek olmasıdır ve bunlara hangi önlemlerimiz olacaktır ve bu dur durak bilmeyen iletişim teknoloji bize ne gibi zararları olur bunları iyice bir düşünmek gerekiyor. Bu iletişim teknolojinin bukadar evimize haremimize girmesi kapımıza dayanması pekte hayra alamet değil ve bunun çok büyük sorunlarıda beraberinde getirecekdir birçok insanlar bir birine karşı kullanacak ve güven denen birşey kalmayacak diye düşünüyorum. Bu tabi aynı zamanda dünya'nın ahlaki ve insani boyutlarını yeniden olumsuz şekilde değiştirecek ve birtakım bilgiler biz istesekte istemesekte evimizin içini işgal edecek bizi teslim alacaktır. Ben demiyorum bu çok iyi çok faydalıdır ama bu gelişmenin zararları saymakla bitmeyecek türden ve cinstendir. Elin adamı gelecek gözün gibi koruduğun yetiştirdiğin ona yüksek ahlak değerleri aşıladığın yavrunu bir kaç propaganda ve gayri ahlaki materyallarla malzemelerle aklını ve düşüncesini değiştirecek ve dil ve kültürünü tamamen ortadan kaldırmaya yönelecek onunyerine kendi CocaCola, McDonalts ve diğer vahşi kapitalizmin kültürünü getirecek zihini değiştirerek onun yerine yerleştirecekdir. Benim korkum budur. İnşaallah biz bunları kazasız belasız atlatacağız, Seyidimiz Mevlamız Ali Hamanei bir çaresine bakacaktır bunda hiç şüphem yok, biz bu karanlığı islamın ve ehlibeytin nuruyla aşacağız inşaallah...

Selametle

Yorum

YUKARI ÇIK
      Çalışıyor...
      X