Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

LÜTFEN HERKES GÖRÜŞÜNÜ BELİRTSİN.

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

LÜTFEN HERKES GÖRÜŞÜNÜ BELİRTSİN.

selahattin özgündüz hocanın türkiye caferilerinin lideri olarak lanse edilmesinin birkısım caferiler arasında tartışma konusu olduğu inkar edilemez bir gerçektir.Bizde bu gerçekten yola çıkarak sitedeki arkadaşların bu konudaki şahsi görüşlerini alalım dedik.niyetimiz kimseye saygısızlık deyildir.gerçeklerin ortaya konmasıdır.
    60
    Türkiye caferilerinin lideridir.
    45.00%
    27
    sadece zeynebiye cemaatinin lideridir.
    55.00%
    33

Ynt: LÜTFEN HERKES GÖRÜŞÜNÜ BELİRTSİN.

Bence herkesin özelinde kalması gereken bir konu. Kimileri lider olarak kabul edebilir, kimileri etmeye bilir bu çokta önemli bir konu değildir. Önemli olan islama yapılan hizmettir... HErkimki islam dinine hizmet ediyorsa Allah/cc) ondan razı olsun...

[move][shadow=red,left][glow=red,2,300]Biz SAHİPSİZ Değiliz...[/glow][/shadow][/move]

Yorum

---EDIT--AYDALARIN HANGİSNİ YAPTIN , O FAYDALAR SONRASINDA TEBLİĞE SEBEBİYET VEREN ORGANİZASYONUN HANGİSİNDE ÖNCÜ OLDUN ELEŞTİRMEYE HAKKIN DEĞİL DÜŞÜNMEYE BİLE HAKKIN YOK SEN KİMSİNKİ SELAHADDİN ÖZGÜNDÜZE ELEŞTİRİ BOMBARDIMANI TUTABİLİRSİN... (Sayın adminlere burdan sözylüyorum bu konu lütfen silinsin yoksa ya bu adama kötü söz diyeceğim yada olmadık laf çıkıcak)
      De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
      (Tevbe Suresi 105)

Yorum

Muntazar kardeşim, biraz sakin ol lütfen. kardeş ne demiş ki? sadece soru soruyor. eğer konudan rahatsızsan bunu moderetörlere sakin bir dillede söyleye bilirsin.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=12586.msg76339#msg76339 date=1269281742]
          Muntazar kardeşim, biraz sakin ol lütfen. kardeş ne demiş ki? sadece soru soruyor. eğer konudan rahatsızsan bunu moderetörlere sakin bir dillede söyleye bilirsin.
          [/quote]Kardeş böyle fitneciler bir gün bu nickle gelir bir şey yazar ikinci gün başka nickle ,amaçları ankatlerinin tarjları artması... Ayrıca bu konun içeriği itibari ile fitne kaynıyor sitedeki üyelerin zaaflarını bu yöne çekmeye çalışıyor... kızmakta tabiki haklıyım arkasından namaz kıldığım alimimin tabiki hakkını aramak zorundayım böyle fitneciler ancak hased besler onu çekemez
          De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
          (Tevbe Suresi 105)

Yorum

Ya Allahın Aşkınıza Tartısılacak Konumu kalmadı veya ankete acılacak konu

HADİ O ANKETE BIRAKLIM BAK BEN DAHA MANTIKLI BİR ANKET SÖYLEYEYİM BİZ KENDİ SAHSIMIZ TÜRKİYEDE MEKTEBİ EHLİBEYETE NE KADAR FAYDALI OLDUK

VEYA NASIL FAYDALI OLABİLİRİZ

LÜTFEN ARKADASLAR

Yorum

Kardeşler keşke böyle konular gündeme gelmese iyi olur ,bu konu hakkında zannedersem Şeyh Selahaddin Özgündüz'ün de rahatsız olduğunu okumuştum,kendisinin böyle bir iddiasının olmadığını heleki Ehlibeyt mektebine aşina olan Şeyh'in iddiada bulunması mümkün değildir, fakat mensubu olan can kardeşlerimizin nitelemesi olabilir ve saygı duyuyoruz ,inanın bizler de Şeyh Selahaddin' çok seviyoruz ve ilgiyle izliyoruz ,ben burdan çok üzücü bazı mesajları gördüm ,hakaret boyutunda kardeşler biz nasıl birlik olacağız ,yahu sünni kardeşlerimize birlikten bahsederken kendi durumumuz maalesef iç açıcı değil ,isteyen de nitelendirsin kabul eden eder etmeyen de saygı duymalı ,ben caferilerin lideri olarak görmüyorum ,ama hizmetlerinden dolayı Allah razı olsun ...

Yorum

bu konunun faydasını görmüyorum. o yüzden oylamaya katılmıyorum. aynı zamanda böyle ayrılık ekmek isteyenleri kınıyor ve amaçlarına ulaşamayacaklarını da biliyorum bi iznillah

bu konuda alimlerimiz bir şeyler söylememişse kimse kendi kafasından bir şey yapmaya kalkamaz. bu kardeşimiz hangi alimce böyle bir konuyu oylamaya görevlendirilmiştir anlayamadım? biz şii toplumu sünni toplum ya da başı boş sürü değiliz.

bu konuyu sadece siz görmüyorsunuz..

ülkemizde böyle bir oluşumun sun'i olduğunu düşünüyorum, böyle bir ayrımı gerektirecek herhangi bir gereklilik, de rant da yok ranta kanacak alim tipi de biz şiada yok elhamdülillah.

sünnilerdeki bölünme sistemseldir, ve asla da iflah olmayacak bir bölünmedir. ihtilafın rahmet olduğu anlayışından kaynaklanan, ve doğrunun ortada bulunmamasında kaynaklanır.

sünniler birbirlerinin helallerini haramlarını bir saymayan bir zihniyetle bölünmüşlerdir, birinin helal dediğine ötekisi haram der..

ama şiada böyle bir durum yoktur. ki burda ya da diğer yerlerdeki yapay bölünme gibi görünen durumlar her zaman olabilecek türden basit işlerdir. sadece rehberin ya da bir taklit merciinin bir iması bile bunu halletmeye yeteektir.

bu işi sünnilerle kıyaslayacak kadar ya da birbirimizle tartışma konusu yapacak kadar büyütmeye hiç gerek yok.. tutmaz da zaten..

daha önce bir kaç kez denenmişti.. İnşaAllah Rabbim fitnecilere hiç bir zaman fırsat vermeyecektir.. İnkılabın ülkesinde olduğu gibi...

Yorum

[quote author=منتظر(Muntazar) link=topic=12586.msg76340#msg76340 date=1269282104]
                  Kardeş böyle fitneciler bir gün bu nickle gelir bir şey yazar ikinci gün başka nickle ,amaçları ankatlerinin tarjları artması... Ayrıca bu konun içeriği itibari ile fitne kaynıyor sitedeki üyelerin zaaflarını bu yöne çekmeye çalışıyor... kızmakta tabiki haklıyım arkasından namaz kıldığım alimimin tabiki hakkını aramak zorundayım böyle fitneciler ancak hased besler onu çekemez
                  [/quote]

kardeş, ben "bir şia alimin hakkını arama" demiyorum. Selahettin Özgündüz hocamız büyük bir alimdir, Allah kendilerinden razı olsun ve emeğinin karşılığını versin. ben "bu itirazı biraz sakince yaparsan daha güzel olur" dedim. gerisi senin bileceğin iş.

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=12586.msg76347#msg76347 date=1269287336]
                    daha önce bir kaç kez denenmişti.. İnşaAllah Rabbim fitnecilere hiç bir zaman fırsat vermeyecektir.. İnkılabın ülkesinde olduğu gibi...
                    [/quote] İnş. inş.
                    (Tevbe Suresi 105)

Yorum

Öncelikle Liderlik konusu tartışmalı bir konudur. İsteyen kabul eder, isteyen etmez, herkes bu konuda özgürdür. Taklit merciileri konusunda bile herkes farklı bir mercii seçebiliyorsa, bu konuyu bu şekilde tartışmaya açmak abesle iştigaldir.

Diğer mesele, sayın Selahattin Özgündüz'ün liderliği, Türkiye Caferilerine zarar mı vermektedir fayda mı? Hangi akıl sahibi onun mektebe zarar verdiğini iddia edebilir ki? Bizim alimlerimizin her biri, birbirinden değerlidir. Onları birbiriyle kıyaslamak da kimsenin haddi değildir. Bu onların belki de kendi aralarındaki sorundur.

Bir diğer mesele ise, böyle bir konuyu açtığınız sitede, diyelimki yüz kişi HAYIR oyu verdi, bu ne derece doğruyu yansıtacaktır? Girin bir başka forum sitesine, orada da bin kişi EVET diyecektir. Peki bu kime ne kazandıracak? Hangi amaca hizmet edecek?

Ayrıca adminler bu konuyu neden kaldırmıyor? Hangi düşünceyle, hangi mantıkla tutuyorlar onu da ayrıca merak ediyorum.

Saygılar

Yorum

Peki sizce Türkiye Sünnileri`nin Lideri varmı?

Yorum

YA BENİM ANLAMADIĞIM O KADAR MODERATÖR VE ADMİN VAR HER ŞEYİ GÖRÜYORLARDA BU KONU GÖREMİYORLAR MI _?
                          (Tevbe Suresi 105)

Yorum

[quote author=bedir link=topic=12586.msg76336#msg76336 date=1269280699]
                            Bence herkesin özelinde kalması gereken bir konu. Kimileri lider olarak kabul edebilir, kimileri etmeye bilir bu çokta önemli bir konu değildir. Önemli olan islama yapılan hizmettir... HErkimki islam dinine hizmet ediyorsa Allah/cc) ondan razı olsun...

[/quote]

Yorum

İçimden bir his diyor ki bu mesele ileriki günlerde bu ülkede Şiiler içinde gündem olacak. Hadi hayırlısı bakalım. Allah her şeyin hayırlısını bizlere nasip etsin. Bence gereksiz bir konu.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X