Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Dua Denilince Aklınıza İlk Hangi Dua yada Süre Gelir?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

26
    Yasin Süresi
    34.62%
    9
    Mülk Süresi
    42.31%
    11
    Ayet-el Kürsi
    11.54%
    3
    Fatiha Süresi
    3.85%
    1
    Hiç Dikkatimi Çekmedi
    7.69%
    2
    Kendim Yorum Yazmak İsterim
    0%
    0
    [move]๘۩¤ۣۜ๘۩ஜ๘ WwW.Welayet.CoM ๘۩¤ۣۜ๘۩ஜ๘ ๘۩¤ۣۜ๘۩ஜ๘ Gaziantepin Gülü ๘۩¤ۣۜ๘۩ஜ๘ [/move]

Ynt: Dua Denilince Aklınıza İlk Hangi Dua yada Süre Gelir?

s.a kardesım benım aklıma duadan once herzaman ne hıkmet bılmıyorum ama ılk once yasın duasını okuyorum ve okurken buyuk bız haz alıyorum...
    Ey ateş!
    Seninle ululuk tasladı şeytan.
    Ve ey insan!
    Ateş ile olur insan hep hüsran...

Yorum

ya her zaman aynı dua veya sure gelmez benim aklıma

yani o anki durumuma göre değişir

şuan ferec duası geliyor çünkü bu aralar gündemde o var benim için =)

ondan sonra da amener resulu gelir bu böyle devam eder yani

vesselam...
      Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

ALLAH KABUL ETSİN KARDEŞ
        [move]๘۩¤ۣۜ๘۩ஜ๘ WwW.Welayet.CoM ๘۩¤ۣۜ๘۩ஜ๘ ๘۩¤ۣۜ๘۩ஜ๘ Gaziantepin Gülü ๘۩¤ۣۜ๘۩ஜ๘ [/move]

Yorum

ayetel kursi benim gözdemdir
          virdimdir...bütün gün mümkün oldugu kadar cok okurum
          faydalarini cok gördüm

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Son yıllarda dua denilince aklıma ilk gelen dua ALLAHUMME KUNLİ VELİYYİKEL...duasıdır...

Yorum

Mufazzal kardesim...
              rica etsem duanin tamamini ve mümkünse anlaminida aktarirmisin merak ettim
              En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 03.08.2020, 00:11.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

DUA BÖLÜMÜNDE VAR ABLA
                Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=754.msg4354#msg4354 date=1234009623]
                    Mufazzal kardesim...
                    rica etsem duanin tamamini ve mümkünse anlaminida aktarirmisin merak ettim
                    [/quote]
                    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
                    Allahumme kulli veliyyikel Huccet ibnil Hesen.Salavatuke eleyhi ve ela abaih.
                    Fi hazihis saet fi kulli saeh. Veliyyen ve hafizen ve qaiden ve nasira
                    Ve delilen ve eyna. Hetta tuskinahu erzeka tevva ve Tumettiahu fuha tevilla.
                    (Allahım! Velin Hüccet ibnil-Hasan (Hz. imam Mehdi'yi); salavat O'nun ve babalarının üzerine olsun,(insanların) teslimiyetiyle birlikte yeryüzüne yerleştirip,(hakim kılıp) uzun zaman orada yararlandırıncaya kadar, O'nun şimdi ve her zaman dostu,koruyucusu, rehberi, yardımcısı, kılavuzu ve gözü ol!)
                    En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 03.08.2020, 00:11.

Yorum

Allah razi olsun kardesim
                      cok güzel
                      insaAllah bende ögreneyim

Yorum

Ayet-el Kürsi

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=754.msg4344#msg4344 date=1234008595]
                          ayetel kursi benim gözdemdir
                          virdimdir...bütün gün mümkün oldugu kadar cok okurum
                          faydalarini cok gördüm

[/quote]
                          vela hevla vela kuvvete illa billahul ALİYYUL AZİM
                          [center]

Yorum

Dua edince ilkin fatiha süresi gelir aklıma Rahmanı hamd ve tesbih etmek ve tek dua edilmesi gerekn mercinin kendisi olduğunu beyan etmek için Fatiha süresi sonrada Hamd süresi gelir dua bittikten sonra Asr süresi gelir aklıma insanın hüsranda olduğunu lakin iman eden hakkı ve sabrı tavsiye edenlerin müstesna olduğunu kendime anlatmak için gelir aklıma
                            EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

şiada bu ayırım var mı bilmiyorum ama sunnilerde dua deyince Kur'an dışı kutsal sözler anlaşılır. Sure ise Kur'anın bölümlerinden biridir. Bu anlamda teşehhud dua fatiha yasin vs suredir. Ayetek kürsi ise ne dua ne başlı başına bir suredir. Adı üzerinde ayettir.
                              Ancak dua dediğimde benim aklıma Rabbena Atina ... duası gelir. Hem Kur'an'dan ayettir.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X