Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

en BÜYÜK ibadet nedir??

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

en BÜYÜK ibadet nedir??

EN BÜYÜK İBADET NEDİR?

ULEMA YÜZYILLAR BOYU ÇEŞİTLİ KAYNAKLARA DAYANARAK BU KONUDA DEĞİŞİK YORUMLARDA BULUNMUŞLAR....

PEKİ SİZCE EN BÜYÜK İBADET NEDİR?
    54
    Oruç
    24.07%
    13
    Ehlibeyt sevgisi
    27.78%
    15
    Zikir
    12.96%
    7
    Cihat
    9.26%
    5
    İlim tahsili
    11.11%
    6
    Namaz
    9.26%
    5
    İnfak
    5.56%
    3

Ynt: en BÜYÜK ibadet nedir??

[tt]İlk oyu ben kullanmak istiyorum.

EN BÜYÜK İBADET EHLİBEYT SEVGİSİDİR.
    [/tt]

Yorum

ALLAH SEVGİSİ..

O HERŞEYİN ÜSTÜNDEDİR..

BUGÜN MÜSLÜMAN OLSUN OLMASIN KİME SORSAN ALLAHI SEVDİĞİNİ SÖYLER AMA ONUN EMİR VE YASAKLARINA UYMAZ..ONUN İÇİN ALLAI HAKKI İLE TANIYANLAR ONU EN ÇOK SEVENLERDİR..

EKSİK OLAN BUMU ACABA BİKESEM KARDEŞİM..
      ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

bende seçeneklere bakarak ehli beyt-as- sevgisi yazdım.

bikesen kardeşin sorduğu diğer ibadet konusundaki fikirim;

dua
        Yezid,bu yaptıklarınla ancak kendi derini yüzdün ve kendi etini parçaladın. Çok sürmeyecek;Peygamberin evlatlarının kanını akıtmak ve Ehl-i Beyt'ine saygısızlıkta bulunmakla yüklendiğin bu vebalin altında Peygamberin huzuruna çıkacaksın.Ogün Allah onları bir araya toplayacak ve haklarını alacaktır.

Yorum

Bende dua yada zikir diye biliyorum birde tefekkür var.Senin kastettigin o mu acaba ?
          Allah Bize Yeter!
          O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

O zaman anketi bilmeceye dönüstürmeden sen söyle cevabini : )
            Merak ettik...
            Allah Bize Yeter!
            O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

himmmm evet hic aklimiza gelmedi,ibadet olarak pek gecmedigindendir belkide
              Allah Bize Yeter!
              O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[size=11pt][tt]Bu konuda bikeseme katılmıyorum...salavat zikrin ve duanın içinde yer alır.Ama başlı başına bir ibadet değildir...Anketinde böylece suyunu çıkarmış bikesem :-\

Şimdi kardeşlere şunu söylemek istiyorum en büyük ibadet EHLİBEYT SEVGİSİDİR.

Namaz-dua-zikir yada aklınıza hangi ibadet geliyorsa...
                TÜM İBADETLER EHLİBEYT SEVGİSİ İLE BERABER OLURSA ALLAH KATINDA DEĞERİ VE KAZANCI ARTAR.

Şimdi size bu iddiamı İmam Cafer Sadık hazretlerinin dilinden kanıtlayacağım.

Rivayet ederler ki bir gün İmam Cafer (a.s.)'a O'nun gerçek Şialarından biri gelerek, yeni aldığı elbisesinin nasıl olduğunu sordu. İmam o şahsa, elbiseyi geri iade etmesini söyleyince, o şahıs hiç bir soru sormadan geriye dönüp elbiseyi iade ettikten sonra tekrar İmam'ın huzuruna geldi.

"Ey İmam, emrettiğiniz gibi elbiseyi geri verdim, ama neden verdiğimi bilmiyorum. Bunun nedeni nedir?" deyince İmam, ona sonraki gün öleceğini bildirdi.

"Ey İmam, madem yarın öleceğim, hangi ibadetleri yapmamı tavsiye edersiniz, hangi ibadetlerle son günümü geçireyim?" diye sorar ve İmam şöyle buyurur.

"Git, ailene veya arkadaşlarına veya konuşabileceğin kim varsa topla ve biz Ehl-i Beyt'in faziletini anlat."
                [tt] BİLMİYORUM BAŞKA SÖZE GEREK VAR MI? [/tt]

Yorum

YUKARI ÇIK
                Çalışıyor...
                X