Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Namazınızı genelde nasıl kılıyorsunuz ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

: Namazınızı genelde nasıl kılıyorsunuz ?

desene musavinin cesareti ordan geliyo...

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=2589.msg120365#msg120365 date=1300203331]
      adam hiç hadis okumamış daha kafinin ismini bilmiyor o doğuştan biz çakma olacağız ha...fesubhanallah.

ya bunları duyunca diyorum ki bırakayım bu işlerle uğraşmayı
      [/quot

Yorum

Doğuştan veya sonradan olmakla ilgisi yok...insan siyaset bilmiyorsa öyle yapar hatta guluvve girer.

peygamberin hanımına dil uzatan bir ığdırlı vardır ki ona ben cevap verdim.

Yorum

tek...
          "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

allah kabul etsin kumeyl...

Yorum

evt kumeyl.. biz burda bir cemaat kuramaz mıyız.. başka şii yok mu buralarda?.

Yorum

bu arada hudeyfe abimin sunni kalsaydılar yorumunu kabul etmiyorum...günahkar da olsa şii olmak sunni olmaktan iyidir...imameti kabul etmek çok önemlidir.imameti kabul etmeyen (mustazaf değilse) kafirdir.

Resul-i Ekrem (s.a.a) buyuruyor ki: Muhammed'in canı elinde olan -Allah'a- andolsun ki, kıyamet günü bir kul yetmiş peygamberin ameliyle de gelse, Allah'ı benim ve Ehl-i Beytimin velayetiyle mülakat etmedikçe Allah ondan bu amelleri kabul etmeyecektir.Biharu'l-Envar c.15, s.172

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=2589.msg120507#msg120507 date=1300392093]
                  bu arada hudeyfe abimin sunni kalsaydılar yorumunu kabul etmiyorum...günahkar da olsa şii olmak sunni olmaktan iyidir...imameti kabul etmek çok önemlidir.imameti kabul etmeyen (mustazaf değilse) kafirdir.
                  [/quote]

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Bihar'ul Envardan deliller getirmeden önce Allame Mevlisi'nin beyanatınıda oku bi zahmet.

Bir insana kafir demek ne kadar kolay çok rahat bir şekilde bunu söyleyebiliyorsunuz bravo.

Hariciler imameti red etmiş hatta İmam Ali'yi tekfir etmişlerdi senin mantığına göre kafir olmaları gerek ama İmam bunların cenaze namazını kıldı.

Cemel ashabı senin mantığınla kafir olması gerek ama İmamın buna dair hiçbir beyanatı yok aksine müslüman olduklarını beyan ediyor.

Sıffin ashabı senin mantığınla kafir olmaları gerek ama İmam Sıffinde onlar için ashabına hitaben "ONLAR SİZİN MÜSLÜMAN KARDEŞLERİNİZDİRLER" diye buyuruyor.

İlk iki halife imameti inkar ettiler senin mantığınla kafir olmaları gerek ama Nehcül Belağada İmam bunun zıddını söylemekte.

Eğer sana bakmış olsa idim emin ol senin bu kolay tekfirci zihniyetinden dolayı mektepten teberri ederdim ama sana değil mektebin inanç önderlerine baktığım için teberri etmiyorum çünkü senin zıddını söyliyorlar.

Ben hala yazdığımın arkasındayım eğer biri kendini şii olarak addediyorsa ve yezidi aratmıyacak işler yapıyorsa o şahıs değil sunni gayri müslim olsun daha iyi en azından dine laf gelmez.
                  EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

[quote author=Hudeyfe link=topic=2589.msg120539#msg120539 date=1300438596]
                    [quote author=Musavi link=topic=2589.msg120507#msg120507 date=1300392093]
                    [/quote]

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Bihar'ul Envardan deliller getirmeden önce Allame Mevlisi'nin beyanatınıda oku bi zahmet.

Bir insana kafir demek ne kadar kolay çok rahat bir şekilde bunu söyleyebiliyorsunuz bravo.

Hariciler imameti red etmiş hatta İmam Ali'yi tekfir etmişlerdi senin mantığına göre kafir olmaları gerek ama İmam bunların cenaze namazını kıldı.

Cemel ashabı senin mantığınla kafir olması gerek ama İmamın buna dair hiçbir beyanatı yok aksine müslüman olduklarını beyan ediyor.

Sıffin ashabı senin mantığınla kafir olmaları gerek ama İmam Sıffinde onlar için ashabına hitaben "ONLAR SİZİN MÜSLÜMAN KARDEŞLERİNİZDİRLER" diye buyuruyor.

İlk iki halife imameti inkar ettiler senin mantığınla kafir olmaları gerek ama Nehcül Belağada İmam bunun zıddını söylemekte.

Eğer sana bakmış olsa idim emin ol senin bu kolay tekfirci zihniyetinden dolayı mektepten teberri ederdim ama sana değil mektebin inanç önderlerine baktığım için teberri etmiyorum çünkü senin zıddını söyliyorlar.

Ben hala yazdığımın arkasındayım eğer biri kendini şii olarak addediyorsa ve yezidi aratmıyacak işler yapıyorsa o şahıs değil sunni gayri müslim olsun daha iyi en azından dine laf gelmez.
                    [/quote]

Allah razı olsun Hudeyfe kardeşim seninle aynı görüşteyim Rabbim bizleri hakiki takipçilerden ve hak üzere amel edenlerden karar kılsın inşAllah...
                    "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
                    "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

ben mustazaf olanları ayırdım dost mustazaflar kafir değildir.yazımın o kısmını niye görmediniz ?

Yorum

el kafi

1-(461) ...Ebu Hamza şöyle aktardı:
                        Ebu Cafer (Muhammed Bakır aleyhisselâm) bana dedi ki: «Allah'ı tanıyan, O'na ibadet eder. Allah'ı tanımayan ise, O'na halkın geneli gibi yoldan çıkmış bir şekilde ibadet etmiş olur.»
                        Dedim ki: Sana kurban olayım! Allah'ı tanımak nasıl olur?
                        Buyurdu ki: «Allah Azze ve Celle'yi tasdik etmek, Resûlullah (sallallahu aleyhi ve âlihi)’yi tasdik etmek, Ali'nin velayetini kabul edip onun ve diğer hidâyet önderle­rinin imamlıklarına tabi olmak, onların düşmanlarından uzaklaşarak, kendini sıyıra­rak Allah Azze ve Celle'ye yönelmek şeklinde olur. Allah Azze ve Celle bu şekilde tanınır.»

2-(462) ...İbn Uzeyne şöyle rivayet etmiştir:
                        Bize birden çok kişi İmam Muhammed Bakır veya İmam Cafer Sadık (aleyhis­selâm)’dan birinin şöyle dediğini anlattılar: «Kişi (kul) Allah'ı, Resulünü, bütün imamları ve zamanının imamını tanımadan, meselelerini zamanın imamına götürme­den ve verdiği karara teslim olmadan gerçek mü'min olamaz.» Ardından İmam şöy­le buyurdu: «Bir insan ilk imamı tanımadan son imamı tanıyabilir mi?»

Yorum

8-(468) ...Muhammed b. Müslim şöyle rivayet etmiştir:
                          Ebu Cafer (Muhammed Bakır aleyhisselâm)’ın şöyle dediğini duydum: «Allah tarafından tayin edilen bir imamı olmaksızın sırf kendini yoran bir iba­detle Allah'a kulluk sunan bir kimsenin çabası kabul görmeyecektir. O, sapkın ve şaşkındır. Allah, onun amellerini çirkin sayıp öfke duyar. Onun örneği bir koyunun örneğidir ki, çobanından ve sürüsünden ayrılıp kaybolur. Bütün gününü şaşkın şaş­kın gidip gelmelerle bitirir. Gece olunca başında çobanı bulunan bir sürü görür, o sü­rüye katılır ve gecesini bu sürünün ağılında geçirir. Çoban sürüsünü meraya salmak istediği zaman, bu yitik koyun çobanını ve sürüsünü tanımaz olur. Tekrar çobanını ve sürüsünü bulmak için şaşkın bir halde sağa sola gidip gelir. Derken başında çoba­nı bulunan bir sürü görür, bu sürüye sığınır, onlara katılır. Çoban ona seslenir: "Gel, çobanına ve sürüne katıl. Sen kaybolmuşsun, şaşırmışsın. Çobanından ve süründen uzaklaşmışsın." Ama o şaşkın, yolunu yitirmiş olarak sağa sola koşuşmaya başlar. Çobanı, yol göstereni, güdücüsü olmaksızın, önünü kesip doğru yola yöneltecek ba­kıcısı olmadan gezinip durur.
                          Derken kurt, bu koyunun kayboluşunu fırsat bilir ve koyunu yer. Aynı şekil­de, Allah'a yemin ederim ki, ey Muhammed! Şu ümmetten kim Allah Azze ve Celle'nin tayin ettiği özellikleri belli ve âdil bir imamı olmazsa kaybolur, yolunu şaşırır. Eğer bu şekilde ölürse küfür ve nifak üzere ölmüş olur.
                          Bil ki, ey Muhammed! Zorba imamlar ve onların tabileri Allah'ın dininden so­yutlanmışlardır. Hem kendileri sapmışlar hem de başkalarını saptırmışlardır
                          .
                          "Rablerine kâfir olanların örneği, bir küle benzer, kasırga estiği bir günde bu kül, yelle savrulur gider. Kazançlarından hiçbir şey elde edemezler, işte budur doğru yoldan çok uzak bir sapıklık." (İbrahim, 18)»

mustazaf olanlar ayrıdır.

Yorum

11-(485) ...Ebu Seleme şöyle rivayet etmiştir:

Ebu Abdullah (Cafer Sadık aleyhisselâm)’ın şöyle dediğini duydum:
                            «Biz, Allah'ın itaatimizi farz kıldığı kimseleriz. İnsanların bizi tanımaktan başka çareleri yoktur. İnsanlar bizi tanımamış olmakla mazur kabul edilmezler. Bizi tanıyan mü'mindir, bizi inkâr eden kâfirdir. Bizi bilmeyen ve inkâr etmeyen kimse, Allah'ın vacip kıldığı itaatimize dönünceye kadar sapıktır. Eğer bu sapıklığı üzere ölürse, Allah onun hakkında dilediği gibi hareket eder

bu hadiste apaçık bir şekilde imamı bildiği halde inkar edenin kafir olduğu belirtilirken imamı bilmeyenlerin yani mustazaf olanların ise kafir olmadığı belirtiliyor.biz peygamber göndermedikçe azab edici değiliz ayeti gereğincede kendisine hüccet ulaşmayan kişi mazur görülür.

Yorum

bu hadisi, Ebu hanife bölümünde paylaşacaktın da yanlışlıkla buraya mı yazdın musavi?

Yorum

yok bu konuya uygun bir hadis. bir hadis daha yazalım.

Resulullah (s.a.a): "Kim benden sonra Ali'nin imâmetini bilerekten inkâr ederse, benim nübüvvetimi inkâr etmiştir; kim de benim nübüvvetimi bilerekten inkâr ederse, Allah'ın rubûbiyetini inkâr etmiştir."
                                Bihârü'l-Envâr, c.27, s.61.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X