Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Namazınızı genelde nasıl kılıyorsunuz ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

: Namazınızı genelde nasıl kılıyorsunuz ?

sünnilikten kalan bilgilerime göre Peygamberimiz buyuruyor ki: önemli bir işi olmayıp da evlerinde oturan ve cemaat namazına katılmayanların evlerini yakasım gelir..

ve yine bir kişi bir kaç gün cemaate gelmezse onun bir sorunu var diye düşünülür birlikte sahabe ile onun evine gidilirdi...

Yorum

evet o hadis var ama sunni hadisi güvenilmez

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=2589.msg120287#msg120287 date=1300094538]
        evet o hadis var ama sunni hadisi güvenilmez
        [/quote]

şiada tersi olmadıkça bile mi?

Yorum

yanlıştır demiyorum ama güvenilmez...

Yorum

Bayılıyorum şu cevabınıza arkadarşlar. SÜNNİ HADİSİ GÜVENİLMEZ
            Ya ayıptır arkadaş İslam adına ayıptır ya. Hangi müçtehide taklit ediyorsan ona bir sor bakalım bu tür cevabını duysa sana ne der?
            Yanılmıyorsam hemen Rehbere diyeceksin. İnan Rehber in yanında böyle bir cevap verilse Rehber o lişiyi kovar.
            Neyse gelelim mevzuya Müçtehitlerimizin tamamı cemaat namazını çok önemser risalelerinde.
            Ve o sünni hadisi dediğiniz hadiste yanılmıyorsam tuhufil ukil de var. O manada bir çok hadis var ayrıca imamla(as) dan.
            Ben ankete baktım da camide kılma oranı yüzde beş. Gerçi namaz kılma oranı ne? bilmiyorum ama görünüyor ki lafta çok Rehberciyiz velayetçiyiz ama velayet sahibinin mescitleri bizden yana boş????

Yorum

Ben hadise sunni kaynağında olduğu için güvenilmez dedim tuheful ukulda varsa güvenir ve inanırım...Zaten cemaaetin önemi ile ilgili bizim kaynaklarımızda çok hadis var.

Yorum

hakkaniyet kardeşim dediklerinizde haklısınız.. ancak bir şii, doğma büyüme orjinal bir şii olarak

biz sonradan şii olmalar çakma şiiyiz.. sünniyken sünni uydurmaların çok bulunduğu, yanlışların değil doğruların tevil edilerek sünni sistemde yanlışlara uydurulduğu bir dünyada yaşadık. zehirlendik vicdanımız burkuldu, din adına nelere katlandırdık Allah'ın yarattığı tertemiz vicdanlarımızı..

siz tertemiz Ehlibeyt pınarından sahih inanış amel ve rivayetlerden yetiştiğiniz için bizim gibi sütten ağzı yandığı için yoğurdu üfleyerek yiyenleri anlamanız biraz zor olabilir.. Ancak sizin uyarılarınızla tabi ki biz de şayet varsa aşırılık ve tepkilerimiz törpülenecektir..

cemaatle namaz kılmaya gelince bu anket türkiyede ve yurt dışında katılanlarca oylanılıyor. yani şia camiilerinin olmadığı yerlerde.. benim camiye gidebilmem mümkün değil sadece haftada bir iki kez bu mümkün oluyor o da ya cuma ya sohbet.. ben mecburen evde kılıyorum sünni camiiye mi gideceğim..

Yorum

Ben kendim için çakma şii lafını kabul etmiyorum

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=2589.msg120347#msg120347 date=1300191074]
                    Ben kendim için çakma şii lafını kabul etmiyorum
                    [/quote]

Qom_u_aşk üstad ''çakma şii'' tabirini kullanırken ironi yapıyor
                    Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

musavi yani şimdi eğri oturalım doğru konuşalım biz orjinal miyiz, doğma büyüme şii miyiz anne babamız şii mi, tüm kültürümüzü şii olarak mı aldık? ezanımız kulağımıza hayyaala hayril amel ve eşhedu enne aliyyen veliyyullah diye mi okundu? şiadan okumadığımız ayet ya da hadisleri, sünnilikten olan bilgilerimizi tamamen mi kazıdık?

şahsen ben bunları kendi adıma olumlu yanıtlayamıyorum, bu ve daha bir çok konuda asla biz doğma büyüme bir şii gibi olamayız.

yine bir hadiste iki şiinin hali hazırdaki amelleri eşit olması durumunda, en önce şii olanın daha makbul olacağı yönünde (tam hafızamda değil hadis) hadis okudum. şimdi ben doğuştan şii olan bir kardeşimle aynı seviyede miyim kesinlikle hayır...

kasettiğim elbette ki şii doğmuş ama şianın nasıl bir cevher olduğunu unutmuş neredeyse sünnileşmiş kimseler değildir. Şiayı bilip yaşayan sahip olduğu cevherin farkında olan şiilerdir.. Biz asla onlarla bir olamayız. Rabbim onlara daha da güzellikler versin. Onların şii bir çevrede dünyaya gelmeleri kendilerinin seçkin arınmış bir ruha sahip oluşlarındandır..

sonradan şii olmanın da avantajları yok değil. biz de sünniliği çok iyi biliyoruz bu açıdan şianın değerini daha iyi biliriz, ya da ancak kıyaslamayla bilinebilecek konularda bilgi olarak belki biraz daha iyi yerde olabiliriz..

Rabbimiz hepimize en iyisini versin.. Rabbim Ehlibeyt mektebinden göz açıp kapamak kadar bile olsa bizi ayırmasın. Sevdiğimiz Ehlibeytle birlikte bizi haşretsin ve onlara hizmetçi etsin.. Şefaatlerinden bizi uzak etmesin..

Behesht-e Mahdi üstadım ironi yapmıyorum gerçek söylüyorum.. benim üç çocuğum sünni anne babadan dünyaya geldiler. 4. olan sonuncusu ise şii anne babadan.. bu sonuncusunun daha talihli olduğunu düşünürüm hep diğerlerine göre.. Çünkü gözünü ilk açtığında İmam-ı Rahil ve İmam Hamanei'nin resmini gördü ilk onları tanıdı.. şimdi bununla diğerleri elbette bir olmaz diye düşünüyorum.. Bu daha avantajlı...

Yorum

biz daha avantajlıyız çünkü biz kendimiz araştırdık olumsuzkları göz önüne alıp hakkı bulduk bi iznillah...tüm gayretlerimizle ve herşeyi göz önüne alarak...tam anlamıyla savaş vererek...öbürleri ise direk ganimet olarak aldılar...savaşan mı hayırlıdır öbürü mü ?

sunnilerle uğraştığımız gibi birde bize bu çakma şii veya dönme diyenlerle uğraşıyoruz...böylşelerini görünce hiç uğraşmayasım ve ibadetleri caferi fıkhına göre yapıp gerisine karışmayasım hiç bir cemaate girmeyesim geliyor...

adam şii doğmuş ??? velayet gönlüne girmiş mi ??? onun için uğraşıyor mu ?????

bunları yapmayıp sadece şii doğdum desin bize de çakma desin...

eğer yüzümüze karşı derse de direk dalarım...

Yorum

yok musavi sakin ol

çakma şii kavramınının patenti de sorumluluğu da bana ait. kimseden duymuş değilim. benim düşünürken tespit ettiğim bir durum.. sen de çok kızdığına göre orjinal şii olmuşsun sana kim ne diyebilir.. dediklerinde haklısın. bu belki de kendim için bir gözlem idi..

bunu durup dururken söylemiş de değilim.

sürekli olarak kendimle (çakma şii) doğuştan şii (orjinal şii)leri karşılaştırırım aynı ortama gelince. Mesela Alimimiz bir hikaye anlattı İmamların hayatından. bir genç standap yapar, İmam da ona sen ve bu topluluk cenneti garantilediniz de bunu mu kutluyorsunuz.. sen üç gün sonra ölüp bunların hesabını vereceksin o zaman halin nice olacak hiç düşünürmüsün vs. der, Genç de o işi bırakır kendini ibadet ve taate verir. Zamanın zalim sultanları İmamı a.s. kötülemek gözden düşürmek için fırsat yakaladıklarını düşünüp genci gözlem altına alırlar. üç içinde ölmezse aleyhte propaganda yapacaklardır..

ama genç üç gün içinde ölür.

şimdi Alimimiz bunu anlattı. ben elimde olmadan sohbete kendimi öyle kaptırmışım ki vay beee diye hayretime engel olamadım.. birden çevreye baktım ki orjinal şiiler hiç etkilenmemiş bile..

sonra düşündüm.. neden ben etkilendim onlar etkilenmedi diye.. çünkü benim için imamlar peygamberle gibi değildi. sıradan insanlardı sünniyken. hatta peygamberler için bile bu "üç gün içinde öleceğini bilme" benzeri bir olay anlatılsa orada bile hayret edebilirdim.. çünkü peygamberlerin seviyesi bile çok düşük sünni anlayışa göre.. Değil imamların..

oysa şiiler doğuştan beri İmamları, oldukları o yüce makamda tanıdılar öğrendiler.. bizse belki de yarı ömrümüzden sonra..

işte o zaman aklıma geldi bu iki tabir..

kimseyi suçlama günahını da alma kardeşim. ben nerede doğma büyüme şii gördümse bana hep ihtiram ve gıpta ile baktıklarını gördüm. onlardan saygı ve muhabbetten başka bir şey görmedim kendime karşı..

Yorum

hiç önemi yok bunların...çakma lafından dolayı seni kınıyorum...iyi ki şii olmadan bu lafları duymamışım...yoksa ne şii ne sunni olur hiçbirşey olmazdım...

doğuştan şii olanlardan neler var neler...gulata gidenler imamlara uluhiyyet verenler...aşırı kaçanlar...biz dengeyi korumadayız...

Yorum

adam hiç hadis okumamış daha kafinin ismini bilmiyor o doğuştan biz çakma olacağız ha...fesubhanallah.

ya bunları duyunca diyorum ki bırakayım bu işlerle uğraşmayı

Yorum

HUVEL'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Çakma şii ha Qumu aşk abi sevdim bu lafı Bende bunu bazı zatı alalar için kullanayım.

Bende nice sonradan şii olmuş şahıslar tanıdım keşke sunni kalsaydılar diyesim geldi o denli zarar veriyorlardı mektebe mekteb adına o denli kötü ve çirkin fiiller işleyip insanları mektepten soğutuyorlardı. Durmadan tekfir edip Peygamberin hanımına dil uzatacak kadar (bir tabir kullanacam bunları için ama terbiyem müsade etmiyor) bedbahtlaşmışlardı. Kendilerinden teberri ettiğimi beyan ettiğim halde utanmadan meclislerine davet ettiler gitseydim kesin kavga ederdik ben dayak yerdim malum cüsseli değilim ama Musavi kadar cüsseli olsa idim belkim giderdim
                                EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X