Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

EN ÇOK KİMİ ÖRNEK ALIYORUZ VEYA ÖRNEK ALMAYA ÇALIŞIYORUZ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: EN ÇOK KİMİ ÖRNEK ALIYORUZ VEYA ÖRNEK ALMAYA ÇALIŞIYORUZ?

Ben kendimden başlayayım örnek almaya çalıştığım birçok kişinin yanı sıra en çok örnek almaya çalıştığım şey hz Fatıma'nın tesettürüdür.Rabbim cümlemizi onun haya ve edebini örnek alan kimselerden kılsın.

Yorum

Bir dönem İran Cumhurbaşkanı Hatemi'yi örnek alıyordum.Sıcak bakışları ve tevazusu beni etkilemişti.
      Puro,bildiğiniz puro işte.Bir ucunda ateş diğer ucunda bir aptal.. Malcolm X

Yorum

Usame Bin Laden
        dünyada ilk 10 a giricek serveti olmasına ragmen dünya malına meyletmeyen güzel insan güzel mücahit..

Yorum

çagımızda oldugu icin onu ornek verdim ama tabiki ilk once hz muhammed 4 güzel halifesi ve ehli beytidir onceligimiz..

Yorum

En güzel varken başkasına bakmaya ne gerek var ki...

Herkese en güzelin örneğini sunan Al-i Aba a.s örnek alınacak yegane merci düye düşünüyorum

Bunun dışında Hz. Zeyneb ve Hz.Abbas erkek ve kadınlarımızın davranışlarını belirleyecek yüce iki şahsiyet Hz.Zeyneb duruşu tutumu cesareti ile kadın ve erkek ayrımı olmadan herkese örnektir. Aynı şekilde Abbas a.s vefakarlığı bağlılığı ve itaatkarlığı ile bir şiinin nasıl olacağını bizlere gösteren en yüce örnek..
            "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
            "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

evet Abbas a.s Allah ondan razı olsun dine çok büyük faydası olmuştur, MÜSLÜMAN'ın nasıl olacagını bizlere gösteren en yüce örneklerden birisidir..

Yorum

yüce ahlak üzere gönderilen peygamberden başka kim örnek alınır ki hz fatıma ve hz Ali zaten hz peygamberin ahlakıyla ahlaklanmıştır ve hz. Fatımanın evlatlarıda ondan ders almışlardır.islamda örnek kadın Fatıma inşaallah gerçekten onlardan etkilenebilmişizdir.
                İNNA LİLLAH VE İNNA İLEYHİ RACİUN....

Yorum

İmam Ali a.s.

Yorum

kuran-ı natık efendim hz. muhammed (saa) ve ehlibeyti

QUR WAY IS THE WAY OF İMAM MOOSA AL KADHEM
                    WHO TEACHED US TO LİVE IN THE PRISON......

Yorum

masum olmayan insanlar arasinda "tek basina bir ümmet" ünvanini yüce bir makamdan almistir, örnegim, favorim EBU ZERR 'dir.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Hz.Fatima (sa) bir bayan için numune,en büyük örnektir...
                        ''Ali Şii'si,sözü amelini doğrulayan,sözüyle ameli uyuşan kimsedir.''[El-Kafi,c.8,s.228]

Yorum

ahlaki özellik ve güzellik, Hakk'in emirlerini yerine getirmede, iyiligi emretmek ve kötülükten men etmekte, sadakat ve ihlasta, cesaret ve direncte, sabirda, iffette,
                          bahsedilen sahislarin hepsi birbirine benzemekte
                          nasil ki REsulullahin ahlaki ile ahlaklanmak icin erkek olmak gerekmiyor sa, fatima (a.s) benzemek icin de bayan olmak gerekmiyor!
                          masum olamayacagimiz kesin, ancak onlar icin can verenlere bari benzeyebilirsek ne mutlu bizlere!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Ben bayan olarak bayanlara örnektir dedim (!) sadece bayanlar için örnektir demiyorum.Tüm insanlığa örnektir Fatima...
                            ''Ali Şii'si,sözü amelini doğrulayan,sözüyle ameli uyuşan kimsedir.''[El-Kafi,c.8,s.228]

Yorum

Ben özel ve genel anlamda yazmak istiyorum... Evet herkesin bir yıldızı var ... Ama hiç bu soruyu sordunuz mu ne kadar sadıkız biz o yıldızlara... Acaba bilerek yada bilmeyerek işlenilen gunahlara kimi örnek alıyoruz kimin hizbindeyiz...

Arada yanına gidip hayır duasını aldığım seyyid ağa şunu demişti "Her şianın gönlünde bir masum yatar..." Sanırım benimki Garib'el Ğuraba , Zamin -i Ahu İmam Ali Rıza (a.s)...
                              De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
                              (Tevbe Suresi 105)

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X