BÝSMÝLLAHÝR RAHMANÝR RAHÝM
HAMD OLSUN ALEMLERÝN RABBÝNE
VE SELAM OLSUN MEVLAMIZ MUHAMMEDE VE TERTEMÝZ EHLÝ BEYTÝNE
HAMD OLSUN ALEMLERÝN RABBÝNE
VE SELAM OLSUN MEVLAMIZ MUHAMMEDE VE TERTEMÝZ EHLÝ BEYTÝNE
bundan sonra... Ebu Bekir kýzý Aiþe’nin imam Ali a.s ve evlatlarýna kin beslediði, düþmanlýk güttüðü þüphesiz ki, Ýslam tarihinin bize aktardýðý ve üzerinde hiç bir þüphe olmayan gerçeklerdendir. ancak, diðer taraftan nasibilerin hadis kaynaklarýnýn Aiþe, Ebu Hureyre, ibni Ömer ve benzeri Ehli Beyt a.s düþmanlarýna dayandýðý da bir gerçektir. ve elbette ki, bu Ehli Beyt a.s düþmanlarýnýn rivayet ettikleri þeyler hem Ýslam akide ve fýkhýna ve hemde Ehli Beyt a.s’ýn fezailine aykýrý olan þeylerdir. çünkü hakký aktaran, doðrularý beyan eden Ehli Beyt a.s ve onlara sadýkolan sahabelerdi ve Aiþe, Ebu Hureyre ve ibni Ömer gibiler bunlara düþmandýlar. o yüzden de doðal olarak Ehli Beyt a.s’a muhalif olan rivayetleri kendilerinden uydurarak aktarýyorlardý.
bu çalýþmamýzda inþaAllah bizzat nasibilerin kendi kaynaklarýndan Nebi s.a.a’in amca oðlu ve sahabesi olan ibni Abbas r.a’ýn beyaný ile bu gerçeði sizlere aktaracaðýz.
[img width=224 height=350]http://nasibiler.files.wordpress.com/2012/11/nasb-aise-ibni-sad.jpg[/img][img width=224 height=350]http://nasibiler.files.wordpress.com/2012/11/nasb-aise-ibni-sad1.jpg[/img]
resimde gördüðünüz nasibi hadis, rical ve tarih alimlerinden ibni Sad’ýn "Tabakat el-Kubra" adlý kitabýdýr, iþaretlediðim yerde þu ifadeler var:
- [li]أخبرنا أحمد بن الحجاج قال أخبرنا عبد الله بن المبارك قال أخبرنا معمر ويونس عن الزهري أخبرني عبيد الله بن عبد الله بن عتبة أن عائشة زوج النبي صلى الله عليه وسلم لما ثقل رسول الله صلى الله عليه وسلم واشتد وجعه استأذن أزواجه في أن يمرض في بيتي فأذن له فخرج بين رجلين تخط رجلاه في الأرض بين بن عباس تعني الفضل ورجل آخر قال عبيد الله فأخبرت بن عباس بما قالت قال فهل ندري من الرجل الآخر الذي لم تسم عائشة قال قلت لا قال بن عباس هو علي إن عائشة لا تطيب له نفسا بخير
...Ubeydullah b. Abdullah b. Utbe Aiþe’nin þöyle dediðini anlattý: "Rasulullah s.a.a’in hastalýðý aðýrlaþýp aðrýsý þiddetlenince benim evimde bakýlmak için zevcelerinden izin istedi, onlar da kendisine izin verdiler. Sonra Rasulullah s.a.a iki kiþi arasýnda, Abbas b. Abdülmuttalib ile baþka birinin arasýnda, ayaklarý yerde sürünerek çýktý..."
(ravi) Ubeydullah dedi ki: Aiþe’nin söylediklerini Abdullah (b. Abbas)’a haber verdim, Abdullah b. Abbas bana: "Aiþe’nin ismini söylemediði diðer zat’ýn kim olduðunu bilir misin? dedi." ben "Hayýr" dedim. ibni Abbas dedi ki: "O Ali’ydi, Aiþe onun hakkýnda hayýr konuþmak istemez"
ibni Sad, "Tabakat el-Kubra", 2/205[/li]
hadisin senedindeki tüm raviler nasibilerin rical ilmine göre sika (güvenilir) ve isnadý da muttasýldýr. nasibilerin bir baþka hadis ve rical alimi Ahmed b. Hanbel de bu hadisi "Müsned" kitabýnda deðiþik bir isnad ile rivayet etmiþtir. "Müsnedi Ahmed" kitabýný tahkik eden Þeyh Þuayb el-Arnaut bu hadisten sora diyor ki:
- [li]تعليق شعيب الأرنؤوط : إسناده صحيح على شرط الشيخين
hadisin isnadý Þeyhayn (Buhari ve Müslim) þartlarýa göre sahih’tir.
Ahmed b. Hanbel, "Müsned", 6/34, hadis 24107[/li]
bu hadisi nasibilerin iki büyük imam, "Kur'an sonrasý 2 en sahih kitab"ýn müellifi olarak gördükleri Buhari ve Müslim de rivayet etmiþtirler. Buhari bu hadisi "es-Sahih", 1/85-86, Kitabul Vudu, hadis 198'de; Müslim ise "es-Sahih", 1/311-313, Namaz kitabý, hadis 418'de olduðu gibi rivayet etmiþ, fakat ibni Abbas r.a’ýn “Aiþe onun hakkýnda hayýr konuþmak istemez” sözünü silmiþtirler. inþaAllah bunu daha sonra nasibilerin yalan ve sansürleri bölümünde sizlerle paylaþacaðýz.
Yorum