Hz.Hasan hilafeti Hz.Muaviyeye devretmesi de yanlış değildir.Eğer yanlış denilirse Şii akidesi temelinden bunalıma girer.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
İmamlar yanlış iş yapmaz
Daraltma
X
-
Etiketler: Yok
-
Ynt: İmamlar yanlış iş yapmaz
Şii inancını hep sünni kaynaklarından okudum ve bana efsanelerle ,yalan dolanlarla bezenmiş bir inanış olarak sunuldu ..Sizde farklı bir bilgi varsa bunu sizden istemenin peşindeyim.
Yorum
-
[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=24029.msg161369#msg161369 date=1347907720]
Şii inancını hep sünni kaynaklarından okudum ve bana efsanelerle ,yalan dolanlarla bezenmiş bir inanış olarak sunuldu ..Sizde farklı bir bilgi varsa bunu sizden istemenin peşindeyim.
[/quote]
Bizi sünni kaynaklardan okursan böyle olur tabi.
Gerçekten samimiysen sana kitap ismi verelim.O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)
Yorum
-
okumam gereken sırada o kadar çok kitap varki..Burda kısa cevaplar alsam daha iyi olur.
Yorum
-
tarzın bunu göstermiyor.
efsane de yok yalan dolan da her şey ortada.
Hz hüseyinin ne uğruna kıyam ettiğide ortada. sizlerinde kabul ettiği üzre“Hz. Abbas (as) Fıratın suyuna değil, Fırat Hz.Abbas’ın dudaklarına hasret kaldı”
Yorum
-
Hz.Hüseyinin ne uğruna kıyam ettiğini ve hatta Hs Hüseyinin torunu Zeyd bin Alinin de ne uğruna kıyam ettiğini biliyorum..Bunların ikisi de hak üzerine idiler.Başarılı olma adına kendi üzerine düşenleri yaptılar ama gelgörki cemaatleri (yani küfeliler) bu hedeflerden çok uzak , kaypak şahsiyetlerdi..Keşke başarıya ulaşabilselerdi.Ama İmam Azamın dediği gibi başarı imkanları henüz olgunlaşmamıştı.Ama benim konum bu değil Hz.Hasan ile ilgili.
Yorum
-
Evet bir daha baktım ve hz.Hasanın Hz.Muaviyeye hilafeti kendi isteğiyle (Ve RESULÜN BEŞARETİYLE VEDE ÖVGÜSÜYLE)devrini gördüm siz farklı birşeymi görüyorsunuz?
Yorum
-
[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=24029.msg161381#msg161381 date=1347909140]
Hz.Hüseyinin ne uğruna kıyam ettiğini ve hatta Hs Hüseyinin torunu Zeyd bin Alinin de ne uğruna kıyam ettiğini biliyorum..Bunların ikisi de hak üzerine idiler.Başarılı olma adına kendi üzerine düşenleri yaptılar ama gelgörki cemaatleri (yani küfeliler) bu hedeflerden çok uzak , kaypak şahsiyetlerdi..Keşke başarıya ulaşabilselerdi.Ama İmam Azamın dediği gibi başarı imkanları henüz olgunlaşmamıştı.Ama benim konum bu değil Hz.Hasan ile ilgili.
[/quote]
ikiside mi hak üzere idiler? bunu neye dayanrak söylüyorsun?
Yorum
-
Yorum
-
İmam Hasan a.s devretmek zorundaydı nedeni ise malum muaviye ordusundaki komutanlarına kadar kendi safına çekmiş İmam Hasan namaz kılarken seccadesini altından alıyorlar ordusu onu öldürmek için suikast düzenlemek için kollarken karısı bile zehirlemede bulunurken muaviyeyle nasıl savaşmasını düşünebilirsin ki...Haktır Allahım Muhammed mahım
Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah
Yorum
Yorum