Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

EBU SUFYAN

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: EBU SUFYAN

Süleyman, ebu süfyan hakkındaki tarihsel kayıtları kabul ettiğine göre onun "[color=rgb(51, 51, 51)][/color]

"Ey Ümeyye Oğulları! Hilafeti tıpkı bir top gibi birbirinize pas verin. Ebu Süfyan'ın yemin ettiği şeye andolsun ki ne cennet vardır, ne de cehennem."" diye buyurduğunu (!) dolayısıyla cennetle cehennemi inkar edip kafir olduğunu da kabul ediyorsundur. değil mi?

Yorum

Bahsettiğin sözün ilk kısmı meşhurdur ama meşhur olması doğruluğunu kanıutlarmı bilemem..İkinci yarısı ise çok aşağılık bir iftiradır..Allah sizi ve bizi bu iftiralara tutunmaktan muhafaza buyursun.

Yorum

[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=14985.msg163779#msg163779 date=1352664267]
        Bahsettiğin sözün ilk kısmı meşhurdur ama meşhur olması doğruluğunu kanıutlarmı bilemem..İkinci yarısı ise çok aşağılık bir iftiradır..Allah sizi ve bizi bu iftiralara tutunmaktan muhafaza buyursun.
        [/quote]

Sen tarihi verilere dayanarak onun müslüman olarak ruhunu teslim ettiğine şahitlik ediyorsun, bu yazdıklarım da tarihsel veri ve o zatın ruhunu kafir olarak teslim ettiğini kanıtlıyor.

Asıl onun ruhunu müslüman olarak teslim ettiğini iddia etmen samimi müslümanlara iftiradır.

Yorum

Allah Ehlibeyt düşmanlarına lanet etsin...

Yorum

Elimizi vicdanımıza koyup Resulullahın kayınpederi de olan bu sahabi hakkında TARAFSIZ bir değerlendirme yapalım.
            Diyelimki sana göre ben yanıldım ..Bunun sonuçlarını değerlendirelim:
            Ben yanıldıysam bunun sebebi sünni (vede eşittir islami , eşittir ehl-i hak) hadis kaynaklarındaki sağlam hadislere bakarak yanılmış olurum ki bunun sebebi ben değil o muhaddisler olur..Veya onun müslüman olarak öldüğüne dair ehl-i ilmin milyonlarcasının şehadeti olur ki ben o şehadet korosu içinde cılız sesimle ufak bir katkı yapmış olmanın sualini üstlenirim ki o da sıfırdır..Çünkü icma-yı ümmet her nekadar sizler kale almasanız da geçerli bir delildir..Dolayısıyla bwen yanıldıysam bunun mazereti var..Ya sen Resulullahın kayınpederine delilsiz ve sırf sevmediğin bir sahabinin babası olması nedeniyle kafir etmekte cüretli davranmanın mazereti ne olacak?
            Hiç yanıldıysan bunun faturasının ne kadar kabarık olacağını düşündünmü.?Benim yanılgım -sizce- zahiren müslüman görünen bir kişiye müslüman demekten ibarettirki buna sizin kaynaklar bile günah diyemez..Senin yanılgın ise müslüman olan şahsı kafir olarak nitelemek olduğundan küfür ve de özellikle Resulullahın sahabisine kin , nefret kremasıyla bezenmiş katmerli günah olarak defterine yazılacak.Bir hesab et .

Yorum

[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=14985.msg163800#msg163800 date=1352678007]
              Elimizi vicdanımıza koyup Resulullahın kayınpederi de olan bu sahabi hakkında TARAFSIZ bir değerlendirme yapalım.
              Ben yanıldıysam bunun sebebi sünni (vede eşittir islami , eşittir ehl-i hak) hadis kaynaklarındaki sağlam hadislere bakarak yanılmış olurum ki bunun sebebi ben değil o muhaddisler olur..Veya onun müslüman olarak öldüğüne dair ehl-i ilmin milyonlarcasının şehadeti olur ki ben o şehadet korosu içinde cılız sesimle ufak bir katkı yapmış olmanın sualini üstlenirim ki o da sıfırdır..Çünkü icma-yı ümmet her nekadar sizler kale almasanız da geçerli bir delildir..Dolayısıyla bwen yanıldıysam bunun mazereti var..Ya sen Resulullahın kayınpederine delilsiz ve sırf sevmediğin bir sahabinin babası olması nedeniyle kafir etmekte cüretli davranmanın mazereti ne olacak?
              Hiç yanıldıysan bunun faturasının ne kadar kabarık olacağını düşündünmü.?Benim yanılgım -sizce- zahiren müslüman görünen bir kişiye müslüman demekten ibarettirki buna sizin kaynaklar bile günah diyemez..Senin yanılgın ise müslüman olan şahsı kafir olarak nitelemek olduğundan küfür ve de özellikle Resulullahın sahabisine kin , nefret kremasıyla bezenmiş katmerli günah olarak defterine yazılacak.Bir hesab et .
              [/quote]

Süleyman kardeşim, ben dinde ticaret yapmıyorum, şurda hata edersem cehenneme giderim, şurda tutturursam cennete giderim diye.
              Benim rehberim sonsuza dek insanların tek kurtuluş vesilesi olan ehlibeytin yoludur. Onlarda hata ve yanılma olmaz.

Fakat ben seni anlamıyorum; Ebu Süfyan, Muaviye gibilerini tüm eksilerine rağmen nasıl savunabiliyorsun hala.

Anlamadığım diğer şey: Yanılma payı yüksek olabilen muhaddislerin hadisleriyle oluşturulan bir ekol, nasıl oluyor da islami ve ehli hak olabiliyor?

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=14985.msg93393#msg93393 date=1277971170]
                Güzel söz. Adamların işi gücü yok. hakkında kitaplar yazılacak o kadar mükemmel ötesi insan var fakat hele bu insanların seçtiklerine bak. Ebu Süfyan... Yakında Emirül Müminin yezid isimli kitap bu ülkede de çıkarsa şaşırmam doğrusu.
                [/quote]
                erbab yezidi seven sünniler yokmu? Allah bunların canını alsın

(K046) Şiilere aldanarak Hz. Muaviye ve oğlu Yezid'e sövenler, Üstad Kadir Mısıroğlu
                [center]
                ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                [center]
                Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=Süleyman bin Surad link=topic=14985.msg163800#msg163800 date=1352678007]
                  [/quote]

aynı mantığı Ebu Talib için işlet... bu bir

ikincisi siz kurtulamazsınız. ÇÜnkü Peygamberimiz sahabeyi değil Ehlibeytini bıraktı. bu sizin hadis kaynaklarınızda da mütevatir olarak var. ama sonra da Ehlibeyti susturup onlarla savaşanların uydurduğu binlerce hadisle din oluşturdunuz. bu durumda Allah size bunların arasında hangisi Ehlibeytti hani ona sarıldığınızda sapıtmayacağınızı garanti etmiştim dediğinde ne diyeceksiniz? bu iki

Peygamberimiz sünnetine ve dine EHlibeyt yoluyla diyor EHlibeyti neden terk ettiniz dediğinde cevabınız ne olacak?

Ebu Talib müslüman olduğu halde onu kafir olarak nitelemekten yukarıdakileri aynen kendinize sorun bakim?

Yorum

Oysa bizim Ehlibeyt kaynaklarına göre Peygamberin tek damadı vardır o da Ali a.s'dır.

Peygamberimiz kendine eş aldı diye eşinin ailesi kurtulacak diye bir hüküm nerede var! O Yahudilerden de eş almadı mı! şimdi yahudiler de mi kurtulacak?

Yorum

YUKARI ÇIK
                    Çalışıyor...
                    X