Hz. Musa hangi peygamberlerle yaşamıştır (birlikte bulunmuştur)
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
BİLGİ YARIŞMASI 80.SORU
Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X
-
-
Ynt: BİLGİ YARIŞMASI 80.SORU
hz. harun, hz. şuayb ve hz. hızır (rivayetlerde hizır (a.s) da peygamber oldugu ve bu dönemde yaşadıgına inanılır)
Yorum
-
HIZLI OKUDĞUMDAN DOLAYIDIR SAĞLIK OLSUN BEN HIZLI YAZMAK İÇİN ACELE ETTİM AMA EKSİK OKUMUŞUM ;D ;D ;DDe ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürüleceksiniz. O size, yaptıklarınızı bildirecektir.»
(Tevbe Suresi 105)
Yorum
-
[quote author=gönlüm_kerbelada_kaldı link=topic=7781.msg50970#msg50970 date=1251405216]
hz. harun, hz. şuayb ve hz. hızır (rivayetlerde hizır (a.s) da peygamber oldugu ve bu dönemde yaşadıgına inanılır)
[/quote]
doğru kabul ediyoruz 10 puanGönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
İmam Ali (a.s)
Yorum
-
hızır as ın peygamber olduğuna dair rivayeti paylaşmanız mümkün mü?
çünkü daha önce başka bi konuda bunun araştırmasını yapmıştım ama böyle bi kaynağa rastlamadım.
(itiraz anlamında değil, bilgilenmek amacıyla soruyorum)
şunu da ilave ediyim. ben hızır as adıyla bilinen, hz musaya yoldaşlık eden ve kuranı kerimde kıssası anlatılan salih kul diye bahsedilen kişinin kesinlikle peygamber olduğuna iman ediyorum.çünkü gaybdan haber veriyo.
ama şiada peygamber olarak inanıldığını bilmiyodum o yüzden yazmadım.
Yorum
-
[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=7781.msg50992#msg50992 date=1251409364]
hızır as ın peygamber olduğuna dair rivayeti paylaşmanız mümkün mü?
çünkü daha önce başka bi konuda bunun araştırmasını yapmıştım ama böyle bi kaynağa rastlamadım.
(itiraz anlamında değil, bilgilenmek amacıyla soruyorum)
[/quote]
mesaj alime iletilecek inşallah geldiğinde sizinle paylaşacağımGönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
İmam Ali (a.s)
Yorum
Yorum