Kur'an'da hangi Peygamberin kızlarından bahsedilmiştir?
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
BİLGİ YARIŞMASI 61.SORU
Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X
-
-
Ynt: BİLGİ YARIŞMASI 61.SORU
"Peygamberin" deniyor o zaman tek bir peygamber dimisimdi mektebi mülkiye olsada kuran ilminden faydalansak
Yorum
-
kevser suresinde Hz Fatıma s.a dan bahsed,yor diye biliyorum...Yani Efendimiz (s.a.a)De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürüleceksiniz. O size, yaptıklarınızı bildirecektir.»
(Tevbe Suresi 105)
Yorum
-
Ama o kevser suresinin hadislerce acıklanmasıda geçiyor. Surenin içinde değil.
KEVSER SURESİ
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ
إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ (١)
(1) Şüphe yok ki biziz sana kevseri veren.
فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ (٢)
(2) Artık namaz kıl Rabbine ve kurban kes sen.
إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَرُ (٣)
(3) Şüphesiz, sana buğzeden yok mu, odur nesli kesilen.
Yorum
-
Hıımm yani açıkça geçicekse araştırmak lazımDe ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürüleceksiniz. O size, yaptıklarınızı bildirecektir.»
(Tevbe Suresi 105)
Yorum
-
وَجَاءهُ قَوْمُهُ يُهْرَعُونَ إِلَيْهِ وَمِن قَبْلُ كَانُوا يَعْمَلُونَ السَّيِّئَاتِ قَالَ يَا قَوْمِ هَـؤُلاء بَنَاتِي هُنَّ أَطْهَرُ لَكُمْ فَاتَّقُوا اللّهَ وَلاَ تُخْزُونِ فِي ضَيْفِي أَلَيْسَ مِنكُمْ رَجُلٌ رَّشِيدٌ (٧٨)
(78-Hud)
Kavmi, koşa koşa onun yanına geldi, onlar, önceden de kötülükler yapar dururlardı. Lût, ey kavmim dedi, işte kızlarım, onlar, sizin için daha temiz, artık Allah'tan çekinin de beni, konuklarımdan utandırmayın. İçinizde, aklı başında bir adam da mı yok?
Yorum
-
şuayb, lut ve muhammed (as)
not: imran as ın kızından da bahsedilir ama onun peygamberliği ihtilaflıdır.
Yorum
-
[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=7593.msg49976#msg49976 date=1251030094]
[/quote]
Ahanda geldi ilmini konuşturdurdu iştePeygamberin dediği için ben tek bir peygamber olaak düşünmüştüm ;D yoksa googleden yardım alır yazardım
Yorum
-
[quote author=gönlüm_kerbelada_kaldı link=topic=7593.msg49988#msg49988 date=1251033717]
[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=7593.msg49976#msg49976 date=1251030094]
[/quote]
Ahanda geldi ilmini konuşturdurdu iştePeygamberin dediği için ben tek bir peygamber olaak düşünmüştüm ;D yoksa googleden yardım alır yazardım
[/quote]EVET SORUDA YANLIŞLIK VAR O ZMAN BÜTÜN CEVAPLAR DOĞRU SAYILIR ÇÜNKÜ PEYGAMBERİN YAZIYOR PEYGAMBERLERİN DEĞİL ...De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürüleceksiniz. O size, yaptıklarınızı bildirecektir.»
(Tevbe Suresi 105)
Yorum
Yorum