Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hilal göründü mü?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hilal göründü mü?

Fars haber ajansındaki habere ve görüştüğüm alimlerin ifadelerine göre Ramazan Cuma günü değil Cumartesi günü(çok çok büyük ihtimalle).Hilal Cuma geces(perşembeyi cumaya bağlayan gece) görünmedi. Bu gün görünürse Cumartesi günü Ramazan başlıyor inşallah.

Bende bugün oruçluyum ama bu yılın ramazan orucu niyetiyle değil.
    Yezid,bu yaptıklarınla ancak kendi derini yüzdün ve kendi etini parçaladın. Çok sürmeyecek;Peygamberin evlatlarının kanını akıtmak ve Ehl-i Beyt'ine saygısızlıkta bulunmakla yüklendiğin bu vebalin altında Peygamberin huzuruna çıkacaksın.Ogün Allah onları bir araya toplayacak ve haklarını alacaktır.

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=7322.msg49400#msg49400 date=1250809723]
      ben ihtiyat gereği bugünde tutucam. ramazan girmedi ise bile sünnet orucu yerine geçer
      [/quote][quote author=Murtazaali link=topic=7322.msg49439#msg49439 date=1250834852]
      Aramadığım alim kurcalamadığım site kalmadı. Ama Hilalin göründüğüne dair Seyyid Ali Hamaneinin bürosundan bir söz duymadım. Bende bu gün ihtiyaten oruçluyum.

Büyük ihtimalle her yıl olduğu gibi Türkiyeden bir gün sonra oruç tutacağız bir gün sonrada bayram edeceğiz.
      [/quote][quote author=mescid-i_aksa link=topic=7322.msg49446#msg49446 date=1250836947]
      Fars haber ajansındaki habere ve görüştüğüm alimlerin ifadelerine göre Ramazan Cuma günü değil Cumartesi günü(çok çok büyük ihtimalle).Hilal Cuma geces(perşembeyi cumaya bağlayan gece) görünmedi. Bu gün görünürse Cumartesi günü Ramazan başlıyor inşallah.

Bende bugün oruçluyum ama bu yılın ramazan orucu niyetiyle değil.
      [/quote]

Aynen bende bugün oruçlu olanlardanım...
      Allah(cc) tüm oruçlu kardeşlerin orucunu kabul eder inşallah

[move][shadow=red,left][glow=red,2,300]Biz SAHİPSİZ Değiliz...[/glow][/shadow][/move]

Yorum

selamunaleykum kardeşlerim
        akşamdan beri heryere sordum soruşturdum emin olmadığım birinden bir alimimizin cumartesi ramazan bir olduğunu ve bayramında 21 inde olduğunu duydum ama güvenemedim açıkçası
        iyiki bu başlığıı açmışsınız
        bende hala niyet etmemiştim demek ki bugün şaban orucuna niyet edeceğiz
        rabbim razı olsun inşaallah sizlerden
        "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Musa AYDIN

Bismillahirrahmanirrahim

Aleykum selam

Daha yarın İran'da Şabanın 29u'. Cumartesi olabalir. Ama Cuma olmaz. Perşembe hiç olmaz. Cuma günü akşam ay gözükürse ilan edilecektir.. Ama herhalükarda bu iki günde oruç tutmak isteyen Şaban ayının orucu diye niyyet etsin. Daha sonra Ramazan olduğu belli olursa tuttuğu oruçlar Ramazandan sayılır ve kazaya gerek yoktur.

Yorum

ehlibeytin izinde kardeşim bak diğer kardeşlerde oruçluymuş hatta ve hatta musa aydın hocamız tutmamız konusunda tavsiye etmiş?

hala bugün sünnet niyetiyle oruç tutanları tağuta uymak ve ehlibeyte uymamakla suçluyomusun?

ya da şöyle sorayım bana gösterdiğin tepkinin aynısını diğer kardeşlerede gösteriyomusun

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=7322.msg49457#msg49457 date=1250839195]
              ya da şöyle sorayım bana gösterdiğin tepkinin aynısını diğer kardeşlerede gösteriyomusun [/quote]

tabi ki gösterdi. Msn'den daha az önce bana gösterdi

Yorum

ohhhhhh rahatladım şimdi )))))))))

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=7322.msg49457#msg49457 date=1250839195]
                  ehlibeytin izinde kardeşim bak diğer kardeşlerde oruçluymuş hatta ve hatta musa aydın hocamız tutmamız konusunda tavsiye etmiş?

hala bugün sünnet niyetiyle oruç tutanları tağuta uymak ve ehlibeyte uymamakla suçluyomusun?

ya da şöyle sorayım bana gösterdiğin tepkinin aynısını diğer kardeşlerede gösteriyomusun
                  [/quote][quote author=Murtazaali link=topic=7322.msg49461#msg49461 date=1250840239]
                  ya da şöyle sorayım bana gösterdiğin tepkinin aynısını diğer kardeşlerede gösteriyomusun [/quote]

tabi ki gösterdi. Msn'den daha az önce bana gösterdi
                  [/quote]

Elhamdülillah beni ilim ve yakin ile doğruya sevkeden Allah'ıma
                  bunun için günlerin sayısınca şükretsem azdır...

Bu kafa karışıklığı nedendir anlamıyorum

karışık olan ne var? size şaşıyorum:

1- Biz ibadetlerimizde rehbere uyuyoruz. diğer müctehidlerin de hilalin görünme olayını Hz. Rehber'in açıklamalarına bıraktığını sağlam kaynaktan duyduğumu söylemiştim.

2- Tağutun hükümleri asla müslümanların ibadetleri doğru olsun diye bir kaygıya dayanmaz. Nasıl oluyor da bunlar sizi yanıltarak dosdoğru Ehlibeyt a.s.'ın izleyicilerini cesurca izlemekten kuşkuya düşürüyor ki..

3- Doğru şüphe durumunda şabanın son günü ihtiyat orucu tutulacağı hadisi şeriflerde İmamların a.s. beyanı. Ancak kim bu ihtiyatı kullanmadığımdan kesin bilgi sahibi olduğumdan dolayı beni suçlayabilir.

4- Bu gün şüpheye düşenlerin şüpheleri nereden kaynaklanıyor tamamen tağuti hesaplar gereği belirlenen takvimlere dayanıyor... Ben de elhamdülillah ki tağuti hükümlere uyar muyarım diye Allah korusun bu gün ihtiyaten oruç tutmadım..
                  az önce güzel kahvaltımı yaptım elhamdülillah...

5- Mektebi mülkiye neden rahatladın şimdi anlamadım... şüpehene neden olan ne oldu. taklit ettiğin müctehid görünebilir ihtiyaten tutun hava bulutlu mu dedi? Yoksa hiç bir ilahi delile dayanmayanların ve şüphe dolu hesepların ramazan demesinden dolayı mı....

anlamadım...
                  Rabbim bizi Ehlibeyt a.s. ın yolundan ve onu sevenlerin yanından ayırmasın....
                  ben Allah için onları çok seviyorum sevdiğimle beraber olmayı umuyorum....

Yorum

diyanetin neden hilal gibi bir kaygısı yok?
                    Bundan 100 sene sonrasının imsakiyesini hazırlamış diyanet bunu hangi verilere göre yapıyor
                    bilen var mı?
                    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                    İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=7322.msg49498#msg49498 date=1250847991]
                      Bundan 100 sene sonrasının imsakiyesini hazırlamış diyanet bunu hangi verilere göre yapıyor
                      bilen var mı?
                      [/quote]
                      Abi bunu bilmeyecek ne var tabiki bilgisayar

Yorum

[quote author=gönlüm_kerbelada_kaldı link=topic=7322.msg49501#msg49501 date=1250851586]
                        [quote author=mikdat bin esved link=topic=7322.msg49498#msg49498 date=1250847991]
                        bilen var mı?
                        [/quote]
                        Abi bunu bilmeyecek ne var tabiki bilgisayar
                        [/quote]

tamam güzelde bilgisayardan hazırlanan listeler uyuşmuyor işte geçen senede çuvallamıştı diyanet.Amerikada hilal görününce insanlara türkiyede oruç tutturdular.Türkiyede hilal ramazanın 1.gününün akşamı 22 sularında görünmüştü
                        Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                        İmam Ali (a.s)

Yorum

Şunu merak ettim:

Diyelimki Amerikada hilal göründü.Hilalin orada görünmesi oradakiler için Ramazan başlangıcı sayılır.Peki orada hilalin görünmesi Amerika dışındaki ülkeler-İran,Türkiye gibi- içinde bağlayıcımıdır? Bu ülkelerde yaşayanlarda Ramazana girmiş sayılır mı?
                          Yezid,bu yaptıklarınla ancak kendi derini yüzdün ve kendi etini parçaladın. Çok sürmeyecek;Peygamberin evlatlarının kanını akıtmak ve Ehl-i Beyt'ine saygısızlıkta bulunmakla yüklendiğin bu vebalin altında Peygamberin huzuruna çıkacaksın.Ogün Allah onları bir araya toplayacak ve haklarını alacaktır.

Yorum

[quote author=mescid-i_aksa link=topic=7322.msg49515#msg49515 date=1250855769]
                            Şunu merak ettim:

Diyelimki Amerikada hilal göründü.Hilalin orada görünmesi oradakiler için Ramazan başlangıcı sayılır.Peki orada hilalin görünmesi Amerika dışındaki ülkeler-İran,Türkiye gibi- içinde bağlayıcımıdır? Bu ülkelerde yaşayanlarda Ramazana girmiş sayılır mı?
                            [/quote]AMERİKA TÜRKİYENİN VE İRANIN BATISINDA OLDUĞU İÇİN İRANI VE TÜRKİYEYİ BAĞLAMAZ AMA EĞERKİ İRANDA GÖZÜKSEYDİ TÜRKİYE VE AMERİKAYI BAĞLARDI ÇÜNKÜ DOĞUDA OLDUĞU İÇİN....
                            De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
                            (Tevbe Suresi 105)

Yorum

Ayetullah Sistani

SORU: Doğuda hilal sabit olursa batıda da sabit olur mu? Ve eğer Amerika da hilal sabit olursa Avrupa’da da sabit olur mu?

CEVAP: Eğer ikisi arasındaki meridyen çizgisi fazla değilse doğuda sabit olduğunda Batıda da sabit olmuş sayılır.

Ama batıda sabit olması, doğuda da sabit olması için yeterli değildir. İhraz olunduğu taktirde ispat olur. Hilalin birinci mekanın ufkunda, güneşin doğuş ve batışının farklı olduğu ikinci mekanın ufkunda daha uzun kalmak suretiyle ihraz edilmesi gerekir.

Minhacu’s-Salihin kitabında şöyle gelmiştir: “Görme,tevatür (haddinde denilmesi) yoluyla edinen ilimle veya diğer yollarla, halk arasında denilmesiyle edinen itminanla sabit olur.

Aynı şekilde 1044. meselede de şöyle gelmiştir: “Eğer hilal bir ülkede görülürse ufuklarının bir olması şartıyla diğer ülkelerde de sabit olur. Yani birinci ülkede görüldüğünde bulut, sis, dağ ve vs...engel olmaması durumunda ikinci ülkede de görülür.”

Yorum

SORU: İran, Katar gibi haliç ülkelerinde, Irak, Suriye, Lübnan gibi doğu ülkelerinde hilalin görülmesi, bulut, sis gibi dış bir engel olmaması durumunda İngiltere, Fransa, Almanya gibi batı ülkelerinde görülmesini gerektirir mi?

CEVAP: Evet hilalin bir ülkede görülmesi eğer engel olmazsa ve meridyen çizgilerinin de birbirlerinden farklılıkları çok olmazsa, kendisine nisbet daha batıda olan yerlerde de görülmesini gerektirir.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X