Ümmete ödül olan ay geliyor,
O ayki kalpler huzur buluyor,
O ayki açılan hiçbir el boş kapanmıyor,
Yaradanın yarattıgına, rahmet kıldığı ay geliyor; o ayki nice taşlaşmış kalpleri yumuşatır, nice sıkıntı ve kederleri giderir.
Kulu ben olmaktan biz olmaya ulaştırır. Kimine göre Rabbin emiri, kime göre Rabbin bu ümmete lütufu, kimine göre ise, cehennem atesine karsi bir siperdir.
Bu ay ki Rabbimiz Allah Azze ve Celle'nin ayidir. Kulun tüm günah ve hatalarına rağmen Allah(cc) bereket ve bağışlanmanın vaat ettiği aydır.
Hani bize vesvese veren, yolumuzu saptırmaya çalışan, bize düşman olan şeytanın zincire vurulduğu ; Rabbimizin bütün bağışlayıcılıyla kulun duasını kabul ettiği sevapların kat ve kat arttığı bire bin verildiği, dilin şükür kelimesiyle dolduğu, elin dualarla açıldığı ay.
Aleme ışık olan, Resulullah(s.a.a) ahlakı olan, Ehlibeyt(a.s) yoldaşı olan, Müminin hidayete ulaştıran Kuranı kerimin indirildiği ay geliyor
Yardım kervanlarının yola çıktığı, gönül köprülerinin kurulduğu, dilin, rengin, milletin önemsiz olduğu, Muhammed ümmeti diye Rabbin Tevhidinde buluşulduğu ay geliyor.
Bilmek gerek ya, bu lütfu, bilmek gerek ya bir ayın ne büyük hazinelerle dolu olduğunu. Hani gaflet uykusundaki gönül vardı ya , uyanmaz, onbir ay uyurda banamısın demez ya işte bu uykudan uyandıran ay geliyor
Dil gafelttedir, Kulak gaflettedir, Göz gaflettedir. Bu gafletten kurtuluşa erdiren ay geliyor.
Ey dil sendin beni birbirinden dertten derde sokan, sendin beni boş sözlerle uğraştıran işte susacağın yalnızca Rabbimin hükümlerini konuşacağın ay geliyor.
Ey kulak, sendin bana vesveseleri duyuran, sendin beni boş işlerle gaflete götüren işte duymayacağın, Yalnızca Rabbimin nidasını duyacağın ay geliyor.
Ey göz sendin beni harama baktıran, sendin beni dünyanın geçici güzelliğiyle aldatan işte kapanacağın, yalnızca Rabbimin güzelliklerini göreceğin ay geliyor…
Yorum