Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

“Çarşamba Gününün Bayram Olma İhtimali Yüksek”

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: “Çarşamba Gününün Bayram Olma İhtimali Yüksek”

Ben de welayet-i faqih'e bağlıyım, şükür..

Ama siz; okuduklarınızı doğru anladığınıza emin misiniz? Diyelim ki; hilali yalnızca siz gördünüz.. Ama Ayetullah Hamanei'ye sabit olmadığı için bayram olmadığını ilan etti.. Bu durumda ne yaparsınız?

Bazen sadece bir kişi, bin kişiye bedel gibi...
    Bini olmasa olur da, olmazsa olmaz o biri...

Yorum

böyle bir şey asla olmaz.. ben görürsem hilal çıkmıştır ve Velayeti fakihin bunu görmemesi muhaldir. ama sırf sizin sorunuza yanıt vermek için faraza böyle bir olay oldu o zaman:

ayet açık..

hilali gördüğünüzde diyor.

gözün gördüğünü gönül yalanlamıyorsa ki yalanlamaz bu konuda taklide gerek var mıdır?

Taklit hakkında bilgimiz olmayan konulardan dolayı değil midir? hilali görmek yakini bilgi ile ise o zaman o kişi oruca başlar, bayram eder..

Yorum

Ben de yaqine ulaştım ve sizden bir gün önce oruç tutmaya başladım. Bu durumda şeytana mı uydum, ayete mi?

Yorum

hilali bir gün önce mi gördünüz?

ayet çok açık neden şeytana uyasınız ki?

benim yazdıklarımda muhatap siz değilsiniz.. hep beraber oruca başlarken hiç bir şey demeyip sonradan ortalığa fitne yayma çabasında olanlaradır..

ama bakın ben şahsen böyle velayeti fakihe bağlı biri olarak hilali Rehberin ilanından farklı bir zamanda görmüş olaydım napardım biliyor musunuz?

Oruca bir gün önce ya da geç başlamak furuu dinin alanı içinde bir olaydır. Ama imamete inançsa usulü dinden bir konudur. İnsanların taklit makamlarına güvenlerinin sarsılması çok daha büyük felakettir. bir gün orucu yanlış tutmanın cezasıyla bu kıyaslanmaz bile..

eğer ben farklı zamanda görseydim o zaman bunu bir sır gibi saklar kendime yakin olan hal ile davranırdım. hiç bir yerde bunu gündeme getirip cahil insanların taklit merciilerine imanlarının sarsılmasına bu konuda var güçleriyle çabalayan münafık ve tağuti yapıların bin yıl yapamayacakları başarıya ulaşmalarına çalışmış olmazdım..

neden?

dediğim gibi biri imamet topyekun taklit merciine olan güven diğeri furuu inden bir olay..

neden?

çünkü algılarda yanılma diye bir olayı bu gün modern gözlem ve objektif somut verilere dayanan psikoleji bilimi bile kabul etmiş durumdadır.. nice olaylar vardır ki olmadığı halde oldu sanılıyor, nice insanlar var ki görünmediği halde bazı cisimleri gördülerini sanıyorlar.. bunun adı bile konmuştur ki halisünasyonlar diye..

algıda yanılma diye psikolojide bir alan bile var. benim de başımdan neler geçti. ben bunları gördüm diye burda anlatsam insanların ne çok dini inançları sarsılabilir. tabi cahillerin.. ama bunları anlatmıyoruz. çünkü vebalini kaldıramam..

Yorum

[quote author=Hemrah link=topic=21560.msg130186#msg130186 date=1314218553]

Ben de yaqine ulaştım ve sizden bir gün önce oruç tutmaya başladım. Bu durumda şeytana mı uydum, ayete mi?
            [/quote]

yani kısaca cevap: hilali görünce oruca başlayarak şeytana değil ayete uysanız da, sonrasında bunu gündeme getirme ve konuşma durumuna göre şeytana uymayacağınız kesin değildir..

Yorum

Güzel dediniz.. Birkaç yıldır var olan bu tartışma ne de can sıkıcı. Aslında taklit merciilerinin nüfuz alanlarını bununla ölçer olması da ayrıca tartışılır. Önemli olan tam olarak bu; neden hilal konusu vahdeti etkileyebilmekte! Neden insanlar ayetle vahdet arasında bir tercih yapmak zorunda bırakılmakta! Bence asıl vebal vahdeti bırakıp ayeti tercih edenlere değil, bu konuyu vahdet konusu haline getirenleredir.

Welayet-i faqih konusunun usul-u dinden olup olmamasını başka birgün tartışalım. Baktım üşeniyorum, sizi Müslim kardeşimize havale edeceğim. Sorun olmaz inşaAllah.

Yorum

zaten [quote author=Hemrah link=topic=21560.msg130193#msg130193 date=1314219668]
                Güzel dediniz.. Birkaç yıldır var olan bu tartışma ne de can sıkıcı. Aslında taklit merciilerinin nüfuz alanlarını bununla ölçer olması da ayrıca tartışılır. Önemli olan tam olarak bu; neden hilal konusu vahdeti etkileyebilmekte! Neden insanlar ayetle vahdet arasında bir tercih yapmak zorunda bırakılmakta! Bence asıl vebal vahdeti bırakıp ayeti tercih edenlere değil, bu konuyu vahdet konusu haline getirenleredir.

[/quote]

ben de işte münafıklar, şiayı parçalamak için kılı kırk yarıp tüm sermayelerini buraya yatıranlar ve içteki cahilleri kastettim.. onlara malzeme olmamak ve vermemek lazım dedim.. yoksa kimse hilali uslü din gibi görmüyor..

Yorum

Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
                  Çalışıyor...
                  X