Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 19 \ Ehlibeyt sevdalisi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 19 \ Ehlibeyt sevdalisi

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=6223.msg40897#msg40897 date=1246650847]
    iki ehlibeyt aşığı neden birbirlerine nazik olmazlar ki
    bakın İmam Hüseyn a.s. duymasın.. ha
    bilmem sonra üzülür...
    [/quote]

Üzülürmü ?? Efendimiz zaten üzülüyor hergün.
    Önce şia alevi diye ayırdılar.Sonra gulattır diye tekfir geldiğimiz duruma bak.
    Caferi olmuş eyvallah zaten doğrusu bu şeriati bilmeden tarikat olmaz.Ama iş hakaret boyutuna gidiyor.Yok bunlar şöyle yok böyle

Vallahi İmam zaten şiaların çoğundan razı değil.

Yorum

[quote author=Kızılbaş link=topic=6223.msg40921#msg40921 date=1246659946]
      Önce yenibosna cemevine bağlı olduğunu pirlerinin orda olduğunu söyledin.Sonra tv den izlediğini ??

2. söylediğine göre ilki yalan oluyor farkındamısın ???

Mikdat ailen namaz kıldı diye sana Allah namaz sormayacakmı??

Kuranda ne der herkese kendi yaptığından başka birşey yok.

Anne babası bağlıysa kendide bağlıdır diye bişey olmaz.
      [/quote]
      Sonuçta ailem orayı savunan bağlı biri değilmi, o yüzden önceleri bende orayı savunuyordum, oraya bağlıydım. Küçükken sadece birkez gitmiştim o kadar.

Yorum

KIZILBAŞ KARDEŞİM VALLAHİ RAZI DEĞİL DİYORSUNUZDA YANLIŞ DÜŞÜNÜYORSUNUZ ACABA ALEVİLERDEN RAZIMI
        BUNU SİZDE BİZDE BİLEMEYİZ TEK BİLDİĞİMİİZ KERBELADA ONU YANLIZ BIRAKAN KUFEL,İLERDEN RAZI OLMADIĞI
        GÜNÜMÜZDE HANGİ ŞİAYA GİDERSENİZ KEŞKE İMAM HUSEYN A.S.YE KALKAN KILIÇLARIN ÖNÜNDE BEN OLSAYDIM DER
        DÜŞÜNCENİZ ÇOK YANLIŞ
        "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

[quote author=ehlibeytsevdalisi link=topic=6223.msg40927#msg40927 date=1246660334]

Sonuçta ailem orayı savunan bağlı biri değilmi, o yüzden önceleri bende orayı savunuyordum, oraya bağlıydım. Evet gitmemiş olabilirim oraya. Küçükken sadece birkez gitmiştim o kadar.
          [/quote]

İşte bu bağlı olmak olmuyor.

Ayrıca dediğim gibi sana kötü birşey söyleyen yok.

Bektaşiler yolu bozdular.

Senin zaten şeriatten başlaman gerekirdi yani senin kullandığın tabirle önce caferi olacaktın.Sonrasını Allah bilir.

Yorum

[quote author=muttaki link=topic=6223.msg40928#msg40928 date=1246660409]
            KIZILBAŞ KARDEŞİM VALLAHİ RAZI DEĞİL DİYORSUNUZDA YANLIŞ DÜŞÜNÜYORSUNUZ ACABA ALEVİLERDEN RAZIMI
            BUNU SİZDE BİZDE BİLEMEYİZ TEK BİLDİĞİMİİZ KERBELADA ONU YANLIZ BIRAKAN KUFEL,İLERDEN RAZI OLMADIĞI
            GÜNÜMÜZDE HANGİ ŞİAYA GİDERSENİZ KEŞKE İMAM HUSEYN A.S.YE KALKAN KILIÇLARIN ÖNÜNDE BEN OLSAYDIM DER
            DÜŞÜNCENİZ ÇOK YANLIŞ
            [/quote]

Benim kastettiğim şia ehl-beyt taraftarı olan herkesi kapsar.
            Bugün aradaki açıklaması olan farklılıklar yüzünden şialar birbirine düşmüş İmam bundan razımıdır ??
            Şia nın 4te birinden fazlası gulat diye tekfir ediliyor öyle olmamalarına karşın bundan İmam razımıdır ??
            Bugün şiilerin alevilere alevilerin şiilere bakışından İmam razı olmayacak.

Yorum

[quote author=Kızılbaş link=topic=6223.msg40929#msg40929 date=1246660496]
              [quote author=ehlibeytsevdalisi link=topic=6223.msg40927#msg40927 date=1246660334]

Sonuçta ailem orayı savunan bağlı biri değilmi, o yüzden önceleri bende orayı savunuyordum, oraya bağlıydım. Evet gitmemiş olabilirim oraya. Küçükken sadece birkez gitmiştim o kadar.
              [/quote]

İşte bu bağlı olmak olmuyor.

Ayrıca dediğim gibi sana kötü birşey söyleyen yok.

Bektaşiler yolu bozdular.

Senin zaten şeriatten başlaman gerekirdi yani senin kullandığın tabirle önce caferi olacaktın.Sonrasını Allah bilir.

[/quote]

Tamam güzel kardeşim iştediğini de. Allah biliyor ya gerçekleri o yeterli. Ben sadece gerçekleri aradım ve bulduğuma inanıyorum. Şimdi ise gerçek bir şia Müslümanı olmaya çalışıyorum. Konu kapanmıştır tamam inşallah. Kalbinizi kırdıysamda özür dilerim. Sizi üzmek gayem değildi. Ama tatsız olaylar oldu. Kendimi tutamadım hakkınızı helal edin. Esselamualeyküm.

Yorum

NEYAZIKKİ DEDİĞİNİZ SADECE ŞİALAR İÇİN GEÇERLİ DEĞİL TÜM ÜMMET İÇİN GEÇERLİDİR AMA ÖYLE BİR YAZMIŞSINIZ Kİ OKUYAN EHLİ SÜNNET HEMEN ŞİAYA ÖNYARGIYLA YAKLAŞIR
                SADECE İMAM HUSEYN A.S. DEĞİL ACABA ÜMMETİ MEZHEP AYRIMINA DÜŞEN BİRBİRİNE İFTİRA ATAN EHLİ BEYTİNE GEREKEN DEĞER VERİLMEYEN YARATILANLARIN EN ÜSTÜNÜ SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZ S.A.A. BİZLERDEN RAZI OLACAKMI
                MÜSLÜMANLAR GELİN BUNU SORGULAYALIM KENDİMİZDE
                "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Son kez şunu söylüyüm. Bütün Alevi-Caferi Müslüman kardeşlerimiz. Yolumuz hak yoludur. Hepinizden özür diliyorum. Gerginliği unutmaya çalısalım. Elimde olmadan kendimi kaybettim. Özür diliyorum sizlerdende kardeşlerim. Bu güzel yolumuza sahip çıkalım. Sözüm bu kadar. Allah hep sizinle olsun. Peygamber ve Ehl-ibeytnin şefaati üzerinize olsun. Ya Ali.

Yorum

kızılbaş bu kardeşimizin Aleviliği bırakıp Şia olması sizi neden bu kadar rahatsız ettiki..kardeşimizin seçtiği yolun en doğru yol olduğunu kabul ediyormusunuz yoksa etmiyormusunuz..

sizce yanlışmı yaptı bu kardeşimiz

alevi olarak kalıp hayatını öylemi sürdürmesi gerekirdi yani..

oruç yok namaz yok hac yok...

yok yok yok

bu şekilde devam etmesi onun hayrınamıydı şerrinemiydi.?
                    ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

[quote author=Kızılbaş link=topic=6223.msg40924#msg40924 date=1246660064]
                      Caferi olmuş eyvallah zaten doğrusu bu şeriati bilmeden tarikat olmaz.Ama iş hakaret boyutuna gidiyor.Yok bunlar şöyle yok böyle
                      [/quote]

Serdarcan yazdıklarımdan bunumu çıkardın ???

Yorum

[quote author=Kızılbaş link=topic=6223.msg41004#msg41004 date=1246712427]
                        [quote author=Kızılbaş link=topic=6223.msg40924#msg40924 date=1246660064]
                        [/quote]

Serdarcan yazdıklarımdan bunumu çıkardın ???
                        [/quote]

kardeş önceki yazılarına bakılırsa evet o çıkıyor.yani sen kardeşimizn aleviliği tam manası ile bilmediğini ima ediyorsun..aleviliği nerden öğrendiğini falan..

ben kısasını söyleyeyim kardeşim..

12 imamı anlamak için cemevine değil CAMİ ye gideceksiniz..12 imamı dedelerin dedelerinden duyduğu şekilde tanımak yerine kaynaklardan öğreneceksiniz..

bugün siz cemevlerinde namaz kılındığını iddaa edebilirmisiniz..cemevi br kültür evi olabilir ama asla ve asla ibadathane değildir..

yanılıyormuyum.?
                        ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=6223.msg41006#msg41006 date=1246712813]

kardeş önceki yazılarına bakılırsa evet o çıkıyor.yani sen kardeşimizn aleviliği tam manası ile bilmediğini ima ediyorsun..aleviliği nerden öğrendiğini falan..

12 imamı anlamak için cemevine değil CAMİ ye gideceksiniz..12 imamı dedelerin dedelerinden duyduğu şekilde tanımak yerine kaynaklardan öğreneceksiniz..

bugün siz cemevlerinde namaz kılındığını iddaa edebilirmisiniz..cemevi br kültür evi olabilir ama asla ve asla ibadathane değildir..

yanılıyormuyum.?
                          [/quote]

Evet aleviliği bilmiyor dedim.Çünkü Tarikat öyle okumakla öğrenilmez.Bu arkadaşımızdada bu eğitim yok.

Cem evi sizi neden rahatsız ediyor ?? Sizin mantığınıza göre camiyede gitmeyelim Peygamber zamanında mescid vardı ve efendimiz yeryüzü benim mescidimdir diyor.Yani cami ne kadar ibadet yeriyse cem evide okadar ibaddet yeridir.Cami yerine cem denmiş ki bununda sebebi anayasadır.

Cem evlerinde zikir yapılır.Allahı anmak ibadet olmaz mı ??

Sırf kötülemek için konuşmanın bir anlamı yok.Ha derseni bunlar dergahta fazladan Allahı anıyor kötü bişey bu.O zaman senin islam anlayışını bilmek gerek önce.

Yorum

cem evinde namaz kılınıyor mu kızılbaş
                            benim bildiğim kılınmıyor

Yorum

ehlibeytin izinde kardesin sorusunun da es gecilmemesi gerektigine dikkat cekerek;

cem evlerinin camiyle kiyaslanmasi gerektigi fikrini savunuyorsunuz, yani camiye benzer
                              iyi de cem evlerinde saz calinir ve kadin erkek semah döner, hadi bu bir sekilde aska gelmektir de buna tasavvufi bir takim aciklamalar getirmeye calisirsiniz, fakat kadinla erkegin böyle bir ibadeti bir arada yapmasinin cevazini nereden aldiniz?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=Kızılbaş link=topic=6223.msg41017#msg41017 date=1246715892]
                                [quote author=serdarcan link=topic=6223.msg41006#msg41006 date=1246712813]

yanılıyormuyum.?
                                [/quote]

Evet aleviliği bilmiyor dedim.Çünkü Tarikat öyle okumakla öğrenilmez.Bu arkadaşımızdada bu eğitim yok.

Cem evi sizi neden rahatsız ediyor ?? Sizin mantığınıza göre camiyede gitmeyelim Peygamber zamanında mescid vardı ve efendimiz yeryüzü benim mescidimdir diyor.Yani cami ne kadar ibadet yeriyse cem evide okadar ibaddet yeridir.Cami yerine cem denmiş ki bununda sebebi anayasadır.

Cem evlerinde zikir yapılır.Allahı anmak ibadet olmaz mı ??

Sırf kötülemek için konuşmanın bir anlamı yok.Ha derseni bunlar dergahta fazladan Allahı anıyor kötü bişey bu.O zaman senin islam anlayışını bilmek gerek önce.
                                [/quote]

kardeş yeryüzü benim için ibadet yeridir sözünü siz yanlış anlamışsınız galiba.o zaman önümüze gelen her yerde durup namaz kılalım..mesela çarşıda pazarda atalı yere bir seccade kılalım namaz..olurmu bu yakışık alırmı..yani bu sözü her yer olarak algılayacak olursak bunu yapmakta bir abes yoktur o zaman.

ikincisi cemevi ibadet yeri değildir..ibadetin bir şekli şemalı vardır saz çalıp türküler yakarak semah dönerek ibadet yapılmaz..bunu istediğiniz kadar savunun..ALLAH ın da hz peygamberinde hz Alininde böyle bir ibadet emri yok..madem Alevisin neden hz Ali gibi yaşamaz onun gibi ibadet etmezsiniz..neden ona ziynet olmaya çalışmazda utanç vesilesi olursunuz..kusura bakma bu tabirimden dolayı.

Namaz yok

oruç yok

hac yok

ibadet yok

bunların olmadığı yerde ne var.?

içki hak getire

saz söz hak getire

ibadetsiz yaşam hak getire..

şimdi diyeceksiniz ki şianın içinde içki içen abes işler yapan yokmu..

istemediğin kadar.ben onlarada sadece isimleri şia ama amelleri şeytani diyorum...ezan okunduğunda bile kılı kıpırdamayan kim olursa olsun sadece bir insandır..onun ötesinde ALLAH a kul değildir..şeytana kuldur..

Adı alevi olanın amelide Alevi olacak..yoksa kimse kimseyi kandırmasın..isim taşımakla o isime layık olunmaz.

hani derler ya helva helva demekle ağız atlı olmaz,illa o helvayı yiyeceksin ağzın tatlansın..

aynı o mesele

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X