Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 19 \ Ehlibeyt sevdalisi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 19 \ Ehlibeyt sevdalisi

değerli kardeşim kırklar cemini anlattığınız için teşekkürederim
    bu süreçte hanggi şia kitaplarını okudunuz paylaşırsanız sevinirim
    "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Aleviyim diyen , 12 imam diyen ,Ali Diyen , Allah Muhammed Diyen bütün alevi kardeşlerimize Allah (c.c.) sizdeki cesaret , fırsat ve aklı versin kardeşim.

demeyen sesi çok sayıları az bir kesim var ki zaten onlar alevi değil.

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

[quote author=ehlibeytsevdalisi link=topic=6223.msg40030#msg40030 date=1246318562]
        Salat ve selam Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.a) ve pak Ehl-ibeyt'ine olsun.

Önceden Alevi-Bektaşiydim. Ancak yıllar içerisinde dünyadaki bazı değişimler, Ehli Beyt merkezli bir İslam anlayışının da gündeme gelmesinden biz de olumlu yönde etkilendik. Bu arada Kuran ve Ehli Beyt merkezli eserlerin çevirisi ve Ehli Beyt'in temel kaynaklarına ulaşmanın etkisiyle "ÖZE DÖNÜŞ" gerçekleşti. Gerçek Aleviliğin, ŞİİLİK olduğunu anladım Elhamdulillah. Hamdolsun Allah'a.

[/quote]

Elhamdulillah...
        Allah Bize Yeter!
        O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Yukarida tanimladiginiz alevi ile sii'nin arasinda ne fark varki (kelime olarak)

Aleviligin asil manasi hz.Alinin soyundan olan degil midir? (ben ilk böyle okumustum)
          Sii de hz.Alinin yolunda olan.

Allah Bize Yeter!
          O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=6223.msg40364#msg40364 date=1246465058]
            Yukarida tanimladiginiz alevi ile sii'nin arasinda ne fark varki (kelime olarak)

Aleviligin asil manasi hz.Alinin soyundan olan degil midir? (ben ilk böyle okumustum)
            Sii de hz.Alinin yolunda olan.

[/quote]

soyu kelimesi yanlış yerden girmiş aklınızdaki cümleye Hilalnur kardeş.

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Öyle hatirliyorum...soyu olmasada hz.Alinin akrabalarina alevi denilirmis,akrabasi olmayan ama hz.Ali taraftari olanlarda sii.
              Tabii ne kadar dogru bilemem artik.
              Allah Bize Yeter!
              O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Ehlibeyt sevdalısı yazınızı ilgiyle okuyorum.Rica etsem bana alevi olduğunuz zamanki bağlı olduğunuz dergahın ve Pirinizin adını verebilrmisiniz.

Yorum

[quote author=muttaki link=topic=6223.msg40343#msg40343 date=1246462652]
                  değerli kardeşim kırklar cemini anlattığınız için teşekkürederim
                  bu süreçte hanggi şia kitaplarını okudunuz paylaşırsanız sevinirim
                  [/quote]
                  Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

Alevilir ve bektaşilik hakkında yazınca kardeşimiz aklıma bir şey geldi onu anlatayım.Geçen sene bir abim anlatmıştı.

Dedelerin toplanarak saz çalıp türküler yaktığı bir günde abim dediğim kişinin bir arkadaşıda toplantıda bulunmuş..Alevilerin sazlı sözlü deyişleri meşhurdur bilirsiniz..işte o sazlı sözlü toplantıya katılan kardeşimiz toplantı arasında demiş;

"gurban olduğum hz Ali de çok güzel saz çalıp söylerdi"

dedeler birden durup ya sen ne diyorsun kafayımı yedin hz Ali nerde saz çalıp söylemiş diyerek adama tepki göstermişler hep birlikte.

o zamanda o kardeşimiz tabiri caizse lafı gediğine oturtmuş..

"peki hz Alinin yapmadığı bir işi siz neden yapıyorsunuz hemde Aleviyiz diyerek hemde Alevi dedesi olarak bunu yapıyorsunuz.hz Aliye ziynet olacağınıza siz neler yapıyorsunuz"

Dedelerde çıt yok kalkmış hepsi dağılmış sessizce.

Alevi kardeşlerimiz varsa alınmasın ama malesef gerçekler bunlar..Benim olduğum muhitte çok Alevi var ama ne yazıkki ne namaz ne oruç ne ibadet hiçbirisi yok.içki bir çoğunun vazgeçilmezi olmazsa olmazı..konu dağılmasın diye bu kadar yeter diyorum..

kaldığınız yerden devam edin kardeşim rabbim tüm Alevi kardeşlerimizin basiret gözünü açsın..
                    ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

Serdarcan Hz.Ali forumada girmezdi Allah için aleviler uymuyor bari sen uy

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=6223.msg40366#msg40366 date=1246465766]
                        Öyle hatirliyorum...soyu olmasada hz.Alinin akrabalarina alevi denilirmis,akrabasi olmayan ama hz.Ali taraftari olanlarda sii.
                        Tabii ne kadar dogru bilemem artik.
                        [/quote]

yok yanlış hatırlıyorsun kardeş. veya o şekilde yazıllan bir yazıya rastlamışda olabilirisn.

ALevilik Ali den gelir haklısınız, ALicilik, Ali seven, Ali tarafında olan manasında değişime uğramış bir kelime, Şia da bildiğiniz üzre taraftar demek ve Ali Taraftarları için kulanılagelmiş ezelden beri

Alevilik neticede hep Alevi-Sünni diye sünniliğin karşısında gösterilir,
                        buda açıkça delildir ki Alevilik islam ın alt çatısında değerlendirilen bir kavram tıpkı sünnilik gibi , bir mezhep yani . Ne yazıkki aleviliği bile bilmeye alevi oldğunu söyleyen özellikle bazı medyatik isimler islam dışı göstermeye çalışarak farklı hedeflere hizme etme peşindeler.
                        Alevilik eksiği ile , yanlışı ile doğrusu ile İslam dairesinde değerlendirilmesi gereken bir olgudur. ve Aslı Şia dan gelir, anadoluda malum sebeplerden unutturulmuş şialığa alevilik denir bu unuttuulmuşluk yöreden yöreye daha az veya daha çok unutkanlık şeklinde karşımıza çıkar
                        Allah hepsine bu bilgi çağında doğruya ulaşıp asıla dönmeyi nasib etsin.

Yorum

[quote author=Kızılbaş link=topic=6223.msg40385#msg40385 date=1246468368]
                          Serdarcan Hz.Ali forumada girmezdi Allah için aleviler uymuyor bari sen uy
                          [/quote]

Ne o hemen üstüne alındın..
                          yalansa yalan de
                          Alevilerin ibadetini yaz bize bizde bilelim..

mesela cenazeniz olduğunda cemevlerinde cenaze namazı kılınıyormu.?
                          kılınıyorsa kim kıldırıyor..sünni imam mı yoksa dedelermi kıldırıyor..

kardeşimizn konusunu sabote etme lütfen sen bize Alevilerin inanç esaslarını ve ibadetlerini nasıl ve ne şekilde yaptığını münazara bölümünde bir başlık açarak anlat bizde bilelim..ne dersin..

ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

oyoyoy kızılbaş bu kadar mı anlayışsızsın
                            ne alaka yani şimdi
                            alevilikle özdeşleşen bizim salatımız dedikleri sazlı sözlü meclislr nereee
                            tebliğ için ilimi yaymak için forma girmek nere
                            kıyaslarında parantez içinde neyi neyle kıyasladığını kıyasın parçalarıyla eşleştirirsen kafamız birz daha iyi alır
                            benim kafam senin benzetmelerinden hiç bir şey almıyor
                            espiri miiii
                            gerçek mi
                            espirili gerçek mi
                            anlayamıyorum...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=6223.msg40393#msg40393 date=1246472581]
                              oyoyoy kızılbaş bu kadar mı anlayışsızsın
                              ne alaka yani şimdi
                              alevilikle özdeşleşen bizim salatımız dedikleri sazlı sözlü meclislr nereee
                              tebliğ için ilimi yaymak için forma girmek nere
                              kıyaslarında parantez içinde neyi neyle kıyasladığını kıyasın parçalarıyla eşleştirirsen kafamız birz daha iyi alır
                              benim kafam senin benzetmelerinden hiç bir şey almıyor
                              espiri miiii
                              gerçek mi
                              espirili gerçek mi
                              anlayamıyorum...
                              [/quote]

Ne diyosun be !

Düzgün cevap ver.

Cem ibadeti zikirdir.Namazın yerini almaz.Aleviliğe gelince tarikat herkezin anlayacaığı bi ilim değildir.Sizi suçlamıyorum.
                              Alevileri kötülemekten başka birşey yapmıyorsun.gidip imameti inkar edenleri sırf namaz kılıyorlar diye aranıza almasını bilirsiniz.

Allah için siz ehlibeyt taraftarları olan insanları kötülüyorsunuz bu yaptıklarınızdan Mevla Ali razı olamayacak.

O araftan size baktığında anlarsınız.HEr ehlibeyt taraftarı kardeştir.Sizin yaptığınızsa Yemin ederimki büyük bir günahtır.Allah aşkıyla semah dönmek mi yanlış??

Ne yapmaya çalıştığınızı anlamadım.Bu nasıl bir mantık ya.
                              Adamın biri çıkıyo alevileri kötülüyor sözde şii lerde destekliyor.Allah için Mevla Aliye olan sevgilerinindemi sizin için bi önemi yok ???

Yorum

değerli kardeşlerim lütfen bu başlığı tartışma mekanı haline getirmeyelim ehlibeyt sevdalısı kardeşim benim msnde de görüştüğüm çok sevidğim saygı duyduğum değerli bir genç kardeşim lütfen onu saygı ile izleyelim,

Aleilik ve şiilik üzerine münsara etmek istiyorsanız malumunuz bizim münazara bölümümüz var orada seviyeli bir şekilde konuşulabilir bu konular.
                                Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                                İmam Ali (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X