Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 8 \ EhlibeytNuru

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Nasıl Şii Oldum - 8 \ EhlibeytNuru

Ehlibeytnuru: İsmim Mesut BORHAN 1968 Kırşehir doğumluyum ve 1982 yılından beridir Kırıkkale’de yaşamakta, bir Kamu kuruluşunda çalışmaktayım. Ehli Sünnet mektebine mensup bir aileden olup, bu itikat ve amelde iken, İran İslam İnkılabından ve onun büyük önderi İmam-ı Aziz’den etkilenerek 1987 yılında genç yaşımızda Ehlibeyt Mektebiyle tanıştık. Rabbimin yardımı, inayet ve lütfuyla, bu nur yolunu, hidayet mektebini ki Allah’ın emri ve Resul’ün eliyle kurulmuştur kabul edip inanç ve ibadet hayatımızı bu düsturlar doğrultusunda yönlendirme ve ifa etme çabası içerisine girdik. Birkaç arkadaşla Kırıkkalemiz’de Ehlibeyt mektebini tanıtıp yaşatabilmek için bazı faaliyetler içerisine girdik. İlk olarak bir kaç kişi ekonomik birliktelip oluşturup yardımlaşma yoksullara ve sair bir takım muhtac yerlere yardımlarda bulunduk. kısa süre sonra resmi konum oluşturmak amacıyla ilimizde mektebimizi tanıtacak olan ilim ve kültürel faaliyetler için DOSTLUK derneğini kuarark faaliyetlere başladık. ardından Ehlibeyt mektebine mensup olanların faaliyetlerini bir alimin nezaretinde yürütmesinin gerekliliğini düşünerek ki bu sonraki tecrübelerimizdende anlaşıldıki böyle olması olmazsa olmaz şartlardandır. Bu yönde çalışmalar araştırmalar yaptık Rabbimizin inayet ve lutfu bizlere birbirlerinden değerli alimlerla tanışma istifade etme liyakatını nasip etti. İlk önce İsa Güneş ağayla tanıştık bizlerin üzerinde çok emeği oldu değerli ağamız çok çalışkan aktif biriydi, ama o zamanın şartları ağır olduğu için ağaya pek huzur vermediler yerleşik olarak kalması imkansız hale gelmişti, ağada ilmi ve kültürel faaliyetlerini başka yerlerde yapmaya karar verdi. Bizlerde o zaman yeni eğitimini tamamlayarak dönmüş olan çok değerli tam bir aksiyon adamı olan Kadir akaras ağamızla tanışarak Kırıkkalemize gelmeye ikna ettik, Ağanın gelişi o zaman büyük bir yankı yarattı bölgemizde etkisi oldukca yüksek oldu her ortamda artık mektebimiz şiileşme gibi konular gündeme oturdu, Ağayla beraber Türkiyede ilkler olarak tanımlayacağımız faaliyetler başladı, Vahdet Haftası konferansı, Kudus günü,siyonizmi telin mitingleri, Kermesler, Aşura merasimleri günlük ders ler ve şimdi yer azlığından dolayı sayamayacağı bir çok faaliyetler 2 yılı biraz gecen bir süre zarfında hayata gercirildi bu arada onlarca yeni kardeşimiz mektebimizle tanışma şerefine ulaştılar. Kadir ağamız ın artık sanki gitme vakti gelmişti. ama bizleri Musa Aydın ağamızla tanıştırdı ağamızda sağolsunlar Allah ömürlerini uzun etsin makamını dahada aziz etsin kabul ederek kırıkkalemize yerleştiler bizlere nasihat etmeyi kabul ettiler. Ağamızla olan serüven tarihe gercekten not düşülecek şeylerdir bu sayfalar yetersizdir gecen süreye dönüp baktımızda tarih şahit olacakki çok şeyler yapıldı il sınıurlarını çoktan aşmış ülke geneline yayılma eğilimde olan faaliyetler dizisi onlarıda başka bir münasebette yazarız inş

Ynt: EhlibeytNuru

Rabbim yardımcınız olsun..inş devamınıda zamanınız olursa yazarsınız...
    [center]

[center][center]

Yorum

Ynt: EhlibeytNuru

Rabbim hakkı arayıp bulan ve hakka tabii olan kullarından karar versin kardeşim.Rabbim yolunu aydınlatsın kendi nuru ile..
      ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

Ynt: Nasıl Şii Oldum - 8 \ EhlibeytNuru

Aramıza hoş geldiniz abi. Nasıl Şii olduklarını merak ettiğim insanların içinde ilk sırada siz vardınız. İlgi ile takip edeceğim inşallah.

Bu arada başlığınızda ufak bir düzeltme yaptım.

Yorum

Abi, konuya devam edip yazmanızı rica ediyoruz. Yazın ki gönüllerimiz şad olsun.

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Mesut abi bende sizin nasıl şii olduğunuzu çok merak edenlerden birsiyim. Abi bir oturuşta okudum yazdıklarınız. Lütfen yarıda kesmeyin devam edin yazmaya abi.

Allah razı olsun sizden.

Yorum

Allah razi olsun kardesim...evet kardeslerme katiliyorum ve yazacaklarinizi bekliyorum

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=5014.msg28701#msg28701 date=1242740508]
                Allah razi olsun kardesim...evet kardeslerme katiliyorum ve yazacaklarinizi bekliyorum
                [/quote]
                Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=5014.msg28695#msg28695 date=1242737102]
                  Rabbim hakkı arayıp bulan ve hakka tabii olan kullarından karar versin kardeşim.Rabbim yolunu aydınlatsın kendi nuru ile..
                  [/quote]
                  Yezid,bu yaptıklarınla ancak kendi derini yüzdün ve kendi etini parçaladın. Çok sürmeyecek;Peygamberin evlatlarının kanını akıtmak ve Ehl-i Beyt'ine saygısızlıkta bulunmakla yüklendiğin bu vebalin altında Peygamberin huzuruna çıkacaksın.Ogün Allah onları bir araya toplayacak ve haklarını alacaktır.

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=5014.msg28701#msg28701 date=1242740508]
                    [/quote]
                    Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Allah razı olsun,yazdıklarınızı ilgiyle okuyorum.okudukça da alimlerimizle gurur duyuyorum,Allah onları muvaffak etsin inş.
                      "Ali, nereye dönerse, hak onunla birliktedir.Ben neyi öğrendimse, onu Ali'ye de öğrettim, o benim ilmimin kapısıdır" Hz.Muhammed (saa)"

Yorum

Allah razı olsun,yazdıklarınızı ilgiyle okuyorum
                        Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                        İmam Ali (a.s)

Yorum

Bu yazınında devamını bekliyoruz hep beraber.

bence konu açıldımı sonuçlanmalı
                          ama işleri ve zamanları müsade ettiği kadar..
                          ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

Kırıkkaleli kardeşlerim, bende Yozgatlıyım sizi kutluyorum Ehlibeytin(as) mesajını duydunuz hemen koşup
                            icabet ettiniz bu mektebi güçlendirdiniz sesini yükselttiniz.. Ehlibeytın(as) nuru, duası, yardım ve şefaatı sizin
                            ve tüm Ehlibeyt aşıklarının üzerine olsun, Allah yardımlarını siz kardeşlerimden esirgemesin inşaallah...

Yorum

Ulaştığımız hakikatleri lisani kal ile değil de lisani hal ile anlatırsak davamıza daha mükemmel hizmet edebileceğimizi düşünemez miyiz.
                              İslam düşmanlarının şii ve sünni ihtilafı çatıştırması konusunda biliyoruz ki çok sinsi büyük, gizli zararlı programları bulunmaktadır.
                              İnsanların ulaştıkları hakikate teslim olmaları aklın ve fıtratın gereğidir, ama mesele bununla kalırsa yeterli olmaz sanırım.
                              Çünkü emperyalist ve siyonistlerin, "Bakın şiiler sünnileri şiileştiriyor, neden buna engel olmuyorsunuz " gibi fitneler yaymaktadırlar. Ve bu maalesef ehli sünnet dünyasında ard niyetli olanlarca zaten pompalanmakta, ehli sünnet olup şii müslümanlara islamın emrettiği şekilde kardeşçe bakanlara bile propoganda edilmektedir.
                              Bir de şöyle bir tehlike söz konusu, kişi şiidir ama sadece şeklen şii. Adam muaviyeye lanet okur ama muaviye gibi çağdaşlarına rahmet okur. Ne anlarız bundan.
                              Bizim arzumuz İslam İnkılabının dünyaya hakim olmasıdır. Ve eylemlerimizi bunu sağlayacak şekilde ayarlamak istiyoruz.
                              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X