Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl şii oldum - 7 \ gulistan_2

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl şii oldum - 7 \ gulistan_2

elhamdüliilah öğrendim biliyoruz işte şükür

Yorum

ne mutlu sana, kurani anlayarak okumaktan baska birde bazi eserleri arapca orjinalinden okumak gibide bir avantaja sahipsin...gibta ediyorum

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

orjinalinden okuyorum lakin anlamadığım yer mutlaka oluyor ama pratik yapmaya gayret ediyorum devamlı arapça konuşuyorum zaten ilerde nasip olursa mısıra gitmeyi istiyorum bi iznillah

Yorum

Allah gönlüne göre versin, ne güzel...insaAllah madem bu kadar olmussun dahasida gelir artik

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Rabbim sana da nasip eder inşallah,yeter ki iste abla

Yorum

insaAllah güzel kardesim sagol

Yorum

Bacim;

Allah Razi olsun,öykünü okudum duygulanmamak saygi duymamak elde degil.

Bir Hanim olarak bunlari yapabildigin icinde saygim bir kat daha artti..

Allah in selami üzerine olsun.

Cenab-i Hak belki bir gün bana da buraya öykümü yazmayi nasib eder.

Selamunaleykum.
                Hayat da en Hakiki Mürsit ilimdir ( Hz. Ali )

Yorum

Allah sendende razi olsun abim sagol
                  evet bir takim zorluklar biz bayanlar icin oldugundan daha zor oluyor veya öyle gösteriliyor! fakat kesin bir karar eger imana yönelikse, bütün zorluklar asiliyor, zorda olsa asiliyor.

ben senin öykünü sabirsizlikla bekliyor ve dua ediyorum, insaAllah o keskin bilincinle senide aramizda görmekten mutluluk duyacagiz.

Allahin selami seninde üzerine olsun

Yorum

göktürk kardeşin öyküsünü bende bekliyor olacağım inşallah
                    Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

Gerçekten yazılarınızı okudukça kalbim sızladı. Mutlu sonla bitmesi gerçekten çok güzel olmuş Rabbim mutluluğunuzu daim kılar inşallah. Ne mutluki size doğru yolu bulduğunuza inanabilmişsiniz. Ben bütün yolları biliyorum fakat doğruluğundan çekindiğim için itaat edemiyorum. Kalben inanamıyorum. Bir suru ruya goruyorum ne tesadüftür bugun işi ektim ve boyle bir site ile karşılaştım. Boyle yazılar okuyunca pozitif yonde kafamda bir şeyler oluşmaya başladı. Allah tamamına erdirir inşallah.

Yorum

zerre kardesim, daima vicdaninizin sesini dinlemeniz ve sürekli Allahtan dogruya ulastirmasi icin dua etmeniz en büyük tavsiyem olurdu size...

kimsenin böyle düsünürsen dinden cikarsin
                        söyle olursan böyle olursun sözlerini kaale almayin
                        Allah akillarimizada gönüllerimizede kilit vurmamizi istemiyor bizden, ancak aklimizi ve gönlümüzü körü körüne birilerinin itaatine sundugumuz zaman ceza olarak göz ve gönüllerimizi kilitleyiveriyor...

insaAllah sitemizden faydalanmanizi ümid ediyorum

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=4917.msg40145#msg40145 date=1246382786]
                          zerre kardesim, daima vicdaninizin sesini dinlemeniz ve sürekli Allahtan dogruya ulastirmasi icin dua etmeniz en büyük tavsiyem olurdu size...

kimsenin böyle düsünürsen dinden cikarsin
                          söyle olursan böyle olursun sözlerini kaale almayin
                          Allah akillarimizada gönüllerimizede kilit vurmamizi istemiyor bizden, ancak aklimizi ve gönlümüzü körü körüne birilerinin itaatine sundugumuz zaman ceza olarak göz ve gönüllerimizi kilitleyiveriyor...

insaAllah sitemizden faydalanmanizi ümid ediyorum

[/quote]

Birilerinin itaati deyil, hanefiye itikadına gore namaz. Şia fıkhı... ikisi bir arada olurmu? Siz dininizi dedenizden miras usulu ile yaşamadınız. Bende oyle yaşama çabası içinde olamam. Bunca sene namazsız geçti. Bunca sene goz gore gore ihmal ettim. Simdi ise yapmak istedigimden emin deyilim.

Yorum

hoş geldin zerre kardeşm
                            doğru yoldasın şüphelen sorgula her şeyi didik didik et eğer teslim olamıyorsan bil ki mutlaka hallettim biliyorum dediğin yerlerde bir eksiklikler vardır
                            kendinle konuş nedir seni yaşamaktan alıkoyna şeyler şuurunda ortaya çıkan ilk cevabı kesmeden dinle sonra ikincisini sonra diğerini
                            kendini bul. Aslında bu itirazlar kendinden yükselmez, şeytan sana daha önceleri fısıldamıştır. bunları da sen belleğine yazmışsındır ve kararını vermişsindir ben teslim olmayacağım diye teslimiyeti sağlamak için bu düğümleri bulup çözmen eksik bilgileri düzeltmen tamamlaman gerekir:
                            "düşünce ve duygularınız, konuşma ve eylemlerinizi;
                            konuşma ve eylemleriniz, alışkanlıklarınızı
                            alışkanlıklarınız, karakterinizi;
                            karekteriniz, kaderinizi oluşturur."
                            1- şeytan bu aşamalardan sadece birinci aşamaya yani düşünce ve duygulara etki edebilir.
                            2- düşünce ve duygularınız kaderinizi oluşturur.
                            yani ben diyorsunuz mesela ilerde namaz kılacağım sonra tevbe ederim şimdi zor diye... bu sizin kaderinize dönüşüyor sonra da vazgeçemiyorsunuz. bunu düzeltmenin yolu ilk baştaki o düşünceyi "sonra yaparım"ı sorgulayıp onun şeytandan geldiğini çözmek ve doğrusunu koymaktır. mesela diyebilirsiniz sonra ya gelmez ölürsem ya bu günü nasıl telafi edeceğim, bu güne kadar nefsimin zevki peşinde koştum da doyabildim mi diye... daha bir sürü
                            sanırım yazdıklarım konuyla ilgisiz değildir

Yorum

Birilerinin itaati deyil, hanefiye itikadına gore namaz. Şia fıkhı... ikisi bir arada olurmu?

yukarida alintiladigim cümleyi biraz acarmisiniz kardesim?

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=4917.msg40186#msg40186 date=1246395870]
                                Birilerinin itaati deyil, hanefiye itikadına gore namaz. Şia fıkhı... ikisi bir arada olurmu?

yukarida alintiladigim cümleyi biraz acarmisiniz kardesim?

[/quote]

Hanefi mezhebine gore namaz kılmak, şia mezhebine görede islami hayatı tatbik etmek. Şia mezhebi aile yaşamı olsun, evlilik ve evlilik ahlakı olsun, sosyal hayat vb. bir çok konuda en yakın hissettiğim mezhep oldu. Bu nedenle arapça konuşmamı geliştirmeyi aileme bahane ederek şamda Seydna Zeyneb'e ders almaya gidecektim. Geçen hafta herşeyi hazırladım ve yola çıktım. Turkiye kapısında askerliğim dolayısı ile çıkış alamadım 1 hafta erken gitsem sorun çıkmayacaktı. Kısmet işte ne yapalım

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X