Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii oldum -1 \ Qom_u_aşk

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii oldum -1 \ Ehli Beytin İzinden

basim gözüm üzre abi
    ama son zamanlarda sürekli yakindigim birsey var o'da duygularimi ön plana cikaramayisim
    bu yazianlari okudukca o yan biraz depresiyor
    ne kadar güzel anlatiyorlar
    hele biraz feyz alam kardeslerimden

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

çok güzel olmuş,elinize sağlık inşallah ilerleyen günlerde bende yazmak isterim.

Yorum

[quote author=medreseteyn link=topic=2902.msg19484#msg19484 date=1240550094]
        çok güzel olmuş,elinize sağlık inşallah ilerleyen günlerde bende yazmak isterim.
        [/quote]
        sizden de bekliyoruz inşallah
        Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

sn hak_yolcusu dernek ile ilgili sorunuzu cevaplayabileceğim için sevindim. site kurallarını tekrar okudum orda sitenin hiçbir dernekle ilgisi olmadığı yazılıymış ben yasakların sayıldığı maddelerden esinlenerek dernek ismi vermenin yasak olduğunu aklımda tutmuşum sn mikdad ağa bu konuyu açılığa kavuşturdular bulamadıysan henüz dernekleri aslında nerede yaşadığınızı da bilsem size yakın bir yeri söylerim. ama kolay bulunması ve merkezi olması bakımından kevser yayınları aksaray metrosunun tam arka tarafında en yakın yer olarak söyleybilriim.
          öğrenciyseniz başka dernek söyliyeyim nerde oturuyorsunuz?

Yorum

sağolasınız o adres yeterli

Yorum

Hüseyin Kerbelai kardeşim, buraya yazdıklarınızı, size özel bir başlık açıp oraya taşıdım. Oradan devam edebilirseniz buyrun bizlere nasıl sünni olduğunuzu anlatınız.

http://www.welayet.com/index.php?topic=4169.0

Yorum

Abicim çok farklı ama benim de ümitlendiğim bir yaşam öyküsü benimle irtibata geçebilirseniz sevinirim...

Yorum

MÜJDEEEEEEEE
                  Elhamdülillah
                  buldum
                  işte aradığım marşı Zehranet koymuş
                  hikayemin sebebi beni adım adım şiiliğe taşıyan serüvenin kahramanı marş
                  http://www.zehranet.com/medyaizle.ph...aslik=Ey-Sehit
                  adresinde var artık
                  heyecanla açtım dinledim
                  o ruhtan hiç bir şey eksilmemiş Allahım
                  küçüklüğümde bozuk teypte sürekli geri alıp alıp dinlediğim marş
                  internette ararken caferilik.com a rastlayıp orda şii kitapları indirmiş sonra da şii olmuştum
                  şii olmuştum ama hala bu marşı bulamamıştım
                  korkum vardı
                  şia çok güzeldi
                  ben, gizeme, bizi dünyadan melekut alemine, günahkar yer yüzü kalabalığındn engin tertemiz ufuklara taşıyan vasıtalar vardır, buna inanıyorum
                  tıpkı bu marşın bende -şehadete özlemle karışık- uyardığı ruh gibi
                  ve şiayı bulmuştum kafamdaki inanç sistemi sorunlarına cevap bulmuştum çelişkisiz tutarlı bir din yorumuydu bu ama marşı bulamamıştım
                  ve bu arayışımın devam edeceği ruhumdaki tertemiz inkılabın süreceği anlamına geliyordu..
                  bu marşı ararken şiayı buldum ama aramaya devam edersem başka bir şeyi bulup şiayı kaybetmekten korkuyordum...
                  çünkü hala marş yoktu
                  bu gece yeğenimin yanına geldim
                  ona şiadan azıcık bahsettim
                  onun isteği üzerine tabi ki
                  sün'i bir telkin değil idi
                  ona "edrikna ya mehdi (a.f.)" klibini izletecektim nurculukla şianın farkını göstermek için
                  siyaset ve mazlumiyet ilgisinde, gerçek İslam'ı konuşurken
                  ama onu bulamadım sitede yerine bu marşı buldum
                  ne ona anlatmam kaldı ne "edrikna ya Mehdi (a.f.)" marşı...
                  ve ben bu marşı dinliyorum...
                  aradıım demek ki şiadaymış
                  demek ki beni şehadet aleminden öteye taşıyacak inanç ve yaşam sistemi şiadaymış Elhamdülillah
                  demek ki şiayı bulduktn sonra doğru yol onu yaşamak ve anlatmakmış en doğruya ulaşmanın yolu buyymuş
                  Rabbim ben bu günahkar kulunum
                  bu halimle en güzel olan bu yoluna layık mıyım
                  Beni affet Allah'ım Affet
                  Ehlibeytin a.s. yolundn beni ayırma
                  Zamanı imam ağamızın zuhurunu mazlumlara bir hediye olarak çabuklaştır ve bizi ona asker, hizmetçi eyle...
                  bizi onun Adalet ordusunu oluşturan gayretli kullarından eyle...

Yorum

gözün aydin olsun kardesim, sevincin daim olsun.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Amin Allah'a sonsuz hamd ü senalar olsun
                      cümlemizi sevinçli etsin, sevinçlilerin sevinçlerini de daim etsin

Yorum

Bulduğunuza çok sevindim dinledim ama hiçbir şey anlamadım :-\

Yorum

ilginç
                          belki de sevmedin
                          ben onu yıllardır arıyordum
                          28 şb ta kaybetmiştim
                          onun makamı bir kaç defa taklit edilerek başka parçalar yapıldı
                          ama hiç biri onun yerini tutmadı
                          o şehadete giden bir yoldur
                          bir şehide sesleniş
                          senin içinde olmalı şehadet de şehid de mazlumlarla birlik de...
                          anlasaydım belki bu kadar sevmezdim ve aramazdım
                          belki de burada olmazdım şimdi..

Yorum

ilginç anlamadan bu kadar etkilenmek...

Yorum

görmeden sevmek ilginçtir

bu varlıkların nasıllığıyla ilgilidir. Varlıklar iki türlüdür:

1- gerçekte olmayıp sadece zihnimizde olan varlıklar. Bunları düşünürüz bizi olumlu olumsuz etkilerler sevindirir üzer heyecanlandırırlar ancak dış dünyada olmadıkları için somut nesne olmadığı için dahası gerçek olmadıkları için sadece zihnimizde vardırlar. örneğn iki rakamı dış dünyada olmayan sadece zihinde var olan bir varlıktır.

2- dış dünyadaki varlıklar. bunlar soyut veya somut olabilir ama sadece zihinde değildirler dış dünyada vardırlar. Bunların adları ise dış dünyada olmayı bizi onlara taşıyan bir nesne olarak yine zihnimizdedirler.

sevgi bu iki varlık kategorisinden ikisine de girer dier varlıklar gibi. aslında bu sevgi dediğimiz varlık önce zihnimizde doğar. sevdiğimiz varlığı zihnimizde yaratır sonra onu dışarda ararız onun özelliklerine yakın ya da tıpatıp uyan bir nesneyi gördüğümüzde işte deriz ben bunu seviyorum...

müzik de bu konunun tipik örneğidir.

bir müzik parçası diğer karmaşık duyguların ortasında yer alıp sebepsiz yere sevilebiir. diğer sanat eserlerine olan sevgiden daha gizemli bir yapısı vardır müziğe karşı duyulan sevginin... çok hoşunuza gider tam sizi ifade eder sizi bir yerlere götürür ama neresi bilmezsiniz sizde neyi uyandırdığını bilmezsiniz... inceleseniz çıkacaktır, bu müzik parçası bende hangi heyecan özlem ve duyguları tetikledi ki ben buna mest oldum diye içinizi yoklasanız cevapları çıkarabileceksiniz, gizlendikleri pusu kurdukları yuvalarından.

ama o zaman onu keşfettiğiniz zaman müziğin gittiği yeri kalbinizden zihninize çevirmiş olacağınızdan artık onu sevemeyeceksiniz

öyleyse bırakın müzik gittiği yere gitsin ne için sevdiğinizi sormayın ne anladığınızı sormayın...

sadece dinleyin ve zevk alın

ruhunuz coşsun

kıyama kalksın belki tüm mazlumların acılarını duyup kandırılıan kölelerin aldatılan kızların çığlıklarıdır deyip bu parçanın söyledikleri...

belki bir bir şehidin ardından özlemle ben gidemedim bu kahredici dünyada leş gibi yaşıyor ve kokuyorum hiçbir işe yaramadığım gibi gitgide de bozuluyorum oysa bu şehid ne de büyük bir destandır diye bir bakıştır

onu mahzun özlem sevgi ve hasretle uğurlayıştır bir müzik parçasını dinlemeniz...

ama dinleyin sormayın...

Yorum

Ynt: nasıl şii oldum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=2902.msg15051#msg15051 date=1239198460]
                                ben de ilgiyletakip etmekteyim merak ediyorum
                                [/quote]

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X