Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii oldum -1 \ Qom_u_aşk

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: nasıl şii oldum

İnsan sadece bilgisi ile tercihini yapan bilgisi her şey demek olan biri değil. Duygunun da insan davranış ve inançlarını seçişte, dünya görüşünü belirlemede yarıdan az bir etki oluşturmuyor bence…

İşte benim yaşamımda bunu çok açık görüyorum

Yeni okulum Anadolu İHL’de artık hayatım biraz sukuna ermiş eski okuldaki zulme başkaldırı sebebiyle oluşan stresli ve gergin yaşamım sona yerini daha mantıklı düşünmeye bırakmıştı. Durdum düşündüm ne oldu diye nasıl oldu da eski okulumda başarılı olamadım..
    Neden insanlar bana destek vermedi! 70 öğretmen aralarında başörtüsünden açığa alınmış ama sonra yeniden afla geri alınmışları ve en önemlisi ilahiyat mezunu 30 kadar öğretmen vardı. Onlar da derslerde dini öğretiyorlar Hz. Peygamber (S.A.A) in mücadelesini gönderiliş nedenin açıklıyorlardı. Ama neden bana destek vermedi? Vermemişlerdi. Oysa ben 3 yıl orda çalışmıştım o okulun işgaline kadar yaşanan sürecin başından beri orda çalışanlar haksızlıklara hep tanık olanlar vardı ve benim tüm bilgilerimi onlar oluşturuyordu yolsuzluklarla ilgili. Peki neden kendileri çalışmadılar neden ben çok tepki gösterdim

Ters giden bi şeyler olmalıydı. Bu kadar ilahiyatçı bu zulüm karşısında tını çıkmıyorsa bunların inançları, yetişme tarzları sorgulanmalı değil miydi? En azından tayin isteyip gitmek onların elindeydi…

Yalnız kalmak gücüme gitmişti hem de çok çünkü rakiplerim daha güçlü çıkmışlardı ve ben yalnız kaldığım için başarısız olmuştum…
    Kızdım küstüm… ancak sorgulamaya başladım

İyi ki de destek vermemişler ve ben sorgulamaya başlamışım inancımı.. bu sayede Allah(c.c.) karşıma ne kapılar açmıştı…
    Peki ben haklı olduğum bu davamda neden kendimi güçsüz hissetmiştim.. neden kendime birilerini destekçi arıyordum hani doğru bildiğin yolda tek de olsan gidecektin, buna inanıyordum ve bu yolda yalnız kalacağımı baştan da biliyordum o halde neden güçsüz kalmış yenilmiştim duygu dünyamda…

Oysa imam Hüseynde a.s. ve diğerlerinde bu hiç böyle değildi. İmam Hüseyn a.s. herkesin kendine arka döndüğü yalnız bıraktığı Kerbela çölünde 30000 kişiye karşı koymuştu. Bu gücü nereden bulmuştu. Sanki tüm maddi güçler onun emrindeymiş askeriymiş gibi davranıyordu. Ne bir yenilgi ne bir pişmanlık ne bir geri adım… bu bizim gibi normal bir insan için mümkün müydü, halkın alkışını hiçe sayan gücü davasının doğruluğundan aldığını söyleyen ve buna inanan ben neden yenilmiş kaçmıştım… neden yanıma kimse aramıştım
    Demek imam Hüseyn a.s. hiç de sunni anlayışın anlattığı gibi bir “insan kahraman” değildi. Bir sıradan insan değildi.

Bu ancak bir masum ve ehlibeyt tavrıydı. Bu farktan başka bir şey değildi… sunni anlayış bunu izah edemiyordu işin kötü tarafı kendini sunni dışında tutan mutezile pozitivizminde de bunun bir mantığı yoktu…

Diğer imamlar bundan farklı değildi.. imam Hasan a.s.ın yalnızlığı çok daha korkunçtu sunnilik açısından o yüzden çoğu sunni ona akıl vermek zorunda hissederdi kendini….

Kararımı vermiştim bu sırrı çözecek ve imamların hayatını öğrenecektim bu gücü nereden bulmuşlardı…
    Ve daha çok okumalıydım…

Okudum da elhamdülillah

Şimdilerde hala sunni çevremle tefsir sohbetine devam ediyorum.. onları şianın karşısında samimi bulmuyorum sıradan sunni değil çevrem akıllı okuyan ve inkılapçı…

Ancak diyorlar ki elleri bağlamak ve birkaç basit şii sunni farklılığından ibaret görüyorlar şia ile sunnilik arasındaki farkı…
    Diyorlar elleri açmak önemli değil bu teferruat

Oysa benim devrimim ellerimi çözmekle başladı o bir açılımdı ellerimi ben açtım gönlümü de Rabbim şiaya elhamdülillah
    Samimi değiller dedim çünkü onlar açısından elleri çözüp kılmak o kadar önemli değil ama bizim açımızdan önemli o zaman bizim için çözsünler nitekim benim karşıma selpak satan bir çocuk çıktı ben benim için önemsiz olduğu için 25 kuruşu hemencecik veriverdim hiç zorlanmadım..

Oysa onlar hadislerden delilini gördüklerinde bile ellerini bağlamadan namaz kılamıyorlarsa demek ki önemsiz değil kendileri için
    Şii sunni ayrılıkları o kadar önemsizse neden şii camilere gitmiyorlar. Gittiklerinde neden kendilerini çok garip hissediyorlar…
    Ben ilk kez şii camiine gittiğimde duygu ve fikir olarak kendimi Şiilere yakın hissetmeme, bir çok konuyu halletmiş olmama rağmen o kadar büyük bir şey olmuştu ki kıldığım namazdan hiçbir şey anlamadım sonradan tekrarlamayı bile düşündüm. Bizi sunni iftiralar o kadar şartlandırmış ki hoca fatihayı biz sunniler gibi mi okuyacak diye diken üzerinde dinlemiştim.

Hiç unutmam şii olduğumu kendi kendime mutlulukla haykırmamdan sonra bile tereddütlerim bitmemişti. En ileri düzey bir şii camiinde imam hutbede haşr suresinin son ayetlerini okuyordu. Euzu billahimineş şeydanir racim …Yüsebbihu lehu ma fissemavati va “ma fil” erd diye okudu ben hah eyvah dedim işte farklı Kur'an var demek sunni alimlerin söyledikleri doğruymuş Şiiler farklı Kur'ana inanıyorlarmış iran basımı bir Kur'an isteyecektim neyse ki bir diğer camiinin hocasına sorduğumda Kur'an ın farklı olmadığını o imamın yanlışlığı olduğunu açıkladı… böylece cami hocalarının da masum olmadığını öğrenmiş oldum…

Oysa ben küçüklüğümde iran radyosundan Kur'an okunuşunu az duymamıştım. Onlardan bu kadar Kur'an dinlemiş olmama rağmen ben bile Şiilerin farklı Kur'ana sahip oldukları iftirasına inanmışsam diğer sunnileri siz düşünün…

Amacım vahdet konusunda tatlı hayaller kuranları ümitsizliğe sevkedip verimli çalışmalarını ve bu büyük hayır faaliyetinden geri kalmalarına sebep olmak gibi ağır bir vebal yüklenmek değil… istiyorum ki bir sunni böyle hissediyor ve böyle faaliyetler var sömürgeci emperyalistler tarafından yürütülen…

Artık kendimi mutezile ve şii olarak tanımlamıyordum

Şiiydim elhamdülillah

Bir kuş gibi hafiftim

Sistem düşünce ve inanç sorunlarım sona ermiş sahte inanç taşıma ve bu yüzden azaba uğrama korkum dinmişti. Bunun böyle olması gerekir ama sunni inanç böyle diyor ben aklıma yatmasa da inanmalıyım demiyordu. Yüreğimle aklım kalbimle hislerim uyum içine geçmişti.

Huzur doldu içim

Ve Şiilere karşı çok derin sevgi beslemeye başladım onlar benim bu yaşta ulaştığım doğrulara doğuştan sahiptiler… demek bu kadar nimete layıklarmış…

Onların hizmetçisi olmak istiyordum..

Bu sayede ben de belki geçmişimi telafi edebilir Allah(c.c.) katında derecemi yükseltebilirdim
    Her hafta camiye gidiyordum
    Ancak sunni dünyadaki kadar dini sohbetler yoktu Şiilerde…

Bi sohbet buldum evim uzak olmasına rağmen her hafta aralıksız oraya devam ettim sanki yeniden doğmuş gibiydim oraya gittiğimde bambaşka bir alemde hissediyordum kendimi

Artık hangi birini eleştireceğim dediğim sunni toplantılarda olduğu gibi kendimi diken üstünde, tedirgin hissetmiyordum…
    Elhamdülillah

Hayatımın bundan sonrası geride kalan kardeşlerimi de şii yapmak Şiiliğin gelişmesini sağlamak olmalıydı.. bunun için her türlü çalışmaya fedakarlığa hazırdım…

Arayışım hep şianın, mazlum ehlibeyt izleyicilerinin adaleti kuracağı dünya hakimiyetini gerçekleştirmenin yolları olacaktı artık…
    Ve o marşı devrim marşını bulmak olacaktı

Çünkü hala içimde sıcacık esen o marşın zahirini bulamamıştım…
    Onun sayesinde bir dünyayı bırakmış başka bir dünyaya geçmiştim

Neler değişmişti

Ama hala onu bulamamıştım….

Aramam hep devam edecekti….
    -bitti-

Yorum

özür dilerim kardeşlerim sizi bekletmek gibi bir düşüncem olmaz, sizin emirinizdeyim ancak hem vakit sorunu hem de teknik zorluklar nedeniyle gecikti yazı. bu kadar ilginizin üzerime yüklediği sorumluluktan dolayı Allah benim günahlarımı affetsin. mümkün oldukça özet geçmeye çalıştım buna rağmen çok önemli ayrıntılar vardı yine de sanırım nasıl şii olduğum dayet doğal olarak ortaya kondu sanıyorum. içimden acaba kendilerinden konuştuğum sunni guruplardan tepki olur mu haklarına girdim mi onları itham altında bıraktım mı diye beni uyaran düşünce belirdi bir kaç kez. yazıda en çok dikkat ettiğim nokta inanın bu noktalar oldu. bahsi geçen guruplardan hala en çok saygı duyduğum ve gelişimimde çok emekleri olan Haksöz dergisi çevresi var kendilerini hala çok seviyorum ve onlarlar mutlaka köprü kurulması gerekir çünkü onlar da şianın faziletinden fazlasıyla hakediyorlar diye inanıyorum... onlarla diyalok kurmak şiilerin en önde gelen boyun borcu gibime geliyor...bu arada hepinize teşekkur ederim Allah ehlibeyte layık etsin. birkaç kişinin daha şii oluş hikayesini dinlemiştim hepsi de çok ilginç ve mütevazilik sebebiyle gizlenecek olmaktan çok daha ileri.. anlatırsanız ben de istifade etmiş olacağım...ves selam

Yorum

Cocuklugunuzda iran radyosu felan dinlemenizden dolayi nereli oldugunuzu merak ettim? türk degilsiniz herhalde ? Birde sanirim sii olmaniza en büyük etken iran siyaseti olmus.
        Allah Bize Yeter!
        O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

ellerinize, emeginize saglik kardesim
          Allah razi olsun
          sonradan sii olan bir cok kardesimdede oldugu gibi, bende bu yazilarda kendimden cok sey buldum
          siilige gecis zaten mutlak bir kargasadan geciyor, yani insan bir yeniden yapilanma sürecine giriyor, buda insanin icine sinmeyen bazi sorgulamalarin arkasindan kacinilmaz oluyor...ciddi bir sorgulama sonucu siilikten alinan cevaplar, siilige yöneltiyor insani, yöneldikten sonrada, ic huzur müthis oluyor, gercekten mutmain olmanin ne oldugunu yasiyorsunuz

ancak bir catinin altina girmekle kurtulmus olmuyoruz
          bilakis, sii olduktan sonra cok daha agir sorumluluk tasidigini hissediyor insan
          yaptigi ameller az da olsa ask daha yogn oluyor, yürek yangini büyük oluyor
          hüseyn denilince, ehlibeyt denilince vücudun bütün azalarinin o elde olmayan tepkisi cok farkli oluyor

hayatta hic birseye asiri bagimlilik gelistiremedim, maddi seyler zaten takintim olmadi hic
          fakat duygusal anlamda da bagimli bir insan degilim
          ancaaaak
          ehlibeyti sevmek, havam suyum oldu
          onlarla birlikte hasredilememek, o kutlu kervana katilamamak, layik olamamak korkusu ruhumu kaplamis durumda

Rabbim, cümlemize bu aska layik olabilme liyakati versin
          selam olsun Allahin sevgililerine!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

aminnn

allahtan tek dileğim onlara layık olmak ve yollarından ayrılmamak allah hiç birimizi onların pak yolundan ayırmasın ve bunu göremeyernleride bu yola davet etsin inş.

Yorum

Ehlibeytin izinde abim ALLAH bundan sonraki yaşamında seni manevi ve maddi Mauffak etsin hayır amellerin Ehlibeyt a.s yanında yer almana sebep olsun..sağlık ve selamet seninle olsun...
              ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

[quote author=serdarcan link=topic=2902.msg16946#msg16946 date=1239862137]
                Ehlibeytin izinde abim ALLAH bundan sonraki yaşamında seni manevi ve maddi Mauffak etsin hayır amellerin Ehlibeyt a.s yanında yer almana sebep olsun..sağlık ve selamet seninle olsun...
                [/quote]
                amin
                Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

amin cümlemiz için

Yorum

Abi istanbulda hangi şia camilerine gittin hangi alimlerimizle görüştün..alimlerimiz hakkındaki düşüncelerin nedir..samimiyetinle söylermisin abi dünya için ahiretini satanı duydunmu yada gördünmü..
                    ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

tebrik ederim kardesim, güzel bir soru sormussun
                      cevabi bekliyorum

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

S.a
                        Allah razı olsun yazınızı okuduk, istifade ettik.Sanırım sonradan şia olan herkes sizin yaşadığınız tereddütlerin aynısını yaşamıştır.Ben de aynı tereddütleri yaşadım ,açıkçası hala da yaşıyorum.Çünkü şia oldum demekle şia olunmuyor aynen yukarıda bir kardeşimizin dediği gibi şia olduktan sonra çok daha büyük sorumluluk bekliyor insanı.Bir noktaya değinmek istiyorum kısaca , şöyle bir yanılgıya düşmememiz gerekiyor diye düşünüyorum ; her kalbimizin mutmain olmadığı veya aklımızın almadığı şey yanlıştır diye düşünmemeliyiz.Belki biz o meseleyi idrak edemediğimizden dolayı kalbimiz mutmain olmuyor veya mantıklı gelmiyor.Aksi taktirde aynı eleştirileri (ya işte bana mantıklı gelmiyor , kalbim bir türlü mutmain olmuyor ) şiaya yöneltmekte mümkün zira bunu yapan insanlarda var, en basitinden Ehlibeytin masumiyeti ile ilgili konular veya onların makamını anlatan hadisler gibi.İnsanlar bunları anlayamadıkları zaman onu inkara yöneliyorlar.Söylemeye çalıştığım herşey bize mantıklı gelmeyebilir , çünkü herşey bize açık değil.Elbetteki aklımız sorgulamak için önemli ve gerekli ancak aklımızda sınırlı, bundan dolayıdır ki insan akılda, ilimde, irfanda sınırsız olan ,kemale ermiş olan varlıklara yönelmeli ve onları kendine önder seçmelidir .Bizim için bu önderler Ehlibeyt'tir.Onlar bize ne emretmişse onu alırız.(Ehlibeyt adına uydurulan hurafeleri değil)

Yorum

[quote author=sessizdevrim link=topic=2902.msg17086#msg17086 date=1239882525]
                          S.a
                          Allah razı olsun yazınızı okuduk, istifade ettik.Sanırım sonradan şia olan herkes sizin yaşadığınız tereddütlerin aynısını yaşamıştır.Ben de aynı tereddütleri yaşadım ,açıkçası hala da yaşıyorum.Çünkü şia oldum demekle şia olunmuyor aynen yukarıda bir kardeşimizin dediği gibi şia olduktan sonra çok daha büyük sorumluluk bekliyor insanı.Bir noktaya değinmek istiyorum kısaca , şöyle bir yanılgıya düşmememiz gerekiyor diye düşünüyorum ; her kalbimizin mutmain olmadığı veya aklımızın almadığı şey yanlıştır diye düşünmemeliyiz.Belki biz o meseleyi idrak edemediğimizden dolayı kalbimiz mutmain olmuyor veya mantıklı gelmiyor.Aksi taktirde aynı eleştirileri (ya işte bana mantıklı gelmiyor , kalbim bir türlü mutmain olmuyor ) şiaya yöneltmekte mümkün zira bunu yapan insanlarda var, en basitinden Ehlibeytin masumiyeti ile ilgili konular veya onların makamını anlatan hadisler gibi.İnsanlar bunları anlayamadıkları zaman onu inkara yöneliyorlar.Söylemeye çalıştığım herşey bize mantıklı gelmeyebilir , çünkü herşey bize açık değil.Elbetteki aklımız sorgulamak için önemli ve gerekli ancak aklımızda sınırlı, bundan dolayıdır ki insan akılda, ilimde, irfanda sınırsız olan ,kemale ermiş olan varlıklara yönelmeli ve onları kendine önder seçmelidir .Bizim için bu önderler Ehlibeyt'tir.Onlar bize ne emretmişse onu alırız.(Ehlibeyt adına uydurulan hurafeleri değil)
                          [/quote]

Tebrik ederim kardeşim güzel özetlemişsin.Tabi insan aklının almadığını en kolay yoldan yalanlama yolunu seçtiği müddetçe kalpler zor mutmain olur.halbuki herkesinde bildiği gibi dinimizin peygamberine ilk emir OKU dur..o OKU kelimesini biz kendimize alacağzı ki okuyalım araştıralım ahiretimizi ilgilendiren meseleleri enine boyuna tartışalım dosdoğru yolu bulalım..

Yorum

tesekkür ederim kardesim güzel bir noktaya dikkat cekmissin
                            fakat bu fikri benim "mutmain" olma sözcügümden yola cikarak örnek vermissen
                            söyle aciklayabilirim
                            gaybi, vahyi, mucizevi bazi seyler acisindan bu söylediklerin tamamiyle dogrudur
                            zaten iman edenlerin en övgüye layik yanlarindan biride budur

fakat bazi meseleler var ki
                            neredeyse insan elini uzatsa dokunabilecektir onlara
                            iste öyle seylerde, insanin kalbinin mutmain olmamasi veya vicdanin riza göstermemesi sözkonusuysa insan vazgecmeksizin aramaya sormaya devam etmelidir
                            benim mutmain oldumdan kastim iste budur

böylelikle yanlis anlasilmalara acik bir noktaya da dikkatimi cektigin icin tekrar tesekkür ederim

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=2902.msg16924#msg16924 date=1239827051]
                              Cocuklugunuzda iran radyosu felan dinlemenizden dolayi nereli oldugunuzu merak ettim? türk degilsiniz herhalde ? Birde sanirim sii olmaniza en büyük etken iran siyaseti olmus.
                              [/quote]

bu soru arada kalmış,ehlibeytin izinde kardeşim cevaplarsanız hilalnur kardeşimiznde merakı gider inşallah
                              teşekkür ederim şimdiden
                              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                              İmam Ali (a.s)

Yorum

Miktat kardesim ilginden dolayi cok tesekkür ederim,o an aklima geldiginde sormustum ama cevap gelmemesi cok da önemli degil,belkide yanitlamak istememis olabilir.Yinede sagol...
                                Allah Bize Yeter!
                                O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X