Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii oldum -1 \ Qom_u_aşk

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: nasıl şii oldum

[quote author=zeliha link=topic=2902.msg15523#msg15523 date=1239398345]
    ve ben inşallah hiç bir zaman şialık hak mezheptir demeyeceğim....denilemez de zaten....[/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Muhterem Zeliha kardeşim! Öncelikle Foruma hoş geldiniz sefa getirdiniz. Sizin gibi farklı düşüncelere sahip Müslüman kardeşlerimizi aramızda görmek bizleri mutlu etmektedir.

Muhterem insan, Şia'nın hiç bir Zaman hak olduğunu söylemeyeceğinizi beyan etmişsiniz. Saygım sonsuzdur, saygı duymaktan başka çarem yok. Yalnız Sizden ricam, bir - iki okuduğunuz veya gördüklerinizden dolayı peşin hükümlü olup da koskoca bir mektebi Mahkum etmeyiniz. Sizden ricam eğer mümkün ise etraflı bir şekilde ve taassuptan uzak bir tarzda araştırmanızdır.

Son olarak ......denilemezde zaten...... demişsiniz. Muhterem kardeşim bu noktada sizinle karşılıklı yazışmak isterim.

Farklı bir başlık açıp orada kısa, kısa ve özet olarak EHL-İ BEYT MEKTEBİNE NEDEN HAK DENİLEMEZ diye nedenlerini sıralasanız memnun olurum.

Nitekim bu başlıkta bunu yapamayız çünkü başlık sahibi arkadaşımız, Şiiliği nasıl seçtiğini anlatıyor.

Muhterem kardeşim, mümkünse buyrun EHL-İ BEYT MEKTEBİNE NEDEN HAK DENİLEMEZ ya da DEMEM diye bir başlık açınız ve paylaşımlarda bulununuz.

Veya razı iseniz bende açabilirim.

Buyrun kardeş.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=2902.msg15627#msg15627 date=1239423537]

Son olarak ......denilemezde zaten...... demişsiniz. Muhterem kardeşim bu noktada sizinle karşılıklı yazışmak isterim.

Farklı bir başlık açıp orada kısa, kısa ve özet olarak EHL-İ BEYT MEKTEBİNE NEDEN HAK DENİLEMEZ diye nedenlerini sıralasanız memnun olurum.

Nitekim bu başlıkta bunu yapamayız çünkü başlık sahibi arkadaşımız, Şiiliği nasıl seçtiğini anlatıyor.

Muhterem kardeşim, mümkünse buyrun EHL-İ BEYT MEKTEBİNE NEDEN HAK DENİLEMEZ ya da DEMEM diye bir başlık açınız ve paylaşımlarda bulununuz.

Veya razı iseniz bende açabilirim.

Buyrun kardeş.
      [/quote]

açıkçası bu yazışmayı ilgi ile takip etmek isterim

Yorum

evimde int bozuldu en kısa zamanda yazacağım hepinizden özür diliyorum

Yorum

gecmis olsun
          insaAllah en kisa zamanda hallolur da bizde mahrum kalmayiz

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

ben şii değilim bir arkadaşımın tavsiyesiyle bu siteye üye oldum ve toplumumuza şiiliğİ hak mezheb olarak görmüyor diye yozlaşmış denilmesinden çok rahatsız oldum açıkçası ve ben inşallah hiç bir zaman şialık hak mezheptir demeyeceğim....denilemez de zaten............
            [/quote]

Şimdi dyorsunuz ki ben sünniyim ve bizim tıpluma böyle denilmesini istemiyorum ben herkes için bunu demedim şiaya hak mezhep demeyen ve şialığın sapık yol olduğunu düşünen topluluğa dedim üzerinize alındıysanız benim suçum yok o sizin bileceğiniz iş ayrıca bence alının sözlerm sizede kapsıyo farkındaysanız ayrıca unutma ki tek hak mezhep şialıktır

şunu unutmayın ki imam huseyin de hak taraftı ve azınlıktaydı kimse onlardan taraf değildi taraflarıda allaha yakın olan dünya perest insanlar değildi ve şimdide biz çoğu insan tarafından ezelden beri hak taraf olduğumuz halde kimse bizi kabullenmedi....

Yorum

en kısa zamanda bu konuyu başka bir başlık altında ele alacağım inşallah bu bölüm EHLİBEYTİN İZİNDE kardeşimizin

Yorum

[quote author=zeliha link=topic=2902.msg15697#msg15697 date=1239445444]
                en kısa zamanda bu konuyu başka bir başlık altında ele alacağım inşallah bu bölüm EHLİBEYTİN İZİNDE kardeşimizin
                [/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Muhterem kardeşim davetime olumlu yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. İnşaallah yakın zamanda açacağınız başlıkta paylaşacağınız konuları özellikle Şia neden Hak değildir veya neden Hak olamaz, kaynaklar ışığında yapacağınız kısa ve özet bilgileri sabırsızlıkla bekliyorum.

Selam ve Dua ile.

Yorum

[/quote]

çok sevindim zeliha kardeş bu konuyu açın ama emin olun ki asla bize delille birşeyleri ispatlayamayacaksınız ama sizin de tatmin olmanız için böyle birşey gerekiyor sitede ki şia kardeşlerimden ricam (EMİNİM Kİ BEN DEMESEMDE SİZLER ZTN YAPMASSINIZ BENİM Kİ ZELİHA KARDEŞE BUNU DEMEK)
                  BİZLER DİĞER SİTELERDE Kİ GİBİ TEK GÖRDÜĞÜMÜZ KİŞİNİN ÜZERİNE GİTMEYELİM ÜSLUBUMUZLA TAKINALIM VAHDETİ BOZMAYALIM İNŞ. ZELİHA KARDEŞ DE ANLAYACAK HANGİ MEZHEBE HAK DENİLECEĞİNİ

Yorum

[quote author=zeyneb-i link=topic=2902.msg15709#msg15709 date=1239447446]
                    BİZLER DİĞER SİTELERDE Kİ GİBİ TEK GÖRDÜĞÜMÜZ KİŞİNİN ÜZERİNE GİTMEYELİM ÜSLUBUMUZLA TAKINALIM VAHDETİ BOZMAYALIM İNŞ. ZELİHA KARDEŞ DE ANLAYACAK HANGİ MEZHEBE HAK DENİLECEĞİNİ[/quote]

Bismillahirrahmanirrahim

Foruma üye olduğum andan beri anladığım kadarı ile bu forumun yazarları, admin ve modları ellerinden geldiğince Vahdete önem vermekte ve bundan ziyade kendi dallarında yılların verdiği tecrübe ile uzmanlaşmış durumdalar.

Ben inanıyorum ki Zeliha kardeşimiz bizlere güzel deliller sunacak ve karşılıklı güzel bir münazara ortamı oluşacaktır.

Emeği geçecek olanlardan Allah razı olsun.

Yorum

insaAllah
                      izlemedeyim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

ben şii değilim bir arkadaşımın tavsiyesiyle bu siteye üye oldum ve toplumumuza şiiliğİ hak mezheb olarak görmüyor diye yozlaşmış denilmesinden çok rahatsız oldum açıkçası ve ben inşallah hiç bir zaman şialık hak mezheptir demeyeceğim....denilemez de zaten............
                        [/quote]

s.a zeliha kerdeş şialığın hak mezhep olduğunu bilsenizdemi hak mezhep şialıktır demiyeceksizin..bence kurduğunuz cümle yanlış ,,Rabbim hepimizi hidayete erenlerden etsin inşallah,Rabbim hepimizi hak mezhebi görmeyi nasip etsin inş..şialığa neden hak mezhep denilemiyeceğini inşallah başka bir başlık altında açıklarsınız..bunu neye dayanarak dediğinizi inanın çok merak ediyorum..
                        [center]

[center][center]

Yorum

şialığa neden hak mezhep denilemiyeceğini inşallah başka bir başlık altında açıklarsınız..bunu neye dayanarak dediğinizi inanın çok merak ediyorum..

Yorum

[/quote]

Zeliha kardeşim öncelikle şunu söylemekte fayda var..

şianın manası..taraftar,takip eden manasındadır..

Birincisi mezhep diye bir şey yok..

ikincisi mezhep var ise geçerli olan tek mezhep şia=caferilik tir..
                            zira sizin 4 mezhep imamınızın hocası hz Resulullahın beşinci torunu imam caferi sadıktır..yani caferiliğin şialığın fıkıh imamı imam caferi sadıktır..size nacizane tavsiyem araştırmalarınızı bunları göz önüne alarak yapmanız..şia sonradan çıkmış bir kelime değil bizzat hz Resulullahın zamanında hz Ali ve ona uyanlara verilen biri isimdir..o yüzden çok geniş kapsamda araştırma yapmanız ve bize bu konudaki düşünce ve iddalarınızı açıklasanız daha iyi olur..selametle kalın ama ahiretinizi ilgilendiren bu konularda çok fazla iddaalı olmayın ALLAH korusun emekleriniz boşa gider sonra...
                            ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

[quote author=zeyneb-i link=topic=2902.msg15709#msg15709 date=1239447446]
                              [/quote]

çok sevindim zeliha kardeş bu konuyu açın ama emin olun ki asla bize delille birşeyleri ispatlayamayacaksınız ama sizin de tatmin olmanız için böyle birşey gerekiyor sitede ki şia kardeşlerimden ricam (EMİNİM Kİ BEN DEMESEMDE SİZLER ZTN YAPMASSINIZ BENİM Kİ ZELİHA KARDEŞE BUNU DEMEK)
                              BİZLER DİĞER SİTELERDE Kİ GİBİ TEK GÖRDÜĞÜMÜZ KİŞİNİN ÜZERİNE GİTMEYELİM ÜSLUBUMUZLA TAKINALIM VAHDETİ BOZMAYALIM İNŞ. ZELİHA KARDEŞ DE ANLAYACAK HANGİ MEZHEBE HAK DENİLECEĞİNİ
                              [/quote]

zeliha kardeşimizin açacağı başlıkta,vahdetin bozulmaycağına çok rahat ve özgür bir yazışma ortamının sağlanacağına bir admin olarak garanti veriyorum
                              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                              İmam Ali (a.s)

Yorum

Sürekli söylerlerdi, okulda öğretmenler ve idareciler, Vakfın adamlarının ahlaksız psikopat menfaatçi hakyiyen kişiler olduğunu. Buna rağmen bu okulda çalışmaya devam ediyorlar hep birbirinin arkasından atıp vicdanlarını rahatlatmak istiyorlardı. Vakıf okulun amiri konumunda bulunan ilçe ve il **** müdürlüklerini de usulsüz bağışlarla besler bu sayede okulun idari ve öğretmen kadrosu konusunda söz sahibi olurlarmış. Ben de araştırmalarım sonucunda 10 yılda 24 kadar idareci ve öğretmen Vakfla ters düştüğü onların zulüm ve usulsüzlüklerine boyun eğmediği için okuldan ya zorla gönderilmişler ya da tayin istemek zorunda bırakılmışlar.

Ancak kendilerine sorsanız hiç de durum böyle değil. Okuldan hiç kimseyi zorla göndermediler…Önceki müdürler her yıl değişirmiş. Mevcut müdür onlarla uyum içinde olduğu onlara bol para toplayıp verdiği onlardan izin almadan hiçbir şey yapmadığı için uzun yıllar koltuğunu koruyabildi.

Okul müdürü ikide bir Allah(c.c.) razı olsun hocam der avuçlarını ovuşturur hep dini sohbetler eder. Bir iki konuştuğunuzda ne mübarek adam ya dersiniz. Vakfa da çok kızar onları okulun tepesinden göndermek için her plana açıktır. Elinden geleni yapmaktadır ama elinden bir şey gelmemektedir. Uzun vadeli planı vardır onları kovmak için ama şimdilik sabretmek gerekir(!)

Bundan dolayı ben önce onu karşıma değil yanıma aldım ve direk vakfı kendime cephe olarak seçtim. Vakıf, vakıf olarak okula müdahale edemediğinden okul aile birliği vasıtasıyla bu pis işleri yapıyordu. Bu nedenle okulda eğitim sorunlarına neden olduğu konuların soruşturulduğu 4 sayfalık bir soruşturma dilekçesi hazırladım müdüre verdim, biraz okudu sonra yüzünün rengi konuşma biçimi ve bana karşı tavrı birden değişti eski istişare etme tavrı yok olmuştu. Dilekçeyi hemen katladı cebine koydu hocam dedim kayda almayacak mısınız, bakarız hocam bir değerlendirelim dedi. Bari dedim bir fotokopisini alayım bende de bulunsun. Bunu onu denemek için söylemiştim. Daha önceden vakfı kovmak için her yönteme açık olduğunu söyleyen bu kişi şimdi birden dönmüştü. Onları korumaya başlamıştı.

Okul idaresiyle ilgili en ufak bir şikayet olmamasına rağmen müdürün bu kadar tedirginleşip bana cephe alması tavır değiştirmesi tuhafıma gitmişti. Neyse tabi ne kaydetti ne cevap verdi dilekçe için ben de aynı dilekçeyi ilçeden ptt den iadeli taahhütlü olarak çalıştığım okulun idaresine postaladım ki resmi evraka kaydedilmeyen dilekçemi okula verdiğimi ispatlayabileyim. Tabi ne dilekçeye cevap geldi ne de…

Ben bu arada bir sendika panosu hazırlayıp olayları tüm öğretmenlerin duyması için orada yayımlamaya başladım. Ancak buna karşı çıktılarsa da sendika yasası gereği ileri gidemediler ben asardım yazılar diğer güne kalmazdı öğretmenler odasındaki bilgisayara kaydetmiştim yazıları hemen oradan çıkarıverirdim müdür bilgisayardan pek anlamadığı için oraya bakıp oradan silmeyi akıl edemiyordu.
                                Nihayet usulsüz seçim zamanı geldi benim konuşmamı engellemek için elinden geleni yaptılar, usulsüz olarak eski düzeni gene sağladılar okul aile birliğine yine vakfın adamları başkan üye vs oldular.

Okula ilk tayinim çıktığı şiddetli aile geçimsizlikleri yaşıyordum, ve ikinci yıla girmeden boşandık, ancak kız okulu olduğu için boşandığımı gizliyordum herkesten, görev yapmam zorlaşır mücadelem tehlikeye düşerdi. Bu arada ikinci kez evlenmeyi düşünmüyordum çünkü birincisini yürütememiştim. Tekrar bir boyunduruk altına girmek istemiyordum özgürlük daha iyiydi. En yakın öğretmen arkadaşlarım bile boşandığımı bilmiyorlardı çünkü bunu açıklasam gayri meşru iş yapmaktan! daha berbat bir tepki alacağımı biliyordum!
                                Ne tuhaf boşanma sürecinde bir akrabamla sabaha kadar tartıştık. O ihtiyacımı dışarıda gayri meşru yoldan karşılamamı ama asla yuvamı dağıtmamamı tavsiye ediyordu. Bense bir günah işlemektense boşanırım zor bir hayata başlarım ve bin gün ah çekerim deyip ya günah ya boşanma yol ayrımında mübah olan boşanmayı tercih ediyordum. Ve boşandım…

Evlenebileceğim yeni bir aday çıktı yine karşıma ilahiyat mezunuydu. Ancak talakın gerçekleşmiş olup resmi nikahın hala mahkemede uzamasına o dayanamayıp beni terk etti…

İki sene bekar gezdim. Çalıştığım okulda bir psikolojik sorun çeken ve bu yüzden derslerinin etkilendiği bir kıza yardım etmem gerektiğini gördüm. Yardım ettim ama bu onun bana bağlanmasına kadar vardı. Önceden evli olduğumu zannediyordu. Ancak bir şekilde benim haberim olmadan boşandığımı da duyunca tamamen benimle evlenme planları yaptı

Ben açıkçası korkuyordum beni bu mücadele içinde vakıftakiler öğretmenlikten bile attırırlardı bu olayı kullanarak. Kara kara düşünmeye başlamıştım tam bir yol ayrımındaydım. Öğrencisiyle evlenmiş öğretmenliğini nefsi için kullanmış kızı kandırmış kendinden küçük kızla evlenmiş gibi toplumun beni yadırgamalarını takmayacak kadar özgürdüm Elhamdülillah. Benim için sadece Allah(c.c.)’ın yasaları önemliydi. Allah(c.c.) bu kızla evlenmeme müsaade etti mi tüm dünya karşı çıksa inat eder sırf sizin Allah'ın helalini haram kılma yetkiniz yok der onunla evlenirdim.

Hz. Peygamber (S.A.A) ‘in Ü.M. Zeyneb ile evlenişi geldi aklıma yaklaşık olarak aynıydı. Orda evlatlıklarla evlenmeyi hakir görme gibi toplumun bir helali haram kılması söz konusuyken burada öğrenci öğretmen evlenemez birbirlerine o gözle bakamaz şeklindeki bir haram kılma söz konusuydu. Açıkçası Allah'ın beni bu konuda kullanacağını düşünüyordum. Çünkü ilahiyatçı olmasına rağmen bir çok insanda bu zahiri olarak haram gibi algılanıyordu. Bu görüntünün değişmesi gerekiyordu.

Ancak okuldaki mücadele ne olacaktı. Beni kesin olarak öğretmenlikten atarlardı. Okuldaki 3. Senemdi ve sene sonunda gizli olarak görüştüğümüz kızla evlenme kararı almıştık. Kesin olarak evlenme kararı verince şeytan beni korkuttu o zaman adamlarla uzlaş bu mücadeleyi bırak dedi. Ancak ben zarar da fayda da Allah(c.c.)’ın kontrolünden geçer ben onun için bunlardan korkacağıma Allah(c.c.)’tan korkmalı ve asla hak arama mücadelesini evliliğimi bahane ederek terk edilmemeliyim diye düşündüm. Allah(c.c.) yardım ederdi öyle vaat etmişti dinine yardım edenleri koruyacağını vaad etmişti. İşte deneme zamanıydı:

Hem hak arama mücadelesi yürüyecekti hem de helal haramın koyucusunun sadece Allah(c.c.) olduğu gösterilecekti.

Ancak çok dikkatli olmalıydım. Çünkü kızın yaşı 18 olmamıştı. Ve ikimiz de aynı okuldaydık. Üstelik aramızda 19 yaş fark vardı ve bir de ailesi; değil Allah(c.c.)’ın helalini haram kılmanın ne büyük günah olduğunu bilmek helali haramı bilecek durumda değillerdi ve bu konuda okulla hemen işbirliği yaparlar benim yıllar boyu çaba ile elde ettiğim öğretmenliği bir çırpıda elimden alıverirler, bu yaştan sonra hiç yapacak bir şeyi olmayan …

Güzel tedbirler aldık hem mücadeleme devam ettim hem de evlilik planlarına…
                                Ortalık iyice gerilmişti okulda. Öğretmenler kurulu toplantısında müdüre verdim veriştirdim 70 öğretmenin önünde. O gün toplantı 7 saat sürmüştü… Müdüre sen göstermelik müdürsün burada bir çaya bile sözün geçmez, okulu vakıf yönetiyor okulun bir kuruşu üzerinde tasarrufun olmadığı gibi ne öğrenci ile ne de öğretmenlerle ilgili hiçbir kararı vakfa danışmadan alamayacağını yüzüne haykırdım. İstifa etmesinin kendisi ve dini eğitim kurumu olan okul için faydalı olacağına getirdim konuşmayı önceden planladığımız üzere birkaç arkadaş da beni destekler şekilde önceden hazırladığımız konuşmaları yaptılar.

Tabi konuşmalar yönetmeliğe aykırı olma pahasına tutanaklara geçmedi. Geçmediği için ben de toplantı tutanağını imzalamadım tabi birkaç arkadaş da. Onlar da isimsiz imza attırarak bu açığı kaptılar.

Bir derste öğrenci karşısında bu konuları anlatıyordu. Öğrenci geldi daha sonra hocam Allah(c.c.) sizden razı olsun bizim gözümüzü açtınız çevremizde mercedesle gezen vakıf yöneticisinin okul aile birliğinde neden bulunduğunu anlamış olduk..

Yine bir gün derste bunları anlatırken hemen müdür ve müdür yardımcısı içeri girdiler, hakaretlerle beni dersten dışarı aldılar ben de öğrenci huzurunda onlarla tartışmayı seviyeme ve pedogoji ilmine ve bir de mücadele yöntemime uygun bulmadım doğru da oldu: derste bunları anlatamazsın bunların hesabını soracağım hadi dışarı diye benim seviyemdeki bir müdürün bu konuşmalarına hiç cevap vermemem zaten beni iyi tanıyan öğrenciler gözünde aynen şianın mazlumiyeti gibi bir ortam oluşturdu. Çıkarken müdürün aklına geldi hemen sordu sınıfa: ne anlatıyordu bu hocanız! Ben derste okuldan öğrencilerden zorla toplanan paralar nerelere gidiyor nasıl yönetiliyoruz binaların durumu vakıf vs konularını anlatıyordum. Derste dersi anlatacaksın hocam dedi bağırarak müdür ve bu soruyu sordu. En önceki öğrenci hemen gayet soğukkanlı olarak o kadar sinirli müdürün karşısında hiiç hocam ders işliyorduk demesin mi. Beni korumak istiyordu zarar gelsin istemiyordu. Ben hemen devreye girdim:

hayır kızım dedim hak arama mücadelesinde asla yalan olmaz. Ben neyi anlatıyordumsa onu söyleyeceksiniz…

Dedim ve çıktık. Müdür odasına götürdü beni ikna etmeye çalışıyordu.. ikna edemeyince değer verdiğim bir hocayı sınıftan çağırtıp onun ikna etmesi için onu devreye soktu. Bir yandan da tehditler savuruyor anlatamazsın hocam diyordu. Ben de anlatırım bırak şimdi yine anlatacağım diyordum. Eşek inadı gibi inat vardı üzerinde… nihayet gelecek hafta aynı sınıfta aynı konuya devam ettim…
                                Nihayet ortam daha da gerginleşti. Okula mutad olduğu üzre müfettişler geldi. Onlara durumu anlatacaktım ama vakıf onlara yemek yedirmişti…

Vakıf saatleri ihl üzerinden özel okula alıyor doğalgaz, elektrik su vs leri İHLye ödetiyordu… şikayet oldu Bakanlıktan gelen müfettişleri ilde beklettiler bu arada saatleri ayırdılar gelin deyince müfettişler şikayetçiyi haksız buldular öğretmen tayin istemek zorunda kaldı…

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X