Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii oldum -1 \ Qom_u_aşk

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii oldum -1 \ Qom_u_aşk

Şii olduğum için her geçen gün daha da mutlu oluyorum Rabbime sonsuz hamd olsun. hayatı ve olayları tanıdıkça Şia'nın ne kadar güzel ve önemli olduğunu görüyorum. Ehlibeyt'in tek yolunu bu gün Şia yaşıyor.

Rabbim samimi olan tüm müslümanlara Ehlibeytin yolunu nasip etsin...

Yorum

geçmişte samimi olduğum çok zeki arkadaşlarım vardı. bunlardan biri de İbrahim İpek idi. Karabükte yaşıyor şimdi. Ona ulaşmaya çalıştım ulaşamadım. Faceyi de etkin kullanmıyor. bu tür zeki ve samimi kimselere bakıyorum da örneğin bu arkadaşım benden daha zeki ve bilgiliydi. Bunlara Ehlibeyti anlatmak ve şu an sahip olduğu inanç ve yaşam sisteminin tıkanıklığını ve aslında aradığı sistem olmadığını anlatmayı çok istiyorum.

Bazılarına ulaştım. Anlattım. Açıkçası benim duyduğum heyecanı duymadılar. Kimi ilgi gösterdi kimi hatır için dinledi kimiyse dinleme tenezzülünde bile bulunmadı.

ne yapalım bizim sevdiğimize doğruyu anlatabilme imkanımız yok!

Yorum

Bu bölümde çok güzel hikayeler var üstelik gerçek. Kitaplaştırmadan bahsedilmiş, kitaplaştırıldı mı acaba??

Yorum

Bu kitaplastırma meselesiyle ilgili bir yerde yöneticilerden biri cevap vermişti yanlış hatırlamıyorsam Alimlerden olumlu bir yanıt alınmadığı için böyle bir girişimde bulunulmamis zaten
          kitaplastirilsaydı haberiniz olurdu...

Yorum

niye onay cikmamis ki

Yorum

Muhterem hocam, açıkcası ben de sizin gibi meraklara gark oldum...
              Bu konuda bir bilgim olmadığı için 'beklenen eserin neden veto yediği ve hangi camiaca engellendiği' hususunda size doyurucu bir malumat arz edemem.

Ancak bir anımı ve tahminimi paylaşmak isterim:

Yurtdışına çıkmadan eksiklerimi gidermek hasebiyle, geçen ay Kevser Yayıncılık'tan bayağı bir kitap siparişi vermiştim. Birkaç gün sonra da, yeni kitaplar çıktığını görünce onları da ısmarlamak istedim. İlkinde stokta var gözükmesine rağmen, lazım olmadığı (kütüphanemde Al-Khoei Foundation tarafından basılmış İngilizce tercümesi bulunduğundan) için Süleym bin Kays-ı Hilali'nin meşhur Ehl-i Beyt'in Sırları (Esrar-ı Al-i Muhammed) kitabını sepete eklememiştim. Sonradan (Şii-Sünni münazaralarında işime epey yarar düşüncesiyle) sepetime eklemek istediğimde stokta yok'a dönüşüverdi. Kitap yeni çıkmasına karşın, mektebin ilk bilinen kitabı ve şöhretli geçmişini iyi bildiğimden, Dernekler/Vakıflar ve Camiler cemaatlerine toplu almışlardır diye düşündüm. İkinci Baskı çıkacak mı sorununu yöneltmek için de, Şia Ekolü ile velayet ve uhuvvet bağının güçlenmesi adına Alevi canlarca kurulduğunu daha evvel de işitmiş olduğum Kalender Yayınevi'ni aradım. Telefon'a Ümit Atlı isimli bir sorumlu çıktı, selamlaşma ve tanıştıma akabinde de kitapla ilgili sualime geçtim. Gayet kibarca ve delikanlıca, Kevser Organizasyon'un yayınevlerinin çıkardığı tüm kitaplardan tekrar tekrar istediklerini, fakat Kitab-ı Süleym'leri geri iade ettiklerini söyledi. Şaşırarak 'sebeb-i hikmeti ne ola ki?' dedim, Kevser'dekiler Kitab-ı Süleym'in Sünnilerle olan vahdet çalışmalarına ters içerikler taşıdığı gerekçesini öne sürmüşler. Bu cevap karşısında daha da şaşırdım. Çünkü; Ayetullah Uzma Safii Gülpaygani'den Ayetullah Uzma Vahid Horasani'ye, Ayetullah Uzma Şubeyri Zencani'den Ayetullah Uzma Sadık Ruhani'ye ve Kum Havzası'ndaki en alem yarışında kabul edilen öbür taklit merciilerine kadar, Teşeyyü müçtehidlerinin hiçbirinden Kitab-ı Süleym hakkında olumsuz bir söyleme rastlamadım. Aksine ilmi metinlerde; Allah Resulü'ne (s.a.a) Suikast, Vahiy Evi'ne Hücum, İmam Ali'nin (a.s) niye ilk üç gaasıb karşısında sükutu seçtiği vb.. gibi derin Şii-Sünni tartışmalarında Kitab-ı Süleym'in hep güvenilir kaynak gösterildiğine şahid oldum. Mutlak Velayet-i Fakih eksenli Siyasi Vahdet savunucusu biri olarak; böyle İtikadi Vahdet'e lanet olsun dememek elde değil! Yani, sizin malum kitaplaştırma projesi de, bu tarz işgüzarlıklarla tekfire uğramış olabilir. Eğer ki bu kitabı neşr etmeyi düşünürseniz, ben maddi destek sunmaya da her zaman hazırım. İran İslam İnkılabı'na muhalif fikirler muhtevasında barındırmama şartıyla da, Önsöz Yayıncılık'taki dostlarıma bu kitabın basılması için tavsiye verebilirim. Bu kitaplaştırma projesini yeter ki canlandıralım.

Vesselam
              Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

üstadım,
                kitabı süleym b. kays kitabını biliyorum.

veto yemekte haklı. size özelden içinden bir bilgiyi paylaşabilirim, kitap çok güzel ama gerçekten vahdet çalışmalarına büyük darbe indirir. kevserin bu yerinde adımı için çok mutlu oldum. kevser ki Rehberin en güvendiği kurumdur ve tavsiye ettiği merciidir türkiyede.

bir de neden veto yemiş ki diye sorarak ben aslında veto yemiş mi diye sormuştum. daha veto yediği ispat olunamadı ki. ben kevserden daha önce bunu sormuştum. onlar kendilerinin basamayacağını, ancak basılmasının yerinde olacağını söylemişlerdi. onlar bizden çok isterler bu konuda ama kendilerinin bunu basmaları doğru olmaz. benim öğrenmek istediğim başka yerden çıkarılması mı veto edilmiş. çünkü arkadaşın yazdığından ben bunu anladım. ama o henüz cevap vermedi.

önsöz yayıncılığa bu konuda güveniyorum ve dediğiniz Velayeti Fakihe zıt düşünceyi zaten biz barındırmayız Elhamdulillah. katkı teklifiniz için teşekkür ederiz inşaAllah zamanı geldiğinde buradan mücdeyi veririz.

Yorum

S.a bu kitaplastırma meselesiyle ilgili söylediğm şeyi baya bi önce yine bir nasıl şii oldum konusundaydı sanırım biri ne oldu bu mesele diye sormuş cevaben yönetici yukarda dediğim gibi cevap vermişti aslında alimlerden herhangi bir cevap gelmediği yönündeydi yani benim anladığım ve hatırladığım bu şekilde. Bahsettiğm admini de hatırlamıyorum herhalde tekrar bir açıklama yaparlar bu mevzuyu görünce.

Yorum

YUKARI ÇIK
                  Çalışıyor...
                  X