Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Batıldan Hakka Yolculuğum

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Batıldan Hakka Yolculuğum

Sanırım anlaşılmadım. Dinen ve şer'an, ne sizin, ne bahsettiğiniz kişinin, ne forumlardaki tartışmaların ve ne de haberlerin söyledikleri-içeriği Nusayriliği temsil edebilir, tanıtabilir. (Onların gizli vs. oluş iddialarından dolayı değil. Milletin farklı farklı görüşleri olabileceği ve bir kişinin tüm bir milletin fertlerini tek-tek tanıyıp, onların inanç ve amellerini doğru şekilde öğrenmesi ve tanıtmasının mümkün olmayacağı ve yeterli olmadığı için).

Siz sadece kendi ESKİ, ŞAHSİ inancınız hakkında konuşabilir-resmedebilirsiniz, başkalarının inancı hakkında değil. Çünkü, sıradan bir fertsiniz (tıpkı bizim gibi), o İslam mezhebinin taraflarının seçtiği temsilcisi biri değilsiniz.

Tekrar söylüyorum, eski inancınız, tarif ettiğiniz gibiydise ve ehl-i beyt mektebi ile yeni tanıştıysanız ne mutlu size. Ancak, ehl-i beyt mektebine bağlı olsanız dahi, bilmelisiniz ki, şeriate göre, kişinin başkaları lehine veya aleyhine şahsi tanıklığı nazara alınmaz. Dolayısıyla, "onlar buna inanır, böyle yapar" gibi ifadeler, gerçek bile olsa, şeriatte değeri yoktur.

Siz çok değerlisiniz, ancak bir milleti yargılamak ise değerli bir tek kişinin tanıklığından daha mühim bir konudur ve bu değerli kişinin yorumlarını dahi önemsiz kılar. Bu yüzden, Nusayrilerden ve inançlarından bahsetmeniz, ne şer'an delillik özelliğini taşır, ne de faydası vardır. Bu yüzden konunun kapatılması daha uygundur diye düşünüyorum. Mektebe hoşgeldiniz diyorum tekrardan. Selametle.

Not: Acaba bu kitaplara baktınız mı? Okuduğunuz var mı aralarından?

Teşekkürler.

Yorum

bencede bu konu kapatılmalı...tabiki sıradan bir fert olarak doğru bile olsa şeran delil göstermez bu yorumlar ne benim nede benim gibi sıradan bir başkasının buna katılıyorum...tabiki il il gezmedik görmedik yorumlarımız, sadece gördüklerimizle ve şahit olduklarımızla sınırlı...ve ne kadar gezsekte ne kadar şahit olsakta bu hep sınırlı olacak...

en azından şöyle diyelim; eğer benim durumumda olan varsa yani bu şekilde akideye inanmış olan (hz.aliye ilahlık yükleyen,allahın hz.alini bedeninde hulul ettiğine inanan) varsa en azından benim gibi sorgulayın derim.eğer böyle bir inanışınız varsa ehlibeyt mektebine ters düşersiniz güzel kardeşlerim.bu sitede duyuralım..belki yazdıklarım görülür...en azından bunu söylemek boynumuzun borcu olsun....

ve keşke bu başlık kilitlense....konu nereden nerelere geldi...

Yorum

hayır kardeşim başlık kapatılmamalı rahat olun iyi niyetliler için bu başlık çok bilgi verici mahiyette. Matemkar arkadaşımızın dediği çok açık. şia mazlum, hep zulüm altında inleye inleye zalimlerden çeke çeke onlara rağmen bu günlere geldi. bu yüzden asla zulmedemez. asla yargılayamaz genel dışlayıcı ifadelerden kaçınır, kimseyi zan altında bırakamaz...

düşünün bir tane arap alevisi ya da sizin ekolden biri var ve inancı sizin anlattığınız gibi değil. tamam bazı yerlerde farklı kültür ve inanç adına sapmalar süre gelebilir ama adam aklıyla hulul meselesine de Ali a.s hakkında aşırı gidilmesine razı olmadı inanmadı şiiler gibi orta bir inanç taşıdı. bu durumda sizin yazdıklarınızdan incinir. hocamızın demek istediği bu. biz hassas olmalıyız. kimse hkkında konuşmamalı onların adına onları zulme uğratacak şekilde genelleme yapmamalıyız. insanlar dışlanmaktan çok çekmişlerdir. alevilere yıllar yılı dışlayıcı sözlerle adeta açık tecrit uygulanır. denir işte aleviler aliyi peygamber görür. nerede bu söz söylenmişse şunu demişimdir: sen bir alevi gördün tanıdın mı ki aliyi peygamber görüyor ya da tanrı kabul ediyor. verilen cevap hep: hayır ama duydum öyleleri varmış. kim ona sormadın mı diye sorduğumda sormadan inandığını söylüyor. herkes böyle diyor. bi tane aliyi peygamber gören aleviye rastlamadım. yoktur demiyorum her tür insan var ama bunlar bahse konu olup bütün bir alevi kesimini on milyonlarca aleviyi tecrite sürükleyici toplumda dışlayıcı malzeme olabilir mi? olmalı mı? olmamalı... kimsenin böyle bir hakkı yoktur. çünkü şia da gulatlar yüzünden hep dışlanmış yanlış tanıtılmıştır. şiiler tamam bundan çok zarar gördüler ama daha da önemlisi toplum Ehlibeyt inancından uzaklaştırıldı biliyor musunuz bu yüzden. zaten o marjinalleri genelmiş gibi yayan kasıtlı odaklar da bunu amaçlıyorlardı ve onların hileleri yürüyüp gidiyor.

Yorum

mekzun kardeşimiz beni yalancılıkla suçlamıştı ve bu benim zoruma gitmişti açıkçası matemkar kardeşimizde haklı olarak deliller olmayınca konuştuklarımızın şeran hükmü yok demişti...şimdi dayanamayarak bu konuyu tekrar hortlatıyorum,sitede içinizden birçok kardeşimiz bunun amacı ne, ne yapmak istiyor bu diyebilir. amacımız ehlibeyt öğretilerine ters düşecek bilgileri açığa çıkarmak ve tartışmaktır yoksa hiç kimsenin inancına müdahele edemeyiz yani ilmi bir tartışmadır gayemiz..

şimdi sizlere kitabul mecmua yani nusayrilerce kutsal kabul edilen kitabın orjinal türkçe çevirisini paylaşıyorum özellikle altı çizili yazılara ve 11.sureye dikkat ediniz ki özellikle beni yalanla suçlayan kardeşimizde buna baksın...

kitabul mecmua türkiyedeki nusayrilerce ismi bilinmez daha başka isimleri vardır ilk yorumumda kitabul mecmuaya itibar etmeyiniz dedim ama öğretilen sureler birebir uyuyor (yani her nusayrinin bilmesi gereken ezberletilen sureler)özellikle suriyedeki nusayri kardeşlerimiz kitabul mecmuayı daha iyi bilirler fakat kuran baş kaynağımızdır bunuda belirtelim...

http://dergi.ilahiyat.omu.edu.tr/Mak...9608010263.pdf

Kaynaklar kitabın ön sözündedir....

şimdi sitedeki bazı kardeşlerimizde" ee kardeşim nusayrilerde sistematik inanç birliği oluşturamadılar her kafadan farklı ses çıkıyor diyebilir"bende onlara diyorumki biz arap alevileri olarak anadolu aleviliğine göre çok daha sistematik bir inanç birliğine sahibiz.....yazılı kaynaklarımız ve yol gösterici kaynaklarımız vardır ve en az şiilik yada sunnilik kadar sistematiktir inançlarımız dediğim gibi yorumlar farklı olabilir ama inançlarımız bellidir ve kuralları vardır sırlarımız öyle kişiden kişiğe değişmez..

el hasibinin kitabını bulursam onuda paylaşırım...

Yorum

[quote author=Selman-ı Farisi link=topic=25772.msg175515#msg175515 date=1415084867]
            mekzun kardeşimiz beni yalancılıkla suçlamıştı ve bu benim zoruma gitmişti açıkçası matemkar kardeşimizde haklı olarak deliller olmayınca konuştuklarımızın şeran hükmü yok demişti...
            [/quote]

Sizi yalancılıkla suçladım ve zorunuza gitti öyle mi? Peki ya sizin yazdıklarınız?

Sizin yazdıklarınızda benim zoruma gitti ve beni üzdünüz.
            Sizin yazdıklarınız sadece bana değil, bütün Arap Alevi cemaatine yapılmış bir haksızlıktır.
            "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

Her zaman ki gibi Sünni kaynaklarından link verilmiş :d

Değerli kardeşlerim,
              Bizlerin (Arap Alevilerini) temsil eden dernek ve vakıflarımız vardır. Bu dernek ve vakıflarda bir çok Arap Alevi şeyhi bulunmaktadır.

Bunlar;
              Antakya EHDAV (Ehlibeyt dayanışma vakfı)
              İskenderun AKAD (Alevi kültürünü araştırma derneği)
              Samandağı AKAD (Alevi kültürünü araştırma derneği)
              Adana AKAD (Alevi kültürünü araştırma derneği)
              Mersin Nehir sosyal dayanışma ve kültür derneği

Bu derneklerden de bilgi alabilirsiniz.
              "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

Yorum

[quote author=Mekzun link=topic=25772.msg175517#msg175517 date=1415097206]
                Her zaman ki gibi Sünni kaynaklarından link verilmiş :d
                [/quote]

kitabul-mecmua sunni bir kaynak değildir, bizzat bizim kaynağımızdır,orjinalinin türkçe çevirisi yapılmıştır,ilahiyat fakültesi onaylıdır,samsun 19 mayıs üniversitesinde yapılmıştır bu çalışma...çeviriyi yapanın sunni olması kaynağın özünü değiştirmez.... :d

örnek verelim hayye kelimesini ister bir sunni isterse bir şii türkçeye çevirsin sonuç olarak anlamı kardeştir demi Mekzun kardeş...buda o hesap işte.....

Yorum

Bu derneklerden Arap Alevileri hakkında Kitapta temin edebilirsiniz.

Yorum

kitabul mecmuayı inkar mı ediyorsun...

Yorum

[quote author=Selman-ı Farisi link=topic=25772.msg175482#msg175482 date=1414508272]
                      doğruyu konuştuğuna dair sevdiklerinin üzerine,allaha yemin edermisin kardeşim.....
                      [/quote]

seni hala bu yemine çağırıyorum...

Yorum

tüm dünyanın bildiği ve 16 surenin içinde bulunduğu kitabımızı inkar ediyorsan et ama nafile suriyedeki ve hatta tüm dünya genelindeki önemli kitabımız budur..inkar etmen bişeyi değiştirmez bu bizim temel kitabımız bunu tüm dünya biliyor...sen inkar etsende olur.

herkes delillerle konuşsun ben delillerle konuşuyorum...kitaplarımızdan örnekler gösteriyorum...

Yorum

[quote author=Selman-ı Farisi link=topic=25772.msg175518#msg175518 date=1415098244]

kitabul-mecmua sunni bir kaynak değildir, bizzat bizim kaynağımızdır,orjinalinin türkçe çevirisi yapılmıştır,ilahiyat fakültesi onaylıdır,samsun 19 mayıs üniversitesinde yapılmıştır bu çalışma...çeviriyi yapanın sunni olması kaynağın özünü değiştirmez.... :d

[/quote]
                          Benim bahsettiğim İlahiyat fakültesini kaynak olarak göstermendir. Onların kaynak olarak gösterdiği uydurma bir kitaptır. Arap Alevilerinin tek kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'dir.

Yorum

[quote author=Mekzun link=topic=25772.msg175523#msg175523 date=1415098919]
                            Benim bahsettiğim İlahiyat fakültesini kaynak olarak göstermendir. Onların kaynak olarak gösterdiği uydurma bir kitaptır. Arap Alevilerinin tek kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'dir.
                            [/quote]

kaynağım ilahiyat fakültesi değildir,kitabül mecmuadır el hasibinin görüşleride buna uymaktadır....

Yorum

Seninde yalan ve iftiraların fayda etmez...
                              Evet, yemin edebilirim...

Yorum

[quote author=Selman-ı Farisi link=topic=25772.msg175524#msg175524 date=1415099035]

kaynağım ilahiyat fakültesi değildir,kitabül mecmuadır el hasibinin görüşleride buna uymaktadır....
                                [/quote]

Sen hiç Hüseyin bin hamdan el hasibinin (Kaddes Allah Ruvhahu) kitaplarını okudun mu? Bu iddia ettiğin hangi kitabında yazıyor? Söyler misin?

Hüseyin bin Hamdan El hasibi El Ğukud (akitler) isimli kitabında Namaz, oruç, hac ve zekatten bahsediyor. Senin anlattıklarından değil tabi ki...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X