Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Selefilikden Mehdi/e/-nin velayetine doghru...

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Selefilikden Mehdi/e/-nin velayetine doghru...

Selamun aleykum. Ben Bakudenim, 2003 yilinin ekim ayinda samanyolu tv gibi kanallarin tesiri ile sunni gibi namaza bashladim,hanefi fikhina uygun,sonra bir arkadashim beni Bakudeki selefi camiilerinden olan Ebu Bekir camiine goturdu. Bir sure onlarin arasinda bulundum ve cumalarda hutpelerini dinlerdim.Ama sonra,ichimde shupheler ortaya chikti,chunki onlarin bazi yalanlarini gormushtum. Onlar hep beni shiilele munazara yapmaktan uzak tutuyorlardi,ama ben selefiliyi hakk bildiyim ichin korkmazdim. Hatta shiilere ;"siz neden 3 kere namaz kiliyorsunuz?" gibi sozler soylediyim de aklimda... Ama bir gun kafam karishti, shuphelerim artdi,uyumazdan once Allaha dua etdim, shiilerin 12-ci imami hakkinda biliyordum, kendi-kendime dedim ki,eger boyle birisi varsa,bana yol gostersin,ben de inanacaghim... Sabah kalktighimda kapiyi sinif arkadashim dovuyordu, chok shashirdim. Bana;"Meshhedden yeni dondum, sana hediyyem var dedi" .Bana bir kitap getirmishdi, Semavi Ticaninin "Doghru olanlarla birlikte" kitabiydi. O kitabi mutalie etdim ve ilk once namazi birleshtirmek konusunda ikna oldum,ama henuz seccademin uzerine muhur koymaktan chekiniyordum,sonra muhur hakkinda da okudum ve tumuyle shiiliyi kabul etdim,elhamdulillah. Shimdi bu nimetin shukru olarak Imam Mehti/e/ ichin chalishmak ve Ona iyi bir hizmetchi olmak istiyorum,Allah bizleri yalniz Onun velayetinde karar versin.Amin!

Ynt: Selefilikden Mehdi/e/-nin velayetine doghru...

ilahi amin

hoş geldin kardeşim siteye üyeliğin hayırlı olsun. Rabbim her daim Ehlibeytin yolunda kılsın sizi..

Allahümme salli ala Muhammed ve Ali Muhammed ve Accil Ferecehum

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23415.msg153441#msg153441 date=1338070950]
      ilahi amin

hoş geldin kardeşim siteye üyeliğin hayırlı olsun. Rabbim her daim Ehlibeytin yolunda kılsın sizi..

Allahümme salli ala Muhammed ve Ali Muhammed ve Accil Ferecehum
      [/quote]
      عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

Hanefi miydiniz Vahhabi mi? Eğer Vahhabilikten Şiiliğe geçtiyseniz iyi yapmışsınız. Şii olmadığım halde bir insan Vahhabi olacağına Şii olsun.

Yorum

[quote author=Tanrı_kulu link=topic=23415.msg153447#msg153447 date=1338102151]
          Hanefi miydiniz Vahhabi mi? Eğer Vahhabilikten Şiiliğe geçtiyseniz iyi yapmışsınız. Şii olmadığım halde bir insan Vahhabi olacağına Şii olsun.
          [/quote]

Değerli Tanrı kulu, hani sizin için mezhepler önemli değildi. Siz mezhepler üstü idiniz. Yani şii olan birisi vahhabi iken şii olması iyi de hanefi iken şii olması kötü mü?

Bu konuda en objektif nokta insanlar her mezhebi yeterince öğrensin, aklı hangisine yatıyorsa onda karar kılsın olabilir. Siz bu ifadelerinizle bahsettiğiniz Kuran müslümanlığından uzaklaşıyor mezhebi müslümanlığınızı belgeliyorsunuz. Bilmem farkında mısınız?
          Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Tanrı_kulu link=topic=23415.msg153447#msg153447 date=1338102151]
            [/quote]
            Gayet açık. Selefi imiş ama samanyolu TV gibi kanallardan etkilenip hanefiler gibi namaz kılmaya başlamış ama aslında selefi imiş.
            O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23415.msg153449#msg153449 date=1338104770]
              Değerli Tanrı kulu, hani sizin için mezhepler önemli değildi. Siz mezhepler üstü idiniz. Yani şii olan birisi vahhabi iken şii olması iyi de hanefi iken şii olması kötü mü?

Bu konuda en objektif nokta insanlar her mezhebi yeterince öğrensin, aklı hangisine yatıyorsa onda karar kılsın olabilir. Siz bu ifadelerinizle bahsettiğiniz Kuran müslümanlığından uzaklaşıyor mezhebi müslümanlığınızı belgeliyorsunuz. Bilmem farkında mısınız?
              [/quote]

Bir mezhebe gerçekten uyabilmek için o mezhebin hükümlerini ve delillerinide bilmek gerekir görüşündeyim. Bu durumda zaten gerçek manada ne kadar Hanefi ne kadar Şafii ne kadar Caferi olduğu da ortaya çıkar zaten.

Ben o yazıyı şundan dolayı yazdım. Günümüzde Vahhabi-Şii çekişmesi çok fazla. İki mektebide araştıran insanlar çok oluyor. Benim şahsi görüşüm de bir insan Vahhabi olacağına Şii olsun. Olay bundan ibaret yani. Kendi şahsi görüşümü yazdım oraya.

Ayrıca, takva sahibi bir Caferi, namazsız niyazsız olup Hanefi olduğunu iddia eden birinden çok daha hayırlıdır bence.

Yorum

Yapmayın, hanefimiydiniz vahhabi mi diy soruyorsunuz. Nasıl hanefilikten bahsetmediniz. Hanefilikten bahsetmedim demenize rağmen yine hanefilikten bahsetmişsiniz.

Diyorsunuz ki takva sahibi bir caferi, namazsız niyazsız bir hanefiden daha iyidir. Aynı mezhepçi anlayışı tekrarlıyorsunuz. Bu sizin mezhebi bir yönünüz olmadığı iddianızla çelişiyor.

O halde soruyoruz. Takvali bir caferi yine eşit şekilde bir takvaya sahip hanefiden hangisi daha faziletlidir sizce.

Biz tebliğde belli hikmektlere riayet gereği her şeyi uluorta açıklamadığımız için şiilerin ve sünnilerin bizi bir kategoriye oturtamadığı bir gerçek ancak, bizim derdimiz zaten birilerinin bize şii veya sünni demesi değildir.

Bizim derdimiz İslam İnkılabına hizmettir. Her şeyimiz bu çerçevededir.
                Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=23415.msg153457#msg153457 date=1338106160]
                  Yapmayın, hanefimiydiniz vahhabi mi diy soruyorsunuz. Nasıl hanefilikten bahsetmediniz. Hanefilikten bahsetmedim demenize rağmen yine hanefilikten bahsetmişsiniz.

Diyorsunuz ki takva sahibi bir caferi, namazsız niyazsız bir hanefiden daha iyidir. Aynı mezhepçi anlayışı tekrarlıyorsunuz. Bu sizin mezhebi bir yönünüz olmadığı iddianızla çelişiyor.

O halde soruyoruz. Takvali bir caferi yine eşit şekilde bir takvaya sahip hanefiden hangisi daha faziletlidir sizce.

Biz tebliğde belli hikmektlere riayet gereği her şeyi uluorta açıklamadığımız için şiilerin ve sünnilerin bizi bir kategoriye oturtamadığı bir gerçek ancak, bizim derdimiz zaten birilerinin bize şii veya sünni demesi değildir.

Bizim derdimiz İslam İnkılabına hizmettir. Her şeyimiz bu çerçevededir.
                  [/quote]

Benim için kim Kuran'a daha uygun yaşıyorsa ister kendisini Caferi ister Hanefi olarak adlandırsın hiçbir fark yoktur.

Mezhepçi olmadığımın ispatı da şudur ki, sorunuza vereceğim cevaptan anlarsınız zaten. Takvaca eşit Hanefi mi Caferi mi derseniz ikiside eşittir derim.

Yorum

caferi olmadan kur'an'a uygun yaşanması hiç bir şekilde mümkün değil. Örneğin

1- caferilikte namazda fatihadan sonra amin demek namazı bozar, zammı sureye besmeleyle başlamak (Tevbe suresi hariç) ve tam bir sure okumak Kur'an'a uygndur; hanefilikte amin demek sünnettir, zammı sureye besmeleyle başlamak mekruhtur Kur'an'a zıttır
                    2- caferilikte abdestte ayakları mesh etmek farzdır, yıkamak bozar, Kur'an'a uygundur; hanefilikte yıkamak farzdır mesh bozar, bu Kur'an'a zıttır.
                    3- caferilikte taharette (erkekler için) istibra tuvaletin içinde yapılır Kur'an hadis ve akla uygundur, hanefilikte tuvaletten çıktıktan sonra elbiseye yapılır bu Kur'an'a sünnete akla zıttır
                    4- caferilikte nikahta şahit gerekmez, boşanırken iki şahit gerekir, Kur'an'a uygundur, hanefilikte evlenirken iki şahit gerekir, boşanırken şahit gerekmez, Kur'an'a zıttır.
                    5- caferilikte yukarıdaki ve daha bazı konular ve dinin diğer ayrıntıları önemlidir, bunların hükümleri akılla bulunmaz her konuda vahiy gerekir, hanefilikte Kur'an'ın dışındaki konularda akıl doğru hükmü bulmak için yeterlidir ayrıntılar önemli değildir her konuda vahiy gerekmez

yukardaki ve daha çok konular hayatta sürekli yaşadığımız her gün uyguladığımız yaşamsa pratiklerdir. bu konularda caferi olmadan Kur'an'a uymak hiç bir şekilde mümkün değilir.

Yorum

hanefi medet ey allahım der ve kurana daha fazla uyabilir.
                      Tanrı "Beni arayacaksınız, bütün yüreğinizle arayınca beni bulacaksınız," dedi. Yeremya 29:13

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23415.msg153461#msg153461 date=1338109064]
                        caferi olmadan kur'an'a uygun yaşanması hiç bir şekilde mümkün değil. Örneğin

1- caferilikte namazda fatihadan sonra amin demek namazı bozar, zammı sureye besmeleyle başlamak (Tevbe suresi hariç) ve tam bir sure okumak Kur'an'a uygndur; hanefilikte amin demek sünnettir, zammı sureye besmeleyle başlamak mekruhtur Kur'an'a zıttır
                        2- caferilikte abdestte ayakları mesh etmek farzdır, yıkamak bozar, Kur'an'a uygundur; hanefilikte yıkamak farzdır mesh bozar, bu Kur'an'a zıttır.
                        3- caferilikte taharette (erkekler için) istibra tuvaletin içinde yapılır Kur'an hadis ve akla uygundur, hanefilikte tuvaletten çıktıktan sonra elbiseye yapılır bu Kur'an'a sünnete akla zıttır
                        4- caferilikte nikahta şahit gerekmez, boşanırken iki şahit gerekir, Kur'an'a uygundur, hanefilikte evlenirken iki şahit gerekir, boşanırken şahit gerekmez, Kur'an'a zıttır.
                        5- caferilikte yukarıdaki ve daha bazı konular ve dinin diğer ayrıntıları önemlidir, bunların hükümleri akılla bulunmaz her konuda vahiy gerekir, hanefilikte Kur'an'ın dışındaki konularda akıl doğru hükmü bulmak için yeterlidir ayrıntılar önemli değildir her konuda vahiy gerekmez

yukardaki ve daha çok konular hayatta sürekli yaşadığımız her gün uyguladığımız yaşamsa pratiklerdir. bu konularda caferi olmadan Kur'an'a uymak hiç bir şekilde mümkün değilir.
                        [/quote]

1. ve 2. maddeler ictihadidir.

3. maddede Hanefilerin görüşü daha mantıklıdır. Çünkü tuvalette ne kadar istibra yapılırsa yapılsın kalıntı kalabiliyor. Hanefilere göre az bir necaset namaza engel değildir. Hatta akla ve mantığa en uygun olan Malikilerin namaz için necasetten taharete vacip değil sünnettir demeleridir.
                        Peygamberimiz zamanında, bedevi köylerinden gelip İslam'ı öğrenip gidenlerin, günümüzdeki insanların kendilerine kuruntular gelecek kadar sıkıntılara düştüğü bu istibra, necaset konularına ne kadar önem verebileceğini düşünüyorsunuz?

4. madenin delillerini fazla araştırmadım ama Kuran'da talakta 2 şahit istendiğini biliyorum. Ancak evlenirken de şahit gerekir diye biliyorum. Bu durumda 2 mezhepte eksik hüküm vermiş oluyor.

5- O görüş sadece İmam Ebu Hanife'nin görüşü değildir. Hatta her Hanefi bu görüşte diyede bir kaide yoktur. Kuran dışındaki konularda akıl yeterlidir görüşü Mutezile kelamcılarının yoludur. Maturidiler'de de etkisi vardır bu görüşün. Bu görüşün yanlış olduğuna katılmıyorum.

Yorum

tanrı kulu, iki mezhepten biri bu konu çok önemli, namazını bozar dese diğeri de yok önemli değil dese her ikisi de Kur'an ve sünnetten delil gösterse durum ne olmalı_? hani diğer başlıkta ibadet konuları icitihadi değildir değişmez demiştin? burda da namazla ilgili konuları ictihadi demişsin?

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=23415.msg153471#msg153471 date=1338111679]
                            tanrı kulu, iki mezhepten biri bu konu çok önemli, namazını bozar dese diğeri de yok önemli değil dese her ikisi de Kur'an ve sünnetten delil gösterse durum ne olmalı_? hani diğer başlıkta ibadet konuları icitihadi değildir değişmez demiştin? burda da namazla ilgili konuları ictihadi demişsin?
                            [/quote]

Mezheplerin teferruatlarını kastetmiyorum. Bir insan çıkıpta bugün için şekilsel salata gerek yok, oturduğumuz yerden de salat yaparız dua ederiz diyemez.

Yoksa mezheplerin ayrıntılarına girersek zaten ibadetten zevk almayı bırak, iş eziyete döner.

Yorum

bir konu mezhebi ayrıntı mı yoksa Kur'ani öneme haiz bir konu mu bunu nasıl ayırt edeceğiz diye soruyorum. yani ayakların yıkanması meselesi mezhebi ayrıntı mı Kur'ani öneme haiz bir konu mu? bunu ayırt etmede ölçü ne ve kim olacak? bir de burada yazışmaktan rahatsız oluyorum başka başlık altında yazışmalıyız.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X