Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Elestü birabbiküm, Kâlû Belâ (Nasıl Muhammedi Oldum!/58)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Elestü birabbiküm, Kâlû Belâ (Nasıl Muhammedi Oldum!/58)

Arkadaşa çaktırmadan büyük bir araştırmaya başladım, Tarih, ayet ve hadis üzerine. Neden sorusunu ertelemeden, gece gündüz birkaç saat uyku ve durmaksızın süren bir araştırma.

Artık günlerim internetteki kitapları ve önceden okuduklarımı araştırmayla geçiyordu, temkinli değildim her şeyi okuyordum her gurubu her düşünceyi. Bu arada 2000 yılında Menzil de tanıştığım Ürdün’de eğitim görmüş bir mollanın söyledikleri yankılanıyordu hala zihnimde, “İslam Tarih’i hiçte anlatıldığı gibi değil aslında” demişti bende anlam verememiştim buna… Artık anlam kazanmaya başlıyordu ama çekiniyordum bir şeylerden nedense? Öğrendim ki yeni öğretmen arkadaşım Şii imiş, tamamen bir kutuplaşma başladı aklım ve vicdanım arasında, ama o kadar netti ki hiç korku yoktu onda, nedenini bilmediğim bende ki korku!
    [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

Bu noktadan sonra temel meseleler üzerine gittim, (bir iki örnek vereceğim ama kısalttım, özürlerimi bildirerek, linklerde meseleler gayet açık!)
      Sünnilikte Kur’an > Sünnet > İcma > Kıyas sıralaması esastır.
      Raşid Halifeler
      4 Raşid Halife ve diğerleri. Sahabenin İcması Şer’i delildir. Nasıl yani dedim ve başladım araştırmaya burada gördüm ki bir sürü çelişki var beni en çok etkileyen araştırma buradan okuyabilirsiniz, bu idi. İcma nasıl olurda tamamen Şer’i delil olurdu hayret, oysa Ahzap Suresi 36. ayeti bunlar hiç okumamışlar mı?

İşte Hadis;
      "Size Allah'tan korkmayı (takvâyı) ve başınızdaki idareci Habeşli bir köle de olsa itaat etmenizi tavsiye ve vasiyyet ediyorum. Benden sonra hayatta kalanlarınız bir çok ihtilâflar görecek. O zaman benim Sünnetime ve hidâyet üzere olan Râşid halifelerin (Hulefâ-i Râşidîn'in) Sünnetine sarılın. Aman ha bu esaslara sıkı sıkıya, iyice yapışın. Dinde aslı esası olmayan sonradan çıkma işlerden sakının! Bu şekilde sonradan ortaya atılan her şey bid'attır. Her bid'at ise sapıklıktır" (Ebû Dâvûd, Sünnet, 6; Tirmizî, İlm 16; İbn Mâce, Mukaddime 6; Dârimî, Mukaddime 16; Ahmed b. Hanbel, IV 126, 127).

Karşılaştığım sonuçlar düşünmeye sevk etti, ya benim akıl terazimde bir sıkıntım var yada bunlar doğru. Peki Raşid Halifeler 4 ise İmam Hasan’ın altı aylık hilafeti neydi? Haşa Resul’ün Torunu cennet gençlerinin efendileri Kur’an ve Sünnete aykırımı davranmıştı? Raşid Halifelerin devri 30 yıldı hani ardı sıra gelenler ise Melik’ti, neden neden neden? Bunu da aşıp İmam Hasan’ın Hilafetini de Hak görüyorlar ama 4 Raşid Halife diye naralar atıp insanları mı zehirliyorlar?

İnsanlar kör değil ama göremiyorlar ne yazık. Bir arkadaşım sözü boğazıma düğümlendi; “Emeviliğe kaymış bir Sünnilik ve Rafıziliğe kaymış bir Şiilik var dünyada”, ben emeviliğin göbeğindeki Sünniliği görüyorum da Şiilikte ki kayma neydi?

Karşılaştığım veya kendime göre yorumladığım en büyük mesele Sünni’lik neredeyse Ehlibeyt’e karşı oluşturulmuş suni bir yapıydı, nereden tutsanız elinizde kalan bir yapı.
      [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

Maşaallah. Kardeş aramıza hoş geldin. Öyle güzel anlatmışsın ki. İbret dolu. Umudumuz odur ki Ehl-i Beytten Habersiz yaşayan okuyuculara ibret olur...

Yorum

Karşılaştığım veya kendime göre yorumladığım en büyük mesele Sünni’lik neredeyse Ehlibeyt’e karşı oluşturulmuş suni bir yapıydı, nereden tutsanız elinizde kalan bir yapı.
          Puro,bildiğiniz puro işte.Bir ucunda ateş diğer ucunda bir aptal.. Malcolm X

Yorum

Aniden M.Asım Köksal hocanın kitabından bir bölüm aklıma geldi.
            Resulullah(s.a.a) şöyle hitap ediyordu İmam Ali(a.s)’ye
            “-Ya Ali sen KABE gibisin; Kabe ayağa gitmez, Kabe’ye gidilir”
            (bu rivayeti inşallah memleke gidince aktaracağım.)
            Bende tüm taşlar yerli yerine oturmaya başladı, Resul’ün aralarından ayrılışının ilk gününden itibaren bir çoğu terk etti Kabe’yi, 1,2 ve 3.halife döneminde aynıydı olaylar! Sonra tüm Medine toplantı Resul’ün yanı başında ve Hakkı Hakkı olana teslim ettiler, peki Kabe’ye gidildi ya sonra, ortalık toz duman, İmam nelerle uğraştı, Cemel Vakası 10 bin kişi, Sıffin 30 bin kişi ahirete uğurlanmış. Hadi müctehid ötesi Sahabe İcma etmiş, içtihatta bulunmuş karşılıklı saflar oluşmuş ve savaşmış, bunların yaptıkları yanlış içtihatlardan dolayı Allah(c.c.) sevap verecekte, Din günü kurulduğunda Adaletine sığındığım Rabbim savaşta ölen yada şehit olanların hesabını ne yapacaktı?
            Yine aynı soru acaba bu Resul bizim neyimiz olur?

Tarihle başlayan O tartışmada geçen Şii arkadaşımın söylediği ayet ve hadislere yöneldim, molla arkadaşa ulaşıp Kur’an-ın Arapça metinin tam çevrilmiş meallerini istemeye başladım ayet ayet. Evet apaçık gerçeklerle karşılaşmıştım önce ama hiç bu anlamları yüklememiştim. İnternette ayetlerin içerisinde geçen kelimelerin bulunmadığı bir çok mealle karşılaştım. Adamlar kelimeleri atmışlar ve adı meal olmuş ne korkunç (Buradan Maide 55’e bakın rakiunn ‘unun mealini ben göremedim). Bu gibi ayetlerin tefsirlerine baktım ve bir sürü çelişkili olay. Sonra hadisler; iki ağır emanet(sekaleyn) hadisi ve Gadir-i Hum olayı, diyanetin öyle bir makalesi var ki içler acısı Buradan bakın ve görün nasıl yorumlamış adamlar insaf. Sonra Alimler ve Zahidler, ALAK suresinden başlayan sürece nasıl yorumlar tefsirler yapmışlar insaf, ABESE suresi ve diğerleri Resul’e neler yakıştırmışlar, Sahabeye cenneti parsellerken…

Yorum

Diyanette yazılan yazıya baktım. Sakaleyen hadisinde ehli beyti yalanlayamamış kıvırıp durmuş. Ahzap 33.ayet hakkında yazdıklarına da mantıklı bi açıklama getirememişler. Sunnileri böyle yazılarla eğtiyolar işte.
              O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=deliboran link=topic=22830.msg144518#msg144518 date=1331135178]
                [nasıl yorumlar tefsirler yapmışlar insaf, ABESE suresi ve diğerleri Resul’e neler yakıştırmışlar, Sahabeye cenneti parsellerken…
                [/quote]

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
                أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                Ebu Nevves

Yorum

Prof. Dr. İ. Hakkı Ünal
                  YAZIKLAR OLSUN bu cahilin tasidigi beyne ve insafa

sirf "isnad yönünden..." diye baslayan paragraf dahi bu insanin gercekleri bilincli bir sekilde eveleyip geveledigini göstermeye yeterli

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Bunlarla birlikte bir mesele daha var ki cevapsız kalmıştır ben de, en çok merak ettiklerimden;
                    Hocalarım inşaAllah bizleri aydınlatır.
                    Resul’ün Damadı, Amca Oğlu, Medine de Muhacir ve Ensarı kardeş ilan ederken kendine kardeş ettiği, Kabe’de putları birlikte devirdiği, Hasan ve Hüseyn’in babası, Meydanlarda Resul’ün etrafında pervane olan, Bedir’in, Uhud’un, Hendek’in, Hayber’in… meydanların en Yiğidi, Allah(c.c)’ın Aslan’ı….
                    Allah ve Resul’ün Sevdiği, İmam Ali(a.s)
                    Bazılarına göre yaşı gençti hilafet için ya meydanlar?
                    Neden Resul’ün vefatından kendi hilafetine kadar hiç savaşa katılmadı?
                    Yada ben mi yanılıyorum Sayın Hocalarım lütfen açıklayın?

Yorum

İlahiyatçılar cephesine hiç girmek istemiyorum ama bir tek örnek verip sizlerin insafına sunacağım…
                      Bu Şahıs ULUDAĞ ÜNİV. İLAHİYAT FAK. Prof.Dr…. İmam Ali(a.s) ile ilgili bayaa bir araştırma yapmış.
                      İşte Sorularım
                      Hz Ali ve hayatı hakkında yapmış olduğunuz araştırmalardan haberdar olduğumu bildirip sorularıma geçiyorum.
                      1. Delil gösterebilir misiniz Sekaleyn'in böyle olmadığına
                      “Yaptığım araştırmada ulaştığım diyanetin metnini ekledim BURADAN okuyabilirsiniz”
                      2. Allah(c.c.)’ın: "...Allah ancak, ey Ehlibeyt sizden her çeşit pisliği gidermek ve sizi tam bir temizlikle tertemiz bir hale getirmek istiyor." ayetinde geçen Ehlibeyt'ten maksat kimdir?
                      ve bana verdiği cevap.
                      “Araştıran ve gerçeğe ulaşmaya çalışanı Cenab-ı Hak gerçeğe ulaştırır. Siz de böyle bir gayret görülüyor. "Sekaleyn" hakkında "Kur'an ve Sünnet" rivayeti akla ve gerçeğe en uygun görünüyor. Allah Rasûlü'nün kendinden sonra Ehl-i Beyt'i üzerinde kopabilecek fırtınaları sezmesi ya da vahiy yoluyla bundan haberdar olması muhtemeldir. Nitekim "fiten" hadislerinde geleceğe ait haber verdiği pek çok acı olay gerçekleşmiştir. Bu yüzden eşleri ve ehl-i beyti ile ilgili bir takım uyarı, tavsiye ve vasiyetlerde bulunması tabiidir. "vasiyet edeceği bir şeyi olup da üç gün vasiyeti başucunda olmayan" mü'mini uyarması da bunu gösterir. Veda Haccı dönüş yolunda, "Gadir-i Hum" denilen yerde, Hz. Ali ile ilgili olarak, "Ali benim velimdir, ben onun velisiyim, Ali'yi seven beni sevmiş, Ali'ye düşman olan bana düşman olur" gibi sözler sarf etmesi veya böyle bir vasiyette bulunmasının arka planında Hz. Ali'nin Yemen Hac kafilesini getirirken yolda bir cariye ile ilgili çadırda gecelediğinin anlaşılması üzerine, tepki gösterenlerin bunu Hac dönüşüne kadar sürdürmesi üzerine, bu sözlerin söylendiğine dair rivayetler var. Ancak bizim genel bildiğimiz, Allah Rasûlü'nün kendi yerine açıkça bir halef (Halife) bırakmayıp, bu işi ümmetin istişare ile çözmesini istemesidir. Nitekim Dört Halife'nin iş başına gelmesine bakılırsa, yönetimin babadan oğula veya peygamber soyundan olanlara değil, onların da dahil olduğu ümmet içinden buna en lâyık olanın "biat" yoluyla tesbit edilmesi esasının getirilmek istendiği anlaşılır. Hz. Ali âlim, müctehid, "Yedi Fakih Sahabe" den birisi, verdiği fetvalar bir cildin üzerinde tutan seçkin bir sahabedir. Ehl-i Sünnet ve'l-cemaatin merkezindedir. Ancak farklı iddialar yüzünden azınlık bir grubun gözdesi, diğerlerinin uzak durması gereken bir zat konumuna düşürülmek istenmesi siyasî mülahazalarla ortaya çıkan bir durumdur. Selamlar.xxxxx xxxxxxxx.“

Emeviliğin göbeğindeki Sünnilik doğruydu ama Rafıziliğe kayan bir Şiilik ile karşılaşmadım. Tersine Ehlibeyt ne yapmışsa onların yaptığını yapmamak veya farklı yapmak için oluşturulmuş bir konsorsiyum Ehlisünnet.
                      Bize Resul’den emanetti Ehl-i Beyt, emanete nasıl hıyanet ettim yazıklar olsun bana.(Af YA RABBİ)

Yorum

[quote author=deliboran link=topic=22830.msg144531#msg144531 date=1331192567]
                        İlahiyatçılar cephesine hiç girmek istemiyorum ama bir tek örnek verip sizlerin insafına sunacağım…
                        Bu Şahıs ULUDAĞ ÜNİV. İLAHİYAT FAK. Prof.Dr…. İmam Ali(a.s) ile ilgili bayaa bir araştırma yapmış.
                        ....
                        ....
                        Hz. Ali âlim, müctehid, "Yedi Fakih Sahabe" den birisi, verdiği fetvalar bir cildin üzerinde tutan seçkin bir sahabedir. Ehl-i Sünnet ve'l-cemaatin merkezindedir.
                        ....
                        [/quote]

sormak lazımdı bu şahsa madem Hz. ALi (a.s) Ehli sünnet inancının merkezinde 7 büyük fakihten biri sahih hadisçiler kaç hadis rivayet ettiler ondan????

من لم يكن علويا حين تنسبه فما له في قديم الدهر مفتخر
                        أبو النواس

Nesebini (inancını) sorduğunda Alevi değilse, o kişinin Ahiret günü övüneceği hiçbir şeyi yoktur.
                        Ebu Nevves

Yorum

ve o gün...Kalbime ve yaşadıklarıma ışık tutan; Resul’ün bir sözü “hüzün yılı” demişti Hz. Hatice(r.a.)’yle vedalaşırken. Sonra tekrar KERBELA ya döndüm pür dikkat, evet Resul matemini tutarken annemizin, gizli ve açık gözyaşları mübarek sakalını ıslatırken her hatırladığında, bizler neden birkaç damla gözyaşını esirgeyelim dedim, neden haram olsun matem ve yas, Resul Hüseyn’im diye ağlamamış mıydı, daha 4-5 yaşında dizinin dibinde iken, buda Sünni inanışın bizi dikte ettiği politikası mıydı? Haram ve helal dairesini ne de kolay kendilerine göre yorumlamışlar SÜNNETE hiç bakmadan!
                          Oysa Resul’de çok güzel örnekler vardı.

Yorum

gerçekten bunlar ilahiyatçıların en önde gelenleri türkiyede bu kadar zır cahil ilahiyatçı bu kadar sığ insanlar bu topluma güya ilim dağıtıyorlar ya helal olsun(!).

şu değerlendirmeye bakın: en doğru görüneni sadece Kur'an'mış. Peygamber kendinden sonra hiç bir insanı halife olarak atamamış, ümmetin istişaresine bırakmış, dört halife de böyle biat esasını gerçekleştirmiş...

bu kadar zır cahil bir açıklamaya millet, bu adamların ünvanlarndaki prof dr. gibi etiketler sayesinde değer veriyor..

şahsen bunları Ehlibeyt alimlerinin karşısında ders görseler, birinci sınıftan bile bi üst sınıfa geçmeye layık değiller..

Yorum

"“Yaptığım araştırmada ulaştığım diyanetin metnini ekledim BURADAN okuyabilirsiniz”"

deliboran kardeşim biz de bu konuda daha önce bir başlık açmıştık:

Yorum

Hoş geldiniz kardeş. İlgi ile okuyorum hidayete erme hikayenizi. Allah (cc) daim kılsın inşaallah.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X