Selamun Aleykum....Ben de buradaki birçok kardeşimiz gibi sonradan Şiayla tanışanlardanım...Vaktim oldukca buradan Şiayla tanışmamı anlatacağım inşAllah...Şimdilik Allah'a emanet olun...Dua ile...
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Ehl-i Beyt ile nasıl tanıştım...(Nasıl şii oldum 56 / zeyneb kübra )
Daraltma
X
-
Ynt: Ehl-i Beyt ile nasıl tanıştım...(Nasıl şii oldum 56 / zeyneb kübra )
heyecanla olmasa da ilgiyle takip edeceğimO'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)
Yorum
-
Elhamdulillah..
Hoş geldiniz kardeşim, Rabbim Ehlibeytin şefaatine nail etsin sizi..
bu bölümdekilerin başlıkları: "nasıl şii oldum/ (sıradaki rakam) zeyneb kubra" şeklinde düzenleniyordu. İzniniz olur da yönetici kardeşlerimiz bu başlığı o şekilde düzenlerlerse iyi olur.. ilgiyle takip edeceğim inşaAllah..
Yorum
-
Hoşbulduk...Öncelikle ailemden bahsetmek istiyorum...Babam inanan ama uygulamayanlardan.Öyleki babamın evde abdest aldığına hiç şahit olmadım.Cuma namazlarına annemin zoruyla gider(Tabi son 10 yıldır böyle...Öncesinde gitmezdi bile..)Kıldığı namazlar bayram ve cenaze namazları...İbadet anlayışı bundan ibaret...Bir de Ramazan ayında tuttuğu oruç var..Annem ise son 10 yıldır inancını öğrenmeye calışıyor...Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrenmekle başladı önceleri...Sonrasında hocaların sohbetlerine katılmaya başladı...Hatta bir ara çarşaf giymeyi düşündü ama babam engel oldu.Anlayacağınız bildikleri öğrendikleri hocalarının söylediklerinden ötesine gitmiyor...Şuan namazlarını aksatmamaya çalışıyor ve öğrendiklerini elinden geldiğince uygulamaya çalışıyor..Kardeşlerim ve bense anne ve babamdan inanç konusunda fazla bişey öğrenemediğimiz için lise bitimine kadar sadece okulda öğretilenlerle yetindik..İçimdeki arayışı gelince..Lisede cemaat sohbetlerine katılırdım ara ara.Hatta örtünmeyi düşündüğüm dönemlerde oldu ama bu düşüncemi babamın tepkisinden korktuğum için pek paylaşamadım...Örtünmemiştim ama diğer ibadetlerimi yerine getirmeye calışıyordum...Ama içime sinmeyen bişeyler hep oluyordu...Sonra üniversitenin ilk yıllarında yeni bir ortamın etkisine girdim ve herşeyi yargılama tek başına kimsenin etkisinde kalmadan fikirlerini dle getirme hakkını buldum...Kimse bana karışamazdı çünkü büyümüştüm..O dönemler öyle görüyordum...Üniversitenin 2.yılının bitiminde örtünme isteğim artmıştı...Yapabilirm dedim ama yine babam engeline takıldım..3.yılın ortalarına doğru hayatımda büyük değişimler oldu ve ne olursa olsun kendi kararlarımı vereceğim ve kimse de engel olamayacak dedim...Ara tatilde eve gittim ve örtündüm.Babam yine karşı çıktı ama direndim ve pesettirdim(Çok şükür)..Tatil dönüşü okula başladığımda arayışım daha da arttı eksik bişeyler vardı ve tamamlamam lazımdı...Ama nerden nasıl başlayacağımı bilmiyordum...Bir cemaate girerek bunun olmayacağını biliyordum.Ama ne yapmam gerektiğini de tam olarak bilmiyordum...O yılın sonlarına doğru bir vesile oldu ve beni araştırmaya itti bu vesile...Bir gezide tanıştığım birinin sorduğu bir soru nerden başlamam gerektiğini gösterdi bana...Şimdilik bu kadar vaktim olursa devamını getireceğim inşAllah...Allah'a emanet olun...
Yorum
-
Rabbim sizi Hicabı hakkıyla taşıyanlardan karar kılsın. Hanım Zeyneb s.a nın şefaatine mazhar olanlardan eylesin. Aslında bu konuları pek dikkatle okumam ne ilginç içinde hicabi bir dava olan her hanımın hikayesini önemle dinler ve okurum. Bende takip ediyorum inş.De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürüleceksiniz. O size, yaptıklarınızı bildirecektir.»
(Tevbe Suresi 105)
Yorum
Yorum