Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum? ( Nasıl Şii Oldum 57 / Elif235 )

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasıl Şii Oldum? ( Nasıl Şii Oldum 57 / Elif235 )

[quote author=ebiha link=topic=21141.msg128532#msg128532 date=1310678995]
    keşke herkes sizin gibi doğruları arastırıp öğrense......
    [/quote]
    Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
    İmam Ali (a.s)

Yorum

güzel temennileriniz için Allah hepinizden razı olsun.Hepimizi Allah ehli beyt yoluna layık etsin inşallah

Yorum

Bazı tanıdıklarım benim bu yazımı okurken;(15 yaşlarındayken kapalı kadınlara hayranlıkla bakardım)sözüm için doğrusu biraz ayıpladılar.Hatam şu ki konuyu iyi izah edememişim.Aslında çok önceden bu hususu düzeltecektim.İşin aslı şu;Tesettür giyimi çok beğendiğim için kapalı kadınların arkasından hayranlıkla bakardım.Aksi halde böyle bir cümleyi asla yazmazdım.

Yorum

[quote author=Elif235 link=topic=21141.msg128358#msg128358 date=1310155317]
          Sadece yeni kapandığım da,yeni namaza başladığım da peygamberimizi ve diğer peygamberleri rüyam da görüyordum.
          [/quote]
          Bu gayet olağan üstü bir olay bence Ben yıllardır hep böyle rüyalar görmek istedim ama hiç gör(e)medim.

İlgiyle takip ediyorum.
          O'na yönelin ve O'na karşı takva sahibi olun. Salatı ikame edin ve müşriklerden olmayın;onlar ki, dinlerini parçalayıp fırkalar haline geldiler. Her fırka kendi elindekiyle sevinir. (Rum,31-32)

Yorum

[quote author=Qom u aşk link=topic=21141.msg128749#msg128749 date=1310823364]
            Rabbim sizi muvaffak etsin ve Ehlibeyt davasına hizmet edenlerden eylesin inşaAllah..
            [/quote]

[quote author=gulistan_2 link=topic=21141.msg128768#msg128768 date=1310899808]
            Allah yolunuzda sebat versin
            hedeflerinizi size kolaylastirsin ins.
            [/quote]

Amin..

[quote author=Muhammed Taki link=topic=21141.msg161990#msg161990 date=1348677676]
            İlgiyle takip ediyorum.
            [/quote]

Tüm aile, akraba ve camianın şii olduğunu yazmasını mı bekliyorsun? :P

Yorum

Son zamanlar da ailemi ve akrabamı Şii yapmak için daha çok gayret gösteriyorum.Henüz bir tane Şii yapamadım ama bu konu da ümitliyim.Tanıdığım bir imam hatip müdürü doğduğum ilçe olan Karakoçan ilçesinin islam açısından çok önemli olduğunu söylemişti.Bence bu orada Şiiliğin önemli derece de arttığını gösterir.Belki diyeceksiniz ki orada tarikatlaşma vardırda müdür ondan öyle diyor olabilir.Bence müdür bunu demeyecek kadar aydın bir insandı.

Yorum

[quote author=Elif235 link=topic=21141.msg162038#msg162038 date=1348713183]
                Son zamanlar da ailemi ve akrabamı Şii yapmak için daha çok gayret gösteriyorum.Henüz bir tane Şii yapamadım ama bu konu da ümitliyim.Tanıdığım bir imam hatip müdürü doğduğum ilçe olan Karakoçan ilçesinin islam açısından çok önemli olduğunu söylemişti.Bence bu orada Şiiliğin önemli derece de arttığını gösterir.Belki diyeceksiniz ki orada tarikatlaşma vardırda müdür ondan öyle diyor olabilir.Bence müdür bunu demeyecek kadar aydın bir insandı.
                [/quote]

Sabırlı olun.

Bu arada Karakoçan İlçesi Elazığa bağlı olan Karakoçan mı? Eğer orası ise orada Şii arkadaşlarımız, abilerimiz mevcuttur. Allah hepsinden razı olsun.

Yorum

evet Elazığa bağlı

Yorum

Elif kardeşim,
                    İletilerinizi ilgiyle okudum ve Şia'yı seçmenize sevindim. Şunu da söylemek isterim ki, gerçek sünnet ehli Şia'dır.

İletilerinizde Alevilerden de bahsetmişsiniz. Aleviliğin, Ateistlikle hiç bir alakası yoktur. Aleviler müslümandır ve Caferi mezhebine mensupturlar. Kısaca ALEVİLİK = ŞİİLİK

Size faydalanabileceğiniz kitap tavsiyesinde bulunabilirim. Bu kitaplardan biri "Peşaver geceleri," Şiilik (Alevilik) ve Sünnilik üzerine münazara'dır. Tavsiye edebileceğim bir diğer kitap ise Tunuslu prof. dr. Muhammed Ticani Semavi'nin yazdığı "Gerçek sünnet ehli Şia" dır. Bu iki kitabı da Kevser yayınlarından temin edebilirsiniz.

ALLAH BİZLERİ KUR'AN VE EHLİBEYT YOLUNDAN AYIRMASIN...
                    "İlmin cevherini ehlinden men etmeyin, ilmin cevherinin ehline zulmetmiş olursunuz. İlmin cevherini ehlinden olmayanlara vermeyiniz, aksi takdirde ilmin cevherine zulmetmiş olursunuz."

İmam Hz. Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

allah razı olsun mekzun kardeş

Yorum

YUKARI ÇIK
                      Çalışıyor...
                      X