Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Cemevinden Namaza Olan Yolculuğum (Nasıl Şii Oldum- 42/ Özdemir)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Selamün aleyküm Özdemir kardeşim
    Bu güzel yazınızı iki defa okudum( vaktimin az olmasına rağmen).Çok kültürlü olduğunuz,kendinizi güzel yetiştirdiğiniz belli oluyor.Bize böyle bir paylaşımda bulunduğunuz için teşekkür ederim.Yazınızdaki bütün görüşlerinize aynen katılıyorum.Bundan sonraki amacım, önce yakın akrabalarım olmak üzere, Özellikle Alevi kardeşlerimizi Şii yapmaya çalışmaktır.Çünkü Sünni kardeşlerimiz daha tutucu görünüyorlar.Bundan sonraki hayatınızda daha mutlu olmanız dileğiyle
    vesselam

Yorum

[quote author=özayas235 link=topic=19289.msg118455#msg118455 date=1297713795]
      Bu güzel yazınızı iki defa okudum( vaktimin az olmasına rağmen).Çok kültürlü olduğunuz,kendinizi güzel yetiştirdiğiniz belli oluyor.Bize böyle bir paylaşımda bulunduğunuz için teşekkür ederim.Yazınızdaki bütün görüşlerinize aynen katılıyorum.Bundan sonraki amacım, önce yakın akrabalarım olmak üzere, Özellikle Alevi kardeşlerimizi Şii yapmaya çalışmaktır.Çünkü Sünni kardeşlerimiz daha tutucu görünüyorlar.Bundan sonraki hayatınızda daha mutlu olmanız dileğiyle
      vesselam
      [/quote]

Allah razı olsun kardeşim. Başlığın değişmesini benim açımdan bir sakıncası yoktur.
      Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

[quote author=özayas235 link=topic=19289.msg118455#msg118455 date=1297713795]
        vesselam
        [/quote]

Siz ya alevileri tanımıyorsunuz, ya da sünnileri. Veya toplumu. Ehlibeyt ve12 İmam temeli alevilerde ve şiada ortak olsa bile, şia ve islam inkılabına aleviler sünnilerden daha fazla düşmandırlar.

En mutaassıp sünni şiayı ehli kıble ve müslüman kabul ederken, aleviler şiayı tamamen reddetmektedirler.

Elbette aleviler içerisinde Özdemir kardeşimiz gibi temiz fıtratlı insanlar da yok değildir elhamdulillah. Ancak eğer bir oranlama yapacak olursak sünnilerin şiaya bakışlarındaki iyimser oran alevilerden daha fazladır.
        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

DEĞERLİ MEHMET UFUKALP ABİMİZ
          Yukardaki yazımda Ehli sünnetin daha tutucu olduğunu, Şiiliği daha zor kabulleneceğini anlatmaya çalıştım.Elbette ki siz daha iyi bilirsiniz.Neden böyle düşündüm?Çünkü gördüm ki Velayet.com'da Şii olanlar daha çok Alevi kökenli kardeşlerimizdir.Benim çevremde daha çok Sünniler var.Birçok Sünniye Şiiliği anlatmaya çok çalıştım.Ama bir sonuç alamadım.Toplumumuzda ateist Aleviler kadar olmasa da Allaha inanan Ehlibeyti gerçekten seven Aleviler de var.Ben,yukardaki yazımda böyle Alevileri kastetmiştim.Kaldı ki Anadolu Aleviliğinin gerçek Alevilikle alakası olmadığını kanıtlamak daha kolaydır.Bu mektebe yeni girmiş bir cahil olarak şimdilik ben böyle düşünüyorum.
          vesselam

Yorum

3 yıl boyunca çalıştığım ilçede alevi gençlere ehli beyt mektebini İslam İnkılabını ve bu sistemin başta alevilere olan tüm inanç gruplarına karşı takındığı tavrı anlatmaya çalıştım. çocuklar İslam İnkılabının birçok kitabını okudular, ayrılırken kendilerine ehli beyt imamlarının hayatlarını anlatan kitaplar hediye ettim.

sonuç ne mi oldu. bu çocuklar şimdi üniversiteden mezun olmuş ve çalışıyorlar. arada görüşüyorduk bir ara görüşemedik ve sonra facebookta karşılaştım ve baktım ki bu sistemin kurucusunu hayırla yad ediyorlar, bütün anlatılanlar unutulmuş, dünya adına ne varsa kendilerini ona kaptırmışlar.

anladım ki (aslında zaten biliyorduk da) bu insanların etkilendiği ve onları zehirleyen bu sistem çökmedikçe bizim çabalarımız bir yerden sonra boşa çıkıyor. muhakkak ki faydalı olunacak temiz fıtratlı insanlara bulunuyor. ama aile başta olmak üzere çevrelerini oluşturan o önyargılı ortamdan kurtulmaları çok çok zor oluyor.

sünni çevre ise İslam İnkılabı temelli yaklaşıldığında (ki benim babam bile fikirlerime düşmanken, İmamın resmini görünce "hah. İşte adam budur" demişti) ve mücadele bilinci aşılandığında başta bu sistemi red (la) edip sonra İnkılabı kabule (illallah) daha kolay meyl ediyor. zaten İnkılaba meyl edip onu seven onun fikirlerini de inancını da bir süre sonra sevmeye başlıyor. bunlar yaşadığımız şeyler. hepsi bizlerin tecrübe ettiği durumlardır.

ama neticede bu allah'ın bir lütfudur. kalbini kim açarsa ona ulaşıyor. alevi sünni olması önemli değil.
            KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

Ynt: Cemevinden Namaza Olan Yolculuğum (Nasıl Şii Oldum- 42/ Özdemir)

Allah razı olsun özdemir kardeşim kalemine ve yüreğine sağlık
              Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
              İmam Ali (a.s)

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X