Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

“لماذا اخترت مذهب الشیعه” “Neden Şia Mezhebini Seçtim?”-38/ TÖVBEKÂR

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

BEN EHLISÜNNET MEZHEBINI SIAR EDINMIS BIR ALEVIYDIM::: alevi bir aileden olmama ramen, alevilerin namaz kilmamalarini bir türlü anlayamiyor idim.. ailemden her zaman imam ali nin faziletlerini dinleyerek büyü...düm.. olur olmaz hurafelerle bezenmis hikayelerde bunlara dahil...
    fakat hem ehlisünnet ten olsun hem alevi lerden olsun okuduklarimdan ve duyduklarimdan anladigim kadariyle imam alinin üstünlügü cok bariz ve tartismasiz di...
    FAKAT ALEVILERIN AMAZ KILMAMALARINA ANLAM VEREMIYORDUM
    ortaokul yillarindan sonra namaza basladim... ehlisünnet icerisinde ülkücü arkadaslarla turanci bir itikata sahip oldun.. hatta ülküocaklarinda tahmin edemiyeceginiz yerlere yükseldim... bu sayede polislik sinavlarini iki yerden kazandim... fakat almanya yi tercih ederek yurt disina geldim...

yillar sonra is yerinde bir alevi ile tanistim... bu alevi biraz farkli idi... hem aleviyim diyor hemde SERIATI savunuyor idi... hem seriati savunuyor fakat bildigim hicbir düsünceye benzemiyor idi..sürekli tartisiyorduk . fakat beni her seferinde DELILIN NEDIR diye susturuyor du... kendisi de birsey arz ederken BAKARA SURESINDE ALLAH BIR SÖZ SÖYLÜYOR ISENIZ DELILINIZI GETIRIN buyuruyor diyerek söze basliyor idi...

kitaplarim türkiyede kalmis ve yillardir birsey okumamistim.. okudugum kitaplarin yazarlarini bile hatirlamiyordum.
    bana bir kitap önerdi...
    sonra HZ HÜSEYIN KIMDIR ADLI BIR KITAP
    sonra MUHAMMED TICANININ NASIL HIDAYETE KAVUSTUM ADLI BIR KITAP
    kitabi okumadan
    BAK KARDESIM BIZ ALEVIYIZ FAKAT BIZIM NAMAZIMIZ BIRAZ FARKLIDIR dedi...

kulaklarima inanamadim... BIZIM BIR NAMAZIMIZ VARMIS TA HABERIM YOKMUS:::::
    ISTE DEDIM KENDI KENDIME .... IMAM ALI GIBI NAMAZ KILMALISIN

hos imam ali den daha faziletli NAMAZ kilan yoktur ( RESULI EKREM SAAV HARIC ) vardir diyen yalan söyler....

sonra bir kitap , bir kitap daha derken VASIYETI VELAYETI VE IMAMETI ÖGRENDIM....

GERCEK ALEVILIGIN CAFERILIGIN EHLIBEYTE BAGLI OLMANIN GEREKLILIGINI ÖGRENDIM:::

sakaleyn hadisi ile hhz resulullahin saav bize KITABI VE EHLIBEYTI biraktigini ögrendim. GADIRI HUMM da HALIFE TAYIN EDILISINI OKUDUM....
    BU OKUDUKLARIMI HEP AGLAYARAK GÖZYASLARI ICINDE OKUDUM

imamlarimizin adini dahi bilmeyen bir alevi iken
    ALEVILIGI ALI HASAN HÜSEYINDEN VE
    ELINE BELINE DILINE den itibar oldugunu zannederken
    KARSIMA KOSKOCAMAN BIR ILIM DERYESI CIKTI
    GERCEK ISLAMIN SAHIPERINI KESFETTIM

IMAMLARIMIZIN HAYATLARINI OKUDUM....
    EVLADI RESULÜN SAAV NASIL KATLEDILDIGINI AGLAYARAK OKUDUM
    HEP AGLADIM HEP AGLADIM

SONRA ::::
    velayeti fakihimizi tanidim:::: arkadas imam humeyniden bahsederken , ABI LÜTFEN BEN HUMEYNI YI SEVMIYORUM diyordum.... hatta sövdügümde olmustu... ALLAH BENI AFFETSIN...
    ONUN PEYGAMBER TORUNU OLDUGUNU ÖGRENDIGIMDE KENDIMDEN COK UTANDIM....
    arkadasim sagolsun cok sabir gösterdi... kabaliklarima gülerek tebessüm ederek fakat kendinden emin olarak ONUN IMAM ALININ OGLU OLDUGUNU ANLATTI....

BÜTÜN BILDIKLERIM YALAN MIS.....
    aldatmaymis

HAKIKATLER GÜN ISIGINA CIKINCA YANLIS ÖGRENDIKLERIM SIRITMAYA BASLAMISTI

ALEVILIGIN CAFERILIK OLDUGUNU YANI SIA ALRINDA ALEVI OLDUGUNU ÖGRENDIM....

ALLAHA SÜKÜRLER OLSUN KI PEYGAMBERIN EHLIBEYTINE TABII YIM...
    birileri ciksin ehlibeytten daha fazilet li br sey göstersin
    DINI MI DAHI DEGISTIRMEYE HAZIRIM

FAKAT NÜBÜVVETIN DEVAMI VE TAMAMLAYICISI OLAN EHLIBET AS DAN DAHA FAZILETLI HIC BIR KISI VE BIRSEY YOKTUR

ALLAHIN VARLIGINA VE BIRLIGINE
    HZ RESULULLAHIN YARATILMISLARIN EN ÜSTÜNÜ OLDUGUNA VE KUSURSUZ OLDUGUNA . BÜTÜN RESULLERDEN DAHA ÜSTÜN BIR PEYGAMBER OLDUGUNA , ALLAHIN HABIBI OLDUGUNA
    IMAM ALININ ALLAHIN HÜCCETI OLDUGUNA
    PEYGAMBERIN VASISI OLDUGUNA
    VELIYULLAH OLDUGUNA
    ONDAN SONRA ONUN 11 EVLADININ IMAM OLDUKLARINA
    SON IMAMIMIZ HZ MEHDI AF nin BEKLENEN KAIM OLDUGUNA ALLAHIN KITABI ÜZERINE YEMIN EDERIM

allahumme salli ala muhammed ve âli muhammed ve accel ferecehum vel en eda ehum...

HOŞGELDIN KARDEŞ...FACEBOOKTAN TANIŞIYORUZ UZUN ZAMANDIR.BURAYA DA HOŞ GELDİN.

Yorum

Öze dönüşünüz hayırlara vesile olsun, aramıza hoşgeldiniz...
      ZB

Yorum

[quote author=Mehdiyar link=topic=18927.msg114369#msg114369 date=1294681144]
        [/quote]
        Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

hoş geldiniz TÖVBEKAR kardeşimiz.. gelişinize ve şii oluşunuza çok sevindik.. sizi facebooktan tanıyorlarmış ama bize burda tanışmak nasip oldu.. hikayeniz bir çok kişiyi etkilemeye aday bir hikayet inşaAllah..

başlığınıza daha önceki kardeşlerimizin hikayeleri gibi numara koysak olur mu?

Yorum

[quote author=Mehdiyar link=topic=18927.msg114369#msg114369 date=1294681144]
            [/quote]

Yorum

"birileri ciksin ehlibeytten daha fazilet li br sey göstersin
              DINIMI DAHI DEGISTIRMEYE HAZIRIM"

ALLAHU EKBER...

Rabbim hidayeti verdi mi işte böyle sağlam veriyor.. herkesin geliş yolu birbirine benziyor ikna oluş delilleri farklı ancak hepsinin sonucunda geldiği nokta bu:

birileri ciksin ehlibeytten daha fazilet li br sey göstersin
              DINIMI DAHI DEGISTIRMEYE HAZIRIM

Rabbim bizi Ehlibeyt yolundan göz açıp kapama kadar bile ayırmasın.. Ahirette bizi onlara hizmetçi eylesin..

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X