Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum-35 / isfahanim

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Selamun aleykûm.
    nasıl sii oldum? aslında ben bile nasıl oldu nasıl qelişti hiç anlamadm. 3 4 yıl oluyo sii olan bi arkadışımla tanıştım, başlarda bilmiyodum sii olduqunu bi zaman snra óqrendim. ndn bóyle bi yolda olduqunu sordm anlattı ama o zamanlar anlamamazlıktan qeldm anlamak istemdim pek ûzerinde durmadm, fakat internetten olsun farklı kaynaklardan olsun az buçuk ynede araştırma yapıyordm nedir ne deqildir. ama hep dik kafalılık ediyordm o ôyle dqil, yanlış biliyosun qibisindn. bayaqı zaman qeçti siilik we sünnûlk arasında qelqitler yaşdım. geçn hafta bi qece óyle bi dua ettmki Allahım hanqisi dqru ise bni ona yónelt we bi ip ucu qóster, o qûn rüymda cehennemi qórdm arkadsımda kapıda asılms bekliyo tam cehennme atılcm onun ayklarına asılı kalıyorum we kurtuluyrm buda beni siiliqe itti. aradn bi kaç qûn qeçti we farklı bi dua icin awcmu açtm ddimki rabbim yóneldiqm kapı hayrlı ise bi ip ucu dha qóster we o qecde arkadasmla cennettydm. bu olay dahada baqladı bni bu mektbe. şimdi ise burdayım. hyrlı qûnlr
    ßiLséLérdi séndé néLér gördüqümü, inanmazLardı hayaL dérLérdi. GöRséLéRdi sénDé néLér qördüqümü ömür boyu hayaL kurmak istérLéRdi...

Allah razı olsun müsati zamanda ayrıntılı bakacağım vaktim dar olduğu için merakımdan bi bakayım dedim..

Yorum

ecmain inş.
      ßiLséLérdi séndé néLér gördüqümü, inanmazLardı hayaL dérLérdi. GöRséLéRdi sénDé néLér qördüqümü ömür boyu hayaL kurmak istérLéRdi...

Yorum

maşaAllah...

inanılır gibi değil.. yani bu kadar basit..

bizim gibi kirlenmiş kalpler ve beyinler yıllar yılı araştırma kafa yorma delil kanıt arama peşinde kafamızı sağa sola çarpa çarpa şii olur doğruyu bulurken kardeşimizdeki şu temiz kalplilik mi layık oluş mu nedense ne güzel ne kadar kolay..

soruyor ve Rabbimden istiyor O da gerçği gösteriyor. hem de hiç şüpheye yer kalmayacak şekilde..

kardeşim bu kısacık ama etkili şii oluş serüveni bu haliyle kalırsa sanki inanması zor bir hal gibi.. (haşa) benim açımdan değil. ben inanıyorum. Çünkü Ehlibeyt mektebini tanıdıktan sonra Rabbimizin kime nimet vereceğini bizim bilemeyeceğimizi,O'nun lutfundan verdiğini kıskanmanın ziyanda olmak anlamına geldiğini de öğrendik Elhamdülillah..

Ancak herkes aynı değil. Bize o arkadaşınızdan bahsedin neden nasıl ilk başta kendini gizledi.. Sizde hangi sorularla merak uyandırdı tebliğ yöntemi nasıldı? bilgili miydi?..

sizin araştırma sürecinizde karşınıza çıkan siteler kitaplar bilgiler ya da kişiler nelerdi..

ayrıntılı olarak açıklarsanız istifade edeceğiz inşaAllah...

Yorum

Selamun alykûm
          óncelikle arkadaşm kendini saklamadı ben sormadm oda anlatma ihtiyacı duymamıştır muhtemelen. snucta knuştuqunuz ortamlarda óncelik knu hakkında yorum yaplır yaht dinlemekle yetinilir hani otururken durduk yerde ben siiym dmek olmaz. zamanla knuşuldukça flan óqrendim. arkadasımın ailesi flnda sii snradan olma dqil bu yûzdn kaynak knusunda ónce islam kûtphanesi kewser yaynları keza bunlarn icerisinde arkadasmın kaynaklarndanda yararlandım.

Yorum

"o qûn rüymda cehennemi qórdm arkadsımda kapıda asılms bekliyo"

ilk mesajınızdaki bu kısmı anlamadık? arkadaşınız kapıda nasıl asılmış onu asmışlar mı yoksa tutunmak manasında kendisi mi tutunmuş?..

bir de benim merak ettiğim rüyaların rahmani olduğundan nasıl emin oldunuz. Şia sadece rüya ile bulunmaz insan her rüyaya inansa her gün hal ve durum değiştirmesi gerekir değil mi? yani rüya tek başına bir kanıt mıydı sizin için yoksa zaten doğal olarak yöneldiğiniz yolda bir ip ucu muydu? bir güven verici destek miydi?

günün birinde bir başka mezhepten biri sizi etkilese:

1- böyle bir ihtimal var mı?

2- bu durumda ne yaparsınız

üstüne bir de tekrar tersine yani o mezhebin doğru olduğuna dair rüya görseniz bu kez naparsınız? şiayı şu an ne derecede öğrendiniz

daha önce sorgulayan bir kişiliğiniz var mıydı? sorularınıza ve sorunlarınıza tam yanıt bulabildiniz mi?...

bu arada size sormadım ama başlığınızı değiştirdim burdaki geleneğe göre kaç kişi şii olmuş ya da kaç kişi yazmış bunları daha iyi takip etme bakımından başlığınıza sıradaki numarayı koyduk. umarız sakıncası yoktur?...

Yorum

est sakıncası yok. ordaki asılıdan kasıt tutunmak babnda. burda tam açıklayamadım yda ifade edemedm sanırım konuyu direk baştan uzun uzadıya anlatmadım ondan dolayı karışıklık oldu galiba nese anlatmaya çalıştığm şey araştırıyodum zaten ama ikilem arasında kalmıştım o rüya sadece bi nevi yardımda bulundu diyelim öle her öne atılan konulara inanan biride değilm zaten anlatabildiysem ne mutlu.

Yorum

eğer sorguladığım şey ilgimi çeken bişeyse sonuna kdr ister işe yarasın ister yaramasın sorgularım.

Yorum

dediğim gbi ne kdr şiiyim desemde ki bu sadece bende değil tüm mektebin üyesinde bulunan bişey olsa gerek sorgu her zmn vardır eğer biliyorum dersek zaten hiç bişey bilmiyoruzdur yani sorularıma cvp bulsamda sadece bi cvpla kalmıo daha farklı cvplar arıyorum keza burda bulunmamın amacıda o öğrenmek bildiğim bi konu dahi olsa ki siz benden daha bilgilisinizdir ek bilgi her zmn lazım...

Yorum

HyRlı akşamLar size k.bakmayın hikayem karıştı azıcık anlatabildiysem içm raht
                    seLam ve dua ile...

Yorum

estağfirullah kardeşim çok iyi anladım rahat olun inşaAllah..

Yorum

Bismillahirrahmanirrahim

Selamun aleykum

Rabbimiz Kur'an'da açık ve kesin vaatte bulunmuştur: "Kim bizim yolumuzda çaba gösterirse, mutlaka ama mutlaka onu yollarımıza hidayet ederiz." (Ankebut, 69)

Kardeş öncelikle Ehlibeyt gibi müstesna ve eşsiz bir nur kaynağıyla tanışmanızı, kucaklaşmanızı, tebrik ediyorum. Sizin yaşadığınız bu olayı okuyunca, bir ara paltalk sohbet odalarında dinlediğim Arap bir Doktor hanımın öyküsünü hatırladım. Diyordu ki: "Mekke'ye Umre için gitmiştim. Orada Resulullah'a tevessül ederek, Rabbimden en doğru yolla tanışmayı istemiştim. Bir ara rüyamda Mescid-i Haram'da olduğumu gördüm ve baktım Resulullah (s.a.a) de orada. Bana dönerek Kabe üzerinde gözüken bir yazıyı okumamı işaret etti. Dikkatle baktığımda şu cümle yazıyordu: "Allahumme Salli ala Muhammedin ve Ali Muhammedin ve acciil ferecehum!" Ben o güne kadar bu cümleyi bu şekilde ilk defa duyuyordum. Sonra araştırdığımda bunun sadece Şiilerde olduğunu gördüm ve anladım ki bana gösterilen yol Ehlibeyt'in yolu olan Şiiliktir."
                        Allah (c.c) cimri değil ve gönlünü nura açan hiç bir kimseyi mahrum bırakmaz...

Yorum

Allah mubarek etsin bacım...emirulmuminin ali bin ebu talibin velayetini kabul etmek ne güzeldir.

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=18561.msg112126#msg112126 date=1291939328]
                            Allah mubarek etsin bacım...emirulmuminin ali bin ebu talibin velayetini kabul etmek ne güzeldir.
                            [/quote]

Yorum

bu tür lütufları boldur Rabbimizin. ve O nimetinden dilediğine verir ve verdiğinden kimse Onu hesaba çekemeyeceği gibi O'nu sorgulayamaz bile..

Mürsel Aydin Hocamızın dediğine paralel benzer şekilde Mirzehan kardeşimiz de bir doktorun yaşadıklarını anlattı. Çok etkili bir hikaye idi. şayet burada ya da başka başlık açarak bu ibret dolu ve imrenilecek şii oluş sürecini anlatırsa sahibinden de izin alarak, çok istifade edecek çıkar diyorum..

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X