Bismillahirahmanirahim
Allahumme Salli ala Muhammedin ve Ali Muhammed
Alemlerin Rabbi olan ALLAH(cc) a Tevvekkül ederek onun adiyla baslamak istiyorum
Sia Mezhebine nasil geçtigimi ve nasil Sii oldugumu veya Sii olduktan sonra neler yasadigimi sizlere anlatmak istiyorum.
Ismim Evrim 23 Agustos 1995 Dogumluyum Hollanda da Dünyaya geldim, Hollandada büyüdüm.
Egitim olarak Orta okulun 3. Sinifindayim, Insanlarin arasina fazla girmeyen, çekingen birisiyim.
Kücükken Annem dua ederken onunla beraber dua ettigimi hatirliyorum Ailem aslinda Alevi, Annem dua ederken bizde oniki Imamlarin(as) resimi vardi ve anneme onlarin kim oldugunu soruyordum annem bana cevapliyordu, kücüklügüm çok güzel ve huzurlu geçti, alemlerin Rabbi olan ALLAH’I sanki görüyordum hiç bir zaman onu aklimdan çikarmazdim kücükken insanlara arkadaslarima dini anlatmayi çok seviyordum
Ilim ögrenmeyi çok seviyordum ibadet etmeyi çok seviyordum hiç kimsenin kinamasindan düsmanlik
etmesinden kötülük etmesinden korkmazdim çünki Rabbimin beni gördügünü biliyordum. Ama ergenlik çagina girdikten sonra 11-12 yaslarinda yoldan saptim diyebilirim hiç ve hiç istemeyerek günahlara daldim , günahlara dalicagima hiç beklemezdim neyse buda biryere kadar devam etti tam hatirlamiyorum ama Tevbe etmeye basladim günahlarima, ama ne yapsamda Tevbe ettim ama istemeyerek bozdum Tevbe ettim bozdum Tevbe ettim bozdum ahlakim da baya degismisdi kötü arkadaslarla geziyordum, kendimin hangi okula veya mezhebe bagli oldugumu tam bilmiyordum diyebilirim, çünki Islam hakkinda aramak istedigim konuyu internetten arastirip dogru oldugunu saniyordum yani hangi site olursa olsun yeter ki aradigim konu olsun.
Neyse sonra www.alevisesi.com sitesini buldum tam nerde buldugumu hatirlamiyorum. Sonra Namaz kilmak istedim Caferi mezhebini daha once duymustum ama Caferi mezhebinin tam inanç sistemini bilmiyordum. Neyse sonra Islamkutuphanesi.com sitesine ait bir sitede Namaz nasil kilinir videosunu buldum, gizliden nasil Namaz kilinicagi hemen kagita yazdim kagita bakarak öyle Namaza basladim hatta öyle zamanlar oldu ki kibleyi yanlis koymusum

Maalesef istenmedik seylerlede karsilasmaktayim, Kötü arkadaslar var maalesef bununda tek çaresi kötü meclislerden uzak durmak oldugunu biliyorum.
Kendimi Hicret edenlerden hissediyorum artik, almisim sanki yalniz tüm esyalarimi Resullulahi(saa) görmeye gidiyorum sanki, kendimi öyle hissediyorum.
Musa Aydin hocamin bana çok faydasi oldu aklima takilan sorulari hocamiza sordum ve bikmayarak cevapladi, hocami inshallah fazla rahatsiz etmemisimdir.
Mufazzal abimin ve Elmeddin abileriminde çok faydalari oldu, ALLAH(cc) onlari cennette ondört masumlara(as) komsu eylesin.
Aslinda ben suan ve simdi Caferi mezhebine mensubum çünki Caferi mezhebini arastirdigim dönemler kalbimde yinede süpheler vardi ama ALLAH(cc) a sükürler olsun ki daha yok onun için simdi aslinda ben bir Caferi mezhebine mensubum.
ALLAH(cc) kalbleri hidayete erdirdikten sonra kalblerimizi saptirmasin.
Bizleri ondört Masumlara(as) komsu eylesin
ALLAH(cc) in rahmeti üzerlerinize olsun
Kiyamete dek sizleri selamliyorum.
Kardesiniz Evrim.
Yorum