Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasil Shia oldum (32) /Zahra

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Nasil Shia oldum (32) /Zahra

Qom u ask abim, evet, dogru olmayan bir seyi anlatmaktan rabbime siginirim. O ki herseyi gören bilendir,

yanlis, dogru olmayan bir sey anlatmis olsam,bunun hesabini mutlaka soracaktir! O ki Seriulhisab tir.

beni o durumda yerimden kaldirip kitabi almaya cikaran, hakkinda olmayan bir seyi anlatsam, tabiiki sorar hakkimda neden olmayan bir seyi isnad ettin diye,aman Allahim! düsüncesi dahi korkunc!

ve evet hala bazi seyler var.. dolayisiyla bazi cümleler yarim kaliyor. dilerim kusuruma bakmazsiniz kardesler!
    Düzeltmeye calisacagim ins

aminnnn cemien insAllah Qom abim,sizinle ve kardeslerle birlikte insaAllah
    Rabbim bizleri duyup anlayan, anlayip idrak eden, idrak edip amel eden, amel edip ameli kabul olanlardan eylesin ins ve bu Hak yoldan bir an dahi ayirmasin insaAllah!.
    Dini ne sanirsin ki ona kir bulastirilmasina sessiz kalabiliyorsun, kendi nefsinin elbisesini kirden temizlerken...Imam Ali a.s...

Yorum

Selam olsun sana ey zehra Rabbim hidayetini artırsın.

Yorum

ALLAH razi olsun insaALLAH!

Allahin rahmeti bereketi afiyeti selami sizinde üzerinize olsun,her daim

aminnn Rabbim sizinde hidayetinizi arttirsin,idrak edip amele muvaffak kilsin,
        ve tüm kardeslerle birlikte insaAllah!

Dini ne sanirsin ki ona kir bulastirilmasina sessiz kalabiliyorsun, kendi nefsinin elbisesini kirden temizlerken...Imam Ali a.s...

Yorum

Bu dede ile konusmam beni rahatlatmisti, ancak bir cok sorularim vardi ve yasadiklarimla ilgili anlamaya calistigim. Birseylerle mücadele ediyordum ama ne ile!. Bununla beraber sosyal hayatima devam etmek baya zordu, ve baya soyutlanmistim olanlardan ötürü.

Ailemle iletisim basindan beri iyi olmadigi icin onlara bu olanlardan bahsetmedim. Alevilikle ilgilendigimi biliyorlardi, onlarla din hakkinda konustugumda, "bizde söyle böyledir", "ahkam kesme", soruma "peki ya dogru degilse bizdekiler" e,olumsuz cevaplar aliyordum. Fakat, sabahlara kadar uyumadığım zamanların olduğunun farkina vardilar ve sebebinin kitap okumam, tv izlemem oldugunu saniyorlardi.

Ne'den nasil bahsedecegimi kendim de bilmiyordum, ki anlam veremiyordum ki olanlara. Fakat yine de yanlis düsünüyor olabilirim belki anlayisla karsilarlar diye, deneyeyim dedim.

Rüyalardan, uzun zamandir süren gece uykusuzluklarina degindim biraz, sonuc,"ee..doktora git!", oldu, tahmin ettigim gibi. Yani tam olarak anlatsam, "hocaya git" olurdu.
          Gitmek de istemiyordum "hoca" dediklerine ve doktoru düsünmüyordum dahi.

Neyse, hatirladigim kadariyla, cünkü bu durumum yaklasik 3 sene sürmüstü o zamanlar. Kendimde devamli bazi seyler hissetigim ve bunun cabasini verdigim icin sosyal hayatla ilgim hayal meyal geliyordu bana. Bedenimde ve etrafimda, gördügüm ve hissettigim seylerden dolayi hep zikir ve dua vardi disarda oldugumda. Evde ise devamli... Sureler, aglayis ve yakarislar...

"Allaha güvenerek sabir göster ve O'na iman et, Allah dilekleri yerine getirmede ve pesine düsülecek gücte olanlarin en Kerem sahibi olanidir!" ,"Peygamberin s.a.a. diniyle kendisini egitmeyen cok durumda sasar, izdirap ve eziyetle birlikte yasar", "Dert ve sıkıntıların siddetine sabir göster, bunların da sonu gelecektir, bil ki Sabir bir asalet derecesidir"... Imam Ali a.s. (Divanindan)

Böylesi nasihat edecek, bunca zorluklara teselli yardimci olan etken Imamimin a.s. sözleriydi ve tabii ki öncelikle buna ulastiran Rabbimin inayeti...

Bahsettigim dede,"bilgisi vardir bu konuda" deyip, bir diger dedenin tel'ini vermisti. Arayip konustum. Sagolsunlar davet ettiler, oraya da gittim ve dedeye durumumu anlatmaya calistim. Bana bazi seyler anlatti, sezgilerimi dile getirip Ilahi askimin artacagini, Rabbimin yardim ettigini, maneviyatla ilgili.. vs.

Yalniz bu dede Namaz kiliyordu, ama cem de yapiyordu, Bu bana cok ilginc geldi. Bir kac defa cemlere katildim, bu mudur diye, sonra, uzakti yeri, gidemedim ve öyle kaldi.

Bu dede ile hanimi, kendilerde kalmami istediler bir ara ve uyumam icin actiktan sonra yerimi, odada önümde namaz kildilar. Sasirmamistim, sanki alisik olan bir durummus gibi.. bir sevinc kaplamisti icimi ki..! Ertesi gün onlara,"Allah bana da nasib edermi namaz kilmayi" diye sormustum, "tabii ki eder neden etmesin" demisti. InsaAllah deyip sevinmistim. (maalesef farzlari vs. bilmiyordum o zamanlar)

Ama nedense, sormak aklima gelmemisti. Namaz hakkinda ki zaten cikiyorduk ta evden. Hediye olarak Sahife-i Seccadiye ve okumam icin Haci bektas Velinin, Dört kapi kirk makam'ini ve Nehcul Belaga'yi verdi dede, Allah razi olsun kendisinden ins.

Bir de abdesti ögretti, daha önce sunni kardeslerin aldigi abdesti ögrenmistim, ve öylesine yakin hasil oldu ki, iste budur diye, ögrenirken hicbir süphe ve tereddüt yoktu, sunni akidesinin abdestine nazaran..

Öylesine sevinmistim ki bu Kitaplara, öpüp bagrima basiyordum. Imamlarimiza a.s. ait olanlara ulasmistim, Rabbime sonsuz sükürler olsun, böylece Imamlarimizi a.s. daha iyi taniyabilme imkanim olacakti. Onlara a.s. olan sevgim ise anlatilmaz..

Bunlari okuyunca ufkum daha bir genisledi, bircok seyleri yerine koyabildim, soru cevaplari, tahmin olarak asili kalanlari, süphede olanlarin yakini.. Artik sureler ve zikirlerle birlikte Imamin a.s Dualari da eklenmisti, devamli yalvarip aglayarak okudugum.. Sanki gözyaslariyla birlikte manevi yikanma da oluyordu benligimde, eritip arindiran..

-Devam edecek ins-

Yorum

selamün aleyküm

Yorum

selamün aleyküm
              yarın bende şii oluş sürecimi yazmayı düşünüyorum. Allah nasip eder inşallah
              vesselam

Yorum

ve aleykum selam ve rahmetullah zahra kardesimiz (ve özayas kardesimiz)
                hosgelmissiniz
                Rabbim askinizi daim etsin, insaAllah bu sürec dolup hersey yerli yerine oturdugunda, askinizi korumak adina daha bir zorlu dönemin sizi bekledigini söylemek isterim....
                bilirsiniz, sunnilikte dervislik kaynakli bir "belaya sabretme" vardir, detaylarina girmek istemiyorum
                fakat siilikte, imam Ali sevgisini yasayanlarda bir "belayi sevme" vardir, ki imam sevgisinin devami icin bundan öte yol olmadigina inaniyorum....imami seven cok acayip seylerle sinaniyor sanki, ve baslarina yagmur gibi musibet yagan o zorlu sürecte bu musibetleri sevmekten baska yol kalmiyor gibi...ne diyor bu aski tatmis olan pir sultan "can icin yalvarmam sana, Alim sah bana darilir" bu askin cilesinin ne gönül sizlatan bir özeti degilmi?

Rabbim yolunuzda, askinizda layiki ile hakki ile yürümek nasib eylesin
                ta ki son nefeste dostun dostlari karsilasin bizleri

zahra kardesimiz devamini bekliyoruz insaAllah
                es-selam

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Masallah ne guzel anlatimlar hakka ,oze donus yolunda yasananlar.Gercekten insan duygulaniyor.Hak yolunda insanin arama ,arastima yapmasi.Allah yar ve yardimciniz olsun.Ehlibeyt yolunda daim kilsin.

Yorum

[quote author=umitvar link=topic=17602.msg114084#msg114084 date=1294496646]
                    Masallah ne guzel anlatimlar hakka ,oze donus yolunda yasananlar.Gercekten insan duygulaniyor.Hak yolunda insanin arama ,arastima yapmasi.Allah yar ve yardimciniz olsun.Ehlibeyt yolunda daim kilsin.
                    [/quote]

Yorum

nasıl şii oldum bölümünde yeni bir konu açın. başlık şöyle olsun:

Nasıl Şii Oldum- (sıradaki kaçsa) Özayas235 diye.. bu mesajı da oraya kopyala yapın burdan silelim inş..

Yorum

ve Aleykum Selam Özayas235 kardesim.

Umitvar ve Mufazzal kardeslerim, Rabbim her iki cihanda yar ve yardimciniz olsun sizinde her daim, ancak Rabbimizin lutfudur bu, dilegimizdir daim olmak, amin cemien insaAllah. Allah razi olsun ins.

Gülistan_2 kardesim. Hosbuldum sagolun, Yaradan razi olsun insaAllah her daim, amin cemien ins
                        söylediklerinize katiliyorum, zira suan O dönemi yasamaktayim, Rabbim tamamina erdirsin hayir ile ins cümle kardeslerimizle birlikte
                        ve sonumuzu hayirli kilsin ins
                        evet, ve sunun gibi, bazi kisilere de söylemistim hatta.., "Bir derdim var bin dermana degismem..." ki b dava ya karsi, bu musibetler agir da olsa bu yolda oldugu icin deger gercekten, cünkü bu bizler icin bir sinavdir, olgunluga ermek icin..!

Allah razi olsun kardesim, amin cemien ins. Yaradanimizdan bizleri bu yolda, Nefsi cihadda, muvaffak eylesin ve Ehlibeyt a.s. ahlakiyla ahlaklandirsin insaAllah, amin Ya Rabbelalemin!!!
                        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 02.08.2020, 00:48.

Yorum

Zahra kardeşim özel mesajınızı aldım ama bende özel mesaj yazma bölümü hala çalışmıyor burdan haber vereyim dedim...

Yorum

güzel dualar icin Allah razi olsun
                            bütün zerrelerim ile amin diyorum kardesim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Qom_u_ask abim,
                              anladim sagolun.Allah razi olsun ins cevab icin.
                              duyuru bölümünden okudum sizde hala sorun oldugunu, insaAllah cözülür hayirlisiyla yakinda.

gulistan_2 kardesim, amin cemien ins, Rabbim sizdende razi olsun.

Yorum

Selamun aleykum wr wb kardesler..
                                bazi nedenlerden dolayi yazamadim bayadir.. burdan devam ediyorum insaAllah.

ALLAHUMME SALLI ALA MUHAMMED VE AL-I MUHAMMED VE ACCIL FERECEHUM!

Kısa zaman sonra kitaplari iade etmek istedigimde dedeyle, kitaplar hakkinda ve olusan yeni sorularla ilgili konusmak istedim kendisiyle, fakat firsat olmadi, sonralari da görüsemedik. Yine yalniz kalmistim...zahiren, asil öyle olmadigimi biliyordum..sükürler olsun..

Sükürler olsun Rabbime ki olan negativ tuhafliklardan ve rüyalardan rahat etmeye baslamistim.

Kütüphaneye gittigim de saatlerce kaliyor arastiriyordum. Allaha inanan filozoflari, materyalistlerin iddialarini,diger dinleri, Islam hakkinda yazilanlari (yalan,yanlis tabii).

Sunni kardeslerin camisi yaninda kitaplari olan yere de gidiyordum, "siginilacak Dualar" kitabini almıştım, dini kitap alabileceğim bir burasi vardi zaten. Devamli gittiğim için beni görenlerin, bana tuhaf bakislari ve söylenmeleri oluyordu.

Cok sükür baskani ve görevlileri hosgörülüydü, kendilerine bazi kisilerden dolayi rahatsiz oldugumu arz edince sagolsunlar ilgilendiler.

Ne arastiriyormusum orda, diyorlarmis. "Ne arastirabilirim burda dinim hakkinda ögrenmekten baska, temsil ettiklei dinin ahlakini da alsalar ya, yukarida namaz kilip inip asagiya buraya toplaniyorlar, bir isleri olmadigi halde, birbirleriyle konusma bahanesiyle rahatsiz edici bakiyorlar. Öyle olduklari sürece namazlarinin kabul oldugundan eminler mi. Bir bayan olarak rahatca gelip bakamayacak miyiz, sorunlari varsa size bildirsinler, bayan gelse dolayisiyla girmekten cekinecek" diye cikismistim.

Bana, "biz de bunu dogru bulmuyoruz, bayanlar da rahatca gelmeliler" demislerdi. Sükür ki sonrasinda toplandıklarını görmedim..

Kitaplara ilgimden dolayi bana izin veriyorlardi alip okuyor geri iade ediyordum, ama haz almiyordum, bazilari haricinde. Ruhsuz, ölü gibi geliyordu, actigimda icim daraliyor gibiydi sanki, zaten Ehlibeyt a.s. hakkinda pek birsey yoktu kitaplarda. Bazi olumsuz yazilanlar da hos degildi!

Önceden okuduktan sonra, Mevlana'nin tüm Mesnevi'sini, bir tane de kücük boy Kur'an almistim. Ki okudugumda, bilindigi gibi, icinde bulundugumuz hayat sisteminin, dinlerin, insanlar tarafindan uyarlandigi artik kesinlik kazanmisti. nedir, neden diye yillarca sorup aradigim cevap, "cünkü Allahin asil dinine uymuyorlar" idi. Ve sonucu da görüldügü gibi hepten kaostu!

Kainati yaratan tek olan Ilahimiz belirtiyordu bunu, uymayanlari ve sonuclarini! "Ne yapalim iste böyle gelmis gidiyor.." gibi kabullenislere ve bu akintida yüzmeye katilmiyordum.. Ama asil Hak olan nasildi, nerdeydi?!!

Tüm varligimizla O'na (Allah)minnettar oldugumuz ve hakkini eda edemeyecegimiz halde, nasilda birakip kendi reyimize uyuyoruz!

Buarada bazi tuhaf hadiseler de olmustu. Bir kilisenin önünden gecerken iceri ceken bir sey ve girip gördügüm garip hadise. Bir kac defa gördügüm Hz isa a.s. ile ilgili birsey yazip, tabelasinda kilic sembolünü gösteren dernege girip konusmalarim.. Birinin yine kötü niyetle yaklasimi ve cok sükür uzaklasmam vs..

Ilgimin dini kitaplarina oldugunu görenler nedense birseyler arz etme geregi duyuyorlardi. her bakan din hakkinda söylesiye giriyordu, sunnilerden, alevilerden, ateistlerden, hristianlardan vs.

Bir gün yine Mesnevi yanimdayken birisi gelip, kitab ve din hakkinda biraz konustuktan sonra, bana "sevilmek mi, sevmek mi?" diye sormustu, "sevmek" dedim. "Bu cok mesakkatli ve dikenli yol!" dedi,

"olsun, deger.." demistim. Sonradan aklima geldi, ne icin sordugunu neden sormamistim ki?! Daha sonra anlayacaktim!

Kendisini bir kac defa daha görmüstüm fakat bir türlü soramamistim, sanki aramizda böyle bir konusma hic gecmemisti!

Arastirmalar, karsilastirmalar, tecrübelerle, bazi olaylari daha iyi anlayabiliyordum, fakat unutulmus ama bir türlü hatirlanamayan bir eksiklik gibiydi aranan.. Namaz mi, oruc mu, hijab mi? Elbette ama nedense bu baska birseydi.

Böylece bir sene kadar daha gecmisti! Allah'i ve hükümlerini devir disi birakmis (kendilerince) bir hayat tarzi sürmelerine kalicilarmis gibi, maneviyattan yoksunluklara, herseyi evrime baglamalarina, gercek insani vasiflari tasiyanları saptirmaya calisanlara (örnegin, iyi niyetli olmak enayiliktir, gibi) vs., tahammül edemiyordum.

Bahsettigim kiz arkadasim dahi batililarin yasam cazibesine kapilmisti maalesef. Kendisiyle konustugumuzda, cocuklardan dolayi pek vakit olmadigini söylüyordu, oysa, ayette buyuruyordu Rabbimiz..cocuklariniz ve mallariniz sizi ibadetten.. Ona üzülüyordum, ins döner ve devam eder.

Düsüncelerimi paylasacagim kimsecikler yoktu, neden etrafimdakilerden farkli gibiydim?! Icimde yasadigim devrimi, yasayanlar bilir!... Rabbime, "Allahim, bana en dogrusunu göster, artik yanlisa uymadan dogru olani ögreneyim her seyde.." diye yalvardim, tahammülsüzlügün dorugunda..

-devam edecek ins-

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X