Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasil Shia oldum (32) /Zahra

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Nasil Shia oldum (32) /Zahra

Bizlere sükür etmeyi dahi ilham eden, taneyi yaran, varliklari ve alemleri örneksiz yaratan ve onlara ögreten ögrenmeden bilen, kullarin ancak iyiligini isteyen, O'na yürüyerek gelene kosarak gelen, hikmet sahibi,sigindigimiz, dayanagimiz..
    Erhamerrahimin olan Rabbimize sayilacak adedi ulasilacak sonu ve sona erecek süresi olmayacak sekilde hamdu senalar sükürler olsun, süphesiz O'nun sayisiz maddi manevi nimetlerinin sükrünü eda edemeyiz!
    Allahin sonsuz Rahmeti Bereketi Salati Selami iki cihan serveri,alemlere rahmet olan habibi Peygamberimiz s.a.a. ve pak ve temiz hidayet mesaleleri Ehlibeyt a.s. olsun!

Selamun aleykum ve Rahmetullahi ve Berekatu degerli Ehibeyt a.s. dostlarina..Rabbimizin lutfuyla hidayete tabii olanlara..

Buradaki dostlarin shia olus, yani öze dönüs, hikayelerini okuyunca rabbimizin lutfune Ehlibeytin a.s. inayetlerine sükrümüz, tesekkürümüz daha da artiyor, ve yakinimiz! Rabbimiz bu ilahi hak yoldan, sevgisinden, bir an dahi ayirmasin, O'nlarin ahlakiyla ahlaklanmamizi, sadik takvali layik imanli ihlasli, hayirli kul ve yaren olmamiz dilegimizdir, Rabbim tamamina erdirsin ins.

hikayem, uzun olmakla birlikte manevi yönüde derin, elimden geldigi kadar kisa ve öz almaya calisacagim ins.

Islamin sadece adi kalmis bir ailenin mensubuydum, türkiyede okudugum ilk okuldan hemen sonra ailem yurtdisina aldilar, kavusmanin sevinciyle cosup ucarken..kisa zaman sonra bunun yerini baskilar vs..vs..alinca, anlam veremedim bunlara ve düstüm, sanki aileme degilde yabancila gelmistim, ki türkiyede bunlar yoktu, anneannemden dayak ta yesek sevgisinide görüyorduk, birde,cevremdeki haksizliklara hic gelemezdim, savunurdum kendimce hakli olani..örnegin; bir ayagi sakat olan arkadasimi defalarca rahatsiz ettigi, defalarca vazgecmezse kovdugum, annesi anneanneme sikayet ettigi, dolayisiyla da dayak yedigim halde yinede vazgecmezdim, ama ayni arkadasa baskasi haksizlik yaparsa onuda savunurdum (bunlar asla övünmek icin degil, ilerdeki anlatimlarimin anlasilmasi icin) yani, yapilan haksizliga idi karsi olmam kisinin kendisine degil, O yasta neden, nicin, nasil'larin cevabini aramaya ve beklerken herseyin düzelecegini, bunun icin de caba gösterirken, olumsuz sonuclar alirken.. hayati ögrenmeye basladim..

zaman zaman.., Peygamberimizin s.a.a. hayatini anlatan kitab gecmisti elime, sunni yazarlarin anlatimlariyla (bizde öyle dini kitaplar falan yoktu, o dönemler bilmiyordum sunni ne, alevi ne, tr'de okulda zaten din dersi sunilik üzenineydi, oradan aldigim sükür hic unutmadigim Fatiha vs gibi dualardi, devamli okumasam bile..sadece annemlerden duyardim tv de onlari anlatirken, iste Ebubekir, Ömer, Osman, söyle söyle yaptilar, bunlarda iyi gösteriyorlar, diye), Mekke'ye gidip orda yasamayi hayal ederdim, onca cocuk-genclik hayalleri arasinda.. (bu da batildan hakka hicret etme hissinin hayalleriymis..sonradan ögrendim..)

bu arada zaman gectikce kardeslerimin oranin kültürünü aldiklarini, ki orada dogmuslardi ve arkadaslari hep oranin yerlileriydi, cevremizde pek türk yoktu, görüyor (onlarla cok iyi anlasma ancak onlar gibi olmadan geciyordu, İslam'a görede yasamiyorduk ve kültürümüzdende pek birsey bilmiyordulak ki neyi neden savunalim, türklügümüzü savunuyorduk ama bu, iste türkler sandiginiz kadar kötü degil idiydi), annemlerin onlara neden bukadar asiri serbestlik, bana da asiri baski yaptiklarini anlayamiyordum, bagiran cevap veren, haylaz da degildim.. iki kültürle de yasanmiyordu. Çünkü onlarin davranisini hal hal hareketini, düsünce tarzlarini almami istiyorlardi, bir taraftan birakin okuldaki proglamlara katilmam, arkadas edinmem dahi problemdi, neyi nasil yapmaliydim sasiyordum.. oysa ki güzel bir ailevi cerceve icerisinde ne güzel yasayabilirdik..
    paylasabilecegim kimse yoktu, bunlari yasarken, bu sorulara yanit ariyordum kendimce.. iyi-kötü, hakli haksiz, sevgi-nefret, dogru-yanlis vs..vs.. nasil olur neden olmali..

derken, ailemle anlasma cabasi caresizlige dönüsürken, kendimden uzaklastigimi, kapandigimi, ya onlar gibi olacagimi yada inandigim degerler icin cabalamam gerektiginin farkina vardim. Okul döneminden sonra iyi bir hotelde calismaya basladim. Ailem buna da karsiydi, uzakti hotel; ama bu sefer direttim, tanidik ailenin vesilesiyle ve gittim.. hotel yaz kis sesonuydu, dolayisiyla da sezon tatilinde ya tr'ye yada baska yere gidiyor yada hotelde kaliyordum, ailemle aramiz acilmisti mesafe olarak da... belki böyle bazi seyleri daha iyi anlarlar, farkina varirlar, özlem olur, düzelir diye düsünüyordum.. patronum bayandi, ondan bir cok sey ögrendim, yabanci oldugu halde, cok yardimci oldu, dilerim ki Rabbim de onun yardimcisi olsun, hidayet etsin ins..

yukarida yazdigimi hala bazen kendimle oldugumda hayal ediyordum, gidip orda yasasam.. bunca tuhafliklardan, hüzünlerden uzak.. Peygamberimizin s.a.a. yaninda... ama bu yasadiklarim arasinda gördügüm rüya gibi birseydi.. fitratimda olanin yansimasimiydi..? yasanilan yasamin dogru gidishati olmadigini anliyordum, Peygamberimizin s.a.a. döneminden yillaaaar gecmisti.. ama biryerlerde birsey olmaliydi.. ama nerde, nasil?..

bir kac sene (5) orda calistim, ailemle aramiz düzeldi gibi görünüyordu, bana eve yakin olan bir yerde calismami söylediler, öyle de yaptim, fakat bir kac gün özlemden sonra, eskisi gibi oldular tekrar ama calistigim, yasiminda ilerledigi icin bazi serbestlik vardi.. sonralari aramiz yine dayanilmaz duruma geldiginde tekrar hotele basladim, yine bir süre ayrilik, tekrar gelis, tekrar ayrilik, tekrar gelis.. derkeenn, bu arada evlilk konusu cikti, gerci zaten vardi da.. "iste artik evlensen.... " hayatin geregi evet ama herseyin hayirlisi.. calistigim yerde bir bayanin vesilesiyle tanistigimla.. ailem karsiydilar sunniydi diye, ama yeterki insan olsun deyip.. evlendim, iyiye dogru yürünecek yolda es cok önemli, ama maalesef o kendi, benimle anlasmasinin tersine, kendi bildigi gibi gitmeye taraftariydi, bir sürü sorun yasadik, ailemde yasadiklarimin bir benzeri tekrarini yasamakla devam etmek istemiyordum, tüm konusmalarima anlasmalarimiza olumsuz cevap verdigi icin, birlikteligimizi düzeltmede, sorunlara sebeb olan seylere dikkatte,ayrilma karari aldim.. aileme actigimda müthis tepkiyle tehditle karsilastim.. ama "kisilerin" düsüncesine göre yasamayi reddettigim icin.. herseye ragmen ayrildim..

-devami gelecek ins-
    Dini ne sanirsin ki ona kir bulastirilmasina sessiz kalabiliyorsun, kendi nefsinin elbisesini kirden temizlerken...Imam Ali a.s...

Ynt: Nasil Shia oldum (32) /Zahra

Ehl-i Beyt Mektebine gelmekle Hoşgeldiniz, Bu mekteple şereflendiniz saadet buldunuz. Bu Mektep Kuran ve Ehl-i Beyt Mektebidir. Eminiz ki bir çokları gibi sizde zorluklar çektiniz. Bu Mekteple tanışanların zorluk çekmemesi hemen hemen mümkün değil. Allah saadetinizi bol etsin. Ufkunuzu genişletsin. Forumda bilgi ve paylaşımda da bulunmanız ümidi ile...

Yorum

Merakla bekliyoruz. İnş.

Yorum

Hoşgelmişsin kardeşim.
        Rabbim(c.c.) sizi velayetine inandıklarınızın şefaati ile ödüllendirsin.

Devamını merakla bekliyoruz inşAllah

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

ve bir süredir beklediğimiz, inanılması güç ama yüzde yüz gerçek, gizem dolu bir hidayet serüveni ile karşı karşıyayız. Zahra kardeşimizin ibret dolu bu şii oluş hikayesini açıkçası ben de çok merak ediyorum..

Kardeşimizden isteğim hiç bir ayrıntıyı atlamadan, yargılanacağı ya da kabul görülmeyeceği endişesine kapılmadan anlatması. Bu hidayet sürecine şahitlik onun hakkı olmaktan daha çok bir görevidir diye düşünüyorum. Çünkü bizi hidayete ulaştıran Yüce Allah'tır. Ve bu süreç bizim değildir. Bu süreçte karşımıza çıkan olaylar, tamamen Allah'ın lutfudur. Bu yüzden bu gizemli mistik olayları açıklamak bizim, hakikakate şahitliğimiz açısından çok önem arz eden bir görevimizdir..

Kardeşimizin hikayesinin nice bu hidayet sürecinin başında bulunanlara bir meşale olmasını niyaz ediyoruz.. Ve bu hikayelerin ilk kez velayette paylaşılmasını sitemiz açısından bir kazanım olarak görüyoruz...Elhamdülillah...

Yorum

Aleykum selam ve rahmetullah...

MaşAllah Hoşgeldiniz
            Hidayet edici yalnız Allahtır Kul azmattikten sonra elbetki Hakka ulaşacaktır ne mutlu size yaşadığınız bu denli islam dan uzak bir ortamdan islamın özüne kavuşmuşsunuz Elhamdulillah Rabbim sizin gibilerin sayısını çoğlatsın İnşAllah...
            Tekrardan hem sitemize hem mektebimize hoş geldiniz...
            "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
            "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=17602.msg106733#msg106733 date=1286343487]
              Ehl-i Beyt Mektebine gelmekle Hoşgeldiniz, Bu mekteple şereflendiniz saadet buldunuz. Bu Mektep Kuran ve Ehl-i Beyt Mektebidir. Eminiz ki bir çokları gibi sizde zorluklar çektiniz. Bu Mekteple tanışanların zorluk çekmemesi hemen hemen mümkün değil. Allah saadetinizi bol etsin. Ufkunuzu genişletsin. Forumda bilgi ve paylaşımda da bulunmanız ümidi ile...
              [/quote]
              "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

Selamun Aleykum wr wb..

Allah razi olsun cümlenizden ins. Hosbuldum Kardesler!
                Gercekten bu Mektebte olmak,her yönüyle, hakki tanimak, kaybomus benligi bulmak, gecen yillarin bitmeyen susuzluguna kanmak gibi birsey, bunu ifade etmekten acizim, sizinle olmakta güzel, sanal alem olsada.
                Ve Allah razi olsun güzel dilek-dualariniz icin.
                Rabbim sizleri Basarili ve Muvaffak eylesin bu yolda her daim ins, Gönlünüzü iman nuru ile doldursun ve basiret nuru yerlestirsin ins.

Hidayet nuruyla aydinlatan, bize Hakki tanitan Yüce Rabbimize sonsuz hamdu senalar olsun.

Umarim bu hikayem hayirlara vesile olur.. Qum abime katiliyorum, Allah razi olsun ins. Aminnn!
                Dini ne sanirsin ki ona kir bulastirilmasina sessiz kalabiliyorsun, kendi nefsinin elbisesini kirden temizlerken...Imam Ali a.s...

Yorum

ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN EY ZEHRA.ŞÜPHESİ SEN DOGRU YOLU BULMUŞ OLDUN. BU YOL KI ALLAHIN BIZIM ICIN SECTIGI YOLDUR BU YOL INSANLARI SAADETE KAVUŞTURUR.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=17602.msg106733#msg106733 date=1286343487]
                    [/quote]

Yorum

Selamun aleykum wr wb.

Tabiiki maddi manevi zararlarda oldu, bunlara fazla deginmeyecegim, ama zararin neresinden dönersen kardir denir ya (onun aileside bizi benimsememisti; ve O da bunu göstermisti hep). Bunu ayrildiktan sonra anlamıstım... Suna inaniyordum ki insan kendi kendini gelistirmeli ama bu kisiler icin degil kendi insanligi icin olmaliydi. Universiteden mezun olmak buna ulasma degildi asla, batililar da insan hedefinin kemaliyet olduguna inaniyor, yalniz bilindigi gibi bunu yanlis yollarda ariyorlar.. bu da ayri konu.."

burayi biraz acayim,önemli diye düsünüyorum,aile disi sosyal hayattan,evlenmeden önceki yasamdan söz edeyim:.. Boşanma kararimin dogru oldugunu yakinen anlamis oldum..., Öyle ki; hotelde calisirken is arkadaslariyla diger bir hotele gidiyorduk is saatinden sonra (bunlar yabancilardi), is yeri dagda oldugundan kücük bir marketten ve kücük bir kizak esyasi dükkanindan baska hep hoteller vardi, gittigimiz hotelin kafe-pizzariyasinda kücük bir dans yeri de vardi, isteyenler dans ediyordu. Orada bir kiz devamli dans yerindeydi dikkatimizi ceken. Yanimiza bir arkadas geldi ve dedi bu dans eden kiz türk Esmerdi ve giyimiyle falan tahmin edilmiyordu Türk olduğu, tam olarak. Bir de oralarda türk de yoktu. Arkadas: "Sizi tanistirayim hadi" dedi.

Baktim, "yok sagol" dedim. Bu cok deli dolu galiba uymayiz, bu arkadas döndü dans edenin yanina gitti, birseyler söyledi, cekildi, döndü dolasti yine geldi, yine olumsuz yanit aldi kizdan da benden de, meger oda "yok tanismam" diyormus.

Oradaki bazi Türklerin tuhaf yönleri yüzünden pek tanismak istemezdik biz, ailemde istemezdi, erkekleri kafede takilip kumar oynamaktaydi kizlarda süs püslerle..falan. Hor gördügümüzden degil bize uymaz alisverisimiz verimli olmaz. Yani yanlis cevre oldugu düsüncesindendi. Biz de o "modernlerdendik" ama, beterin beteri vardir. : (bilmem anlatabildimmi?). Sonunda ne yapti yapti ayni masada bulusturdu bizi arkadas.. O kiz beni süzüyor.. bende sapka spor giyim marka.. ben de onu.. o da öyle spor.. derken yavas yavas tanistik konustuk ve ayrilmaz olduk, her yere beraber gidiyor birbirimize danisiyorduk, seson isimiz bittikten sonrada devam etti arkadasligimiz. Görüsüyoruz hala.

Velhasil, bu arkadas aslinda kapaliymis tr'de ama acilmis, bunun da kendine has sebebleri var, sesi cok güzel ve Kur'an okumasini biliyordu, bazi zamanlar otururduk o okurdu. Dinlerken sanki daha önce hep dinlemisim gibi icimi huzur kaplardi ve okurken eslik ederdim sessizce. Sonra bazi seyler anlatirdi din konusunda. Konusurduk.. Artik ondayken hep Kur'an okumasini rica ederdim. O da (Allah razi olsun) okurdu herzaman olmasada, sonradan bazi sebeblerden dolayi, bu güzel an da sona ermisti (oda evlenmisti, bendenizin vesilesiyle )..

bunlardan etkilenip bazi seyler almis olacagim ki.. evililigimde bazi seylere önem verilmesini isterdim (abdest alma dua okuma, gibi ), cok birsey bilmedigim halde, sanki sorunlar bazi seyler (dini yönden) olmadigi icin de oluyor olabilir gibi geliyordu bana. Bir seyler yanlis gidiyordu, bosluk vardi ve bu boslugu degersiz seylerle doldurmak istemiyordum, gercek neydi, nasil, nerde baslayip nasil aranmaliydi! Kaynak ve nedenlerini ariyordum ya olan-yapilan seylerin, insanin aslinin kötü olmadigina inaniyordum...,dolayisiyla onda gözlemledigim gelisime caba göstermemesinden dolayi idi, eger devam etseydim onunla, arayisim durulacak, (neyi aradigimi bilmesem de o dönemlerde, icinde oldugum yasayis tarzi dogru olan degildi. Hissediyordum, bulmadan da baska seyleri alip doldurmayi da dogru bulmuyordum, Hristianliktaki, bizimkilerden sorup ögrendiklerim, ateistlerdeki ki cevrede cok vardi), baska bir yön alacakti hayatimin akisi, diye düsünüyordum! Icimde deruni birsey dürtüp duruyordu gittikce artarak, sanki ruhum gidasini ariyordu!

-devam edecek ins-

Yorum

Cok sagolun Kardesler. Allah razi olsun insaAllah!

Süphesiz öyledir! Yüce Allahimiz cümlemizin yolunu acik etsin,
                        sonumuzu hayirli kilsin, insaAllah layik oluruz!

Yorum

Sunu düsünüyordum; Hayattaki bunca olumsuzluklar, yanlis gidishattindan meydana geliyordu. Fakat, olmasi gereken, yasanmasi gereken dogru neydi!

Buna degineyim; Ne zaman basladi bilemiyorum. Zaman zaman rüyalarimda birhayli tuhaf olan seyler görüyor ama anlam veremiyordum (sanirim bircok kiside de olmustur),devamli birileri ugrasiyor benimle fakat zarar veremiyor. Mesela; Suya Ayetelkursi'yi okuyor o kisilerin yüzüne yada üstüne döküyor, onlarinda gercek yüzü ortaya cikiyordu, yani insani degil!

Acaba bunlar korku filmleri, kitaplarindan dolayimiydi diye düsünüyordum! Zamanla dahada belirginlesip,cogaldigi icin de,artik ikaz olabilirmi diye düsünmeye baslamistim, bazi olaylardan dolayi!..

Bu arada türklerin fazla oldugu yere tasinmistik, bize yakin yerde alevi bir Aile Cafee-Restaurant acmisti. Arkadaslarla oraya gidiyor sohbet ediyorduk. Tabii türkler de geliyorlardi, böylece bir kac kisiylede tanismis olduk.

Bu aile sol görüslülerdi sohbetlerimizde ögrendigim kadariyla. Cevredeki türkler (cogunlugu sunni) haklarinda iyi seyler demezlerdi, bilinen seyler yani.. Fakat onlar pek ilgilenmiyorlardi söylenenlerle. Ögrenmis oldum böylece biraz sunniyi, aleviyi, sag-solculugu.. Sorularim üzerine onlara, alevi derneginden bahsettiler ve bu dernegin dergisinden, "tanidiklar gelince söyleriz getirirler istersen" dediler.

Arastirmaya baslamistim! Alevi sol yanlisi olarak, fakat benimseyerek degil, haksizliga karsiydilar ya ceken bu idi, ezgilerdeki sözlerinde de kendimi buluyordum. Yalniz bunlari dinledikce, onlarla sohbet ettikce, kisiliklerinde bazi olumsuz yönleri gördügümde, dernekleri hakkinda birlik beraberlik olmayislarini vs.., düsünüyordum. Bunca seyleri savunan kisilerde böyle karakter olmamasi gerekti gibiydi! Fazla siyasiydiler kanimca, bazi yönleri hostu ama, maneviyat yönü aradigim gibi degildi. Haksizliga, zulme karsi durmak can feda etmek, peki ya sonrasi, dini yön nasil olmaliydi?! derinden gelen sezinlerimi dinledigimde, "bu degil" diyordu!

O dönemler PC'm yoktu, fazla arastiramiyordum. Bir kac defa alevi dernegine gitmistim, bazi kitaplar alip okumustum, pek fazla yoktu, cogunluguda siyasi kitaplar idi, fakat inanc yönü daha cok ilgimi cekiyordu! Baska bir dernekten alevi-bektasi, pir sultan abdal, haci bektasi veli menkibesi vs.. kitaplari bulup okudum, ama kalbimi tatmin etmeye yetmiyordu.. su vardiki, okuyup düsündügümde gönlümü hos eden, vecizeler, Ehlibeyt a.s.'lar hakkinda yazilan Siirler, Ilahi-Ask'a dair anlatimlar.. cezb ediyordu manevi yönümü..

Ailem tr tatilinden döndüklerinde (12 sene olmustu gidememistim kendim), Alevilikle ilgili kitapciklar getirmislerdi. Onlari okudugumda bircok soruyla birlikte,ki aleviligin hak oldugu yazilip delillendiriliyordu kendilerine göre (digerler ekollerin vs..de yaptiklari gibi).. Birseylerde yeseriyor gibiydi. Ehlibeyt a.s. Sevgisi!

Ve bundan sonraki sürecimde, icerigiyle beni yönlendiren, o tuhaf (bilmedigim, adini koyamadigim ) korku dolu anlarimda yol gösteren, Ilahi-Ask ile baglayan..anların sürecine girdim. Hazreti Ali a.s. Divani, adli bir Kitapcik elime geçmişti.(bunu sonradan shia Alimlerimize sordugumda, cevrilmesi zor oldugundan,ki beyitlerin derin anlamlarini yitirmemesi bakimindan, henüz türkceye cevrilmedigini söylediler)..
                          Bu maneviyat yogunlugunu yasarken kendimde.. cevremdeki hayat yönünün yanlis gidishattini daha iyi kavramaya ve uzaklasmaya basladim. Artik birseyler yerli yerine yerlesiyordu, yön belirleniyordu.. Sonsuz Sükür Rabbime..

Bunlarla birlikte o "tuhaf" esrarengiz diye bahsettigim sürecte basladi.. Bunlari anlatirken zorlaniyorum cünkü hala bazi seyleri yasiyorum. Kendimi cok zorladim bu sürecte bazi anlari unutmak yada hatirlamamak icin,dolayisiyla anlatim tarzimda size "tuhaf" gelebilir,bundan ötürü hosgörünüzü istirham ederim!..

-devam edecegim insaALLAH!-

Yorum

Zahra kardeşimizin yaşadığı süreçlerin hakikat olduğuna ben adım gibi eminim..

çünkü hala daha etkisinden kurtulamamış. bunun izlerini yazılarından hissediyorum..

Örneğin son paragrafı inceleyelim:

"Bunlarla birlikte o "tuhaf" esrarengiz diye bahsettigim sürecte basladi.. Bunlari anlatirken zorlaniyorum cünkü hala bazi seyleri yasiyorum. Kendimi cok zorladim bu sürecte bazi anlari unutmak yada hatirlamamak icin,dolayisiyla anlatim tarzimda size "tuhaf" gelebilir,bundan ötürü hosgörünüzü istirham ederim!.."

burada son cümlede anlatırken yeniden hatırlayıp o anların heyecanının yaşandığını hissediyor insan.. bu yüzden cümleyi noktalayacak şekilde kuramamış kardeşimiz..

Rabbim kendini bu ilahi nurlardan hiç bir zaman mahrum etmesin.. Ve bize de bunlardan istifade etmeyi nasip etsin...

Yorum

Cevremdeki kisilerin tuhaf davranislari dikkatimi cekiyordu,özellikle bazi kisilerin. Bunlar oldugumuz yerde devamli olup samimi olmaya calisiyorlardi bizimle, sezgilerimde pek iyi niyetli olmadiklarini görüyor, daha önce calistigim yerdeki bazi kisilerden dolayi tecrübelerime göre, uzak kalmaya calisiyordum iyilikle, onlarsa sanki bir nedeni varmis gibi devam ediyorlardi samimi olmada israra.

Böylece sanki icten ice gizli bir cekisme basladi aramizda onlarla. Mesela, samimilik kurmak icin devamli bir baska konuyla geliyorlardi. Ben de bir sekilde sonuca getirip cekiliyordum, "niyetiniz iyi degil uzaklasin" der gibi. Zamanla, bunu anlayip, baska bir uygulamada bulundular gibime geliyor.

Baktilar ki ilerleme olmayacak kendi niyetlerince, iclerinden biri kaldi gidip gelen. Bu kisi, arkadasca yaklasim sergileyip, digerlerinden farkli oldugunu yansitmaya calisiyordu. Bakayim dedigi gibi mi dedim. Bir cok sey anlatiyordu, kuslardan kafeslerden vs.. Diger taraftan da tüm davranislarimi izliyor, bazi konulara girdiginde ses tonunu degistirerek bir seyler anlatiyordu imali olarak.

Düsünmeye basladim artik ya bu kisilerde tümden denge bozulmus, ya da bende bir seyler var. Bu sefer ben üstüne gitmeye basladim konunun, bu tuhafliklardan oldukca bikmistim. Ve sordum acikca, "ne yapilmaya calisiliyor niyet nedir" diye.

Ilgi alanimda "Insan Davranislari", "Psychologie", "Sosyologie" ve insanlara yardim etme belirgin özelliklerimden biri oldugundandir, Hemsirelik Staji yapiyordum, neden en onlara çok takıldım sorusu akla gelebilir ya da onlar neden özellikle benimle ugrasiliyor sorusu...

Ve sonunda derin konulara girmeye basladik, haftalarca süren. Cok ilginc ve anlam veremedigim konulardi. Sunu fark ediyordum ki, konu ne zaman Dine ve özellikle Imam Ali a.s. vs.. gelse (Ali divani kitabindan okuyordum), yüzü eksiyor, davranislari baskalasiyordu. Bu durumdan ben de tedirgindim. Kitabi okurken ellerim o derece titremeye basliyordu ki, kahve bardagini dahi tutamiyordum. Buna karsi dualar okuyordum duruluyordu. Ne oluyordu anlayamiyordum, o birseyler yapiyor ve ben de buna dua ile engel olmaya calisiyordum. Bundan iyice rahatsiz oldugumdan artik görüsmeyi devam ettirmek istemiyordum.

O Farkina vardi, karsi cikti. Tüm bu olanlarin nedenini sordum "pek normal seyler degil" dedim. Bana, "senin yerine gecmek istiyordum" dedi, bu da nedemek, diye düsündüm, ama iyi birsey degildi ve "Allah izin vermez" dedim. Böyle oldugunu görünce, ki bunun hastaligi kendi icindeydi, bundan kesin uzaklasmam gerek diye düsündüm. .Ve uzaklastim.
                              Burayi gecmek istiyorum!

Imam Alinin (a.s.) buyurdugu gibi ".....kalplerinde birer akrep vardir".

Olayin cok ilginc yani da, "Ali Divani" Kitabini okudugumda yasadiklarima, ne yapmam gerekene dair cümleler görüyordum ve ona göre de davraniyordum ve oldukca da yararini görüyordum! Elhamdulillah! Tüm bunlarla birlikte Imam Ali a.s. sevgi gittikce artiyor, artiyordu!

Bu olayin devaminda artik pek bir yere cikmamaya basladim, Kitaplarla mesgul oldum, özellikle "Ali Divani" ile. Gün be gün birseyler olmaya basliyordu..hep iyi olmayan rüyalar görüyordum,o kisilerle ilgili, kötü seylerle ilgili.. Bildigim ve yeni ögrendigim Nadi Ali duasini (bu alevi kitabinda biraz baska idi) uyanikken devamli okumaya basladim. Öyle duruma geldi ki uyanikken dahi birseyler hissediyor,geceleri uyumak istedigimde iyi olmadigini sezdigim sey hissediyordum. Rabbime bildigimce dua ediyor,yardim diliyordum ki artik bir an zor geciyordu dua etmeden, sanki durdugum an daha kötü seyler olacakmis gibi hissediyordum. Birseyler oluyordu bedenime de. Artik geceleri uyumuyor sabahi bekliyordum.

Bu arada gördügüm Rüyalar oldu iyi ve iyi olmayanlarla,bazisini hatirlayip bazisini tam hatirlamiyorum, ..Dolunay vs..vs.. hatirladiklarimdan biri.. Bir kayalik yerde saglam sanki celikten yapilmis bir bina,bir tarafi da deniz olan yerde Imam Aliyi a.s. iki kisi koluna girmis götürüyordu, bende onlari takib ediyordum ama birsey yapamanin siddetli hüzünüyle, onlar binayi gecince, birden binayi kosarak cikiyorum, bilmem kac kac, Imamimizin a.s. yattigi yere gelinceye kadar durmuyorum, orda zülfikarla birlikte Imamimizin a.s. adinin cizildigini görüyorum, gerisini...hatirlamiyorum! Daha sonra Imam Hasan a.s. ile ilgili ve ..ve..

Bir gün, sanki birsey benim disari cikmami istiyor gibi hissettim,iyi bir histi sezdigim, disari ciktigimda ayaklarim kendi götürüyormus gibi, dogruca sunni camisine gittim. Bir kac kitabi disari cikarmislardi, kirmizi kapli, üzerinde "Siginilacak Dualar" yazan Kitapcigi aldim ve dogruca eve geldim. Öyle ilginctiki, rüyada gibiydim,o yasadiklarimdan, gece uykusuzluklarindan olan hal ile, sanki ben birakmistim kitabi oraya, gidip aramadan direk önünde durdum, aldim eve geldim uyandim gibi,hayalle gercek arasinda birseydi sanki!

Artik ordaki Dualari sabah aksam ve gece (Yasin-Vakia-Mülk-Rahman vs..) oldukca okuyor ve zikirleri cekip duruyordum. Aileme bahsetmeyi istemiyordum, yasadiklarim oldukca güc oldugu halde, hissettirmemek istiyordum, ya doktora yada herhangi bir hocaya götürler düsüncesi ile

Yine bilemeyecegim,kac gün öylece okudum, dualar ettim.. Rüyamda, penceremden asagi bakiyordum asagida insanlar toplanmisti egleniyorlardi galiba,birden, yukarda bahsetmis oldugum kisiyi gördüm, elinde kücük siyah köpek yukari, bana bakiyordu, pencereden cekildim, birde baktim o ve köpek yanimda,köpek elimi isirmaya calisirken, birden bir aydinlik oldu,pencereye cevirdim basimi, baktimki Günes geldi, nerdeyse iceri gececek gibiydi,isinlarinin odama dolmasiyla birlikte, o ve köpek yok oldu..devamini hatirlamiyorum, bir sevincle kalktim ki, bunu artik iyiye gidecek hersey diye anladim, öylede oldu. Sonsuz hamdu senalar olsun Rabbime! ALLAH-U EKBER!

Fakat sürec devam ediyordu! Tüm bunlari yalniz yasiyordum ve ne oldugunu ne yapmam gerektigini henüz bilmiyordum. Bir anlayana ulasmak istiyordum, aklima alevi dedesi geldi, dernege gidip sordum, bir Seyyid dede var deyip tel'ini verdiler, aradim sagolsun davet etti, gittigimde hanimi vardi birde oglu, fakat oglu arkasi dönük birseyler yapiyordu, odaya buyur ettiler,ben anlatmaya calisirken olanlardan, vitrinlerinde imam Ali a.s. ve duvarlarinda 12 Imami a.s. gösteren resim duruyordu,kendimi alamiyordum bakmaktan.
                              Sonra oglu geldi yakin yerde yan tarafimda oturdu, utancimdan bakmadim, "hosgeldin" dedi,basimi cevirip "hos buldum" dedim ama dondum kaldim, sanki Imam Hüseyin a.s. a baktim.., "Rüyayla Gercegi karistiriyormuyum artik,Psycholojim mi bozuldu" diye düsünürken tekrar dedeye baktim saskin saskin,oda basini tasdikler gibi sallayinca, artik düsüncemde durdu hersey de.., sonra dedenin oglu kalkti gitti yine.

Ne olduguna anlam veremeden,hanimi geldi ikramla, ALLAH razi ve yardimcilari olsun ins. Dede ile konusmamiza devam ederken Ilahi yardim aldigimi söyledi ve bana bazi dualari okumami söyledi ve Imam Alinin a.s. bir kolye'de resmini hediye etti. Onu görünce kendimden gecercesine aglamaya basladim,sonra utancimdan toparlandim zar zor,sagolsunlar anlayisla karsiladilar, ve duayla yolladilar!.

-Devam edecek ins.-

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X