Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

NEDEN Şİİ OLAMIYORUM?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: NEDEN Şİİ OLAMIYORUM?

[quote author=Barış87 link=topic=17527.msg106314#msg106314 date=1285974318]
    bakın ben senelerce İmamı Rabbaninin Mektubatını, Abdulkadir Geylaninin Gunye'sini, İmam Gazalinin ihya'sını okudum. Hatta İbni Teymiyyenin Şii alim İbnül Mutahhara karşı yazdığı kitabıda okudum. Yani tamamen Ehli Sünnet kaynaklarını okudum. Sizde Şii kaynakları okumuşsunuz. Ben şimdi Şii kaynaklarıda okumaya başladım. Pekçok konuda ŞİA gayet mantıklı bunu görebiliyorum.

Ama şu konuyu nasıl aşacağım. Acaba gerçek İslam Sünnilikte, Şiilik İslamın prestijini korumak için mi mantıklı yorumlar yapıyor.
    [/quote]

bende hep ehli sunnet okudum sonra şia okudum ve şia kesinlikle hak geldi.hele o muaviyeyi savunmalar hele o yezidi ak cıakrmaya calısmalar bunları gorunce kesin olarak şiaya geçtim.

Yorum

[quote author=Barış87 link=topic=17527.msg106314#msg106314 date=1285974318]

Ama şu konuyu nasıl aşacağım. Acaba gerçek İslam Sünnilikte, Şiilik İslamın prestijini korumak için mi mantıklı yorumlar yapıyor.
      [/quote]

Allah aşkına gerçek islam sünnilik ise nasıl sünnilikta hatalar olabiliyor sünnilik hatalı ise islam hatalıdır islam hatalı ise vahiy hatalıdır vahiy hatalı ise haşa Allah hatalıdır

Ama bizler biliyoruz ki Allah hertürlü eksik likten münezzehtir bütün müslümanlar buna inanır
      Siz bir müslüman olarak buna inanmıyor musunuz? Eğer inanıyor iseniz gördüğünüz hatalara nasıl islam diye biliyorsunuz
      Yahut şiilerde hata olmadığını yada sünnilikteki hataların bertaraf edildiğini bunuda hem kurana hem sünnete dayandırarak yaptıklarını gördüğünğz halde bunu nasıl şiilerin uydurduğu bir yöntem olarak alıyorsunuz

Çelişki ne kadar büyük

Bunu hocamızın miras paylaşımında aktardığı yazıda da gömrdük

Ben verilen linkteki şiilerin cevabını okuduğumda ALLAH-U EKBER dedim Hamdolsun Rabbime ki bu mektebe tabiyim çünkü bu mektep vahye dayandığından hakı takip ettiğinden ve islamın var olduğu günden beri hiçbir zaman dünyalık gütmediğinden hep hakı aldı hep islamın verdiğini aldı canı pahasına hep doğrulara ulaşmayı arzuladı
      Bazıları gibi zorlulardan kaçıp sultanların yağlı sofraların da oturmak için altın kesele ulaşmak için hakkı terk ettmedi
      Tarihe bakın bunların hepsini göreceksiniz
      Ben inanıyorum ki siz eğer buraya kadar gelip şiinin hakkılığını gördü iseniz bundan sonrada hakkın sofrasın da ebediyyen oturacaksınız
      Ama bunun içn beyninizi kemirn şeytanlardan uzak durmalsınızolaylara kişileri baz alarak değil islamı baz alarak bakmalısınz Bütün kaynaklrı araştırın göreceksiniz ki hak her zma olduğu gibi yine tk bir tanedir ve hakkı yaşayan yalnızcabir mektep vardır oda şiiliktir
      Rabbim hakkı görmeyi ve haktan yana olmayı nasip eylesin inşAllah
      "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
      "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

[quote author=Esedullah link=topic=17527.msg106298#msg106298 date=1285966613]
        bu durumda senin her zaman söylediğin: ''şia delillerini karşı tarafın kaynaklarından alıyor'' lafın havada kalan bir laftır.

önce bir yanlışı düzeltelim: 'şia delillerini karşı tarafın kaynaklarından alıyor' değil; "şia delillerini karşı tarafın kaynaklarından da ispatlıyor" olacak..
        bu kaynaklar batılsa bu kaynakların onayladığı şiada batıldır demektir.
        değilse neyi tartışıyoruz?
        [/quote]

evet ama tek şartla: şianın batıl olması şartıyla..

ama şia hak..

bu yüzden asıl sizin dediğiniz havada kalır. Allah batıl kaynaklarda da samimi, gerçeği bilmeyen insanlar yollarını bulsunlar diye ok işaretleri koymuştur. ki o yolda devam etmesinler..

tıpkı muharref tevratta Peygamber s.a.a.'in geleceğinin mücdelendiği ve bu ayetlerin asla tahrife uğramadığı gibi.. Ki bu sayede:

1- kendi sahih bildiği kitapları halisane okuyan ama hakikatlerden habersiz samimi yahudi ve hristiyanlar hakikati görsün bu ok işaretiyle İslam ve Muhammed s.a.a.'u ulaşsın araştırmak için kafasına soru işareti çıksın diye.

2- hakikati görse bile inat edip bulunduğu yol üzere sabit kalcak olanlara hüccet tamamlansın ve öteki dünyada: biz Kur'an ve Muhammed s.a.a.'ten habersiz idik habersiz olduğumuz bir şeyden nasıl sorumlu olalım diye itiraz edemesinler diye..

şimdi incil ve tevratta Peygamberimiz s.a.a.'in hak olarak geleceğine dair mücdeler İslam'ın mı batıl olduğunu gösterir yoksa o kitapların mı hak olduğunu ya da o kitapları muharref olmadaklarına yeterli kanıt mı oluşturur?

İşte dier hadis kitaplarında şianın hak olduğuna dair mütevatir düzeyindeki hadisler de böyle ok işaretleridir. ben bu hadis kitaplarını okumamış olsaydım şia alimlerinin kitaplarını okuduğumda asla şii olmazdım. çünkü onlara güvenmezdim ki. adam kendi ekolünü tabi ki hak gösterecek savunacak derdim. Ama dediklerinin doğru olduğunu zaten biliyordum. çünkü kendi güvendiğim sünni hadis kitaplarından aynı orda dediklerini okumuştum.

şia hak olduğu için tüm ekollerin kitaplarında delilleri mevcuttur. bizim bu sitedeki "BEN GÖRDÜM (GÜNCEL SÜNNİ KİTAPLARDA ŞİİLERİN DELİLLERİ) adlı başlığımıza baktığınızda bunları fazlasıyla göreceksiniz.. Allah her tür kitaba hak şianın delillerini koymuş ki hüccet tamamlansın samimi hakikat peşinde olanlar da gidecekleri doğru yönü bulabilsinler..

aklen de hakkın her yerde bulunması, herkesin göreceği şekilde ortada olması Allah'ın adalet ve hikmet sıfatlarının da bir gereği değil midir? bunun zıttı durumunda yani hakikatin her yerde olmaması, tanrının güçsüz ya da hikmetli ya da adaletsiz olacağı anlamına gelmez mi?...

bu gün bizim sünni kaynaklardan gösterdiğimiz delillere iman etmeyenler kendi eserlerini okumamış olanlardır. kendi eserlerin okumamışlar bize de güvenmiyorlar bu durumda bizim, sünni eserlerde bunlar bunlar var dememiz onlara güven ve bilgi anlamında bir katkıda bulunmuyor..

bu sorunun kalkması için biz sünnilere kendi temel kitaplarını okumalarını öneriyoruz sürekli..

tıpkı yabancı dil öğrenen birinin kendi dilini iyi bildiğinde başarılı olması gibi..

Yorum

BIZ SUNNI KAYNAKLARININ TUMUNUN BATIL OLDUGUNU ASLA SOYLEMEDIK .TEVRAT VE INCILIN TUMUNUN BATIL OLMADIGINI SOYLEMEDIGIMIZ GIBI.

Yorum

[quote author=Esedullah link=topic=17527.msg106312#msg106312 date=1285969201]
            edebiyat para etmez hergün versen konferans
            malı canı verenler zaferleri tadacak.....

diye bir şiir vardı..
            [/quote]

edebiyat para etmez ama şiir edebiyat değil onunla cevap veriyorsunuz öyle mi?

biz edebiyat yapmıyoruz. biz ilimsiz hiç bir hareketin, Ehlibeyt hakikatinden uzak hiç bir ekolün başarı şansının olmayacağını başkalarının payandası olmaktan kurtulamaycağını söylüyoruz..

Yorum

Qumu aşka:

1.bugünkü muharref tevrattan ve incilden Kurana Ve Hz.Muhammed(s.a.a.)e delil getirebilrmisin.eski tevrat ve incilde imamların değindikleri rivayetlri değil bugünkülerde?

2.ehlisünnet kaynakları batılsa ve şia bu kaynaklardan kendini isbatlıyorsa bunu ikide bir dile getirmenin bir mantığı yoktur.bu durumda yine senin söylediğin: ''ateistler delillerini Kurandan alıyorlar'' sözü ile Ateistliğinde hak olduğunu kabul etmemiz gerekiyor.

3.ehlüsünnet kaynakları size göre batıl olsada bize göre haktır.bizim hak kabul ettiklerimizin içinde mütevatir olan ve olmayanı ayırtedecek muaazam bir hadis usulü ilmi geliştirilmiştir.siz olayalara derinlemesine değil zahiri olarak baktığınız için karşınıza çıkan herşeyi 'haktır.. batıldır' yada mütevatirdir değildir anlayışıyla değerlendiriyorsunuz. bizim kaynaklarımızı nasıl anlamamız gerektiğini bizden daha iyi bileceğinizi sanmıyorum.

Yorum

1)

1 Tanrı adamı Musa, ölümünden önce İsrailliler'i kutsadı.
                2 Şöyle dedi: ‹‹RAB Sina Dağı'ndan geldi, Halkına Seir'den doğdu Ve Paran
                Dağı'ndan parladı. On binlerce kutsalıyla birlikte geldi, Sağ elinde halkı için alev alev
                yanan ateş vardı. (Tevrat- Zebur) Yasanın Tekrarı Bölüm 33

http://www.yasamsozu.com/uploads/4/1...vrat_zebur.pdf

BÖLÜM 33

Yas.33: 1 Tanrı adamı Musa, ölümünden önce İsrailliler'i kutsadı.

Yas.33: 2 Şöyle dedi: "RAB Sina Dağı'ndan geldi,Halkına Seir'den doğduVe Paran Dağı'ndan parladı.On binlerce kutsalıyla birlikte geldi,Sağ elinde halkı için alev alev yanan ateş vardı.

Yas.33: 3 Ya RAB, halkları gerçekten seversin,Bütün kutsallar elinin altındadır.Ayaklarına kapanır,Sözlerini dinlerler.

İncilden de arayıp bulayım mı yoksa bu yeterli mi, çünkü vakit kaybı oluyor...

2)

Evet ataistler işlerinde doğru olmak şartıyla yani delilleri çarpıtmamak şartıyla Kur'an'da dediklerini ispatlıyabiliyorlarsa doğru olurlar.. ama onlar sahtekarlık yapıp delilleri çarpıtıyor ve asılsız iddialarda bulunuyorlar.

ve biz en önemli tüm inanç ve yaşam ilkelerimizi muhalifleriimizin temel kitaplarından ispatlıyoruz. Örneğin imamet ehlibeyt vs. Ataistlerin en önemli iddiaları olan tanrının yokluğu ve Kur'an'ın çelişkili olduğunu ifade eden bir ayet mi var Kur'an'da bu ayeti göstermeleri gerekmez mi eğer doğru bir çıkarsama ile benzeteceksek?

3)
                "3.ehlüsünnet kaynakları size göre batıl olsada bize göre haktır.bizim hak kabul ettiklerimizin içinde mütevatir olan ve olmayanı ayırtedecek muaazam bir hadis usulü ilmi geliştirilmiştir.siz olayalara derinlemesine değil zahiri olarak baktığınız için karşınıza çıkan herşeyi 'haktır.. batıldır' yada mütevatirdir değildir anlayışıyla değerlendiriyorsunuz. bizim kaynaklarımızı nasıl anlamamız gerektiğini bizden daha iyi bileceğinizi sanmıyorum."

bize göre tam anlamıyla batıl değildir öncelikle bunu düzeltelim. dediğiniz hadis usulünü biz okuduk. İlahiyat mezunu olduğumu size hatırlatırım. onları bilmedikçe bizi hadis dersinden geçirmeyen bir hocamız vardı. O muazzam hadis usulü ilmi sonucunda

1- mütevatir hadiser kimeine göre 1 kimine göre 25 kimine göre yüzlerce değil mi?
                2- yine o ilim sayesinde aklın kabul etmeyeceği komedi ve tevhide aykırı hadisler kitaplara geçti değil mi?
                3- o halde kaynaklarınızla ilgili bize çelişkisiz cevaplar verin. bunun için bir başlık açalım?

Yorum

YUKARI ÇIK
                Çalışıyor...
                X