Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

NEDEN Şİİ OLAMIYORUM?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

NEDEN Şİİ OLAMIYORUM?

Selamun aleykum, 5 yaşımdan beri Ehli Sünnet mezhebine göre eğitim aldım. Son 2 yıla kadar koyu bir Sünniydim. Şimdi daha tarafsız bakmaya başladım. İkisi arasında kaldım adeta. Araştırmaya devam edeceğim ama niçin Şii olamıyorum çünkü:

Ehli Sünnetin büyük imamları olan HASANI BASRİ, İMAM EBU HANİFE, İMAM MALİK, İMAM GAZALİ, İBNİ RÜŞD, İMAM RABBANİ gibi alimleri düşünüyorumda bunlar neden Şii olmadılar, ben bunlardan dahamı akıllıyım sanki diye düşünüyorum. Oysaki İmam Ebu Hanife Caferi Sadık hz.nin talebesiydi birde, sonuçta Şii olmak şart ise mutlaka olurdu diye düşünüyorum. Çünkü şart olsa Hz.Cafer onu Şii yapardı diye düşünüyorum. Demekki Şii olmakta şart değildir diye düşünüyorum. HASANI BASRİ ise HZ.Aliye çok yakın bir kişilik. Hatta süt yoluyla akrabalığı var Hz.Aliye. Ama Hasanı Basride Şii olmamış dikkat edersek.

Ynt: NEDEN Şİİ OLAMIYORUM?

hak ve batıl kişilerle belli olmaz.daha oncede pek çok bilimadamı ateist demek ki ateizm dogru olabilir yazmıştın.hindistanda da bir milyar hindu var o kadar adam aptal mı ki hindu olsun demek ki inekler ilah demen lazım aynı mantıkla.

HASBUNALLAH

Yorum

imam malik imam gazali bunların nesi büyük.imam gazali son derece sığ bir adam.kitaplarını tiksinerek okudum.yezidi bile savunan adam dolayısıyla şia güneşini gormemesi doğal cunku manen ama bir insan.imam malik ise tam bir emevi, beslemesi.

Yorum

[quote author=Barış87 link=topic=17527.msg106271#msg106271 date=1285954613]
        Selamun aleykum, 5 yaşımdan beri Ehli Sünnet mezhebine göre eğitim aldım. Son 2 yıla kadar koyu bir Sünniydim. Şimdi daha tarafsız bakmaya başladım. İkisi arasında kaldım adeta. Araştırmaya devam edeceğim ama niçin Şii olamıyorum çünkü:

Ehli Sünnetin büyük imamları olan HASANI BASRİ, İMAM EBU HANİFE, İMAM MALİK, İMAM GAZALİ, İBNİ RÜŞD, İMAM RABBANİ gibi alimleri düşünüyorumda bunlar neden Şii olmadılar, ben bunlardan dahamı akıllıyım sanki diye düşünüyorum. Oysaki İmam Ebu Hanife Caferi Sadık hz.nin talebesiydi birde, sonuçta Şii olmak şart ise mutlaka olurdu diye düşünüyorum. Çünkü şart olsa Hz.Cafer onu Şii yapardı diye düşünüyorum. Demekki Şii olmakta şart değildir diye düşünüyorum. HASANI BASRİ ise HZ.Aliye çok yakın bir kişilik. Hatta süt yoluyla akrabalığı var Hz.Aliye. Ama Hasanı Basride Şii olmamış dikkat edersek.

[/quote]

Hasan Basri Hz Ali zamanındada yaşamış biridir. Tabiinin büyüğüdür. Ama siz kendiniz söylüyorsunuz Şii olamamış. Hz Ali zamanında yaşayıp O mübareğe biat etmemek ve Şii olmamak direk olarak Resulullah'a muhalefettir.

Zaten bu gibi olaylara tek bir hadis yeter: Ali Hak İle Hak Ali iledir . Ali nereye dönerse hakta oraya döner.

Yorum

Değerli kardeşim Barış. İnan ki ben kendi derdimin dermanını Hz Ali'de buldum. Kısacası Hz Resulullah Hz Ali Hz Fatıma Hz Hasan Hz Hüseyin ve 9 Evladı benim hayatımın rehberleri ve sultanları oldu. Huzurum onlar sevincim onlar ve inşallah şefaatçim onlar.

Yorum

[quote author=islam-devleti link=topic=17527.msg106288#msg106288 date=1285962290]
            Değerli kardeşim Barış. İnan ki ben kendi derdimin dermanını Hz Ali'de buldum. Kısacası Hz Resulullah Hz Ali Hz Fatıma Hz Hasan Hz Hüseyin ve 9 Evladı benim hayatımın rehberleri ve sultanları oldu. Huzurum onlar sevincim onlar ve inşallah şefaatçim onlar.
            [/quote]

aynen oyle dostum bende imamın Ali ile yatıyorum imam Ali ile kalkıyorum.

Yorum

"Selamun aleykum, 5 yaşımdan beri Ehli Sünnet mezhebine göre eğitim aldım. Son 2 yıla kadar koyu bir Sünniydim. Şimdi daha tarafsız bakmaya başladım. İkisi arasında kaldım adeta. Araştırmaya devam edeceğim ama niçin Şii olamıyorum çünkü:"

bu kadar uzun yıllar benliğinize bilinç altına sinen her türlü sünni inanç ve yaşam ilkeleri sizleri hala etkilemeye devam ediyor. bu yüzden henüz tam özgür düşünemiyorsunuz. Sünni saltanat tarihinin büyüttüğü yetksizi insanların etkisini hala üzerinizden atamıyorsunuz.. Ancak sizin o tertemiz niyetle sorgulamanız sonuçta sizi doğruya iletecektir..

Bunlar tamamen sünni sultanların Ehlibeyt tehlikesine karşı koltuklarını sağlama almak için, şii muhalefetinin tüm ülke halkını sarışını önlemek için destekleyip büyüttükleri kimselerdir. Varlığını halkının ihtilafına borçlu onların her birini başka yöne çekecek dini liderlere borçlu olan Abbasi hükümdarlarının siyaseti idi bu. Yani Ehlibeyt başkanlığında bir dini aydınlanma olayı olmasın da ne olursa olsun.. Halk toplu olarak Ehlibeytin peşine takılmasın yoksa iktidarları sona erecektir.

Bu bir hakikat olarak kimi zaman açık açık kimi zaman da danışıklı döğüş şeklinde onları desteklerek yapılan bir siyasetti. Malik b. Enesi büyüten tamamen hükümdarlardır. Yazdığı muvattayı zorla ırak halkına kabul ettireceğini vaad etmişler ve bir an önce bitirmesini istemişlerdir..

Nitekim bu siyaset her zaman yöneticilerin kendilerine muhalif olanlara uyguladığı bir pasifize edici hareketti. Cumhuriyet tarihinde sünni alimlerin şeriat kurma çabaları da bu şekilde etkisiz hale getirdi. Yeni devlet halkla sünni şeriatçi alimlerin bağını koparmak için halkı kitaplara yöneltti. Bunun içinse Kur'an tercümesi görevi M. Akife, Tefsir görevi Elmalılı Hamdi Yazıra Buhariyi tercüme emri ise Diyanete verildi. M. Kemal bu işlerde görevli din büyüklerinden iki şarta riayet etmelerini emretti:

1- hurafelerden arınmış bir din anlayışı kitaplara yansıyacak

2- dil halkın anlayabileceği kadar sade olacaktı..

bu işlerin iç yüzünü sezen M. Akif Kur'an mealini yarıda bırakıp Mısıra göçtü. Diğer tefsir ve hadis tercümesi ise tamamlandı. Şimdi Elmalılı Hamdi Yazırı düşünün. Hak dini Kur'an dili adlı (sünniler açısından) derin güçlü tefsirini yazdı ki bu gün bile bu tefsir hala düzeyli ve okunan bir eserdir. Elmalılı Hamdi Yazır meşhur olmuştur. Ancak meşhur oluşu bu eseriyle olmuştur. ve devletin siyasetleri etkili olmuş sünni hilafet taraftarları yeni laik devletin kurulup kurumlarının oturuşunu engelleyememişlerdir. Onca muhafazakar ve dindar halka rağmen.

Çünkü M. Kemal istedi ki halk bu eserleri kendisi okusun ve din adamlarına muhtaç kalmasın böylece din adamlarının halk üzerindeki etkisi ve yönlendiriciliği ve bu arada vahdeti sağlamaları imkansızlaşsın. din herkesin kendisini öğrendiği ve bireysel yaşanan bir inanç ve sınırl hareket alanına sahip bir sosyal olguya dönüştü..

Bu bir sosyal vakıadır. Sünni açıdan düşündüğümüzde yeni sultanların cumhuriyet dönemi başlarında yaptıkları bu çalışmalar sonucu büyüyen din adamları büyük müdür küçük müdür? diğer yanda bu siyaseti farkeden ve sonu hep idamla sonuçlanan bir çok sünni alimin bu gün adlarını bile bilmiyoruz..

Tarihi sultanlardan okumak her zaman için bizi yanıltacaktır. islam'ın tarihini bu gün şiadan okuyunuz ki ortada olasınız.. Allah'ın hiç bir delil indirmediği haklarında hiç bir ayet hadis bulunmayan insanlar Ehlibeyt varken dini öğretip fetva verme, mezhep oluşumuna sebep olacak çalışmalar yapma hakkını nereden kendilerinde gördüler? Allah Hasan el Basri hakkında bir delil mi indirdi? Ebu hanife hakkında kendisine uyulacak büyük alim diye bir hadis mi var? Bu konuda eğer ayet aranacaksa: "Ya ataları bir şey bilmeyen kimselerse bu durumda da mı atalarına uyacaklar" ayeti söylenmlelidir. Çünkü biz vahye uymak zorundayız onları örnek almak zorundayız... Vahiyse bizi zorunlu istikamet olarak Ehlibeyte yönlendirmektedir...

Yorum

Barış kardeş şunuda bir düşün istersen: bugünkü anlamıyla şiilik ozaman varmıydı yoksa bu; imamlardan sonra birileri tarafından geliştirilmiş bir düşüncemi?
                bugün şiilerin durduğu nokta ile İmamların o zaman durduğu nokta aynı olsaydı dediğin gibi kimse Resulullahın Ehlibeytini bırakıp ne idüğü belirsiz sultanlara dinlerini satarlarmıydı? hemde bahsettiğin o büyük insanlar?

demekki (bana göre): kimse ehlibeytten yüz çevirmnediği gibi bugün ehlibeytin şiileri olduğunu iddia edenleride bir sorgulamak lazım.sorgulamak için ölçü İmamların hayatlarıdır.imamların hayatlarının ölçüsü Resulullahın hayatıdır...

Yorum

[quote author=Esedullah link=topic=17527.msg106291#msg106291 date=1285965756]
                  Barış kardeş şunuda bir düşün istersen: bugünkü anlamıyla şiilik ozaman varmıydı yoksa bu; imamlardan sonra birileri tarafından geliştirilmiş bir düşüncemi?
                  bugün şiilerin durduğu nokta ile İmamların o zaman durduğu nokta aynı olsaydı dediğin gibi kimse Resulullahın Ehlibeytini bırakıp ne idüğü belirsiz sultanlara dinlerini satarlarmıydı? hemde bahsettiğin o büyük insanlar?

demekki (bana göre): kimse ehlibeytten yüz çevirmnediği gibi bugün ehlibeytin şiileri olduğunu iddia edenleride bir sorgulamak lazım.sorgulamak için ölçü İmamların hayatlarıdır.imamların hayatlarının ölçüsü Resulullahın hayatıdır...
                  [/quote]

evet resulullahın ehlibeytini hic bırakmadılar huseyinle hep beraber savaşıp yazidi yendiler.kimse muaviyeye asker olmadı kimse yezide asker olmadı...ama ah bu şiiler hep kafadan uydurdular işte.oysa sahabe tabiin ne çok seviyordu ehlibeyti.sevgilerinin şiddetinden oldurduler.

Yorum

"demekki (bana göre): kimse ehlibeytten yüz çevirmnediği gibi bugün ehlibeytin şiileri olduğunu iddia edenleride bir sorgulamak lazım.sorgulamak için ölçü İmamların hayatlarıdır.imamların hayatlarının ölçüsü Resulullahın hayatıdır..."

peki bize imamların yolu mu daha net gelmiş yoksa Peygamberin s.a.a yolu mu? İmamların hayatlarının nasıl olduğunu mu Peygamberin hayatından öğreneceğiz yoksa Peygamberin hayatının nasıl olduğunu İmamlardan mı?

Ve bunları hangi kaynaklardan öğreneceğiz? Ben Ehlibeytten geldiği söylenen kaynaklarla bunların düşmanlarının onayladığı diğer kaynakları karşılaştırdım ikisini de gördüm. siz gördünüz mü?

O alim dediğiniz ve Ehlibeytin yanında yer almayıp Emevinin yağlı sofralarından beslenenelerin hadisleri mi bize gerçeği gösterecek yoksa, bu hadislerle oluşmuş itikad fıkıh ve diğer kurumlar mı?

Yorum

bu durumda senin her zaman söylediğin: ''şia delillerini karşı tarafın kaynaklarından alıyor'' lafın havada kalan bir laftır.

bu kaynaklar batılsa bu kaynakların onayladığı şiada batıldır demektir.
                      değilse neyi tartışıyoruz?

Yorum

buyuk insanlar diyor.adalrı buyuk ama kendileri küçük:ve onlar varken imamlarda vardı zaten.daha imamlar yaşarken imamları sattılar.hemd eilk imam aliden başlayarak

Yorum

edebiyat para etmez hergün versen konferans
                          malı canı verenler zaferleri tadacak.....

diye bir şiir vardı..

Yorum

bakın ben senelerce İmamı Rabbaninin Mektubatını, Abdulkadir Geylaninin Gunye'sini, İmam Gazalinin ihya'sını okudum. Hatta İbni Teymiyyenin Şii alim İbnül Mutahhara karşı yazdığı kitabıda okudum. Yani tamamen Ehli Sünnet kaynaklarını okudum. Sizde Şii kaynakları okumuşsunuz. Ben şimdi Şii kaynaklarıda okumaya başladım. Pekçok konuda ŞİA gayet mantıklı bunu görebiliyorum.

Ama şu konuyu nasıl aşacağım. Acaba gerçek İslam Sünnilikte, Şiilik İslamın prestijini korumak için mi mantıklı yorumlar yapıyor.

Yorum

[size=12pt]Saygı Değer Barış Kardeşim sizin için açtığım ve münazara bölümüne ekleyeceğim konuyu lütfen titizlikle okur musunuz? Ve ardından düşüncenizi ve ne anladığınızı yazar mısınız?

MALİK'İN EBU CAFER MENSUR'LA GÖRÜŞMESİ

http://www.velayet.com/index.php?topic=17535.0

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X