Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 29 \ Kamile

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: öğretmen

[quote author=mirzehan link=topic=15435.msg95998#msg95998 date=1279184559]
    hayırlı olsun kardeşim. Allah(c.c.) Hz Fatıma (s.a) şefatini nasip etsin size.

[/quote]

Yorum

peki o zaman ben herşeyi en başından anlatıyım.Ben liseye başladığımda çok fazla dindar bir insan değildim.Hatta hiç değildim.Hani şu an sokaklarda sık rastladığımız asi gençler vardır ya...işte bende onlardan biriydim.Allah hep hakkımızda veriyor.Ben okulumu kazandığımda çok üzülmüştüm.ama benim için hayırlı oolan buymuş demekki şu an çok mutluyum.Çünkü bu okula gitmesem öğretmenimle tanışmayacaktım.Her neyse......O günlerde hayatım çok zor geçiyordu.Malum ergenlik sıkıntıları falan.Ama din öğretmenimle tanıştım.İlk tanıştığında bize şii olduğu ile alakalı bir şey söylemedi.Sadece dersini anlatıp gidiyordu.Derste de bazen öyle can alıcı konulara parmak basıyordu kii....Bazen en inandığımız şeylerin bile yanlış olduğunu söylüyordu.(Mesela teravih namazının cemaatle kılınmayacağı)Böyle şeyleri ilk söylediğinde bende ona herkes gibi hiç dinlemeden tepki verdim.eve gelip annemlere öğretmenimin dediğini anlattığımda hep bana öğretmenime karşı çıkmamı tavsiye ettiler.Ama öğretmenim karşıma delilleri ile gelip beni söylediği şeyin doğruluğuna inandırmayı her seferinde başarıyordu.Bu bazen çok kafama takılıyordu.Bazen de ya doğruysa diye soruyordum kendi kendime.Üç sene böyle geçti.Ben artık lise 4.sınıfa geçmiştim.Sınav stresi yüzünden çok bunalıyordum.Bunaldığım zamanlarda kendimi bu konuları araştırıp kafa dağıtmaya verdim...Araştırdıkça konu beni daha da çok içine çekti.Gittikçe kendimi şianın tam içerisinde buldum...Öğretmenim hiçbir zaman sınıfta ben şiiyim demedi.Ama onun öyle olduğunu herkes biliyordu.Zamanla bende onun şii olduğuna kesin karar verdim.Çünkü söyledikleri şia ile birebir uyuşuyordu.Hocam bana Muhammed Ticani nin kitaplarını söyledi bir kaç kere.Hatta o kadar cesaretliydi ki okula bile getirdi o kitapları ve o kitaplar benim şii olmamda önemli bir etlen oldu.
      Bu konularda hiç bir zaman öğretmenimle birebir konuşmadım ama.Bu sene yollarım ayrıldı işte onunla.Ama
      konuşmayı da düşünmem çünkü ben bu konularda biraz utangacımdır
      Bu konuyu henüz aileme açmadım.Açıkçası açmayı da düşünmüyorum.Onlar hç bir zaman benim şii olduğumu bilmeyecekler.Çünkü böyle şeyleri kaldıracaklarını zannetmiyorum.Onlar hala beni sünni zannediyorlar bende anlamamaları için elimden geleni yapıyorum.
      Bizim okuldan hocamın dediklerinden tek etkilenen bendim sanırım.Belki başkaları da vardır ama benim gibi saklıyorlardır............

Yorum

Bu arada.....Bence de öğretmenim bu siteye kesin üye çünkü böyle şeylere çok meraklıdır.Ama Ben deşifre etmek istemiyorum

Yorum

ilginç bir hikayet. Aramıza hoş geldin kardeşim. Rabbim böyle öğretmenlerin sayısını artırsın..

işte hakiki meslek budur. Peygamber (s.a.a.) mesleği..

Rabbim öğretmeninizi Ehlibeytin a.s. şefaatine layık etsin ve ilmini daha da bereketlendirsin.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=15435.msg98936#msg98936 date=1281293977]
            ilginç bir hikayet. Aramıza hoş geldin kardeşim. Rabbim böyle öğretmenlerin sayısını artırsın..

işte hakiki meslek budur. Peygamber (s.a.a.) mesleği..

Rabbim öğretmeninizi Ehlibeytin a.s. şefaatine layık etsin ve ilmini daha da bereketlendirsin.
            [/quote]

Yorum

[quote author=Mevlüt link=topic=15435.msg96077#msg96077 date=1279212674]
              [quote author=mirzehan link=topic=15435.msg95998#msg95998 date=1279184559]
              hayırlı olsun kardeşim. ALLAH(c.c.) Hz Fatıma (s.a) şefatini nasip etsin size.

[/quote]
              [/quote]
              QUR WAY IS THE WAY OF İMAM MOOSA AL KADHEM
              WHO TEACHED US TO LİVE IN THE PRISON......

Yorum

[quote author=zülfikar darbesi link=topic=15435.msg96027#msg96027 date=1279194589]
                Ehlibeytin(a.s)kutlu ve hakka ulaştıran, ama bir okadarda çilelerle dolu olan mektebi rabbanisine hoş geldiniz.Rabbimiz basiretinizi açık eylesin,ayağınızı bu yolda sabit kılsın inşaAllah.
                [/quote]

Yorum

YUKARI ÇIK
                Çalışıyor...
                X