Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 29 \ Kamile

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Nasıl Şii Oldum - 29 \ Kamile

benim şii olmam tamamen okuldaki din kültürü öğretmenim sayesinde oldu.Ona herkes önyargıyla bakıyordu.Ama ben dediklerini araştırmıştım.Sonunda bu yola girdim.İyi ki girdim.Allah ondan razı olsun

Ynt: öğretmen

anlatsana hangi delil etkili oldu mesela

Yorum

mesela şiada abdest alırken ayakların mesh edildiği...Bunun kuranda yazdığını bilmiyordum..Çünkü açıkçası eskiden din ile bu kadar yakından ilgilenen bir insan değildim.Daha sonra kuranı açtım okudum.Sünniler niçin göz göre göre bu yanlışa saplanıyorlar diye çok merak ettim ve daha sonra şiaya yöneldim.Beni hz.alinin velayeti olayı da çok etkileişti.Oysa bize hep okullarda dört halife döneminin seçimle iş başa gelindiği için islamiyetin altın dönemi olduğunu söylerler.Evet!!!Tüm bunları bana din kültürü öğretmenim anlattı.Şşimdi ise liseden mezun oldum.Yani artık o derslerime girmeyecek.Ama çok şükür ki bana bunları fark ettirdi

Yorum

[quote author=kamile link=topic=15435.msg95943#msg95943 date=1279144796]
        benim şii olmam tamamen okuldaki din kültürü öğretmenim sayesinde oldu.Ona herkes önyargıyla bakıyordu.Ama ben dediklerini araştırmıştım.Sonunda bu yola girdim.İyi ki girdim.Allah ondan razı olsun
        [/quote]

Şii'liğe adım atışınız hayırlı olsun. Durumunuz Eşimin hikayesine çok benziyor. Maşaallah...

Yorum

MaşaAllah, Allah bu yolda daim etsin..
          "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

[quote author=SefaMerve link=topic=15435.msg95980#msg95980 date=1279174587]
            MaşaAllah, Allah bu yolda daim etsin..
            [/quote]

Yorum

hayırlı olsun kardeşim. Allah(c.c.) Hz Fatıma (s.a) şefatini nasip etsin size.

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Dİn dersi öğretmeninizin olumlu eleştirilerimi olumsuz eleştirilerimi faydalı oldu ?

mesela adbest hakkında din dersi öğretmeni Şii ler mesh eder derken yorumu neydi?

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Hoşgeldin kardeşim
                  ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Yorum

[quote author=mirzehan link=topic=15435.msg95998#msg95998 date=1279184559]

[/quote]

Yorum

[quote author=mirzehan link=topic=15435.msg95998#msg95998 date=1279184559]

[/quote]

Yorum

din dersi öğretmenim de şii idi zaten yani eleştirileri olumluydu derslerde de bize sürekli sünniliğin çelişkilerini anlatamya çalışıyordu....

Yorum

Ehlibeytin(a.s)kutlu ve hakka ulaştıran, ama bir okadarda çilelerle dolu olan mektebi rabbanisine hoş geldiniz.Rabbimiz basiretinizi açık eylesin,ayağınızı bu yolda sabit kılsın inşaAllah.

Yorum

[quote author=zülfikar darbesi link=topic=15435.msg96027#msg96027 date=1279194589]
                            Ehlibeytin(a.s)kutlu ve hakka ulaştıran, ama bir okadarda çilelerle dolu olan mektebi rabbanisine hoş geldiniz.Rabbimiz basiretinizi açık eylesin,ayağınızı bu yolda sabit kılsın inşaAllah.
                            [/quote]

Yorum

allahuekber
                              hoşgeldin bacım
                              hayırlı uğurlu olssun yolun
                              ehli beyt a.s. şefaatçin olsun
                              bu sitedeki arkadaşlar adına konuşuyorum kamile biz bu bölümdeki konuları okumayı çok seviyoruz dolayısıyla en ince ayrıntısına kadar hidayet yolculuğunu okumak isteriz
                              mesela din dersi öğetmeninn ne dedide kafanda soru işareti oluşturdu
                              öğretmenin açıkça şia olduğunu söylüyormuydu
                              birebir sohbetinde ne konuştunuz
                              hangi kitapları okudun
                              ailenin tepkisi nasıl oldu
                              baişka arkadaşlarındanda etkilnen oldum vs...
                              anlat bacım ki bizde okudukça hamdlarımız çokça yüreğimizden hgöklere kopsun ulaşsın
                              bu arada bu din hocanı biz tanıyormuyuz
                              içimden bir ses burda olduğunu söylüyorda
                              kendisinede duamızı gönderelim bu vesilesinden dolayı rabbim ona kerbela yollarını açsın imam zaman ağamızla beytullahta namaz kılmayı nasip etsin kendisine inşaallah
                              "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X