Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İmam Hüseyin ve Aşura Hakkında.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İmam Hüseyin ve Aşura Hakkında.

selamaleykum arkadaşlar.Arkadaşlar burada imam Hüseyin ve Aşura hakkındaki duygu ve düşüncelerimizi paylaşalım dedim.mümkün olduğunca kendi fikirlerimiz yada makalelerimiz olsun.İlk ben başlayayım.

Bismillahirrahmanirrahim
    Selat ve selam iki cihan peygamberi ve onun terteniz Ehlibeytine olsun!

Ey peygamberin ciğerparesi,ey Aliyyel-Murtaza’nın yiğit evladı,ey Fatıma’nın gönlünün gülü,ey göklerin ve yeryüzünün ziyneti;şehadetinin 1370.yılı ve biz seni hasretle anacağız.içimiz kan ağlayacak yine.Her ne kadar Fırat nehri kadar ağlayamasak bile,bir yudum su içtiğimizde hep aklımızdasın;serin bir yudum su içtiğimizde selat ve selamımız sanadır.(selam hz Hüseyine,lanet yezide)

Ya Hüseyin,sen kurtuluş gemisi,sen cennet gençlerinin efendisi,sen zulmün karşısında zerre kadar eğirlemeyen,islamı o tertemiz kanınla ayakta tutan,sen bizim gözümüze gönlümüze ışık yolumuza rehbersin.ALLAH a binlerce şükürler olsun ki,bizler senin Şialarınız,bununlada gurur duyuyoruz ve her yıl Aşura günü bunu tüm dünyaya haykırıyoruz.Selat ve selam sana ve yarenlerine olsun ya Hüseyin!

Hüseyincan biz biliyoruz ki,seni ve ashabını şehit eden o zalimlerin derdi senden yezit soysuzu için Biat almak değildi.Bedir’de Uhud’da Hendek’de baban Aliyyel-Murtazanın kılıcının ve cesaretinin karşısında duramayan kafirlerin intikamını almak içindi.O yezitin melunu deden hz Resulullahın öptüğü dudaklara sopayla vurup “Bedirde ölen dedelerim şu anı görse benimle gurur duyarlardı “buna örnek değimli.?Kafirlerin içindeki kin hiç bitmedi,intikam için çok beklediler ve deden iki cihan serveri peygamberimiz dünyaya gözlerini kapattıktan sonra senin şehadetine kadar uzanan ve bitmek bilmeyen zulumler başladı.önce baban Ali nin hakkı elinden alındı,ondan sonra annen Fatımaya hakaretler edildi,abin hz Hasanın ciğerleri parçalandı tabutu oklandı yetmedi bunlar kesmedi kafirlerin içindeki kini.Altı aylık Ali Asgar’ına kadar kıydılar doymadılar.o mübarek başını bedeninden ayırdılar.

Anamın Babamın ve benim canım sana ve yarenlerine feda olsun ya Hüseyin.Yazacak o kadar şey varki ne günler yeter ne sayfalar.Ey benim imamım ey benim seyidim,ey benim gözbebeğim.Ahirette biz Şialarından şefaatini esirgeme.Senin ve yarenlerinin hürmetine ALLAH bizleri bağışlanan kullarından karar versin.Canlarımız kanlarımız evlatlarımız sana ve evlatlarına kurban olsun!ALLAH senin,babanın annenin ve kardeşin imam Hasanın katillerine lanet etsin!

Selam olsun hür insanların imamına,selam olsun onun seçkin ve sadık ashabına,selam olsun altı aylık Asgarına,selam olsun Aliekberine,selam olsun Kasımına,selam olsun uzun kollu hz Abasına,selam olsun hz Zeyneb’e,selam olsun senin yolunda can veren ashabına yarenlerine,selam olsun dünyanın her neresinde senin için gözyaşı döken ŞİALARINA!
    ALLAH'ım Bütün Güzel Sözler Sana Söylemekle Güzeldir,Kırık Dökük de Olsa Kabul Eyle Sözlerimi.

Ynt: İmam Hüseyin ve Aşura Hakkında.

bu sitede daha önceki yıllarda aşura zamanında muharrem ayı etkinlikleri ve aşura ile ilgili yazılar yazılmadı mı? bence yazılmıştır. öyleyse bu bölümün 2009 özel aşura bölümü diye adlandırılması lazım.. ve bu senekiler burada yazılmalı, geçen yıllara da geçen yıllar diye ad verilmeli ve bunların tümü aşura ya da muharrem ya da kerbela diye bir başlıkta toplanmalı... bu arada benim daha önceki açtıım şu başlık da buraya taşınırsa, çünkü ben de bu seneki aşura ile ilgili olarak açmıştım...:

http://www.velayet.com/index.php?topic=10017.0

Yorum

Ynt: İmam Hüseyin ve Aşura Hakkında.

selamun aleykum hz zeynep peygamber şehri medine de dünyaya geldi güzel ismini dedesi koydu ZEYNEP cennette bir ırmağın adıdır zeynep babasının onuru anlamını da taşır amcası oğlu apdullah ile evlenmiş ve bu evlilikten iki çocuğunu da kerbela da kurban vermiştir fatıma gibi bir annenin kucağında yetişen hz zeynep kerbela hadisesinden sonra kufe ve şam,da yaptığı hutbeler sayesinde yezit hükümetinin sonunu hazırlamış ve bu hadisenin örtbas edilmesine engel olmuştur.selam olsun hz ZEYNEB,E ve allah cümlemizi şefaatlerine mazhar kılsın .sizden ricam bugün hz muhammed s.a.s ve onun tertemiz ehlibeytine 100 salavat getirin ve böylece binlerce milyonlarca salavat yükselsin allah hacetlerimizi kabul etsin

Yorum

YUKARI ÇIK
      Çalışıyor...
      X