Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

AŞURA KAYIŞDAĞI'NDA

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

AŞURA KAYIŞDAĞI'NDA

5 ARALIK 2011 PAZARTESİ
    09:00-12:00
    KAYIŞDAĞI USLU CAD.
    İMAM HÜSEYİN CAMİİ KARŞISI
    ATAŞEHİR
    Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Ynt: AŞURA KAYIŞDAĞI'NDA

Selamün Aleyküm,

Ömrünüzde birgün İmam Hüseyin (a.s) için yaşayın.Onun için birşey yapın.Ne yaparsanız yapın onun adını anın.Onun için ağlayın.
    işi gücü bırakın,sonra Allah'dan dileyin ne dilerseniz.
    Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

selam bizimle beraber ağlayıp karalara bürünenlere..

Yorum

İstanbulda yaşayan tüm şiaların hep birlikte ve çok başarılı organize ettikleri, üzerinde her türlü ihtilaf ve ayrılıktan uzak durarak başardıkları tek mektebi faaliyetti Aşura.
        Öylesine başarı sağlanmış ki Dünyaya örnek olmuş, Şianın merkezi konumundaki Ülkeleredeki ulemamızın takdirlerine şayan olmuş ve örnek gösterilmiştir İstanbul Aşurası.
        Her ehlibeyt dostu için çok önemli olmalı bunu korumak ve daha ihtişamlı kılmak.
        Maalesef bazıları farklı hesaplar içinde olabiliyormuş demek ki.
        Kişisel hesaplarına Hüseyni mesajın gücünü zayıflatmak bölüp parçalamak pahasına sarılan nadanlar da var olabiliyormuş maalesef.
        Yazık yazık hemde ne yazık vahhh.. vaaahhh......

Yorum

karşıdakini suçlayıvermek kendinin hep iyi yönlerine bakıvermek ancak kendinin yanlış yönlerini geliştirir.

oysa karşıdakinin gözüyle kendine bakıvermek çoğu zaman büyüyecek olan sorunları kaldırmanın imkanını tanır insanlara...

demek ki bi sorun var ki İmam Hüseyn a.s. yası farklı mekanlarda kutlanıyor..

Yorum

İşte ben tamda onu demek istiyorum. Bir sorun var. Biriyle diğer birisi arasında.
            Bu sorunu bu adam için o kadar büyük ki.
            Almış olduğu karar yapmış olduğu fiil Allahın dinine Peygamberin ehlibeytine ve oun pak yoluna zarar verme onun sesini cılızlaştırma yalnızlaştırma pahasına
            o şahsi davasının peşinde.
            Çünkü onun için birilerinin başarısının engellenmesi her şeyden çok daha önemli.
            Güneş balçıkla sıvanmaz misali, ehlibeyt dostları hiç bir zaman kimin ne hesap içerisinde olduğunu gözetmez ve Ehlibeytin sancağını yalnız sahipsiz bırakmaz.
            Ancak bu zaafiyeti oluşturmak isteyen ve bu uğurda çaba harcayanlar tarihe kara bir not olarak kaydedilecektir.

Yorum

Müslim büyük bir zan içersindesin ki bu yaptığıdan dolayı seni kınıyorum kişinin ne düşündüğünü bilmeen kendi fikrin veya başkalarının akıl vermesi ile karşında duran ve İmam için birşeylert yapmak isteyen kişileri böylesşine acımasızca eleştirme hakkına sahip değilsin!

Ama sana katıldığım bir nokta varki istanbulda Aşura tek bir yerde yapılmalı bu birlik katlanarak çoğalmalı ve daha ihtişamlı yapılmalı(Rabbim riyadan saklasın) ama teknolojinin dez avantajlarından birinide aşura günü için yaşıyoruz hastalar yaşlılar çocuklu bayanlar evleri uzak olanar diyor ki: nasıl olsa tv'den yayınlanıyor ben aynı matemi evimdede tutabilirim" bu rahatlığına düşkün olma aşurayı tam anlayamama (ki burda kendimizi hesaba çekmeliyiz yıllarca aşura mesajını tek bayrak altında dünyaya duyaran bizler kendi içimizde aşurayı anlayamamışız) aşuranın aynı şehirde ama farklı yerlerde düzenlenmesinden daha fazla sayıca çok olmayı engelliyor (bölücülük asla demem bu bir iftiradır)
              "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
              "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

müslim,
                git bunları onların yüzüne söyle,arkalarından konuşma.yapabiliyorsan tabi ki.

Yorum

Bu yas halkalı'da da yaşanacak,kayışdağında,ığdırda ve bir çok yerde.evde camide meydanda.şianın olduğu heryerde.

Yorum

müslim'in tamamen kin ve garaz dolu şahsi açıklamalarını tertemiz ve kardeşine karşı sevgi ve muhabbetle bakan şiilerden beri ilan ediyorum.. ayrıca tekrarı durumunda gerekli işlemlerin uygulanacağını duyuruyorum..

eğer suçlayarak kastettiği alimimiz ise, onun da süreki halkalıdaki aşura merasimine katıldığını da açıklıyorum...

Yorum

BU BİRLİK MESELESİNE BENDE KATILIYORUM ... AMA BİR NOKTADA AYRI OLMASIDA GÜZEL ÇÜNKÜ HUSEYNİ SEVDA BİR BAŞKA YERDEDE YANKILANIYOR... YOK EĞER OLMAZ DİYORSANIZ BU KONUDA HER ALİM NEFSİNİ AYAKLARININ ALTINA ALSIN BİRLİK OLSUNLAR... BU DÜŞÜNCEM KOMİK GELEBİLİR AMA BU DAVA BU FİKRİ GEÇEKTEN HAKKEDİYOR... BENCE TÜM ALİMLERE BU ÖNERİ SUNULMALI BİR DAHAKİ AŞURA TAKSİM MEYDANINDA OLMALI İSTİKLAL CADDESİ O KÜFÜR KOKAN SOKAK LEBBEYK YA HUSEYNLER İLE NECİSLERİNDEN ARINMALI BİR AN BİLE OLSA...
                      De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
                      (Tevbe Suresi 105)

Yorum

Aşura şimdiye kadar İstanbulda bir yerde yapılmakta idi. Öyle de devam etmeli. Çünkü bizler hep beraber dünyaya (hz.Hüseyin a.s)ın mesajını duyurma
                        peşindeyiz.
                        Bunu zaafa uğratabilecek her türlü şeyden kaçınmalıyız.
                        İstanbulda ayrı bir yerde Aşura merasimi düzenlemek zaafiyete yol açabilecek bir durumdur ve kaçınılmalıdır.
                        Ben kimseye ak yada kara demedim. Kim Aşurayı bölecek zaafa uğratacak bir iş yaparsa hesabını Allaha ve Peygamber(sav) verir.
                        Böylesine önemli bir olayda ayrılık yaratanlarda alkışlanmaz kınanır. Bunu yapan mektebi hesabı bir kenara bırakıp kendi şahsi hesabına bakmıştır dedim ve sözümün arkasındayım.
                        Her ortamda herkese karşı söylerim. Oradaki aşura programında olacağını söyleyen bir iki tane alimin yüzüne karşı söyledim.
                        Qoum kardeş sana gelince sen önce kendini bir hesaba çek. Öyle tehdit vari de konuşma. Sana kaç kere dedim gel seninle yüz yüze bir sohbet edelim.
                        Kendi savunduğun şeylerle bile tezata düşüyorsun bir çok kere bu tür huylardan vazgeç.
                        Beyza hanım madem sizde tek bir yerde olmasından yanasınız neden o zaman eleştirilerinizi o başka yerde ayrı aşura düzenleyenlere yöneltmiyorsunuz?
                        Huge bacı tabi ki diğer bütün vilayetlerde Aşura proğramları yapılacak. İstanbul başka Dünyanın gözü burda burada tekmerkezde güçlü olarak toplanmalı ve güçlü mesaj vermeliyiz.
                        Mufazzal bey Aşura bir mayıs gösterisi gibi bir miting değil, Şianın yoğun yaşadığı bir yerde ve şiaların kontrolunda olan bir alanda yapılmalıdır.
                        Yıllardır yapıla geldiği ve adının Aşura meydanı olduğu bir alanda yapılmaktadır. Aşura konusunda az çok bilgisi olan her vatandaş Aşura deyince Halkalıyı anımsar.
                        Amaç mektebe hizmet olmalı başkaca kaygı ve düşünceler işi sulandırmak yozlaştırmaktır.
                        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 08.08.2020, 15:29.

Yorum

[quote author=منتظر(Muntazar) link=topic=22213.msg136161#msg136161 date=1322347443]
                          BU BİRLİK MESELESİNE BENDE KATILIYORUM ... AMA BİR NOKTADA AYRI OLMASIDA GÜZEL ÇÜNKÜ HUSEYNİ SEVDA BİR BAŞKA YERDEDE YANKILANIYOR... YOK EĞER OLMAZ DİYORSANIZ BU KONUDA HER ALİM NEFSİNİ AYAKLARININ ALTINA ALSIN BİRLİK OLSUNLAR... BU DÜŞÜNCEM KOMİK GELEBİLİR AMA BU DAVA BU FİKRİ GEÇEKTEN HAKKEDİYOR... BENCE TÜM ALİMLERE BU ÖNERİ SUNULMALI BİR DAHAKİ AŞURA TAKSİM MEYDANINDA OLMALI İSTİKLAL CADDESİ O KÜFÜR KOKAN SOKAK LEBBEYK YA HUSEYNLER İLE NECİSLERİNDEN ARINMALI BİR AN BİLE OLSA...
                          [/quote]

tabi şayet bizim fikrimizin bir değeri varsa diyorum yoksa alimlerimiz bilirler en iyi yeri.. bence türkiyede yezidi düzen nerede ise tam oranın kalbinde yapılmalı. çünkü gerçek kerbelayı orası temsil eder...

müslim kardeş, halkalıdan geliyorlar tv'mize.. onlara takıl gel.. tv binamız müsait.. bol bol sohbet ederiz...

Yorum

bilindiği üzer artık aşura meydanı aşuranın düzenlendiği bir meydan olmaktan çıktı bir eğlence merkezi haline gelicek... ayrıca alanda hayli küçüldü bu yuzden istanbulun en merkez noktası Taksimdir neden olmasın AŞURA BİR NOKTADA MİTİNGTİR TAĞUTİ VE ZALİM DÜZENLERE KARŞI LEBBEY YA HUSEYN DEMEK SİZCE ONLARI PROTESTO DEĞİL MİDİR ? umarım yazdıklarımdan dolayı munafık ilan edilmem çünkü yukarıda Müslim kardeşin fetvası karşılık yazdım

Ben kimseye ak yada kara demedim. Kim Aşurayı bölecek zaafa uğratacak bir iş
                            yaparsa hesabını Allaha ve Peygamber(sav) verir.
                            De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
                            (Tevbe Suresi 105)

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=22213.msg136180#msg136180 date=1322382627]
                              tabi şayet bizim fikrimizin bir değeri varsa diyorum yoksa alimlerimiz bilirler en iyi yeri.. bence türkiyede yezidi düzen nerede ise tam oranın kalbinde yapılmalı. çünkü gerçek kerbelayı orası temsil eder...

[/quote]

KESİNLİKLE KATILIYORUM BU ÜLKEDE TAĞUTLARA KARŞI HUSEYNİ RUHU CANLANADIRMAK GEREK DEVRİM YAPALIM YAPMAYALIM KOMEDİSİ DEĞİL AMA HUSEYNİ DAVAYI GENİŞLETMEK İSTİYORSAK ARTIK AŞURANIN MEKANLARID GENİŞLETİLMELİ...
                              (Tevbe Suresi 105)

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X