Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

ehli sünnet kaynaklarında bozuk Tevhid inancı

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Vehabilerin Tanrısı ve Ona inanmayanların hükmü

biz ali allahtır diye inanmadığımız için mi sapığız
    HASBUNALLAH

Yorum

Ynt

Ne alaka kardeshim? Bu iddiada hangimiz bulunduk. Zira delil getirmezsen, iftira atmish olursun, en azindan, ben shahsima iftira atildigini düshünürüm.
      [move]Dünyadan adalet bekleme. Adalet sahibine zulmetmiş olursun.[/move]

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=12848.msg97051#msg97051 date=1279662259]
        biz ali allahtır diye inanmadığımız için mi sapığız[/quote]

imamlarımız a.s diyorlar ki, kim bize karşı aşırı gidenleri, bize ilahlık atfedenleri severse bize 2 kat düşman olmuşlardır. imamların haşa Allah olduğuna inanmak küfürdür ve insanı İslamdan çıkarır. böyle bir şeye inanan kimse kafirdir, necistir.

sizin inancınızın batıl olmasına sebep ise Tevhidinizin bozuk olmasıdır. siz haşa Allaha el, ayak, mekan nispet ediyor, Ona (kendizin bilmediği bir şekilde bile olsa) forma nispet ediyor, Onu sınırlıyorunuz. forma, şekil, sınırlı olmak ise Allahı cisimleştirmektir. oysa Allah hiç bir şeye hiç bir yönü ile benzemez. bu ayette buna işaret edilmiştir:

O'nun benzeri olan hiç bir şey yoktur. O, işitendir, görendir. Şura suresi 11-ci ayet

ayet açıkca bildiriyor ki, Allahın benzeri yoktur. yani Allah cisim ve suret değil. oysa size göre sizin bilmediğiniz bir şekilde de olsa Allahın haşa bir şekli, forması var. bu hem Kuranın açık nassına, hem akla aykırıdır ve küfürdür.

Yorum

biz ali allahtır diye inanmadığımız için mi sapığız

...
          akıllı konuş boş yere günaha girme...ondan bundan duyduklarını da yazma buraya insaflı ol araştır bakalım senin dediğin gibi mi şialık...
          Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
          Hz.Peygamber (saa)

Yorum

imamları okuyan bu iftiraya inanmaz

Yorum

direk ali allah demiyorsunuz ama allahın sıfatlarını ona veriyorsunuz.ali yardımcın olsun diye dua ediyorsunuz.alinin her zaman ve her mekanda nazır oldgunu dusunuyorsunuz cennet ve cehennemın taksımcısı diyorsunuz ki bunlar ilahın sıfatlarıdır.
              HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=12848.msg97258#msg97258 date=1279822821]
                direk ali allah demiyorsunuz .ama allahın sıfatlarını ona veriyorsunuz. ali yardımcın olsun diye dua ediyorsunuz.[/quote]

Yalan söyledikleri için onlara elem verici azap vardır. Bakara suresi 10-cu ayet

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=12848.msg97258#msg97258 date=1279822821]
                alinin her zaman ve her mekanda nazır oldgunu dusunuyorsunuz cennet ve cehennemın taksımcısı diyorsunuz ki bunlar ilahın sıfatlarıdır.[/quote]

şu cennet ve cehennemin taksimcisi meselesi ile ilgili bir şey aktaracağım. bir daha anlamadığın ve ya anlayamadığın şeyleri söylemezden önce sorup öğrenme zahmetinde bulun:

Vahhabiler ve onlar gibi modernistlerin sık-sık idda ettikleri bu sözlerin şirk olmasıdır. Oysa bu adamlarda zerre kadar akıl yoktur ve daha şirkin ne olup olmadığını doğru dürüst bilmiyorlar bile. "Ya Ali sen cennetle cehennemi taksim edensin" hadisi şafii alimlerinden birisine (şuan ismini hatırlamıyorum) sorulmuş, o da "sahihtir" diye cevap vermiştir. Soruyu soran şahıs "bu şirktir" diğince şafii alimi "Aliyi müminden başkası sevmez. Munafıktan başkası ise ona buğuz etmez" hadisini kabul ediyormusun" diye sormuş adam da "evet" demiştir. Şafii alimi "ee, şu halde Ali cennetle cehennemi taksim etmedimi?" diye sormuştur. Adam cevap veremeden çıkıp gitmiştir.

bir başka örnek de vere biliriz. Bazı sapıklar bizim Rasulullah s.a.a için "Alemlerin Sultanı" dememize itiraz ediyor ve "Alemlerin Sultanı Allahtır" diyorlar. Şimdi bu aklı kıt sapıklara şöyle cevap vermek isterim. Allah alemlerin sultanıdır ve tek hüküm ve hikmet sahibidir. Allah her şeyden, her güçten bağımsız bir sultandır. Ancak Rasulullah s.a.a böyle değil. O Allahın bir kuludur. Sadece olarak Allah Onu diğer kullarının velisi kılmıştır. Onu diğer kullarına Sulatn tayin etmiştir. Rasulullah s.a.a rızık veremiyor, öldüremiyor, yaşatamıyor, diriltemiyor, bağımsız değil. Rasulullahın s.a.a sultanlığı bağımsız ve mutlak anlamda değil. Bu yüzden bu şirk değil. Anlamayan, beynin kapasitesi kaldıramayanlara kısa bir örnek. Allah alimdir ama insanlardan da alim olanlar var ve biz onlara alim diye hitap ediyoruz. Bu şirk oluyormu?

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=12848.msg96980#msg96980 date=1279646330]
                  [quote author=EHLI-TEVHID link=topic=12848.msg96977#msg96977 date=1279645747]
                  eger boyle demişse ehli sunnet niye ahmed bin hanbeli tekfir etmiyor.[/quote]

çünkü Eşari ve Maturudi devrine kadar Ehli sünnet bu inançta idi. Eşari ve Maturudi döneminden Şia ve Mutezile gibi inamaya başladılar. şimdi ise bu inançtan dolayı vahhabileri sapık görüyorlar.[/quote]

Yorum

[img width=130 height=525]http://img87.imageshack.us/img87/5962/vahabia.jpg[/img]

resimde gördüğünüz Kadı Maristan adlı ehli sünnet alimine ait olan "Ahadis eş şuyuh es sikat" adlı kitabın 478-479 sayfalarıdır. işaretlenmiş yerlerde şu ifadeler var:

Hammad b. Seleme Sabitten, O da Enesten şöyle rivayet etmiştir: Rasulullah s.a.a "Rabbi dağa tecelli edince onu param-parça etti" (Araf 143) ayetini okudu ve "Allah baş parmağını diğer parmağının yanına koydu ve çırtma çaldı. bunun sonucunda dağ yere battı"

Humeyd (hadis üstadı olan) Sabite "bunu senmi söylüyorsun?" diye sorunca Sabit elini kaldırıp Humeydin göğüsüne vurdu ve "bunu Rasulullah s.a.a demiştir, bunu Enes demiştir, ben ise gizliyorum" diye cevap verdi.

hadis sahihtir

Yorum

ehli sünnet kaynaklarında bozuk Tevhid inanc

elmeddin iyide hadisin şerhine baktın mı kardeş

Yorum

ehli sünnet kaynaklarında bozuk Tevhid inanc

[quote author=Musavi link=topic=12848.msg115249#msg115249 date=1295205793]
                        elmeddin iyide hadisin şerhine baktın mı kardeş [/quote]
                        şerhi varmı bilmiyorum ama bunu şerh etsende bir şey çıkmaz. baksana iki hadis üstadı bu yüzden yumruklaşmış bile

Yorum

Elmeddin kardeş, bu güzel ve keskin zekanı (Rabbim daha da artırsın iftihar ederek gıpta ederek söylüyorum) keşke İmam Humeyninin İmam Hamanein eserlerini okuyarak kullansan.

Sürekli ehli sünnet şia çarpışması denkleminde yürütmesen bilgilerini. Biraz günümüz dünyasını, günümüzde insanların gündemini, neler düşündüklerini, neler beklediklerini, isteklerinin ve ihtiyaçlarının neler olduğunu irdelesen. Bu güzel yeteneğinle inanıyorum ki çok güzel sonuçlar elde edersin.

Geleneksel şia anlayışını en koyu biçimde tam da ehli sünnet düşmanlığı kıvamında götürüyorsun. Bu ehlibeyt mektebine zarar verir. Öyle olmasa imam Ali Hamanei a.s. bu kadar ehli sünnetin mudadesatına hakaret etmeme konusunda şiileri uyarırmıydı?
                          Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=12848.msg115284#msg115284 date=1295246190]
                            Elmeddin kardeş, bu güzel ve keskin zekanı (Rabbim daha da artırsın iftihar ederek gıpta ederek söylüyorum) keşke İmam Humeyninin İmam Hamanein eserlerini okuyarak kullansan.

Sürekli ehli sünnet şia çarpışması denkleminde yürütmesen bilgilerini. Biraz günümüz dünyasını, günümüzde insanların gündemini, neler düşündüklerini, neler beklediklerini, isteklerinin ve ihtiyaçlarının neler olduğunu irdelesen. Bu güzel yeteneğinle inanıyorum ki çok güzel sonuçlar elde edersin.

Geleneksel şia anlayışını en koyu biçimde tam da ehli sünnet düşmanlığı kıvamında götürüyorsun. Bu ehlibeyt mektebine zarar verir. Öyle olmasa imam Ali Hamanei a.s. bu kadar ehli sünnetin mudadesatına hakaret etmeme konusunda şiileri uyarırmıydı?[/quote]
                            sevgili abim, benim hakkımdakı güzel düşüncelerinizden dolayı teşekkür ederim, Allah razı olsun. sürekli ehli sünnet-ehli teşeyyü tartışmasına ait olan başlıklar açmama gelince, bu gibi konuları 2 şekilde açıyorum her zaman:

1. vehhabi, nasibi ve haricilere cevap olacak başlıklar
                            2. Şii-Sünni ihtilaflı konularında hakkı delillerle ortaya koymaya çalıştığım başlıklar

1-ci türden başlıklar sadece Şiilere düşman olan nasibilere kaşılıktır ve sadece ehli sünnet kaynaklarına dayanılarak yazılır. "neden ehli sünnet kaynakları? sünniler nasibimidir?" diye düşüne bilirsiniz cevabım şu, çünkü vehahbi, nasibi ve hariciler ehli sünnet kaynaklarını kendilerine kaynaka gösterirler. ikinci olarakta, ehli sünnet kaynaklarında ve ehli sünnet nezdinde nasibi olan alimler var. mesela tabiinden İkrime, ehli sünnet alimlerinden ibni Kuteybe, hadis ravilerinden İmran b. Hittan. buna ek olarak Ehli beyte a.s kin besleyen nasibilerde var ki, onları şu başlıkta göre bilirsiniz: Ehli Beyt a.s düşmanları

bu başlıkları açmakata maksadım sadece ve sadece hakikatleri göstermeğe, onların akidesini ortaya koymaya çalışmaktır. insanlara vehhabiliğe karşı bir nevi antivirüs olsun istiyorum. malumdur ki, insan vehhabi olduktan sonra akıl haram olduğu için robot oluyor ve söylenenleri anlamıyor. yoksa katmer, aykut ve ypa gibi nasibiler çoktan Şii olmuşlardı. böyle başlıklar sadece onlara cevaptır, ehli sünnete değil.

ek olarak Ehli beytin a.s katillerini imam, müçtehid ve mümin olarak görenlerde var. dikkat ederseniz benim hiç bir zaman Nesai, Hakim, Kunduzi, Ferhan Maliki, Abdurrezzak ve bu gibi Ehli Beyte a.s sevgisi olan Ehli sünnet alimlerine karşı bir şey yazdığımı göremezsiniz. Allah şahid ki, ben Onlar için Allahtan hatalarının ve hepimizin hatalarının bağışlanmasını da dilemişimdir.

2-ci tür başlıklara gelince, bunlarında eğer doğru üslupla yapılırsa zarara değil hayra vesile olacağını umut ediyorum. mesela Gadiri Hum, Sakaleyn, İlim şehrinin kapısı hadisleri ve başka hadislerle ilgili açtığım başlıklar gibi.

Yorum

Herkes ınkılaptan bahsetse ve başka konularla ilgilenmeze olmaz...mehmet abi siz inkılaptan bahsedin elmeddin kardeşte hadis ilmini konuştursun...onun sayesinde çok hadis öğrendim...sizdende inkılabı pgrenıyorum

Yorum

mehmet ufukalp abi sizle gurur duyuyorum ve demek ki anlayışlı şiilerde varmış diyorum

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X