Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Üstad Bediüzzaman Said Nursi r.a.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=7402.msg118498#msg118498 date=1297750706]
    [quote author=Murtazaali link=topic=7402.msg118496#msg118496 date=1297750617]
    [quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=7402.msg118495#msg118495 date=1297750347]
    Cehli aşk kardeşim. Sizin Üstad Bediüzzamanla ilgili bu kindar ve bağnaz tavrınızdan dolayı sonunuzdan endişe ediyor, size sadece acıyorum.[/quote]

Üstadı sevmediğim için çarpılır mıyım?
    [/quote]

Çarpılırmısın çarpılmazmısın bilemem ama, çarpılmayacağın garantisini ne biz verelibilir ne de sen verebilirsin.
    [/quote]

Ben kendim için verebilirim. Üstadı sevmiyorum. Ve sevmediğim için çarpılmayacağıma dair Yakinim var.

Yorum

Ben kendim için verebilirim. Üstadı sevmiyorum. Ve sevmediğim için çarpılmayacağıma dair Yakinim var.

Siz kendinizce Üstadı, şiaya iyi bakmadığı nedenine bağlı olarak sevmediğinizi söylüyorsunuz. Bu konuda net kesin ve tam bir bilgiye sahip olmadığınız için biz ed umuyoruz ki çarpılmazsınız.

Ancak deseniz ki, said nursi şiayı kötü tanımladığı için onun iyi görünen amelleri de böylece boşa çıkmış, o bir islam alimi değil bir haindir, diyerek sevmezseniz belanızı bulursunuz size söyleyeyim. Ayrıca bu sadece üstad için söz konusu değil, gerçek rabbani islam alimlerinin hepsi için geçerlidir.

Bizzat tanıdığımz milliyetçi ve de hafız birisi vardı İHL de okurken. Bu alçak m. kemal hayranı ve imamın düşmanı idi. Sonra duydukki trafik kazası geçirdi ve iki topal kaldı. Duyduk ki meğer bu adi yaratik İmam Humeyniye küfretmiş miş, belayı da bu yüzden bulmuş.

Biz kardeşlerimizin böyle olmasını istemeyiz.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

insanın izanını ve insafını kaybetmesi ve bu şekilde kalbini kin ve nefretle mühürlemesi ya çarpılmadır ya da çarpılmanın ön hazırlığıdır.
        KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

bu tartışmaların uzamasına taraftar değilim ama Mehmet abim ve hattı imam nicki ile yazan abilerimin tavırlarını gerçekten anlamıyorum. bakın, siz imameti, velayeti fakihi, şianın hak olduğunu kabullendiğinizi söylüyorsunuz. Said Nursinin de bu konular hakkında görüşü belli. öyle ise bu konularda Onu eleştirenleri, sevmeyenleri ne diye kınıyorsunuz? hakkın mihveri Said Nursimi yoksa Sakaleynmi? hele şu çarpılma meselesini hiç anlamadım. eğer böyle bir kıyasa kalakcak olsak Said Nursiyi eleştirenlerin değil imameti kabullenmeyenlerin çarpılması gerekir. lütfen ne söylediğinize, nasıl eleştiri yaptığınıza dikkat edin.

Said Nursiyi sevmememe rağmen şiddetle ve rencide edici bir şekilde hakkında konuşulmasınada razı değilim. Seyyid Ali Hamenei ne diyordu? "ilimle, munazara adabı ile oturup konuşmalı, meseleye duygusal yanaşmamlıyız" ben Said Nursiyi eleştirenlerinde duygusal davrandıklarını söylemiyorum ama en azından her şeyi bir çerçive içinde, sakince yapılması gerektiğini söylüyorum

Yorum

elmeddin kardeş ben kendi adıma eleştiriye karşı çıkmıyorum. çünkü masum oladığını ve hataları olabileceğini belirttiğimiz insanın eleştirilmesi bizi üzmez. beni üzen başından beri tartışma adabından uzak olan üsluptur.

ve sanki bize karşı başlatılmış olan cihad(!) sonucu o kadar çok şey söyleniyor ki, ister istemez artık biz de susamıyoruz. defaatle bu yanlışsa bizim yanlışımızdır dedik olmadı.

biz ne İmamlardan, ehli beytten İslam İnkılabından ve ne de İmam Humeyni ve İmam Hamaney den öne çıkardık ve bu şekilde vurguladık. elbetteki İmamlar ile mukayese yapmadık.

çarpılma meselesine gelince sevip sevmeme noktasında söylemedim onu. insafın elden gitemsi ve düşünmenin bu zyüzden zaafa uğraması noktasında belirttim. çünkü bu arkadaş ben sizinle aynı mektepten değilim ve aynı velayaeti fakihe inanmıyorum demişti.
            KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=7402.msg118486#msg118486 date=1297729537]

(...) Hz. Ali (R.A.) Ercüze ve Celcelûtiye’sinde Risale-i Nur’u alkışlıyor, haber veriyor ve müellifi ile konuşuyor, teselli ediyor.[602]

Hz. Ali’nin kasidesinde ebced hesabıyla, "binüçyüzellide Said-i Kürdî gelecektir" çıkıyor. Hülâgû’dan ve latin hurufundan ve İslâm deccalından ve bir kısım ulemâların yanlışlarından kat'i haber veren İmam-ı Ali o cümle ile biçare Said’e diyor: "Sen o zamana yetişeceksin. Cenab-ı Hak’tan muhafazanı niyaz eyle.

[603] Müdâfaalar, 124, Denizli Müdâfâsı/Ankara ehl-i vukufunun ittifakla bizi, şimdiye kadar suçlu vehmini veren "emniyeti ihlal, cem'iyyet kurmak, tarikat gütmek, hükûmete ve siyasete ilişmek" (...)/İkinci Sehiv.
              [604] Sikke-i Tasdîk-ı Gaybî, 151-152, Yirmisekizinci Lem'a/İkinci Keramet-i Aleviye.[/quote]
              bunu geçenlerde sormuştum, yine tekrar soruyorum. inşaAllah bu konuda yardımcı olacak kimseler vardır. ben Rasulullahın s.a.a imam Aliye a.s yazdırdığı ve imamlarda a.s olan kitaplar olarak ancak şunları gördüm:

1. imam Ali a.s mushafı
              2. Camia
              3. Cifr
              4. Hz. Fatımanın s.a mushafı

bu kitaplar hakkında bilgiyi şu linklerden ala bilirsiniz: imamların a.s kitapları

fakat ben şuana kadar -şii ve sünni- hiç bir kaynakta Said Nursinin imam Aliye a.s isnat ettiği "Ercüze" ve "Celcelûtiye" diye kitaplar görmüş değilim. Said Nursi bunu neye dayanarak söylemiştir? bu konuda bir kaynak ve ya imamın a.s bu adlarda 2 kitabının olduğunu söyleyen başka alimler varmı?

Yorum

[quote author=hatt-ı imam link=topic=7402.msg118512#msg118512 date=1297755401]
                elmeddin kardeş ben kendi adıma eleştiriye karşı çıkmıyorum. çünkü masum oladığını ve hataları olabileceğini belirttiğimiz insanın eleştirilmesi bizi üzmez. beni üzen başından beri tartışma adabından uzak olan üsluptur.

ve sanki bize karşı başlatılmış olan cihad(!) sonucu o kadar çok şey söyleniyor ki, ister istemez artık biz de susamıyoruz. defaatle bu yanlışsa bizim yanlışımızdır dedik olmadı.[/quote]
                köyde olduğum için konuları başından takip edemedim ama inşaAllah bu konuları hep göz altında tutacağım. her kesi sabra davet ediyorum -kendinde sıkca yapmama rağmen- gerçekten böyle üslubu hoş görmüyor ve bu konuda kendimizi düzeltmenin gerekli olduğuna inanıyorum. bunu da bir-birimizi kıracak şekilde değil Rasulullahın s.a.a sünnetine, Ehli Beytin a.s öğretisine uygun yapmalıyız. hata gördüğümüzde kardeşce uyarmalıyız.

Yorum

Şiaya sapık diyen Said çarpılmayacak da, iki ağır emanet Kur'an ve ehlibeyt yani 12 imam değil de Kur'an ve sünnet diye tahrif eden Said çarpılmayacak da Peygambere iftirayı temizleyen bizler mi çarpılacağız!..

hadi içerikle ilgili bilimsel eleştirilerimizi cevaplayın... Said Ehlibeyte delil olan ayetleri nasıl tefsir etti başlığını bunun için açtık hiç bir eleştirimize cevap veremediniz konuyu dağıtmaya sisteme çekmeye çalıştınız biz izin vermeyince bu kez şiayı parçalanmış ve bizi batıl olan taraftan göstermeye çalıştınız. Ama şii kardeşlerimiz de bu oyuna gelmeyince bu kez çarpılmakla korkutacağınızı sanıyorsunuz..

kimin çarpıldığı belli.. biz sadece Said'in şia hakikatlerini çarpıtmasına karşı çıktık... Ehlibeytin yanında yer aldık..

bu uğurda başımıza ne gelse haktan ve ödül biliriz.. Rabbim cezamızı elbette affedecek Ehlibeyti şefaatçi kılacaktır..

Ama siz Ehlibeyti sünnet diye çarpıtan Saide sığınmakla Ehlibeytin yüzüne nasıl bakacaksınız!.. bu çarpılmak değil mi

lütfen eğer doğru söylüyseniz içerikle ilgili eleştirilere cevap verin..

Said tam salavat getirmiş mi? Ehlibeytten 12 imamı mı anlamış Abdükadir Geylani diye sünni silsileyi mi anlamış!.. Ehlibeyt 4 halifeden, sahabeden önce mi gelir sonra mı ne kadar değeri vardır.. eleştirilerimize Saidden alıntılarla cevap verin ki neyi savunduğunuz ortaya çıksın...

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=7402.msg118510#msg118510 date=1297754215]
                    bu tartışmaların uzamasına taraftar değilim ama Mehmet abim ve hattı imam nicki ile yazan abilerimin tavırlarını gerçekten anlamıyorum. bakın, siz imameti, velayeti fakihi, şianın hak olduğunu kabullendiğinizi söylüyorsunuz. Said Nursinin de bu konular hakkında görüşü belli. öyle ise bu konularda Onu eleştirenleri, sevmeyenleri ne diye kınıyorsunuz? hakkın mihveri Said Nursimi yoksa Sakaleynmi? hele şu çarpılma meselesini hiç anlamadım. eğer böyle bir kıyasa kalakcak olsak Said Nursiyi eleştirenlerin değil imameti kabullenmeyenlerin çarpılması gerekir. lütfen ne söylediğinize, nasıl eleştiri yaptığınıza dikkat edin.

Said Nursiyi sevmememe rağmen şiddetle ve rencide edici bir şekilde hakkında konuşulmasınada razı değilim. Seyyid Ali Hamenei ne diyordu? "ilimle, munazara adabı ile oturup konuşmalı, meseleye duygusal yanaşmamlıyız" ben Said Nursiyi eleştirenlerinde duygusal davrandıklarını söylemiyorum ama en azından her şeyi bir çerçive içinde, sakince yapılması gerektiğini söylüyorum

[/quote]

Size katılıyorum Elmeddin kardeş. Kimse Üstad Bediüzzamanı sevmek zorunda değil. Bunu biliyoruz. Ancak vicdanınıza danışarak Allah rızası için söyleyin. Qumu aşk Bediüzzamanı sevmiyor, biz seviyoruz.

Peki Qumu aşk ın said, said demesi sayfgısızlık değil mi, üslup arızası, maraz, illet, hastalık değil mi? Ne olduğuna karar verin ona göre biz de tavrımızı belirleyelim.
                    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Cüheyman_el_Uteybi link=topic=7402.msg118429#msg118429 date=1297699669]
                      [quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=7402.msg118357#msg118357 date=1297664206]
                      [quote author=Qom_u_aşk link=topic=7402.msg118308#msg118308 date=1297611357]
                      biz olumsuzları gördük tavrımızı koyduk, siz olumluları gösterin görüşümüz değişsin.. şiilerle ilgili olumlu alıntıları istedik kardeşlerden alıntı paylaşmadılar.. üstelik bunun için özel başlık açtık.. Şiaya delil olan ayetleri Said nasıl tefsir etti diye ama boş kaldı buyrun o başlığı da inceleyin ve bizi aydınlatın inşaAllah..

siz bu konuda baya birikimli duruyorsunuz sizden çok istifade edelim inşaAllah ancak forum kurallarına aykırı yazmayın ki paylaşımlarınız kesilmesin.. (yazacaksınız demiyorum korkum bu dile getirdim sizin sitede kalmanızı önemsiyorum yani)
                      [/quote]

Cehl-i Aşk kardeşim. [/quote]
                      Cehli aşkmı. Qomu aşk a bunu yakıştırdın VAllah a Güleyim boşa gitmesin baya espirili Asıl gülmemin sebebi ...EDİT... cehlin bu lafları kullanmasıdır. Yılan eğriliğini görmez deve boynun eğri der. Allah aşkına sen yazdıklarını okuyabiliyormusun yoksa sadece (ctrl+c ve ctrl+v mi) yapıyorsun. Yazdıklarının hepsini okudum eba cehalet ya sen o dönemde iki said arasındaki mesleden haberin varmı?

(SN ÜYEMİZ LÜTFEN BİR BAŞKA ÜYEMİZE HAKARET ETMEYİN. SİTE KURALLARINCA BU YASAKTIR.. DAHA DİKKATLİ YAZMANIZ DİLEĞİYLE..Qom_u_aşk)
                      [/quote]

Şahsında ne kadar hayır keramet olduğu seçmiş olduğun isimden belli. Cuheymen el uteybi. Cuheymen el uteybiyi tanıyormusun bari. Suud topraklarında adına İHVAN denen (İhvani müsliminle alakası olmayan bir ihvan) suud topraklarında katı bir sünnilik akidesine sahip bedevi arapların vahhabilere karşı bir bölümü. Anan yasında yatsın emi.

Yorum

Said Nursi ve Hz. Ebu Talib a.s:

"Diyorsunuz ki: "Amcası Ebu Talib'in imanı hakkında esah nedir?"

Elcevap: Ehl-i teşeyyu'(Şia olanlar), imanına kail; Ehl-i Sünnetin ekserîsi imanına kail değiller. Fakat benim kalbime gelen budur:

Ebu Talib, Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâmın risaletini değil, şahsını, zâtını gayet ciddî severdi. Onun o gayet ciddî, o şahsî şefkati ve muhabbeti, elbette zayie gitmeyecektir. Evet, ciddî bir surette Cenâb-ı Hakkın Habib-i Ekremini sevmiş ve himaye etmiş ve taraftarlık göstermiş olan Ebu Talib'in, inkâra ve inada değil, belki hicab ve asabiyet-i kavmiye gibi hissiyata binaen makbul bir iman getirmemesi üzerine, Cehenneme gitse de, yine Cehennem içinde bir nevi hususî cenneti, onun hasenatına mükâfaten halk edebilir. Kışta bazı yerde baharı halk ettiği ve zindanda, uyku vasıtasıyla, bazı adamlara zindanı saraya çevirdiği gibi, hususî cehennemi, hususî bir nevi cennete çevirebilir. Ve'l-ilmü indALLAH. Lâ ya'lemu'l-ğaybe illâllah"

Mektubat, s.387

Yorum

aslında ehli sünneti anlamak çok zor. ehli sünnet ile şia arasında olan ihtilaflı konulardan bazıları var ki, bu konularda ehli sünnetten de bir gurup Şia ile aynı şeyi söylemiştir. mesela nebi ve rasullerin a.s baba ve annelerinin kafir olmadığı, Hz. Ebu Talibin a.s imanı ve b. konular gibi. ehli sünnete göre icmanın çok büyük önemi vardır. şu halde bu ihtilaflı olan konularda Şianın tamamı aynı şeyi söylüyorsa, ehli sünnettende bu görüşü destekleyenler oluyorsa neden bu icmaya uyulmuyorda buna muhalif olan görüş kabul ediliyor?

Yorum

Ehli sünnette tasvvuf evliyasının çoğunluğu, karikatlerini ehlibeyte bağladığı gibi Hazreti Ebu Talibin iman üzere vefat ettiğini de söylerler.

Üstad Bediüzzaman bu tür konularda, kendi görüşünü değil, ehli sünetin görüşünü yine ılımlılaştırarak, mevcut düşüncenin değişimine yol açmasına çalışarak belirtmiştir. Ehli sünnet böyle diyor demiştir. Ben de ehli sünnet gibi düşünüyorum dememiştir. Burasını sadece risaleleri satırlarda görenler anlayamazlar. Üstadla birlikte yaşyayıp, yaşadığı zaman mekan v eşartları bilenler bilmektedirler.

Yorum

Ehli sünnette tasvvuf evliyasının çoğunluğu, karikatlerini ehlibeyte bağladığı gibi Hazreti Ebu Talibin iman üzere vefat ettiğini de söylerler.[/quote]
                              bir kaçının ismini örnek olarak vere bilirmisiniz?

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=7402.msg118530#msg118530 date=1297762535]Üstad Bediüzzaman bu tür konularda, kendi görüşünü değil, ehli sünetin görüşünü yine ılımlılaştırarak, mevcut düşüncenin değişimine yol açmasına çalışarak belirtmiştir. Ehli sünnet böyle diyor demiştir. Ben de ehli sünnet gibi düşünüyorum dememiştir. Burasını sadece risaleleri satırlarda görenler anlayamazlar. Üstadla birlikte yaşyayıp, yaşadığı zaman mekan v eşartları bilenler bilmektedirler.[/quote]
                              "Diyorsunuz ki: "Amcası Ebu Talib'in imanı hakkında esah nedir?"

Elcevap: Ehl-i teşeyyu'(Şia olanlar), imanına kail; Ehl-i Sünnetin ekserîsi imanına kail değiller. Fakat benim kalbime gelen budur:

Ebu Talib, Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâmın risaletini değil, şahsını, zâtını gayet ciddî severdi.
                              Onun o gayet ciddî, o şahsî şefkati ve muhabbeti, elbette zayie gitmeyecektir. Evet, ciddî bir surette Cenâb-ı Hakkın Habib-i Ekremini sevmiş ve himaye etmiş ve taraftarlık göstermiş olan Ebu Talib'in, inkâra ve inada değil, belki hicab ve asabiyet-i kavmiye gibi hissiyata binaen makbul bir iman getirmemesi üzerine, Cehenneme gitse de, yine Cehennem içinde bir nevi hususî cenneti, onun hasenatına mükâfaten halk edebilir. Kışta bazı yerde baharı halk ettiği ve zindanda, uyku vasıtasıyla, bazı adamlara zindanı saraya çevirdiği gibi, hususî cehennemi, hususî bir nevi cennete çevirebilir. Ve'l-ilmü indALLAH. Lâ ya'lemu'l-ğaybe illâllah"

Mektubat, s.387

Yorum

O zaman kaldırın bu risaleleri de o yaşayanlar yenilerini yazsınlar.. Çünkü şu anda insanların okuduğu bu risalelerdir..

Allah'ın bir insanı sevip sevmediğinin delili nedir?

Allah bir insanı hayırda kullanıyorsa onu seviyor demektir eğer şerde kullanıyorsa onu sevmediğinin delilidir..

Said şu an şerde kullanılmaktadır. kendi yazdığı risaleler sebebiyle.. kendi kazandıkları sebebiyle yani.. Yoksa Allah hiç kimseye zulmetmez..

Said kendi inadı yüzünden şiaya kalbini açmamıştır.. Ebu Talib a.s. hakkında da vicdanı kabul etmediği halde sünnileri rehber kabul etmeye devam etmiş dersimi aldığım dediği Ali a.s. da ona yardım etmemiştir.. Böylece onun bir uydurma daha düzüp bunu ilahi kaynağa bağlama girişimini görmekteyiz..

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X