Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İbni Teymiye'ye göre Hz Ali ve Hz Fatıma Allaha isyan etmiştir.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İbni Teymiye'ye göre Hz Ali ve Hz Fatıma Allaha isyan etmiştir.

resimdeki avatar "elci" filmindeki imam huseyn'in elcisi süleyman degilmi?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=4033.msg139835#msg139835 date=1326303167]
      resimdeki avatar "elci" filmindeki imam huseyn'in elcisi süleyman degilmi?
      [/quote]

Evet elçideki Süleyman, Ashabı Kehfteki Julyus.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Hz. Yusuf filmindeki Yuzarsif rolündeki adam

Yorum

yani bir insan, üc rol, bu kardes acaba hangisinden etkilendi!?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=4033.msg139882#msg139882 date=1326315399]
            yani bir insan, üc rol, bu kardes acaba hangisinden etkilendi!?
            [/quote]

Ehli tevhidin durumu şimdilik NATAN gibi duruyor. Değiştirmek özgü iradesine kalmış.
            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

belki de sadece yüzü güzel göründüğü için ehli tevhid profil resmi yapmış da olabilir..
              [center]
              ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
              [center]
              Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
              Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

Biizim burlarda herkes profil resmi yapıyor,sevdiğinden dir yüksek oranda...
                Haktır Allahım Muhammed mahım
                Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

İbn Teymiyye'nin (l.a) İmam Ali a.s ve Hz. Fatımaya asi dediği bilgileri çürütülmemiş. reddedilmemiş. yani bu durumda başlığın ilk mesajında geçen ifadeler var anlamına geliyor. yuh be....

Yorum

ibn teymiyye sünnilerin pek çoğunun da sevmemesi sebebiyle iftira ve spekülasyonlarla bombalanmaya çalışan biridir. yazdıkları makaslanarak insanların ondan nefret etmesi sağlanmaya çalışılır, kendisi ashabı sever fakat ehli beyte düşmanlığa giden bir fikri olduğunu şu ana kadar okuduklarımda görmedim ve aksi yönde de okuduklarım olduğu için böyle bir aktarım olunca pek güvenemiyorum haliyle.

Yorum

[quote author=Ebul Fazl date=1241115204 link=topic=4033.msg22789#msg22789]
                      Yorumsuz olarak aktarmak ve yorumu okuyuculara bırakmak istiyorum.

“Ebu Bekir ve Ömer Veliyy-i emr (halife) oldular. Allah ise veliyy-i emre itaat etmeyi emretmektedir. Dolayısıyla Veliyy-i emre itaat Allah’a itaattir. Ona isyan Allah’a isyandır. Kim onun emrine ve hükmüne karşı gelirse, Allah’ın emrine ve hükmüne karşı gelmiştir. Ali ve Fatıma Allah’ın emrini reddettiler ve onun hükmüne karşı geldiler ve böylece Allah’ın rızasını kerih saydılar. Çünkü Allah’ı razı eden şey ona itaat etmektir. Veliyi emre itaat ise Allah’a itaattir. O Halde kim veliyi emre itaati kerih sayarsa, Allah’ın rızasını kerih saymıştır. Allah kedisine itaatsizlik yapılmasına gazap eder. Veliyi emre itaatsizlik ise Allah’a itaatsizliktir. Böylece veliyy-i emre isyan yolunu tutan, Allah’a isyan yolunu tutmuş ve onun rızasına karşı gelmiştir!!!”
                      (Minhacü’s-Sünne, c.2, 171-172)

[/quote]
                      buyrun o zaman bunları çürütün... Ali ve Fatıma Ehlibeytten biri olarak Allah'ın tertemiz kıldığı, tek bir günahı olmayan kişilerdir. Peygamberimiz benden sonra sarılınca sapıtmayacağınız iki emanet diye itaatini herkesin zorunlu kıldığı otoritelerdir. Ebubekirin bunlara itaati şart iken, bu İbn Teymiyye (l.a) onlara neden Allah'ın emrini reddettiler diyor? Eğer bu ifadeler çarpıtma ise buyrun doğrusunu siz paylaşın. ben site boyunca tüm mesajları inceledim. Mizan adlı üye İbn Teymiyyeyi savunmuş sizin dediğinizi demiş ama bu ifadeleri yalanlayan tek ifade kullanmamış. ve bu ifadeleri çürütmemiş. ben de şii olmazdan önce sizin gibi düşünüyordum hatta İbn Teymiyye (l.a) hayranı biriydim. çıkan kitaplarını hemen alırdım takip ederdim. Ama bu ifadeleri görüyorsunuz.

Yorum

tüm olarak eserden incelenmesi laızm dedim, parçalaya parçalaya ona muhalefet eden nakşilerde de arayacağınız çok şeyi bulabilirsiniz amacımız hakikate ulaşmak ise şüphe dolu bu şeylere pek itibar etmemek lazım, ibn teymiyye ya da başka birisi hakka ne kadar uydu ise o kadar değerlidir.

Yorum

sizinle İbn Teymiyyenin ne kadar yanlışlığı kötülüğü konusunda henüz anlaşmamız mümkün değildir. çünkü Ali a.s'a hata yaptı demek sizn için basit bir hatayken bizim için affedilemeyecek bir sapıklıktır. ve bu masumiyet konusudur ki önce halletmemiz gereken alan budur.

ancak bizim burda İbn Teymiyye'nin yanlış yapıp yapmadığından emin olmayan sizler için bizim gösterdiğimiz bilgiyi tahkik edip dönmenizdir. Eğer bu satırları söylemiştir diyorsanız o zaman bize bu başlık altında verecek cevabınızın olmaması lazım. dememişse de çürütmeniz lazım.

mazereti o Allah'a kendisi sunacaktır onun adına özür bulmanız sizi beyhude çabaya sokmuş olur. Mazeret ararsanız Kerbela'da İmam Hüseyin a.s'a karşı savaşanlara bile bulunuyor. Onlar da cahillerdi harici esir, "Emirul Mu'minin Yezid b. Muaviye" (l.a) isyankar ve dini parçalamaya çalışan bağiler olarak İmam a.s'a karşı savaşıyorlardı. onları neden mazur görmüyorsunuz. Genel tarihi olaylar çizgisinde en cahil bir adam için Ali a.s'ı temize çıkarıp hata yapmadı demek daha kolay, Yezid l.a'ı lanetli görmek de aynı şekilde koladır. ama siz, zor olanı seçip yezid l.a. emirul mumini deyip Ali a.s'ı Allah'a isyan etti diyebilen birini savunmaya çalışmanız kelimenin tek anlamıyla çamura batmanızdır. çabaladıkça içine çeker sizi. Ayette zalimlere yakın durmayın yoksa ateş size de dokunur, başka bir ayette bilmediğin şeyin ardına düşme çünkü göz kulak ve kalp bundan sorumludur buyrulmaktadır.

Yorum

" ama siz, zor olanı seçip yezid l.a. emirul mumini deyip Ali a.s'ı Allah'a isyan etti diyebilen birini savunmaya çalışmanız kelimenin tek anlamıyla çamura batmanızdır."

yezid melununu savunduğumu bir yerde göster de ben de bileyim nasıl lanetlik bir insan(!) olduğumu

Yorum

[quote author=hanif1 date=1389632367 link=topic=4033.msg172166#msg172166]
                              " ama siz, zor olanı seçip yezid l.a. emirul mumini deyip Ali a.s'ı Allah'a isyan etti diyebilen birini savunmaya çalışmanız kelimenin tek anlamıyla çamura batmanızdır."

yezid melununu savunduğumu bir yerde göster de ben de bileyim nasıl lanetlik bir insan(!) olduğumu
                              [/quote]
                              siz "..." diyebilen birini yani İbn Teymiyye'yi savunuyorsunuz dedim.

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X