Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Bizim Şii ler

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Bizim Şii ler

Selamün aleyküm,Allahın rahmeti ve bereketi tüm müslümanların üzerine olsun.

Arkadaşlar uzun zamandır şia inancını araştırıyorum okuyup araştırmaya da devam edeceğim.
    Size sormak istediğim bizim şii ler yani aleviler neden namaz kılmaz ramazan ayında oruç tutmaz hatta namazı ve ramazan orucunu red eder cem evinde saz ile yapılan menasiki ibadet sayar. Şiilik ve bizim şia yani alevilik arasındaki yakınlık ve uzaklık nedir.Sizin forum genelinde anlattıklarınıza göre kıyaslayınca bizim ülkemizdeki aleviler islamdışı gibi gözüküyor.(yaptığım genellemelerde elbet istisnalar vardır onları tenzih ederim.Ben grubun çoģunluğunu ifade exiyorum)

Ynt: Bizim Şii ler

es selamun aleykum ali veli kardeşim öncelikle şiilikle aleviliğin en bariz farkı şiilik siyasi bir duruştur,şiiler hz.alinin daha çok siyasi meseleleri ile ilgilenirler tabi bu kadar basit değil ben kabaca bir tarif yapıyorum alevilik ise içinde felsefe barındırır ve hz.alinin kendisiyle,meziyetiyle kişiliğiyle ilgilenirler ve en önemlisi ona anlam yüklerler..

peki neden namaz kılmazlar çünki günümüzde kılınan namazın kuranda olmadığına inanırlar.hatta sana alevi önderlerinden bir video paylaşayım onu bir izle bu soruların cevabı orda var

o sazlı ibadet ise dinde yoktur gelenektir...

Yorum

aleviler neden oruç tutmaz bu sorunun cevabıda bu videoda....

bu ve yukarıda yeralan videodaki iddalara ne dersiniz ehlibeyt mektebi mensubu şia kardeşlerim

Yorum

Forum genelini incelediğinizde videoda bahsi geçen kişiler yada bwnim deyimimle bizim şii ler (aleviler) islamın temel öğelerini kafalarına göre değiştirmişlerdir.

Yorum

Forumdaki deneyimli üstadlarımız ne derler bilmiyorum ama sazlı-sözlü ibadetler ehlibeyt öğretilerine ters düşecek niteliktedir hı eğer bu bizim ibadetimiz değil geleneğimiz derlerse o zaman başka.... tabi bu herkes için geçerli değil lakin ekseriyeti kıldığımız namazı ve tuttuğumuz orucu kendilerine göre sebeplerle uygulamaya geçirmezler,videodaki alevi üstadımızın konuşmaları ve açıklamaları çok açık...alevilik şiiliğe göre bambaşka bir yorumdur..ama bu demek değilki islamın dışındalar sonuçta kitapları kuran,peyagamberleri Hz.muhammed (sav),vasisi Hz.ali(r.a) yani bu bakımdan şiilikle örtüşürler...ama alevi önderinin açıklamalarına göre kıldığımız namazı peygamberimiz kılmamamıştır..tuttuğumuz 30 günlük oruç ise yanlış anlamadıysam yezidin çıkardığı bir uygulamadır..videoda yetkili ağızdan bunları dinledik...

bende alevi kökenli sayılırım tabi aleviller şiiler gibi sistematik bir birlik oluşturamadılar bunuda göz önünde bulundurmakta fayda var...

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X