Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Bahri Şenkal Ne demişti?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Bahri Şenkal Ne demişti?

Adam bu zihniyeti anlatıyor... El Kamil Fi't Tarihden...

[img width=450 height=600]http://i.hizliresim.com/7mYp7W.jpg[/img]

Yorum

Yazılıp çizilenleri takip etmedim çok ama bugün Selahaddin Özgündüz'ün sözlerini dinledim tv den sözlerni hak edecek derecede vahim birşey miydi bu adamın yaptığı
      insaflı düşünmek gerekti... Cevap verilecekse dahi böyle bir uslup kullanılması hiç yakışmadı... Şimdi gördüm ki, biz zanna ve ihtiraslarımıza kapılıp hükmü hemen vermeye ne kadar da meraklıymışız... Rabbim basiretsiz bırakmasın...
      "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
      "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

Adam açıkça terbiyesizlik yapmış, kınanmayı hakketmiştir..
        Bu anlayıştaki dindarlara göre deyip ağza alınmakacak çirkin sözleri söylemeye ve İmam Hüseyin'e hakaret etmeye hakkı yoktur.
        Bu adamın savunulacak bir tarafı yoktur, yazdığından tövbe etmelidir, müslüman bir kimse böyle konuşmaz ve konuşamaz..
        Böyle yazmaya nasıl eli vardı, Allah hidayet etsin..

Yorum

Murtazaalinin anlattığına göre ben Bahri Şenkal'da bir suç göremedim?... ben mi yanlış okudum?

Yorum

[quote author=selmancan date=1398176251 link=topic=25476.msg173180#msg173180]Murtazaalinin anlattığına göre ben Bahri Şenkal'da bir suç göremedim?... ben mi yanlış okudum?
            [/quote]
            Selmancan hocam, Bahri Şenkal'ın yazısını mideniz kaldırabiliyorsa tekrar okuyun:
            "Bu anlayıştaki dindarlara göre Hz. Hüseyin kaşınmıştı!
            Hz. Hüseyin, devlete, halifeye baş kaldırmıştı!
            Zira Müslümanlara(!) göre halifeye yanlışı söylenemezdi!
            Halife her haltı yiyebilirdi!
            Her türlü zulmü yapabilirdi!
            İşte bu yüzden Hz. Hüseyin ve peygamber soyu kaşınmış ve kuduz köpekler gibi öldürülmeyi hak etmişlerdi!
            İşte Müslümanların(!) söyleyemedikleri ama yüreklerinde taşıdıkları ve her zulüm döneminde ortaya çıkan kutsal anlayışları budur!
            Yaşasın Yezit! Yaşasın Yezitler!.."
            *
            Bu anlayıştaki dindara göre deyip kutsallarımıza her türlü hakaret etmeye hakkı var mı?! Gerçekten onun sözlerinden hiç mi rahatsız olmadınız? Dindarlardan hiç kimse öyle bir söz söylemediği halde, varsayımla hareket ederek ağza alınmayacak sözler sarfetmesi onun takvasızlığını veya çok aptal olduğunu gösteriyor ama bana göre aptal değil çok sinsi bir şekilde kutsallarımıza hakaret etmiş, maalesef birçoklarımız da onun sözlerini yorumlamaya çalışıyoruz..
            Allah sonumuzu hayır eylesin..

Yorum

Evet üstad ifadeler çok ağır. bunları okurken hangi Ehlibeyt aşığı etkilenmez irkilmez titremez ki! tabi ki rahatsız oldum. ama gerçekten böyle düşünenler var.

ama yine de onlar var diye onların sözlerini korkusuz sansürsüz "tevbe haşa" demeden olduğu gibi nakletmek doğru değil.

bunlar onun suçunu oluşturur ve başkasından alıntı yapmış olması bu suçu hafifletse de yok etmez.

hassasiyetiniz ve uyarınız için Allah razı olsun...

Yorum

Hocam, dindarlardan böyle düşünenlerin olabileceğini sanmıyorum, bize karşı her ne kadar muhalif olsalar da Ehl-i Beyt'ten olan İmam Hüseyin'e böyle hakaretlerde bulunmazlar, bulunan biri olursa artık o dindar değil zındığın ta kendisidir. Bir de Bahri Şenkal birilerinden nakletmiyor demişsiniz, ben kendi yorumu olarak algıladım, yanılıyorsam düzeltmenizi rica ediyorum. Birilerinden nakletse bile yine de çirkin bir iş yapmıştır, kutsallarımıza ağza alınmayacak her hakareti nakletmek zorunda mı? Allah hidayet versin..

Yorum

başkalarından naklediyor ama bu dediğimiz gibi bu onu suçsuz kılmaz.

onun eline her an patlama riski bulunan bomba verseler falan yere ulaştır diye, o onu götürecek mi, götürürken hiç tereddüt göstermeden rahat mı gidecek!

Yorum

YUKARI ÇIK
                  Çalışıyor...
                  X