Şah ismail caferimiydi namaz kılarmıydı ramazanda oruç tutarmıydı ? yoksa anadolu alevileri gibimiydi namaz kılmazmıydı ?
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Şah ismail Caferi miydi Alevi miydi ?
Daraltma
X
-
Ynt: Şah ismail Caferi miydi Alevi miydi ?
Şah İsmail Dindar bir Caferi Müslüman idi.
Safevi Devleti'nin kurucusudur. Hükümdar olduğu için tıpkı Osmanlı padişahları gibi doğruları ile beraber ihtirasları da olabilir. Doğru işlerini savunur, yanlış işlerini tevile kalkmaz; Caferiliğe değil O'na mal ederiz.
Hakkında Ayrıntılı bilgi için :
http://islamquest.net/tr/archive/question/fa4528
http://islamquest.net/tr/archive/question/fa4527
http://www.abna.ir/data.asp?lang=10&id=424588
-
[quote author=_Ehli Beyt_ link=topic=25186.msg170668#msg170668 date=1377888845]
Şah ismail caferimiydi namaz kılarmıydı ramazanda oruç tutarmıydı ? yoksa anadolu alevileri gibimiydi namaz kılmazmıydı ?
[/quote]
Soruyu soruş şeklinizi şiddetle kınıyorum.
Yorum
-
[quote author=sur link=topic=25186.msg170683#msg170683 date=1377962004]
Soruyu soruş şeklinizi şiddetle kınıyorum.
[/quote]
Hayırdır anadolu alevilerinin çoğunluğu namaz kılıyor ramazanda oruç tutuyorda bizimmi haberimiz yok ?
ha bu arada sorumda genelleme yapmadım elbet aralarında azda olsa namaz kılanı var ama çoğunluk dediğim gibi
Yorum
-
[quote author=_Ehli Beyt_ link=topic=25186.msg170684#msg170684 date=1377970305]
Hayırdır anadolu alevilerinin çoğunluğu namaz kılıyor ramazanda oruç tutuyorda bizimmi haberimiz yok ?
ha bu arada sorumda genelleme yapmadım elbet aralarında azda olsa namaz kılanı var ama çoğunluk dediğim gibi
[/quote]
Üslubunuz çok itici. İkinci mesajınızda da bunu gördüm. İnsanlara bir şeyler zulümle unutturulmuşsa, bazı yanlış şeyler yerleştirilmişse değiştirmek çok zordur. Neyse, umarım bir gün anlarsınız. . .
Yorum
-
Dört mezhep imamlarından İmam Malik kendi kitabında ne güzel de söylemiş: "bize namazda ellerimizi bağlamamız emrediliyordu". Kendisi namazda elini hiç bağlamadı ve Resulullah'ın da elini bağlamadan namaz kıldığını söylerdi.
Şimdi alevilerin ellerini bağlamadan namaz kıldıkları için Yavuzlar, Eyyubiler, Haccaclar, Halidler ve daha onlarcası tarafından nerede görülürse katledildiklerini, mallarının ve kızlarının yağmalandığını, bu katliyamları yapanların kendi tabirleriyle "köylerinin yer yüzünden silindiğini" düşününce, mescitlerden uzaklaşmalarını bırak, bugüne kadar gelebildiklerine bile şaşırmak gerekir, ancak Allah'ın kudreti müstesna.
Öyleyse onlara mescitte lanet edip başlarını vurmakla övünenlerin bugün "onlar namaz kılmıyor" anlayışıyla başka bir düşmanlık ekmiş olmaları ne de acıklıdır.
Sahi, onların efendileri Ali mescitte vurularak şehit edildiği için şükür secdesine kapandığında onlar değil miydi: "Ali namaz kılar mıydı-ki mescitte şehit edilmiş olsun?" diye şaşıran? Ali'ye bile namaz kılmıyor revası gören, aleviye nasıl görmesin..
Yorum
-
[quote author=sur link=topic=25186.msg170688#msg170688 date=1377987714]
Üslubunuz çok itici. İkinci mesajınızda da bunu gördüm. İnsanlara bir şeyler zulümle unutturulmuşsa, bazı yanlış şeyler yerleştirilmişse değiştirmek çok zordur. Neyse, umarım bir gün anlarsınız. . .
[/quote]
Akılları yokmu ? önlerine onlarca delil sunuluyor ama onlar hala namaz salattır oda duadır demekten başka birşey bilmiyorlar.iranı caferileri yobaz görüyorlar .ehlibeyt aşığıyız deyip onlar gibi namaz kılmıyorlar semah denilen bişeyler yapıyorlar ve bunu ehlibeyte dayandırıyorlar peygambere dayandırıyorlar.güya hz.ali ve peygamberimiz gizlice semah yaparmış Hey Allahım ya .bunların çoğunluğu böyle olmaya devam ederse sevmiyoruz bunları hiçbir önemleri yok...namaz kılma oruç tutma sonra ben ehlibeyti seviyorum de...bune perhiz bu ne lahana turşusu...bazıları vardır namazlarınıda kılar oruçlarıda tutar onlara amenna ama çoğunluk dediğim gibi öyle.batıl üzerinde gitmeye devam ediyorlar ısrarla..bunlara alevi demek bile yanlış hatta..sorumdada bi sıkıntı görmüyorum o yüzden
Yorum
-
nedir bu iranlilardaki diger milletlerin mirasina sahiplenmeye calisma cabalari? Ismail iran sahi imis, üstelik bunu yazan dini bir site. Gecen yil okudugum ve üstelik bir ayetullaha ait olan dini bir kitapta Azerbeycanli sair olan Nizami gencevi "iranli" diye sunuluyordu. Ismail Sirvan ülkesindeki Gülistan kalesini muhasara ettigi zaman muhasara sonuc vermeden uzaniyordu, emirler ise ne olursa olsun kaleyi ele gecirmeyi karara almislardi. Ismail "akkoyunlu ordusu üzerine yürüyelim" dediginde emirler "aylarca uzansa bile önce bu kaleyi almaliyiz" diye cevap vermislerdi. Bunun üzerine ismail "bana bakin! Size gülistan kalesi mi yoksa Azerbeycan tahti mi lazim?" diye onlara bagirmisti. bugün ise iranlilar utanmadan gercegi tahrif ediyor, onu "iran sahi" adlandiriyor ve üstelik de bunu dini bir sitede yapiyorlar. Kahrolsun kavmiyetcilik...
Yorum
-
[quote author=_Ehli Beyt_ link=topic=25186.msg170692#msg170692 date=1378042590]
Akılları yokmu ? önlerine onlarca delil sunuluyor ama onlar hala namaz salattır oda duadır demekten başka birşey bilmiyorlar.iranı caferileri yobaz görüyorlar .ehlibeyt aşığıyız deyip onlar gibi namaz kılmıyorlar semah denilen bişeyler yapıyorlar ve bunu ehlibeyte dayandırıyorlar peygambere dayandırıyorlar.güya hz.ali ve peygamberimiz gizlice semah yaparmış Hey Allahım ya .bunların çoğunluğu böyle olmaya devam ederse sevmiyoruz bunları hiçbir önemleri yok...namaz kılma oruç tutma sonra ben ehlibeyti seviyorum de...bune perhiz bu ne lahana turşusu...bazıları vardır namazlarınıda kılar oruçlarıda tutar onlara amenna ama çoğunluk dediğim gibi öyle.batıl üzerinde gitmeye devam ediyorlar ısrarla..bunlara alevi demek bile yanlış hatta..sorumdada bi sıkıntı görmüyorum o yüzden
[/quote]
Çok önyargılısın. Ben de anadolu alevisiyim.
Çevremde namaz kılan çok sünni var. Çoğu da yalan söylemeyi çok seviyor.Sokakta karının kızın bacaklarına öyle şehvetle bakıyor ki...Belki sen de bu tip insanlara raslamışsındır.
Her ne ise, ben ise namaz kılmıyorum ama yalandan nefret ederim. Sen çok zor durumda kalsan yine de malını ve namusunu, sırf namaz kılıyorlar diye o insanlara emanet edebilir miydin?
Her ne ise, önemli olan dürüst ve güvenilir insan olmaktır.
Namaz, oruç gibi ibadetlerin sevaplarını ya da o ibadetler yerine getirilmemişse onların günahlarını bizler değil, bırakın da ALLAH değerlendirsin. Kararı o versin.
Elbette kişi Kuran a ne kadar bağlı olursa, ehli beyte o derece yakındır ama gönlünde ehli beyt sevgisi olanlara, sen namaz kılmıyorsun o zaman sevme ehli beyti demek doğru değildir.
Yorum
-
[quote author=_Ehli Beyt_ link=topic=25186.msg170692#msg170692 date=1378042590]
[/quote]
Nahl 125- Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel öğütle çağır ve onlarla en güzel bir biçimde mücadele et. Şüphesiz senin Rabbin yolundan sapanı en iyi bilendir ve hidayete ereni de daha iyi bilir.
Pardon ama siz kimsiniz? "Sevmiyoruz" derken kimlerin adına konuşuyorsunuz? Yazdığımdan bir kelime bile anlamamışsınız besbelli.Ben de anadolu Alevisiyim ama Allah'tan karşıma sizin gibileri çıkmadı da Ehlibeyt a.s mektebine ulaştım. Benim babamın dedesi, Muaviyeciler köye baskına geldiklerine korkusundan Ebu Hanife'nin mezhebine mensup olduğunu söylermiş. Tasavvur edebiliyor musunuz ne durumdalardı? Ayrıca yukarıda "garipturab" kullanıcı adlı arkadaşın dediklerini de tekrar okumanızı öneririm. Yıllardır yapılan bir zulüm var ve Alevilere gerçek değerleri unutturuldu! Elimizde sadece Ali, Hasan , Hüseyin isimleri kaldı...Ama hamdulillah ki Alevilerde de uyanış başladı. Alevilere zulmedip bugün bu hale düşürenler, bu durumu malzeme yapanlar; ALLAH'ın ve bütün lanet edicilerin laneti onların üzerine olsun!
Yorum
-
[quote author=Arayış link=topic=25186.msg170696#msg170696 date=1378101368]
Çok önyargılısın. Ben de anadolu alevisiyim.
Çevremde namaz kılan çok sünni var. Çoğu da yalan söylemeyi çok seviyor.Sokakta karının kızın bacaklarına öyle şehvetle bakıyor ki...Belki sen de bu tip insanlara raslamışsındır.
Her ne ise, ben ise namaz kılmıyorum ama yalandan nefret ederim. Sen çok zor durumda kalsan yine de malını ve namusunu, sırf namaz kılıyorlar diye o insanlara emanet edebilir miydin?
Her ne ise, önemli olan dürüst ve güvenilir insan olmaktır.
Namaz, oruç gibi ibadetlerin sevaplarını ya da o ibadetler yerine getirilmemişse onların günahlarını bizler değil, bırakın da ALLAH değerlendirsin. Kararı o versin.
Elbette kişi Kuran a ne kadar bağlı olursa, ehli beyte o derece yakındır ama gönlünde ehli beyt sevgisi olanlara, sen namaz kılmıyorsun o zaman sevme ehli beyti demek doğru değildir.
[/quote]
önemli olan namazdır elbet ahlak terbiyede önemlidir ama namaz daha önemlidir islam dininin temeli namazdır namaz.namaz olmadan olmaz !
Çok şükürki benim etrafımdaki tüm namazlılar dürüst bi tane bile görmedim emanet edemiyeceğim insan..
İmam Cafer Sadık (Allah’ın selamı ona olsun) vefat zamanı yaklaşınca tüm akraba ve yakınlarını çağırarak onlara şöyle demiştir:
“Bizim şefaatimiz, (Biz Ehli Beyt’in şefaati) namaza önem vermeyen kimseye ulaşmaz.”[6]
daha neyden bahsediliyor ? namazsız olurmu hiç?? namazdan uzak olanın ne ehlibeyt gözünde ne peygamber gözünde değeri yoktur..
Madem ehlibeyte bağlıyım diyorsun peygambere bağlıyım diyorsun namazı kılacaksın..esas olan namazı kılmak ve dürüst ahlaklı olmaktır.namaz kılmayıp ahlaklı olmanın çok iyi olmanın melek gibi olmanın hiçbir anlamı yoktur...
[quote author=sur link=topic=25186.msg170710#msg170710 date=1378118506]
Nahl 125- Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel öğütle çağır ve onlarla en güzel bir biçimde mücadele et. Şüphesiz senin Rabbin yolundan sapanı en iyi bilendir ve hidayete ereni de daha iyi bilir.
Pardon ama siz kimsiniz? "Sevmiyoruz" derken kimlerin adına konuşuyorsunuz? Yazdığımdan bir kelime bile anlamamışsınız besbelli.Ben de anadolu Alevisiyim ama Allah'tan karşıma sizin gibileri çıkmadı da Ehlibeyt a.s mektebine ulaştım. Benim babamın dedesi, Muaviyeciler köye baskına geldiklerine korkusundan Ebu Hanife'nin mezhebine mensup olduğunu söylermiş. Tasavvur edebiliyor musunuz ne durumdalardı? Ayrıca yukarıda "garipturab" kullanıcı adlı arkadaşın dediklerini de tekrar okumanızı öneririm. Yıllardır yapılan bir zulüm var ve Alevilere gerçek değerleri unutturuldu! Elimizde sadece Ali, Hasan , Hüseyin isimleri kaldı...Ama hamdulillah ki Alevilerde de uyanış başladı. Alevilere zulmedip bugün bu hale düşürenler, bu durumu malzeme yapanlar; ALLAH'ın ve bütün lanet edicilerin laneti onların üzerine olsun!
[/quote]
Koskoca adamlar yetişkinler..dediğim gibi inatlar..sorun onlarda.hiç değilse şia olun caferi olunda namazsız olmayın diyoruz yok hayır olmaz diyorlar..12 imamdan namaz hakkında getiriyoruz sözler ama yok onlar iranlıların yobazların uydurmaları diyorlar..sünniler ve şiiler hakkında al birini vur ötekine diyorlar..azcık akıl yürütseler doğruyu bulcaklar ama yok işte olmuyor yapmıyorlar,bide yetmezmiş gibi peygamberimize ve imam aliye semah iftirası atanları yokmu..namazsız olmaz.ben elbette aleviler konuşurken nezaketle güzelce uyarıyorum asla baskı filan kötü bişey demiyorum.ama inat olmaları sinirimi bozmuyor değil...namazla ne alakası var zulumlerin ? namaz unutulurmu ? ayrı bi akım resmen sanki.. namaz yok ramazanda oruç yok hac yok.resmen tasavvufi bi akım gibi bişey.herşeyi kalp içtenliğe bağlıyorlar...kimse kusura bakmasın namazsız şeriatsız bi toplumu savunamam..heleki hakikatleri bilerek görmezden geliyorlarsa
Yorum
-
[quote author=_Ehli Beyt_ link=topic=25186.msg170711#msg170711 date=1378122435]
önemli olan namazdır elbet ahlak terbiyede önemlidir ama namaz daha önemlidir islam dininin temeli namazdır namaz.namaz olmadan olmaz ![/quote]
Nasıl yani, namaz kılıp küçük çocuklara tecavüz eden ya da onlarla ilişkiye giren kişiler mi önemli.(Nefsine hakim olmayan böyleleri de var)
Bu dünyadaki işleri namaza göre tesis edemezsin, ahlaka göre tesis edersin.
Ben şirketime ahlaklı insan isterim. Namaz onunla Allah arasında. Ama dürüst olmazsa, şirkete zarar verebilir. İnsani ilişkilerde kriter, güven, adalet ve dürüstlüktür.
İslam da namaz çok önemli bir yere sahiptir. Buna diyecek bir şey yok. Ama tüm islam dinini namaz üzerine inşa edemezsin.İnsanları namaz eksenli yargılayamazsın.
[quote author=_Ehli Beyt_ link=topic=25186.msg170711#msg170711 date=1378122435]namaz kılmayıp ahlaklı olmanın çok iyi olmanın melek gibi olmanın hiçbir anlamı yoktur...[/quote]
Kusura bakma ama çok saçma olmuş. Kime göre anlamı yoktur?
Bir tarafta namaz kılmayan hırsız, yalancı , namussuz bir adam. Diğer tarafta da namaz kılmayan ama sözüne güvenilir, kul hakkı yemeyen, dürüst bir adam. Bu ikisi aynı olabilir mi?
Yorum
-
[quote author=Arayış link=topic=25186.msg170713#msg170713 date=1378128809]
Nasıl yani, namaz kılıp küçük çocuklara tecavüz eden ya da onlarla ilişkiye giren kişiler mi önemli.(Nefsine hakim olmayan böyleleri de var)
Bu dünyadaki işleri namaza göre tesis edemezsin, ahlaka göre tesis edersin.
Ben şirketime ahlaklı insan isterim. Namaz onunla Allah arasında. Ama dürüst olmazsa, şirkete zarar verebilir. İnsani ilişkilerde kriter, güven, adalet ve dürüstlüktür.
İslam da namaz çok önemli bir yere sahiptir. Buna diyecek bir şey yok. Ama tüm islam dinini namaz üzerine inşa edemezsin.İnsanları namaz eksenli yargılayamazsın.
Kusura bakma ama çok saçma olmuş. Kime göre anlamı yoktur?
Bir tarafta namaz kılmayan hırsız, yalancı , namussuz bir adam. Diğer tarafta da namaz kılmayan ama sözüne güvenilir, kul hakkı yemeyen, dürüst bir adam. Bu ikisi aynı olabilir mi?
[/quote]
İslam dininin temeli NAMAZDIR.elbet ahlaklı dürüstte olcak ama namaz önemlidir..ben sadece namaz kılsın yeterlidir demiyorum..namazın öneminden bahsediyorum.elbette namaz kılan kişi dürüst olmalı ahlaklı olmalı ama namazsız dürüst olsan ne yazar ?namaz daha önemlidir.ölümden sonra ilk sorulacak soruldan biridir NAMAZ. Allahın en büyük emirlerinden birine uymadıktan sonra daha neyden bahsedilsin ? Namazı terketmek BÜYÜK HARAMDIR..heleki alevilerin namazı terketmesi üşengeçlik gibi bişeyde değil..bilerek kasten kabul etmiyorlar..Peygamberimiz ve Ehlibeyt sık sık namaz hakkında uyarmıştır O OLMADAN OLMAZ...
İmam Muhammed Bakır (a.s) şöyle buyurmuştur: “Namazını gevşek tutma; çünkü Hz. Resulullah (s.a.a) ölüm anında buyurdular ki: “Namazı hafife alan benden değildir. Sarhoş edici içki içen benden değildir. Andolsun Allah’a ki, bu kimseler Kevser havuzu başında bana kavuşmayacaklardır.” [/size][/size](Furu-u Kafi, c. 3, s. 269, Men Layahzuruhul Fakih, c. 1, s. 132, Vesail-üş Şia, c. 3, s. 15, 16)
[/size]Hz. Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: “Namaz konusuna önem verin, onu koruyun, fazla olması için çalışın ve onunla Allah’a yakınlaşın. Çünkü o, vakitli olarak müminlere farz kılınmıştır. Ateş ehlinin; kendilerine: “Sizi cehenneme sokan nedir?” (Müddessir, 42) sorulduğunda: “Biz namaz kılanlardan olmadık” (Müddessir, 43) cevabını vereceklerini duymamış mısınız?
ve daha nice rivayetler sözler 12 imamdan..dediğim gibi namazı kabul etmeyenin kılmayanın ehlibeytin gözünde değeri yoktur.ha üşengeçlikten kılmayanlar var o ayrıdır.ama aleviler bilerek kasten kabul etmiyorlar kılmıyorlar..böylelerinede alevi demek ne kadar doğru tartışılır..
Yorum
-
Konu Şah İsmail ile ilgili,
Ancak forumda alışkanlık haline geldi galiba; Başlık dışında hemen her konuda yazıyoruz.
Sıkışınca, yazacak bir şey bulamayınca bir de üstüne hakaret ediyoruz.
Münazarada ilmine ve haklılığına güvenmeyen insan hakaret ve küfre yönelir.
Her meseleyi Muaviye'ye, Yezid'e getiriyoruz.
Ehli Beyt Mektebinin mensupları, bırakın Sünni Müslümanlara hakaret edip küfretmeyi,
sıradan insanlara bile çirkin ifadeleri kullanmazlar.
Çünkü Dinleri ve aldıkları Ehli Beyt Terbiyesi buna müsaade etmez.
Yorum
Yorum