Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ders 2. Nasibi ve Harici İbn Teymiyye Kader'i anlatıyor...'

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ders 2. Nasibi ve Harici İbn Teymiyye Kader'i anlatıyor...'

BİSMİHİ TEALA
    HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAM HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHLİ BEYT (A.S) OLSUN LANETİ İSE ONLARIN EBEDİ DÜŞMANLARINA OLSUN
    RABB'İMDEN SÖZÜN EN DOĞRUSUNU DİNLEYİP, HAKKI BATIL'DAN AYIRMAYI MUAVVAK KILSIN

Selamun Aleykum Aziz Canlar;

[img width=723 height=600]http://s0.uploads.im/QjPoZ.jpg[/img]

Akıl sahibi bıraz dikkatli okusa İbn Teymiyye'nin Hz. Adem (a.s) hakaret ettiğini görür.

Allah'a emanet olun...

Ynt: Ders 2. Nasibi ve Harici İbn Teymiyye Kader'i anlatıyor...'

aha ben bu kitabı okumuştum. bu küçücük bir kitaptı, bir de bunun yanında Allah'ın velileri ile şeytanın velileri arasındaki fark diye bir kitap daha vardı onu da okumuştum. ama bi hayran kaldıydım ki işte dedim tevhid budur. İşte Allah aşkı ve tüm diğer sahteleri, ve sahtekarları reddetmenin mükemmelliği budur demiştim... bakalım şimdi şiilerin gözüne ne takılmış. bu yorumu, paylaşımı okumadan yazayım dedim..

Yorum

BİSMİHİ TEALA
      HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAM HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHLİ BEYT (A.S) OLSUN LANETİ İSE ONLARIN EBEDİ DÜŞMANLARINA OLSUN
      RABB'İMDEN SÖZÜN EN DOĞRUSUNU DİNLEYİP, HAKKI BATIL'DAN AYIRMAYI MUAVVAK KILSIN

Selamun Aleykum Aziz Canlar

[quote author=selmancan link=topic=25165.msg170613#msg170613 date=1377598656]
      aha ben bu kitabı okumuştum. bu küçücük bir kitaptı, bir de bunun yanında Allah'ın velileri ile şeytanın velileri arasındaki fark diye bir kitap daha vardı onu da okumuştum. ama bi hayran kaldıydım ki işte dedim tevhid budur. İşte Allah aşkı ve tüm diğer sahteleri, ve sahtekarları reddetmenin mükemmelliği budur demiştim... bakalım şimdi şiilerin gözüne ne takılmış. bu yorumu, paylaşımı okumadan yazayım dedim..
      [/quote]

Sizi selefilerle hiç yan yana düşünemiyorum doğrusu hidayet böyle bir şey olsa gerek...

Allah'a emanet olun...

Yorum

İşte insan bilmeyince ne yapsın. bir zamanlar hanif yayınlarınca çıkan İbn Teymiyye Külliyatını daha cildi basılır basılmaz satın alırdım... İbn teymiyye kafirlere ve hurafeci Müslümanlara karşı dik duruşun cesaretin adıydı benim için.. Allah'tan ki Ehlibeyti tanıdım da kurtuldum yoksa ebediyyen ıslah olmazdım. laf anlamazdım. cahil ve kibirli olurdum.. Elhamdulillah...

Yorum

İbn Teymiyye'nin durumu, şeytanın tevhid inancından dolayı Adem'e secde etmediğini ortaya atan ateistlerin durumu gibidir. Mutlaka duymuşsunuzdur böyle bir kavil var, "belki de İblis Allah'a olan sevgisinden dolayı Adem'e secde etmedi, çünkü Allah'tan başka kimsenin secdeye layık olmadığını düşünüyordu ve Allah'ı o kadar seviyordu ki O emretse bile O'ndan başkasına secde ederek sevgilisine ihanet etmedi".

İşte İbn Teymiyye de böyle; cehaletinden ötürü sözde Allah'a olan sevgisini Allah'a karşı gelmek için kullanmaktan başka bir şey için ihdas etmemiştir.

Yorum

bunun farkında mıdır yani bu Allah'a olan sevgisinden(!) dolayı ona itaat etmemeyi bilinçli mi yapmıştır?

Yorum

"Bilinç"li yapması bir şeyi değiştirmez, bilakis onun cehaletinin kibirle beraber olduğunun nişanesi olur. Yani bilinçli de olsa bilinçsiz de olsa, Allah'a isyandır, cehaletini sevgiye bahane etmektedir.

Allah seni bunların elinden kurtarmış, ne mutlu

Yorum

Elhamdulillah. Şimdi bunların zır cahil olduğunu görebiliyorum. Gösteren Rabbime binlerce şükürler olsun.. Ehlibeytin müthiş tutarlı ilmi tüm karanlıkları ve sahte ışıkları yarıp gerçeği gün gibi ortaya çıkarıyor...

Yorum

YUKARI ÇIK
                Çalışıyor...
                X