Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Selafi Alimi Şeyh İsa b. Salih'den Zina Hakkında ki Fetvası

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Selafi Alimi Şeyh İsa b. Salih'den Zina Hakkında ki Fetvası

BİSMİHİ TEALA
    HAMD ALEMLERİN RABB’İ ALLAH’A SALAT VE SELAM HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHL-İ BEYT (A.S) OLSUN
    RABB’İMDEN ECİRLERİNİZİN YÜCE OLMASINI DUA EDERİM

Selamun Aleykum Aziz Canlar;

Selafilerin Muasır Alimlerin'den olan "Twitter ulduzu" Şeyh İsa bin Salih'den sormuşlar:

Sünni Mezhebine bağlı bir şahsın Zina veya muvakkat (Mut'a gibi süreli) NİKAH ile evlenmek arasında seçim yapmak arasından yapmak zorunda kalsa hangisi seçilmelidir.?

Cevap :

"
    Daha iyi olan şu ki; menfi şekilde zina etsin ve sonra günahının keffaresini versin. Amma muvakkat ile evlilik yapmak hem şer'i hem aklen hem de akide bakımından haramdır."

Bu Şeyh'in Akidesine göre
    muvakkat evliliğin günahı keffare ile de paklanmaz, lakin zina ise keffare ile paklanır.

حدثنا عَمْرُو بن عَوْنٍ حدثنا خَالِدٌ عن إِسْمَاعِيلَ عن قَيْسٍ عن عبد اللَّهِ رضي الله عنه قال كنا نَغْزُو مع النبي صلى الله عليه وسلم وَلَيْسَ مَعَنَا نِسَاءٌ فَقُلْنَا ألا نَخْتَصِي فَنَهَانَا عن ذلك فَرَخَّصَ لنا بَعْدَ ذلك أَنْ نَتَزَوَّجَ الْمَرْأَةَ بِالثَّوْبِ ثُمَّ قَرَأَ يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تُحَرِّمُوا طَيِّبَاتِ ما أَحَلَّ الله لَكُمْ
    Amr b. Avn bize rivayet etti, Halid bize İsmail'den O'da Kays'den O'da Abdullah'dan (b. Mesud ) (r.a) rivayet etti ki dedi: Ben Abdullah'ı şunu söylerken işittim: «Resûlüllah (s.a.a) iîe birlikte gaza ediyorduk. Kadınlarımız yoktu. Bu sebeble hayalarımızı çıkarsak mı ki dedik. Fakat Resûlüllah (s.a.a) bizi bundan nehyetti. Sonra bize elbise mukabilinde muayyen bir zamaııa kadar bir kadınla ev­lenmemiz için ruhsat verdi. Bundan sonra Abdullah :«Ey îman edenler! Allah'ın size helâl kıldığı nimetleri (kendinize) haram kılmayın âyet-i kerîmesini okudu.» (Maide 87)

Muhəmməd b. İsmayıl əl-Buxari, əl-Cami əs-Səhih əl-Muxtəsər, Təfsir kitabı, Maidə surəsinin təfsiri, c.4, s.1687, №4339; Dar İbn Kəsir, Beyrut, 1414/1993

AS KAYNAK : sibtayn.com kaynaklarınca hazırlanmıştır.

http://az.313news.net/article/a-189.html SİTESİNDEN ALINTIDIR.

ALLAH'IN HİDAYETİ İLE OLUN...

Ynt: Selafi Alimi Şeyh İsa b. Salih'den Zina Hakkında ki Fetvası

Aleyküm Selam kardeşim, takip ediyorum 18:18'den beri "konu açıyor" olarak görünüyordunuz, merakla bekliyordum sonunda geldi konu bildiğim kadarıyla ehlisünnet mezheplerine görede, Peygamber Efendimiz s.a.a nin ilk zamanlarda mut'a nikahına izin verdiği kabul edilir. ancak bunun tekrar Peygamber Efendimiz zamanında mı yoksa Hz. Ömer zamanındamı yasaklandığı ihtilaflıdır. Şia, muta nikahını Hz. Ömer'in yasakladığını, Peygamber Efendimiz'in helal kıldığını kimsenin haram kılamayacağını söylerler. şimdi sünnilere göre muta nikahı neshedilmişde olabilir, neshedilmemişde. yani ufakda olsa neshedilmeme ihtimali var. ama zina kesinkes haramdır. ancak bu selefi alim, sünni mezheplere göre bile helal olma ihtimali olan birşeyi bırakın, kesin haram olan birşeye yönelin diyor. bu fetvayı verende fetvasını ciddiye alan aklını yitirmiştir. aklını yitirende dinen hükümsüzdür zaten.

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Yorum

YUKARI ÇIK
    Çalışıyor...
    X