Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yamani as hakkında şüpheniz mi var?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Yamani as hakkında şüpheniz mi var?

Benim neyi, nereden oyrendiyimi nasil biliyorsunki, sadece namazi bana arkadasim oyretti diye soylemistim, ve benim sana verdiyim cevaplada alay etme sebebini anliyorum. Insanin soyliycek bir seyi olmayinca boyle aklina esdiyi gibi konusuyor iste. Sende bi gunah gormuyorum ben . Sen busun isde, insani insan yapan dilinden cikanlardir. Ben sizi hep susturdukca beni kucuk dusurup alay etmeye calisdiniz, hep konu disina kaydiniz. Sizi kinamiyorum bile. Ya susmaliydiniz yada boyle bir eylem yaparak icindeki benliynizi tatmin etmeye calismaliydiniz. Simdi rahatmisin? Sana kizmiyorum. Cunki seni anliyorum.
    Menfaetlerin basladigi yerde, dostlukar biter...
    Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

Yaptiginiz israrlar uzeri, istihareni tekrardan arastirmaya karar verdim, ve benim aslinda istihare diye bildiyim seyin adinin kurana bakarak tefeul etmek oldugunu anladim. Simdi bizim buralarda her kes bunu yaparak istihare yaptigini soyluyor. O yuzden ben istihareni yalnis anlamisim. Tefeul=kurandan
      rastgele sayfa acip okuyoruz ve cikan ayete gore karar veriyoruz. Malesef Ben bunu isthare biliyordum.

Dua edipde sonra kalbimizde o ise karsi bir soguma veya isinma olan istihare ise bana mantikli geldi. O yuzden yalnis anladigim bir konu uzerine bu kadar tartisma cikardigim icin uzgunum. Ama sunuda belirtmek isterimki kurana bakarak tefeul etmeni falcilikla ayni seviyede tutuyorum ve kabul etmiyorum. Konunun kapatilmasini rica ediyorum ve selmancan uyemiz, her ne olursa olsun kurandan delil getiricekseniz daha iyi arastirin. Bilmediyin bir ayeti delil getiremezsin, ve kuran uzerine oyle tavirlar yapilmaz.
      Ben kac kere kurana bakarak sayfa acip okuyarak is gormek falciliga girer dediyimde, siz bana hep yalnis cevaplar verdiniz. Bu isin adi istihare deyil diye belirtmekden baska her seyi soylediniz.
      Selam ve dua ile.
      Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

[quote author=BrainStorM link=topic=24894.msg169596#msg169596 date=1374663662]
        apacik kurandan isthareye karsilik delilin bu oldugunu belirtmissin. Simdide baska turlu konusuyorsun. Benim anlamamdan sana ne. Hem sen din kardesini kandirmak sucunuda isliyorsun burada. Anlamini Bilmiyorum diye bundan istfade edip o ayeler isthare hakda diyip duruyorsun. "anlamiyorum diyorsun, peki isthare hakinda olmadigni nerden biliyorsun"
        bu senin iddian uzerinde durdugunu gosteriyo. Ve cevaplarinda cocuk masali olmus, benim alintlarmi yanitlamamis sadece aklina gelenleri her zamanki gibi yazmissin.
        Ali enes, sende namaz oyrenmek istyorsan git namaz bilen biri seni oyretsin. Ne yapisdin kardesim namaz oyret diye. Hem sana ne ben nasil oyrendim. Allah seni anket tut diyemi gonderdi , tobe tobe. Arkadasimdan oyrendim bu kadar basit. Bu tur sorular vermeyi birak, sana hic bir sey izah etmeye mecbur diylim. Burda konu isthare uzerine. Baska mevzularla konuyu karistirma cunki kendinizi kucuk dusuruyorsunuz. Bi cocuk bile sizden daha mantikli konusa bilir.

Ve selmancanada donersek 2ci sayfani isteyen okuya bilir israrla o ayetlerin isthare delili oldugunu belirtmektedir. Iyiki sonradan yazdiklarmizi deyismek olmuyorda senin gibilerin yalanlari gun uzune cikiyor!
        [/quote]

evet yazdığımın aynen arkasındayım. buyur o ayetlerin istihareyle ilgili olmadığını ispatla! Hani diyordun ya ben iyi anlıyorum Kur'an'ı hadislere alimlere ihtiyacım inancım yok diye.. buyur açıkla

Yorum

abi ne açıklaması bekliyorsun. adam namazı arkadaşından öğrendiği gibi kılıyor hiç merak etmiyor ki ya bu yanlış kılıyorsa.. hadisleri inkar edenden neyin açıklamasını bekliyorsun. foruma girdi gireli 1 tane hadis yazmış mı? 1 tane ayetle iddasını ıspatlamış mı? yok. o halde boşuna zaman kaybı.
          [center]
          ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
          [center]
          Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
          Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

Israrla bu ayetler isthare hakda soylenip duruyorsun. Iddiada bulunan sen oldugun icin ayeti izah etmelisinki anlayayimda. Benim sana kanitlamam gereken bir sey yok. Iddiani yapan sensin. Ben hayir bunlar kafandan uydurma diyorum. Aksini soyluyorsan sen ayeti izah etmelisin ben deyil. Zaten bunun cevabi belli ama ben yinede daha ii bilenlere sorup onlarin cevabini sana bildireceyim. Ve sen su an kuranda acikca sozunu geri almadan bu ayetler isthareye delil diye tuturmussun. Ve senin kafir oldugunu ispatliyorum
            linke guvenmem dersen kurani yalnis tefsir etmek diye googlede ara. Kafir oldugunu goruceksin
            Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

...EDİT...
              Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

[quote author=BrainStorM link=topic=24894.msg169636#msg169636 date=1374730399]
                Yaptiginiz israrlar uzeri, istihareni tekrardan arastirmaya karar verdim, ve benim aslinda istihare diye bildiyim seyin adinin kurana bakarak tefeul etmek oldugunu anladim. Simdi bizim buralarda her kes bunu yaparak istihare yaptigini soyluyor. O yuzden ben istihareni yalnis anlamisim. Tefeul=kurandan
                rastgele sayfa acip okuyoruz ve cikan ayete gore karar veriyoruz. Malesef Ben bunu isthare biliyordum. [/quote]

Eğer ön yargılı davranmayıp da yazdıklarıma baksaydınız istiharenin anlamını yazdığımda bu sizin araştırarak bulduğunuz anlamla aynı olduğunu görürdünüz. demiştim ki istihare hayır kökünden türemiştir. hayır dilemek anlamına gelmektedir. istihare yoluyla Allah'tan hayırlı olanı isteriz demiştim.

İstihare sadece gelecek hakkında hayır mı şer mi olduğunu Allah'tan kendine bildirmesini isteme şeklinde değildir. Evet arada kalıp da karar veremediğimiz mübah işlerde hayır mı şer mi onun belli olmasını isteriz. Ama bununla yetinmez duada, hayırlı olanın kalbimize sıcak gelmesini, şer olana ise kalbimizin soğutulmasını da dileriz. istihare bu niyetle yapılır. bu nedenle istihareye baktığımızda şer olan çıkar ve buna rağmen şerri tercih edersek o zaman kötü sonuçlarla karşılaşırz. çünkü bunun anlamı Allah'a diyorsunuz ki RAbbim bu iki seçenek de şu an mübahtır. bunlardan hangisi benim hayrıma gelişecek hangisi şerrime gelişecek bana bunu bildir ve şerre dönüşecek olana kalbimi soğut ki onu bırakmada zorluk çekmeyeyim. Allah bu samimi kalbinize olumlu yanıt veriyor ve size şer olanı gösteriyor ve kalbinizi ona soğutuyor. buna rağmen siz şeytana uyuyor şer olana yanaşıyorsanız o zaman şer iki katına çıkmaz mı?

[quote author=BrainStorM link=topic=24894.msg169636#msg169636 date=1374730399]Dua edipde sonra kalbimizde o ise karsi bir soguma veya isinma olan istihare ise bana mantikli geldi. O yuzden yalnis anladigim bir konu uzerine bu kadar tartisma cikardigim icin uzgunum. Ama sunuda belirtmek isterimki kurana bakarak tefeul etmeni falcilikla ayni seviyede tutuyorum ve kabul etmiyorum. Konunun kapatilmasini rica ediyorum ve selmancan uyemiz, her ne olursa olsun kurandan delil getiricekseniz daha iyi arastirin. Bilmediyin bir ayeti delil getiremezsin, ve kuran uzerine oyle tavirlar yapilmaz.
                Ben kac kere kurana bakarak sayfa acip okuyarak is gormek falciliga girer dediyimde, siz bana hep yalnis cevaplar verdiniz. Bu isin adi istihare deyil diye belirtmekden baska her seyi soylediniz.
                Selam ve dua ile.

[/quote]

ben size Kur'an'dan delil getiririm ama sizin bunu kavrama bağımsızlığınız yok. eğer bir bağımsız arkadaşınız varsa güvendiğiniz onunla konuşalım o size anlatsın. siz bana ön yargılısınız. Size Kur'an'dan istiharenin delili olduğunu bu yolla ispatlayabiirim.

Yorum

edit yoluyla üyenin beni tekfir ve aşağılaması kaybolmasın, cezası verilsin diye sayfayı kaydettim.

Yorum

[quote author=BrainStorM link=topic=24894.msg169651#msg169651 date=1374762229]
                    Ali enis.: olmasaydi cihanda yaltaklar, yepin ki ac kalirdi ahmaklar
                    [/quote]
                    evvela Allah'a hamdolsun ki bir nasibinin daha gerçek yüzünü gösterdi bize.

[quote author=BrainStorM link=topic=24894.msg169530#msg169530 date=1374587876]
                    Ben her hangi bir delile konustugumu soylememistim zaten. Bir cok kisinin her gun yaptigi bu eylemin kuranda gecmesi gerek. Ve hadisleri kabul etmiyorum sadece kurandan delil kabul ederim. Hadislerin buyuk bir kismi ya sahtedir ya deyistirilmisdir yada subhelidir. Ben sadece kurandan delil kabul ederim. Lafi tekrar terar soylettirme.
                    [/quote]

...EDİT... hadisi kabul etmeyen Peygamberi kabul etmemiştir ki onun hadislerini kabul etmiyor. Peygamberi kabul etmeyen Allah'ı da etmemiştir. ...EDİT...

Nisa Suresi 150:
                    Onlar, öyle kişilerdir ki Allah'ı ve peygamberlerini inkar ederler, Allah'la peygamberlerinin arasını ayırmak isterler ve bazısına inandık, bazısına inanmadık derler ve imanla küfür arasında bir yol tutmak isterler.

insan gibi konusmayi bilmiyosan bari yalakalik
                    ...EDİT...

yapma seni selmana vekilmi gonderdiler?.
                    o ustadır ben çırak. ondan öğreneceğim çok şey var. hem hani sen dinini arkadaşından öğreniyordun? biz öğrenemez miyiz?

3 gündür selman kardeşime etmediğin hakareti bırakmadın. şimdilik sabrediyorum.ama azzzzzzz kaldı.
                    Hakeret eden benmiyim yoksa senmisin.
                    vallahi bizim mektepte hakaret öğretmiyorlar. ama ömer ondan hak isteyene öyle hakaretler ediyordu ki bu kişi Hz. Fatıma s.a için bile değişmedi. sen dert etme yazdıklarımızı herkes takip ediyor. yakında gerekli işlem yapılacaktır.

Tuturmussun bir namazi arkadasindan oyrenmis diye.
                    ey menim agnostik arkadaşım. sen kendin demedin mi arkadaşım öğretti diye? peki sen hiç bir araştırma yapmadan mı namazı kılıyorsun? arkadaşın yanlış biliyor olamaz mı? ki %100 öyledir.

Sana ne lan, belki arkadasim din hocasidir
                    nasibi dininin hocası olduğu belli.hadisi kabul etmeyen din.

belki senin sulalenden dini daha ii biliyordur.
                    istersen bu konuya hiç girme. yoksa bu siz sünni kardeşler için pek hayırlı olmaz.
                    çünkü sizin ülkenizde dini nikah yok.devletin kağıt nikahı mecburi. sonuçları sen düşün nereye çıkıyor?

Sen kim oluyorsunda arkadasim hakta konusuyorsun.
                    senden namaz için ayet istiyorum ama sen arkadaşım öğretti diyorsun?
                    haşa arkadaşın peygamber mi?

Bu cureti nerden buluyorsun. Sanami sorucam arkadas edinirken?
                    doğruları söylemekten korkmamızı mı bekliyorsun?

Yoksa allah sana insanlarin kalbini gorme yeteneyi verdide bizmi bilmiyoruz? Bu ahmakca konusmalarini birak artik, bana ateist demek seni kafir yapiyormu?biliyormusun bunu. Simdi kafirdende agir cumle kullandin, bunun cezasi nedir onu biliyormusun?bidaha arkadasim hakinda konusma, yapa bildiyiniz tek sey kiz gibi aglamak. Her kes yazilarmiza baksinda karar versin. Siz yalanci, iftiraci ve kafirsiniz. Delil isterseniz yeni bir konu acicam sizin hakda, delilerle alintilarla hepsini ispatlayim butun forumlarda gosteririm. Simdi tut o kucuk dilinide , seni hosuna gitmeyeceyi noktalara goturmesin
                    aslında bu da oturup hepsine teker teker cevap veririm ama buna değmez.
                    sen beyni alınmış bir nasibisin.ne söylersem boş.

sen takıl buralarda. nasıl olsa bu gidişle kimse seni tınlamaz
                    [center]
                    ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                    [center]
                    Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                    Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

haksızlığa ve açık saptırmalara pabuç bırakmadan mertçe yazdığın için zahmetlerinden dolayı Rabbim mükafatını Ehlibeyt eliyle versin Can...

tevazu göstermişsin, tersine benim sizin gibi Ehlibeyt mektebinde köklü ve samimi kardeşlerimden öğrenecek çok şeyim var... inşaAllah bu fırtınalar diner de hakkıyla paylaşımlardan istifade ederiz...

Yorum

...EDİT...

BrainStorM İSİMLİ ÜYEMİZ, FORUM KURALLARINI İHLAL ETTİĞİNİZDEN 1 VE 2 NOLU UYARIYI TARAFIMCA ALDINIZ. KURAL İHLALİNE DEVAM EDERSENİZ 3 NOLU UYARIYI ALARAK FORUMDAN UZAKLAŞTIRILACAKSINIZ. AMACINIZ BİR ŞEY ÖĞRETMEK VEYA ÖĞRENMEK İSE LÜTFEN ÖNCE FORUM KURALLARINI OKUYUNUZ, ORADA BAZI TAVSİYELERİMİZDE MEVCUTTUR.

...MUFADDAL...
                        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 19:08.
                        Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

BrainStorM İSİMLİ ÜYEMİZİN SON MESAJLARININ TAMAMINI İNCELEDİM. BUNA DAYANARAK 3 NOLU UYARIYI VEREREK 1 HAFTA KENDİSİNİ FORUMDAN UZAKLAŞTIRDIM.

FORUMDA TÜM OKUYUCU VE ÜYELERİMİZE VERDİĞİ RAHATSIZLIKTAN VE BUNA ZAMANINDA MÜDAHALE EDEMEMEKTEN DOLAYI YÖNETİM ADINA TÜM ÜYELERİMİZDEN ÖZELLİKLE BİR ÇOK HAKARETE MARUZ KALAN
                          SELMANCAN İSİMLİ ÜYEMİZDEN ÖZÜR DİLİYORUM. HAKKINIZI HELAL EDİNİZ...

MUFADDAL
                          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 19:08.

Yorum

Allah razı olsun değerli kardeşim. Hakkımız varsa helal olsun. sizin bir çok fedakarlıklarınız bu sitede görülmektedir Rabbim işlerinizde size kolaylıklar versin. şahsım adına üzülmüyorum. site kötü görünmesin. adaleti ayakta tutalım. ve çirkinlikler tekrar etmesin. çünkü burada yapılacak yanlışlar kişilere değil mektebe mal edilebilir Allah korusun...

Yorum

Eski bir konu ama gitmeden once son sozumu soylemek istiyorum.
                              Benim,Selmancan ve ali enis nikli uyelerin yazdiklari hepsi ortada. Okuyun ve kim kime hakaret ediyor bakin. Ben sadece delil getirmesni istediyim bir konuyu carpitip bir oyuna cevirdiler, ve yazdiklari tum cevaplar konu disiydi. Bilgisi olmadiklari halde kendilerni bilen gibi gosterip meydana atilmislar bos bos konusuyorlar. Neyse cok uzatmicam. Bir yonetici bu konuya gore beni banlamisdi. Bana uyari verdi, ve ikinci bir msj yazmamiwdim bile. Art arta 2-3 uyari verdi ve beni banladi, arkamdanda kotu adam benmisim gibi konustu. Biraz sert konusmalar oldu olayli bir mevzuydu. Ancak Allah her hangi bir iste yonetici ve ya lider olan birinin hep adaletle hukmetmesni aksi halde sonuclarna katlanmasi gerek oldugunu buyurmus diye biliyordum. Simdi isteyen okuya bilir, her sey ortada. Kim kimi kucuk dusurmeye calisip cocuk gibi konusmus her kes goruyo. Ancak yonetici, onlarin bana yaptigindan dolayi onlara ceza vermek yerine tum cezayi bana kesdi ve arkadaslarinida savundu. Onlara ceza vermek bir tarafa benim yaptigim rahatsizlikdan otru ozur filan diliyoruz demis. Ben yalan konusan birine yalanci, kurani aklina gore yalan yorumluyanada kafir derim. Bu sebebdende ban yedim ama hep hakki soyledim. Zaten o yoneticinin kendisnede bir msj yazmiwdim. Bana yaptiginiz haksizlikdan dolayi size (esasda yoneticiye)hakkimi helal etmiyorum. Ve emin olun hesabi-kitabi karistirmayana hesap vericeksiniz. Gunahin kucuyu - buyuyu olmaz.
                              Artik isterseniz diger uyeler okumasin diye mesajimi yine hep yaptiginiz gibi sile bilirsiniz. Kendiniz kendi yatiklarnizdan utanin sadece, hala utanmasini bilecek kadar icinizde serefiniz varsa.
                              Bu son msjmdi. Boyle bir forumda diyil fikir paylasmak, hic bir sey yazmak dogru deyildir. Sadece yazik burda gecen 24 saatime diyorum.
                              Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

Eski bir konu ama gitmeden once son sozumu soylemek istiyorum.
                                Benim,Selmancan ve ali enis nikli uyelerin yazdiklari hepsi ortada. Okuyun ve kim kime hakaret ediyor bakin. Ben sadece delil getirmesni istediyim bir konuyu carpitip bir oyuna cevirdiler, ve yazdiklari tum cevaplar konu disiydi. Bilgisi olmadiklari halde kendilerni bilen gibi gosterip meydana atilmislar bos bos konusuyorlar. Neyse cok uzatmicam. Bir yonetici bu konuya gore beni banlamisdi. Bana uyari verdi, ve ikinci bir msj yazmamiwdim bile. Art arta 2-3 uyari verdi ve beni banladi, arkamdanda kotu adam benmisim gibi konustu. Biraz sert konusmalar oldu olayli bir mevzuydu. Ancak Allah her hangi bir iste yonetici ve ya lider olan birinin hep adaletle hukmetmesni aksi halde sonuclarna katlanmasi gerek oldugunu buyurmus diye biliyordum. Simdi isteyen okuya bilir, her sey ortada. Kim kimi kucuk dusurmeye calisip cocuk gibi konusmus her kes goruyo. Ancak yonetici, onlarin bana yaptigindan dolayi onlara ceza vermek yerine tum cezayi bana kesdi ve arkadaslarinida savundu. Onlara ceza vermek bir tarafa benim yaptigim rahatsizlikdan otru ozur filan diliyoruz demis. Ben yalan konusan birine yalanci, kurani aklina gore yalan yorumluyanada kafir derim. Bu sebebdende ban yedim ama hep hakki soyledim. Zaten o yoneticinin kendisnede bir msj yazmiwdim. Bana yaptiginiz haksizlikdan dolayi size (esasda yoneticiye)hakkimi helal etmiyorum. Ve emin olun hesabi-kitabi karistirmayana hesap vericeksiniz. Gunahin kucuyu - buyuyu olmaz.
                                Artik isterseniz diger uyeler okumasin diye mesajimi yine hep yaptiginiz gibi sile bilirsiniz. Kendiniz kendi yatiklarnizdan utanin sadece, hala utanmasini bilecek kadar icinizde serefiniz varsa.
                                Bu son msjmdi. Boyle bir forumda diyil fikir paylasmak, hic bir sey yazmak dogru deyildir. Sadece yazik burda gecen 24 saatime diyorum.
                                Bizler Hepimiz kardesiz

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X